Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 15.06.2026 o 15:03, Poker napisał:

Dobre wiadomości o kiciach.

W takim razie zdejmuję ogłoszenie Sepii.

Dziękuję🌹

Posted

Pomimo braku funduszy małą Fiszkę zabraliśmy do Murki, bo wydawała mi się taka malutka i bezbronna. A dzisiaj takie oto 3,5 tyg wyrzucone kocięta też jadą do hoteliku, bo jak je zostawić w takich warunkach 😥Dziękuję Murce za przyjęcie🌹 Maluszki były dzisiaj w lecznicy, mają wielką wolę życia. 

IMG-20260613-WA0019.jpg

IMG-20260613-WA0018.jpg

IMG-20260613-WA0015.jpg

Posted
Dnia 13.06.2026 o 09:26, mari23 napisał:

Już jadą !

Zamieniły beton na zieloną trawkę ❤️❤️ 

Jeszcze przestraszone i nie do końca rozumiejące, co się stało, ale "psy szybko przyzwyczajają się do dobrego", z wątku Bartusia z nadzieją cytuję. 

IMG-20260613-WA0028.jpg

IMG-20260613-WA0029.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 16.06.2026 o 08:25, mari23 napisał:

Zamieniły beton na zieloną trawkę ❤️❤️ 

Jeszcze przestraszone i nie do końca rozumiejące, co się stało, ale "psy szybko przyzwyczajają się do dobrego", z wątku Bartusia z nadzieją cytuję. 

IMG-20260613-WA0028.jpg

IMG-20260613-WA0029.jpg

Oby jak najszybciej zrozumiały, że dawne nigdy nie wróci i że z wolności trzeba korzystać całym sobą.

• Like 2
Posted
Dnia 16.06.2026 o 08:34, Tola napisał:

Oby jak najszybciej zrozumiały, że dawne nigdy nie wróci i że z wolności trzeba korzystać całym sobą.

Ten jasny po 10 latach w schronisku chyba już nie pamięta, co to wolność. Czarny "tylko" 6 lat za kratami, ale bardziej spanikowany. Trzeba czasu, bo spokój i dobrą opiekę mają zapewnioną ❤️ 

Wciąż myślę o Bajce, starym  owczarku, koleżankach z boksu Gaji, Kolusiu, dwójce przerażonych, co z budy nie wychodzą... one wciąż na pomoc czekają...

• Like 2
Posted
Dnia 16.06.2026 o 08:50, mari23 napisał:

Ten jasny po 10 latach w schronisku chyba już nie pamięta, co to wolność. Czarny "tylko" 6 lat za kratami, ale bardziej spanikowany. Trzeba czasu, bo spokój i dobrą opiekę mają zapewnioną ❤️ 

Wciąż myślę o Bajce, starym  owczarku, koleżankach z boksu Gaji, Kolusiu, dwójce przerażonych, co z budy nie wychodzą... one wciąż na pomoc czekają...

Te dwie suczki z boksu Gajki to jeszcze w gorszej kondycji psychicznej. Stary owczarek to wyrzucony chyba niedawno, przydałoby mi się miejsce na ten ostatni czas. No a Bajka  czeka, ona oswoiła kontakt z człowiekiem.

• Like 1
Posted
Dnia 16.06.2026 o 08:50, mari23 napisał:

Dnia 16.06.2026 o 10:47, Tola napisał:

Te dwie suczki z boksu Gajki to jeszcze w gorszej kondycji psychicznej. Stary owczarek to wyrzucony chyba niedawno, przydałoby mi się miejsce na ten ostatni czas. No a Bajka  czeka, ona oswoiła kontakt z człowiekiem.

Myślę, że uda się jeszcze komuś pomóc, że nie była to ostatnia "akcja pomocy" na tym wątku (skutecznej pomocy kotkom nie licząc - chylę czoła! )

• Like 1
Posted

W mojej miejscowości jest kotka bezdomna z małymi. Dowiedziałam się że jest dokarmiana w domu niedaleko ale nic poza tym, podobno gmina odmówiła kastracji i to jej drugi miot. Dokarmiam małe ale są dzikie. Dzisiaj w przypływie desperacji udało mi się złapać jednego czarnego i głowie się co z nim zrobić . Ma około 2 miesięcy. Nie proszę o finanse ale o miejsce. Może u mnie zostać do 5 lipca, potem wyjeżdżam na wakacje. Może możecie mu pomóc, pozostałe dwa kotki są bardziej dzikie, nie podchodzą do jedzenia a w ogóle to ta posesja jest zamknięta i ja pod siatką tego jednego złapałam.

