Tola Posted September 27, 2025 Author Posted September 27, 2025 Kolejna radosną wiadomość: https://www.facebook.com/share/v/1E69m3i5Ri/ Quote
Poker Posted September 27, 2025 Posted September 27, 2025 Wklejam link ogłoszenia Aksamitki jako Aszy. Wyróżniłam na miesiąc. Ciekawe czy będzie widoczny, https://www.olx.pl/d/oferta/asza-koteczka-o-zjawiskowej-urodzie-czeka-na-ciebie-CID103-ID17DsO2.html?bs=olx_pro_listing Quote
Poker Posted September 27, 2025 Posted September 27, 2025 Przed chwilą napisałam post z wklejonym linkiem do ogłoszenia Aksamitki, ale oczywiście jest na różowo czyli ukryty. Zrobiłam jej na Wrocław, z danymi do Jaaga, z imieniem Asza. Wkleję w takim razie w podpisie. Quote
Tola Posted September 28, 2025 Author Posted September 28, 2025 Dnia 28.09.2025 o 00:26, Poker napisał: Przed chwilą napisałam post z wklejonym linkiem do ogłoszenia Aksamitki, ale oczywiście jest na różowo czyli ukryty. Zrobiłam jej na Wrocław, z danymi do Jaaga, z imieniem Asza. Wkleję w takim razie w podpisie. Dziękuję pięknie. Aksamitka jest w hoteliku u Murki. Quote
Poker Posted September 28, 2025 Posted September 28, 2025 Dnia 28.09.2025 o 08:31, Tola napisał: Dziękuję pięknie. Aksamitka jest w hoteliku u Murki. W takim razie czyje dane podać? W komórce nie widać linków w moim podpisie. Quote
Tola Posted October 1, 2025 Author Posted October 1, 2025 Wczoraj pod opiekę fundacji trafiły dwa malutkie bezdomne kociaki z podzamojskiej wsi, ich matka prawdopodobnie zginęła. 1 Quote
Tola Posted October 1, 2025 Author Posted October 1, 2025 Józefinka i Napoleon wczoraj zaliczyły już wizytę u weta, zostały odrobaczone, odpchlone, mają wykonane testy ( ujemne). Kociaki noc spędziły w lecznicy, a dzisiaj prawdopodobnie pojadą do hoteliku do Murki. 2 Quote
Tola Posted October 1, 2025 Author Posted October 1, 2025 W poniedziałek, już po szczepieniu, dołączą do nich Maciejka i Buraś; obecnie przebywają w nieogrzewanym pomieszczeniu, a robi się coraz zimniej. Quote
Poker Posted October 1, 2025 Posted October 1, 2025 Uroda kotków jest powalająca. Józefinka powinna się nazywać Zorro albo Panda Quote
Murka Posted October 2, 2025 Posted October 2, 2025 Rozliczenie kotków za wrzesień: -360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09 -336 zł hotelowanie Płomyczka i Pameli 1-12.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą) -840 zł hotelowanie Leosi i Malinki 1-30.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą) -230 zł transport Malinki do Lublina (wizyta okulistyczna) -68,50 zł krople dla Malinki -20 zł przejazd do lecznicy z Leosią i Malinką do weta na II szczepienie -72,40 zł krople dla Malinki Razem: -1926,90 zł Quote
Poker Posted October 4, 2025 Posted October 4, 2025 Aksamitka, mimo wyróżnienia, ma tylko 28 wejść i ani jednego pobrania nr telefonu Quote
Tola Posted October 5, 2025 Author Posted October 5, 2025 W piątek 03.10. pękło serce naszego domu; po trudnej chorobie odeszła druga z naszych kotek, Telma, miała ok. 17 lat. Rozpaczamy, bo straciliśmy członka rodziny, część naszego życia. Z chorobą nie dało się walczyć, próbowaliśmy. Nie dało się nic z tym zrobić, tylko się pożegnać. Wiemy, że czas nie pozwoli zapomnieć o stracie, ale pozwoli nauczyć się z nią żyć. 1 1 Quote
elficzkowa Posted October 5, 2025 Posted October 5, 2025 Bardzo mi przykro. Smutna wiadomość... Telma [*] Quote
Murka Posted October 7, 2025 Posted October 7, 2025 Wczoraj byłam z Malinką na wizycie kontrolnej u prof. Balickiego. Niestety obie soczewki są z przodu oka i już nie ma szans, żeby się same przemieściły na tył, bo pojawiły się na nich zrosty. Operacja jest nieunikniona, ale będzie to bardzo trudne, bo jedna na jednej są już naczyńka krwionośne nawet Prof. zastanawia się czy da radę zoperować oba oczka za jednym razem czy trzeba będzie rozdzielić to na dwa zabiegi. W każdym razie kicia nadal jest za mała, więc za miesiąc kolejna kontrola, na której będzie wykonany tzw. test łez, który jest potrzebny przed zabiegiem. I będziemy się umawiać na operację... Póki co krople zostały zmienione na inne, poniżej rozpiska i krótka notka dotycząca badania: 1 Quote
Jaaga Posted October 7, 2025 Posted October 7, 2025 Dnia 28.09.2025 o 00:26, Poker napisał: Przed chwilą napisałam post z wklejonym linkiem do ogłoszenia Aksamitki, ale oczywiście jest na różowo czyli ukryty. Zrobiłam jej na Wrocław, z danymi do Jaaga, z imieniem Asza. Wkleję w takim razie w podpisie. U mnie to na BDT są bure chłopaki szczebrzeszyńskie. Przy okazji, jeśli robiłaś im ogłoszenie na Wrocław, to można usunąć, bo nikt się nie odezwał, a wiadomo że po bure kocie podrostki sam nikt nie przyjedzie 300 km. Dopiero za kilka tygodni będę miała znowu trasę do dr Wrzoska. Quote
Tola Posted October 7, 2025 Author Posted October 7, 2025 Dnia 2.10.2025 o 22:17, Murka napisał: Rozliczenie kotków za wrzesień: -360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09 -336 zł hotelowanie Płomyczka i Pameli 1-12.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą) -840 zł hotelowanie Leosi i Malinki 1-30.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą) -230 zł transport Malinki do Lublina (wizyta okulistyczna) -68,50 zł krople dla Malinki -20 zł przejazd do lecznicy z Leosią i Malinką do weta na II szczepienie -72,40 zł krople dla Malinki Razem: -1926,90 zł Opłacona faktura za hotelowanie kotów u Murki: 1926,90 zł Murka koty Wrzesień.pdf hotelowanie.pdf Quote
Tola Posted October 7, 2025 Author Posted October 7, 2025 Dziękuję wszystkim za pożegnanie tutaj naszej Telmy i za wyrazy współczucia, wiele dla mnie znaczą. Quote
Tola Posted October 7, 2025 Author Posted October 7, 2025 Pomimo trudnego ostatniego czasu mamy sporo kotów pod opieką i trzeba szukać im domów. Dziękuję Poker za pamięć o Aksamitce i za wciąż odnawiany Olx, być może ktoś wreszcie kocię dojrzy. Dziękuję też Asi Alaskan za pomoc w ogłaszania kociaków i za czuwanie nad ich uaktualnianiem.Dzięki tej pomocy dzisiaj do swojego nowego domu do Wołomina pojechał mały Józek, który przebywał w DT w Zamościu. Wideo wizytę zrobiła Alaskan, za co również b. dziękuję. P. Hubert dzisiaj osobiście przyjechał do Zamościa po Józka. 1 Quote
Recommended Posts