rozi Posted September 2, 2025 Posted September 2, 2025 Dnia 1.09.2025 o 19:49, mar.gajko napisał: A dlaczego nie możesz? Ja też nie mogę. Perełka nienawidzi kotów. Kotów i wiewiórek. Quote
Tola Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 Dnia 30.08.2025 o 22:16, Alaskan malamutte napisał: Pamela na Warszawę Cudnej urody, ok trzymiesięczna koteczka do adopcji. Warszawa Ochota • OLX.pl Wypromowana na 30 dni Pamela na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-pieknie-umaszczona-koteczka-do-adopcji-CID103-ID1757Ri.html Quote
Tola Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 Jutro Malinka jedzie do Lublina do prif. Balickiego. Mocno trzymam kciuki i proszę wszystkich zaglądających tutaj również o ciepłe myśli i kciuki. Bardzo się denerwuję... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 2, 2025 Posted September 2, 2025 Dnia 2.09.2025 o 23:24, Tola napisał: Jutro Malinka jedzie do Lublina do prif. Balickiego. Mocno trzymam kciuki i proszę wszystkich zaglądających tutaj również o ciepłe myśli i kciuki. Bardzo się denerwuję... Kciuki mocno zaciśnięte️️ Quote
Tola Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 Pamela na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-pieknie-umaszczona-koteczka-do-adopcji-CID103-ID1757Ri.html Quote
Tola Posted September 3, 2025 Author Posted September 3, 2025 Pięknie dziękuję za wpłaty na zwierzaki pod opieką ZEA (bez gifów, bo od wczoraj dogo nie zatwierdza mi postów z linkiem, gifem lub z cytatem) 50 zł - DS Stefci (25.08.) koty u Murki 50 zł - Monika S. Bortatycze (25.08.) Malinka 20 zł - Iwona z Sosnowca 27.08.) koty u Murki 50 zł - MikAga (28.08.) będzie dla kotów u Murki Quote
Tola Posted September 3, 2025 Author Posted September 3, 2025 Opłacona faktura za hotelowanie kotów u Murki (Aksamitka, Fistaszek, Leosia, Jagódka, Basia, Asia, Płomyczek, Pamela): 2558 zł hotelowanie kotów u Murki VIII.pdf Quote
Tola Posted September 3, 2025 Author Posted September 3, 2025 Opłacona faktura za hotelowanie i leczenie Malinki: 1338 zł Malinka - hotelowanie, leczenie.pdf Quote
Murka Posted September 3, 2025 Posted September 3, 2025 Malinka dzisiaj w poczekalni u prof. Balickiego Z jednej strony jest lepiej, bo oczka zrobiły się przejrzyste, wrzód oraz stan zapalny został wyleczony. Obyło się bez zabiegu usuwania błony po wrzodzie. Nadal pozostaje jednak problem zwichniętej soczewki, która na domiar złego pojawiła się także w drugim oku. Normalnie się to operuje, ale kicia jest za mała i nawet takiego sprzętu Profesor nie ma. Z drugiej strony pozostawienie tej soczewki z przodu oka może spowodować jej wrośnięcie. Będzie więc próba wrzucenia tej soczewki na tył oka poprzez krople (mam podawać krople rozszerzające źrenicę i jeśli zauważę, że soczewki nie ma z przodu to mam zmienić na krople zwężające źrenicę, aby ją zatrzymać z tyłu). Jeśli się to uda to operacja będzie zbędna, bo zwichnięcie soczewki do komory tylnej się nie operuje. Byłoby to najlepsze wyjście, bo jak sam Profesor przyznał operacja będzie kosztowna i wiąże się z ryzykiem różnych komplikacji. W obu przypadkach kicia będzie widzieć, ale będzie dalekowidzem. Kolejne krople i rozpiska na cały miesiąc, potem kontrola Kołnierz mogę kici zdjąć w sobotę :) Dzisiejsza wizyta kosztowała 200 zł: Quote
