Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą napisałam post z wklejonym linkiem do ogłoszenia Aksamitki, ale oczywiście jest na różowo czyli ukryty.

Zrobiłam jej na Wrocław, z danymi do Jaaga, z imieniem Asza.

Wkleję w takim razie w podpisie.

Posted
Dnia 28.09.2025 o 00:26, Poker napisał:

Przed chwilą napisałam post z wklejonym linkiem do ogłoszenia Aksamitki, ale oczywiście jest na różowo czyli ukryty.

Dziękuję pięknie. Aksamitka jest w hoteliku u Murki.

Posted
Dnia 28.09.2025 o 08:31, Tola napisał:

Dziękuję pięknie. Aksamitka jest w hoteliku u Murki.

W takim razie czyje dane podać? 

W komórce nie widać linków  w moim podpisie.

Posted

Józefinka i Napoleon wczoraj zaliczyły już wizytę u weta, zostały odrobaczone, odpchlone, mają wykonane testy ( ujemne). Kociaki noc spędziły w lecznicy, a dzisiaj  prawdopodobnie pojadą do hoteliku do Murki.

IMG_20251001_082031.jpg

• Like 2
Posted

W poniedziałek, już po szczepieniu, dołączą do nich Maciejka i Buraś; obecnie przebywają w nieogrzewanym pomieszczeniu, a robi się coraz zimniej.

IMG_20250906_122728.jpg

IMGP7880.JPG.2a07df19aa185258087cd97eb4713a86.jpeg

Posted

Rozliczenie kotków za wrzesień:

-360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09

-336 zł hotelowanie Płomyczka i Pameli 1-12.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą)

-840 zł hotelowanie Leosi i Malinki 1-30.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą)

-230 zł transport Malinki do Lublina (wizyta okulistyczna)

-68,50 zł krople dla Malinki

-20 zł przejazd do lecznicy z Leosią i Malinką do weta na II szczepienie

-72,40 zł krople dla Malinki

Razem: -1926,90 zł

Posted

W piątek 03.10. pękło serce naszego domu; po trudnej chorobie odeszła druga z naszych kotek, Telma, miała ok. 17 lat.😥😥 

Rozpaczamy, bo straciliśmy członka rodziny, część naszego życia. 💔

Z chorobą nie dało się walczyć, próbowaliśmy. Nie dało się nic z tym zrobić, tylko się pożegnać.💔

Wiemy, że czas nie pozwoli zapomnieć o stracie, ale pozwoli nauczyć się z nią żyć.

FB_IMG_1759695858218.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Wczoraj byłam z Malinką na wizycie kontrolnej u prof. Balickiego.

Niestety obie soczewki są z przodu oka i już nie ma szans, żeby się same przemieściły na tył, bo pojawiły się na nich zrosty. Operacja jest nieunikniona, ale będzie to bardzo trudne, bo jedna na jednej są już naczyńka krwionośne nawet 😞 Prof. zastanawia się czy da radę zoperować oba oczka za jednym razem czy trzeba będzie rozdzielić to na dwa zabiegi. 

W każdym razie kicia nadal jest za mała, więc za miesiąc kolejna kontrola, na której będzie wykonany tzw. test łez, który jest potrzebny przed zabiegiem. I będziemy się umawiać na operację...

Póki co krople zostały zmienione na inne, poniżej rozpiska i krótka notka dotycząca badania:

20251007_125421.jpg

20251007_125406.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 28.09.2025 o 00:26, Poker napisał:

U mnie to na BDT są bure chłopaki szczebrzeszyńskie. Przy okazji, jeśli robiłaś im ogłoszenie na Wrocław, to można usunąć, bo nikt się nie odezwał, a wiadomo że po bure kocie podrostki sam nikt nie przyjedzie 300 km. Dopiero za kilka tygodni będę miała znowu trasę do dr Wrzoska.

Posted
Dnia 2.10.2025 o 22:17, Murka napisał:

Rozliczenie kotków za wrzesień:

-360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.09

-336 zł hotelowanie Płomyczka i Pameli 1-12.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą)

-840 zł hotelowanie Leosi i Malinki 1-30.09 (zniżka ze względu na karmę mokrą)

-230 zł transport Malinki do Lublina (wizyta okulistyczna)

-68,50 zł krople dla Malinki

-20 zł przejazd do lecznicy z Leosią i Malinką do weta na II szczepienie

-72,40 zł krople dla Malinki

Razem: -1926,90 zł

Opłacona faktura za hotelowanie kotów u Murki: 1926,90 zł

Murka koty Wrzesień.pdf hotelowanie.pdf

Posted

Pomimo trudnego ostatniego czasu mamy sporo kotów pod opieką i trzeba szukać im domów. Dziękuję Poker za pamięć o Aksamitce i za wciąż odnawiany Olx, być może ktoś wreszcie kocię dojrzy.😘 

Dziękuję też Asi Alaskan za  pomoc w ogłaszania kociaków i za czuwanie  nad ich  uaktualnianiem.😘Dzięki tej pomocy dzisiaj do swojego nowego domu do Wołomina pojechał mały Józek, który przebywał w DT w Zamościu. 

Wideo wizytę zrobiła Alaskan, za co również b. dziękuję. 

P. Hubert dzisiaj osobiście przyjechał  do Zamościa po Józka. 

IMG-20250929-WA0010.jpg

• Like 1