Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Dnia 5.03.2023 o 22:32, elik napisał: Martusiu wpłatę 500,00 zł z dnia 13.02. z podziału środków po Michu przeznaczyłam dla suni z chorą łapką, dla której 14.02. przelałam także na konto Fundacji 610,00 zł z bazarku. Balbinkę mogę ująć w kolejnym bazarku Tak, pięknie dziękuję, jak będzie wątek to wszystko wpiszę. Na FB wylicytowano imię Natka Quote
elik Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 09:46, Tola napisał: Tak, pięknie dziękujemy he,chaj bedzuecwatej wszystko wpiszę. Na FB wylicytowano imię Natka Ładne imię Quote
Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 12:02, elik napisał: Ładne imię Tak, mnie też Sue podoba cieplutkie, pasuje do suni. Hania mówi, że dziewczynka śliczna; jeszcze się boi, ale ma potencjał Quote
elik Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 12:13, Tola napisał: Tak, mnie też Sue podoba cieplutkie, pasuje do suni. Hania mówi, że dziewczynka śliczna; jeszcze się boi, ale ma potencjał Smutek z powodu Freski osładza nieco fakt, że Natka już jest w dobrych warunkach i pomoc w sprawie łapki już wkrótce. Postaram się dzisiaj założyć jej watek. Quote
Tyśka) Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 5.03.2023 o 21:30, Tola napisał: Spokojnie, uzupełnię jak założysz wątek;) Dziękuję:) Juz założyłam wątek Arturowi, zapraszam: Quote
Isiak Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 13:19, Tyśka) napisał: Dziękuję:) Juz założyłam wątek Arturowi, zapraszam: A kto to Artur? Pędzę na wątek! 1 Quote
Tyśka) Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 13:25, Isiak napisał: A kto to Artur? Pędzę na wątek! Artur został zabrany z hoteliku, w którym był też Amik. Na szczęście! 3 lata tam tkwił, a wcześniej domem jego była ulica. Quote
Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Uaktualniony Szczęściarze Artur (do Jagny) pod opieką: Stowarzyszenie z Tomaszowa Lub. WĄTEK Pipi (do anecik) pod opiekę: Poker WĄTEK Balbina (do Jagny) pod opieką: Tola WĄTEK Natka (do szafirki) operacja, rehabilitacja - Tola, elik WĄTEK Dixi vel Nugat (do anecik) pod opiekę: Poker WĄTEK Pixi vel Lukier (do Murki) pod opiekę: Tola WĄTEK Wszystko dzięki ogromnej pomocy Aska7, pięknie dziękujemy 1 Quote
Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Dnia 5.03.2023 o 11:01, Aska7 napisał: Bardzo dziękuję . Asia Alaskan poda Ci numer konta na PW, bo jest skarbnikiem Zewa, a teraz on najbiedniejszy. Chcę wpłacić 100 zł, też na Zewa? Quote
Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Natka, sunia z chorą łapką, w hoteliku u szafirki 2 Quote
elik Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 20:13, Tola napisał: Natka (do szafirki) operacja, rehabilitacja - Tola, elik Kochanie miałam zrobić Ci wątek, ale zmęczenie i stres nie pozwoliły mi Jutro zmuszę się do tego. Quote
Tola Posted March 7, 2023 Author Posted March 7, 2023 Opłacone faktury: 350 zł + 129,60zł za szczepienie psów w schronisku przeciw chorobom wirusowym (Koda, Zoran, Miki, jasna suczka, Natka, Pipi, Balbinka) 1 Quote
Tola Posted March 8, 2023 Author Posted March 8, 2023 Zapraszamy cieplutko na wątek Natki, niebieskookiej suni z zamojskiego schroniska, którą czeka operacja, albo amputacja łapki 1 Quote