Poker Posted September 3, 2025 Posted September 3, 2025 Oby leczenie zachowawcze przyniosło pozytywny efekt. Quote
Ewa Marta Posted September 4, 2025 Posted September 4, 2025 Cos się dzieje na dogo:( Wczoraj edytowalam pierwszy post na wąetku Bonusa i nagle caly wątek zniknął. Widzę go tylko ja, bo zakładałam wątek, ale mam komunikat, że jest ukryty. Tola napisała na tym wątku posty, ale też tylko ona je widzi:( Macie pomysł do kogo się z tym zwracać? Quote
Murka Posted September 4, 2025 Posted September 4, 2025 Mi się takie coś robi przy cytowaniu. Krople wykupione dla Malinki: Quote
Murka Posted September 5, 2025 Posted September 5, 2025 Jak dobrze bez kołnierza :) https://youtu.be/qwFjlE7Amp4 Quote
Murka Posted September 5, 2025 Posted September 5, 2025 https://youtu.be/qwFjlE7Amp4 Tu jest link do filmiku na yt, bo inaczej mi nie chce wysłać wiadomości.. Malinka się cieszy wolnością od kołnierza :) 1 Quote
Tola Posted September 6, 2025 Author Posted September 6, 2025 U nas dużo smutnych wiadomości Kociaki, znalezione pod Biedronką chorują, na razie robione są badania, bo nie bardzo wiadomo, jaka jest przyczyna ich złego samopoczucia. Miały być w piątek szczepione, a zamiast tego codziennie muszą być wiożone do lecznicy na kroplówki, bury kocurek jest docieplany w inkubaturrze. Nie mają apetytu, bury nawet stracił na wadze, jest duża anemia Przy okazji okazało się, że Gabryś to Maciejka. Quote
Tola Posted September 6, 2025 Author Posted September 6, 2025 Nasza staruszka Telma ma guz na wątrobie. Jest operacyjny, ale przy podwyższonej kreatyninie nikt nie wykona TK Quote
Tola Posted September 6, 2025 Author Posted September 6, 2025 Malutkiej Pameli szykuje się własny domek w Warszawie Bardzo dziękuję Jo37 za wczorajszą wizytę PA Pamela prawdopodobnie pojedzie do Warszawy pod koniec tego tyg , razem z Płomyczkiem, który też jedzie do DS. 4 Quote
Poker Posted September 6, 2025 Posted September 6, 2025 Sypnęły się domki dla kiciusiów. Super 1 Quote
Tola Posted September 8, 2025 Author Posted September 8, 2025 Kolejne kociaki znalezione na leśnej drodze:( Szukamy z Asią Alaskan pomysłu, gdzie zabrać:( Quote
Poker Posted September 8, 2025 Posted September 8, 2025 Ryczeć się chce z bezsilności i z powodu głupoty ludzkiej. Quote
malagos Posted September 9, 2025 Posted September 9, 2025 Dnia 8.09.2025 o 20:14, Tola napisał: Kolejne kociaki znalezione na leśnej drodze:( Szukamy z Asią Alaskan pomysłu, gdzie zabrać:( Pamiętasz, Martuś, te kociaki z miejscowości Bagno, które znaleźliśmy kilka lat temu na spływie kajakowym? W rowie, w lesie, przy szosie... Quote
Tola Posted September 9, 2025 Author Posted September 9, 2025 Dnia 9.09.2025 o 08:22, malagos napisał: Pamiętasz, Martuś, te kociaki z miejscowości Bagno, które znaleźliśmy kilka lat temu na spływie kajakowym? W rowie, w lesie, przy szosie... Pamiętam, dzwoniłaś do nas wtedy...Jeden z nich nie przeżył, a drugi Szafranek, teraz Marley mieszka w Krakowie i ma się bardzo dobrze. Jego pańcia Jola robi nam teraz super wizyty PA w Krakowie. Tak wyglądał Marley, gdy trafił do nas, drugie zdjęcie zrobione wczoraj wieczorem Straszny rozrabiaka z niego 2 Quote
Recommended Posts