Posted
Dnia 18.06.2026 o 01:02, wiolhelm170 napisał:

W mojej miejscowości jest kotka bezdomna z małymi. Dowiedziałam się że jest dokarmiana w domu niedaleko ale nic poza tym, podobno gmina odmówiła kastracji i to jej drugi miot. Dokarmiam małe ale są dzikie. Dzisiaj w przypływie desperacji udało mi się złapać jednego czarnego i głowie się co z nim zrobić . Ma około 2 miesięcy. Nie proszę o finanse ale o miejsce. Może u mnie zostać do 5 lipca, potem wyjeżdżam na wakacje. Może możecie mu pomóc, pozostałe dwa kotki są bardziej dzikie, nie podchodzą do jedzenia a w ogóle to ta posesja jest zamknięta i ja pod siatką tego jednego złapałam.

Gdyby jakimś cudem udało się złapać kotkę na sterylizację zrobię bazarek na pokrycie kosztów 

• Like 1
Posted

Chciałam tu  oficjalnie bardzo podziękować Toli za nieocenioną pomoc i ogromne zaangażowania w zbiórkach na dwa koty, które u nas są i szukałam dla nich ratunku.

Jedynie Tola, czyli fundacja Zea zgodziła się bezinteresownie pomóc. Mimo, że koty nie są pod ich opieką ani w jakikolwiek sposób z nimi związane.

Moja córka po przeczytaniu treści zbiórek powiedziała, że ta Pani, czyli Tola potrafi przepięknie wszystko opisać. Dzięki temu koty będą żyły 😘

Zbiórka znalezionej połamanej Basi idzie jak burza, dzięki Toli i również Rozi.

Rozi, bardzo dziękuję za udostępnianie Baśki i pomoc dla niej od Twoich znajomych ❤️

Dziękuję również wszystkim, którzy udostępnili oraz wsparli kocie zbiórki.

Po raz kolejny więc bardzo dziękuję dogomaniaczkom za pomoc i wsparcie w sytuacji, kiedy myślałam że zostanę sama z problemem. Basia jest zabezpieczona.

• Like 2
Posted
Dnia 18.06.2026 o 09:56, Poker napisał:

W Rzeszowie jest kocia fundacja. pewnie też zapchani po kokardy.

Spytaj ala123, może chociaż coś poradzi.

Rzeszów jest za daleko, z Alą nie mam kontaktu

Posted
Dnia 18.06.2026 o 13:24, wiolhelm170 napisał:

Rzeszów jest za daleko, z Alą nie mam kontaktu

Zadzwonić zawsze można. 

Posted
Dnia 18.06.2026 o 16:54, wiolhelm170 napisał:

Ale gdzie zadzwonić? Do Rzeszowa? To ponad 100 km, pisałam do Zamojskich i lubelskich fundacji. Nawet nie odpisują albo że nie ma miejsc

Czy mogłabyś wysterylizować kotkę? Gabi proponowała, że zrobi bazarek na pokrycie kosztów.

Posted
Dnia 18.06.2026 o 22:54, wiolhelm170 napisał:

Teoretycznie mogę ale po 15 lipca bo wydaje mi się że znowu w ciąży ale co z małymi? One mają 8 tygodni? Mam złapać ich matkę i zostawić je tam same ?

Jeśli kotka jest znowu w ciąży, to tym bardziej wskazana jest sterylizacja. 

Posted
Dnia 19.06.2026 o 06:38, wiolhelm170 napisał:

Ale przecież to że kotka powinna być wysterylizowana jest oczywiste, ale ja chciałam pomocy dla małych. Z kotka jakoś sobie poradzę , jest oswojona

Ale przecież to trzeba jasno napisać w jednym zdaniu.

Posted

Nie wiem dlaczego w jednym zdaniu i nie wiem, co nie było jasne. Finanse na kotkę nie były problemem, problemem jest miejsce teraz bo koty dziczeja . Skoro nie macie takiej możliwości, znikam. Dziękuję Gabi za chęć pomocy.

Posted

Wczoraj do swojego nowego domu do Siedlec  pojechała ostatnia z 5 kotek zabranych z Kątów Drugich - Sepia🥰 Rodzina przyjechała po kocię do Zamościa. Sepia po paru minutach czuła się w nowym domu jakby była tam od zawsze🙂

IMG-20260620-WA0009.jpg

IMG-20260620-WA0010.jpg

Messenger_creation_07EE8825-5195-41F1-8E7D-339C3ABE7633.jpeg

IMG-20260620-WA0013.jpg

• Like 4