Grażka123 Posted September 11, 2025 Posted September 11, 2025 Dnia 8.09.2025 o 20:14, Tola napisał: Kolejne kociaki znalezione na leśnej drodze:( Szukamy z Asią Alaskan pomysłu, gdzie zabrać:( Te są też ładne, a nawet śliczne. Czy wiadomo co z nimi? Quote
Jaaga Posted September 11, 2025 Posted September 11, 2025 Dnia 11.09.2025 o 12:46, Aska7 napisał: Ładnemu zawsze w życiu łatwiej. Właśnie czytam o adopcjach i zazdraszczam Moje bure chłopaki ze Szczebrzeszyna siedzą, a co dzwoniący to większe zniechęcenie do tych potencjalnych niedoszłych adopcji nas ogarnia. Quote
Tola Posted September 12, 2025 Author Posted September 12, 2025 Dnia 11.09.2025 o 14:09, Grażka123 napisał: Te są też ładne, a nawet śliczne. Czy wiadomo co z nimi? Dwa z 5 kociaków są w lecznicy w Izbicy; są malutkie, więc zdecydowałyśmy z Alaskan, że do chwili szczepienia prawdopodobnie tam pozostaną, koszt pobytu to 15 zł/doba, tak jak u Murki. Resztę maluchów pan, który je znalazł, dołączył podobno do karmiącej kotki gdzieś na wsi, kotów nie dowiózł do lecznicy. Gdyby ktoś chciał wesprzec Wrzosika i Cyprysika karmą, to bardzo prosimy o zakup puszeczki/ puszeczek poprzez Ocalone Łapki, zamówienie jest gratis. Będziemy ogromnie wdzięczni za wsparcie. Kup karmę https://ocalonelapki.pl/zamojska-fundacja-zea https://ocalonelapki.pl/zamojska-fundacja-zea-1 https://ocalonelapki.pl/zamojska-fundacja-zea-2 Quote
Alaskan malamutte Posted September 12, 2025 Posted September 12, 2025 Płomyczek vel Simba już dotarł do swojego domciu 5 Quote
Poker Posted September 12, 2025 Posted September 12, 2025 Fajnie, że są schody. Będzie miał po czym ganiać. Quote
Tola Posted September 13, 2025 Author Posted September 13, 2025 Wczoraj do własnego domu w Warszawie pojechała też malutka Pamela Dziękujemy Murce za opiekę nad kotkami, p. Rafałowi za pomoc w transporcie 1 Quote
Tola Posted September 13, 2025 Author Posted September 13, 2025 Dnia 11.09.2025 o 14:09, Grażka123 napisał: Te są też ładne, a nawet śliczne. Czy wiadomo co z nimi? Dwa z tych kociaków trafiły pod naszą opiekę, reszta jest podobno oddana do karmiącej kotki; znalazca kotów niestety przywiózł tylko dwa kocurki. Są malutkie, więc na razie przebywają w lecznicy, koszt pobytu to 15 zł/doba. Wciąż szukamy z Alaskan dla nich miejsca. Quote
Alaskan malamutte Posted September 13, 2025 Posted September 13, 2025 Info z domku Simby: "Ciężko uchwycić Simbę na zdjęciach Wydaje się, że czuje się już jak u siebie w domu. Pierwszą noc przespał na łóżku u syna. Od rana biega, skacze, uwielbia się bawić. Pięknie korzysta z kuwety. Apetyt też dopisuje." 3 Quote
Tola Posted September 13, 2025 Author Posted September 13, 2025 Dnia 13.09.2025 o 12:53, Alaskan malamutte napisał: Info z domku Simby: "Ciężko uchwycić Simbę na zdjęciach Wydaje się, że czuje się już jak u siebie w domu. Pierwszą noc przespał na łóżku u syna. Od rana biega, skacze, uwielbia się bawić. Pięknie korzysta z kuwety. Apetyt też dopisuje." Dziękuję za prowadzenie adopcji Płomyczka 1 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 13, 2025 Posted September 13, 2025 Kocurek Józio ogłoszony na Warszawę Śliczny, trzymiesięczny kocurek do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Quote
Jaaga Posted September 14, 2025 Posted September 14, 2025 Napisze tu, bo chyba najwięcej osób zagląda. Pisałam już o budach, ktore mozemy przekazac dalej. Pisałam też do Toli, że mam do oddania po naszych duże ilości " maneli" dla psów i kotów. Mogę poprosić znajomego, żeby je zabrał do siebie do Krasnegostawu, ale chyba nie ma nikogo z wolontariuszy, kto stamtąd zabrałby to do zamojskiego schroniska. Mam całe szafy i jeszcze zapas w kartonach polarów, legowisk, kołderek, kocy, poszewek, obroży, smyczy, szelek , toreb do transportu kotów. Przy dużych psach taki zapas był wskazany, ale teraz nie przyda się, a szkoda żeby to wyrzucić, skoro zimą gdzieś psy i koty mogą skorzystać. Nie mam tego za bardzo gdzie długo trzymać. Dajcie proszę znać, czy da się to gdzieś przekazać? Wypiorę, żeby odświeżyć, poukładam w kartony. Jak coś, mogę rzeczy dowieźć do Katowic, przekazać znajomemu z wspomnianego Krasnegostawu lub np część we Wrocławiu, gdzie wkrótce będziemy. Quote
Poker Posted September 14, 2025 Posted September 14, 2025 A co się stało? Nie masz już żadnych większych psów ? Poczekajmy na wypowiedź Toli. Ale jakby co, to : Polary i koce na pewno przydadzą się w Szczebrzeszynie dla kotów DORA. Może kikou potrzebuje manele. Mogłabym je przekazać z Wrocławia do niej. Na pewno manele przydadzą się też Anecik, która ma bezdomniaki na swoim utrzymaniu. No i katakka na pewno się przydadzą dla staruszków. Jakbyś mogła spakować i nadać kurierem, to do Szczebrzeszyna mogę opłacić. Quote
Aska7 Posted September 15, 2025 Posted September 15, 2025 Jagna, Twój dom to skarb. Miałaś teraz wyjątkowo trudny czas, ale nie rezygnuj. Quote
Tola Posted September 15, 2025 Author Posted September 15, 2025 Wolontariusze z zamojskiego schroniska nie odbiorą, ale my możemy je zabrać, bo do Lublina jeździmy przez Krasnystaw. Jeśli Jagna nie zmieni decyzji i będzie te wszystkie rzeczy dzieliła, to część przeznaczoną dla schroniska w Zamościu odbierzemy i przekażemy. Quote
Jaaga Posted September 15, 2025 Posted September 15, 2025 Dnia 15.09.2025 o 10:46, Tola napisał: Wolontariusze z zamojskiego schroniska nie odbiorą, ale my możemy je zabrać, bo do Lublina jeździmy przez Krasnystaw. Jeśli Jagna nie zmieni decyzji i będzie te wszystkie rzeczy dzieliła, to część przeznaczoną dla schroniska w Zamościu odbierzemy i przekażemy. Mam już karton dla Was przygotowany, te pasiaste kołderki, ochraniacze na łóżeczka( przydatne do klatek z kotami) i trochę drobniejszych rzeczy dla kotów. Część kartonów już też jest zapakowana, ale to rzeczy raczej do schroniska: koce, polary. Koce są po naszych dużych, wiec raczej takie do schroniska, bo z powbijaną sierści często. Oczywiście wyprane. Jeszcze będzie kilka kartonów. To posegreguję i dam znać. Dziś będę dzwonić do Leszka, czy przyjedzie w niedlugim czasie, to poinformuję Was. I przygotuję wszystkie obroże, szelki i smycze. W schronisku na pewno się przydadzą. Dnia 15.09.2025 o 05:38, Aska7 napisał: Jagna, Twój dom to skarb. Miałaś teraz wyjątkowo trudny czas, ale nie rezygnuj. Niestety, kolejnych dużych nie będziemy mieli na pewno, bo fizycznie nie wydolimy. I tak jeszcze zostało ich sporo: Wikary, Grey, Ciapciak, Kaj, Andżela, Linda i Zoja. Dnia 15.09.2025 o 01:02, Poker napisał: A co się stało? Nie masz już żadnych większych psów ? Poczekajmy na wypowiedź Toli. Ale jakby co, to : Polary i koce na pewno przydadzą się w Szczebrzeszynie dla kotów DORA. Może kikou potrzebuje manele. Mogłabym je przekazać z Wrocławia do niej. Na pewno manele przydadzą się też Anecik, która ma bezdomniaki na swoim utrzymaniu. No i katakka na pewno się przydadzą dla staruszków. Jakbyś mogła spakować i nadać kurierem, to do Szczebrzeszyna mogę opłacić. Mamy, ale w domu, więc nie potrzebuję takich zapasów, jak do bud czy domku, gdzie stale trzeba było wymieniać i wszystko schło dlugo. Koce są duże i ciężkie, ale polary i poszewki oczywiście mogę do Dory wysłać. Teraz jestem w Katowicach, ale w weekend znowu posegreguję i przepiorę następne. Quote
Poker Posted September 15, 2025 Posted September 15, 2025 Rozumiem Twoją decyzję chociaż żałuję jej. Przychodzi taki moment, że trzeba odpocząć. Nie wiem czy DORA potrzebuje poszewki, bo polary na pewno. Quote
Tola Posted September 17, 2025 Author Posted September 17, 2025 Pamela w domciu w Warszawie Pani Natalia napisała: Pamelcia pomaga mi w pracy na komputerze, ale też bawi sie zabawkami i psoci. Buszuje po wszystkich pokojach, korzysta bez problemu z kuwety. Jest bardzo czyściutka. Chyba się zaaklimatyzowala 5 Quote
Onaa Posted September 18, 2025 Posted September 18, 2025 Chciałam zmienić tytuł wątku mojego kochanego Gucia [*] , i teraz jest na różowo i jakoś dziwnie zaznaczony , i nie wiem czy go inni widzą, a nie chcę żeby jego wątek był niewidoczny. Czy wiecie jak coś z tym zrobić ? Quote
rozi Posted September 18, 2025 Posted September 18, 2025 Dnia 18.09.2025 o 13:21, Onaa napisał: Chciałam zmienić tytuł wątku mojego kochanego Gucia [*] , i teraz jest na różowo i jakoś dziwnie zaznaczony , i nie wiem czy go inni widzą, a nie chcę żeby jego wątek był niewidoczny. Czy wiecie jak coś z tym zrobić ? Nic nie zrobisz. Może się kiedyś odetka. Quote
Tola Posted September 18, 2025 Author Posted September 18, 2025 Dnia 18.09.2025 o 13:21, Onaa napisał: Chciałam zmienić tytuł wątku mojego kochanego Gucia [*] , i teraz jest na różowo i jakoś dziwnie zaznaczony , i nie wiem czy go inni widzą, a nie chcę żeby jego wątek był niewidoczny. Czy wiecie jak coś z tym zrobić ? Moje zaznaczone na czerwono wątki wciąż są niewidoczne. Quote
Recommended Posts