Jaaga Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 Zapytam tutaj, bo więcej osób zagląda. Czy ktos stosował na drogi moczowe Urinoloxan? Jest w korzystnej, ale i tak wysokiej cenie, bardzo przydałby się Amely. po operacji została resztka pieniędzy, którą trzymam na konieczny zabieg czyszczenia i usuwania zębów. Musze więc rozsadnie podejść i jesli kupić, to cos sprawdzonego i skutecznego. Cały pęcherz ma wypełniony kryształami :( https://allegro.pl/oferta/vebiot-urinoloxan-dog-60-tab-drogi-moczowe-8900443487?reco_id=2c697200-be5c-11ed-ad89-ba3559ada4ac&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Quote
wiolhelm170 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Super że istnieją takie fundacje jak Zea,które opłacają faktury.Ale ja osobiście się zawiodłam na Was.Jesli jedyna formą pomocy dla psa, jest napisanie mi żebym zgłosiła do schroniska, to ja odpadam z pomocy takiej fundacji.A pies się błąka od miesiąca i coraz bardziej dziczeje. Quote
Gabi79 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Dnia 10.03.2023 o 06:00, wiolhelm170 napisał: Super że istnieją takie fundacje jak Zea,które opłacają faktury.Ale ja osobiście się zawiodłam na Was.Jesli jedyna formą pomocy dla psa, jest napisanie mi żebym zgłosiła do schroniska, to ja odpadam z pomocy takiej fundacji.A pies się błąka od miesiąca i coraz bardziej dziczeje. A rozmawiałaś z Tolą? Przydałaby się klatka łapka. Bardzo żal mi suni i mam nadzieję, że uda się jej pomóc. Szkoda, że jestem tak daleko. Quote
Aska7 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Najpierw zgłoszenie do gminy. To ich obowiązek zająć się bezpańskim psem. 1 Quote
Tyśka) Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Dnia 10.03.2023 o 06:00, wiolhelm170 napisał: Super że istnieją takie fundacje jak Zea,które opłacają faktury.Ale ja osobiście się zawiodłam na Was.Jesli jedyna formą pomocy dla psa, jest napisanie mi żebym zgłosiła do schroniska, to ja odpadam z pomocy takiej fundacji.A pies się błąka od miesiąca i coraz bardziej dziczeje. Wiolhelm170, rozumiem że możesz czuć bezsilność wobec suni, ale jakiej konkretnie pomocy oczekiwałaś od Zea? Quote
Poker Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Dnia 10.03.2023 o 06:00, wiolhelm170 napisał: Super że istnieją takie fundacje jak Zea,które opłacają faktury.Ale ja osobiście się zawiodłam na Was.Jesli jedyna formą pomocy dla psa, jest napisanie mi żebym zgłosiła do schroniska, to ja odpadam z pomocy takiej fundacji.A pies się błąka od miesiąca i coraz bardziej dziczeje. wiolhelm, ZEA to fundacja, którą tworzy parę osób i chyba już niemłodych. Nie mają możliwości złapania suni. Będąc na miejscu mogłabyś pomóc w tym. Trzeba by też znaleźć miejsce dla niej. Mogłabyś się włączyć w szukanie go. Wtedy finanse pewnie dałoby się ogarnąć. 1 Quote
hamam Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Fundacja ZEA wielokrotnie pomogła mi w ratowaniu zwierząt ,które stanęły na mojej drodze. Były to psy jak i również koty. Robiła co mogła i wszystkie zwierzęta znalazły swoje domy, zdecydowana wiekszość nie miała watków na forum Dogomanii.Jestem wdzięczna do tej pory bo wszystkie dobrze pamiętam. 4 1 Quote
wiolhelm170 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Nie wiem z kim rozmawiałam na mesangerze.Ktos napisal żebym zgłosila do gminy. Jakiej konkretnie pomocy? Wspólnego znalezienia rozwiązania. Nikt nie był zainteresowany rozmową ze mną. Pomoc polega na wstawieniu postu że szukamy DT dla suczki. Skąd wiadomo że to suczka? Ja pisałam że płochliwy pies, płeć nieznana. Mokre jest 5 km od Zamościa. Ktoś mógł podjechać i chociaż sprawdzić czy to faktycznie suczka czy pies i czy są w ogóle możliwości złapania jej.Dla mnie ten pies/ suczka jest zdziczały lub megaprzestraszony i nie będę pytać nikogo o DT, jeśli nie wiem z czym mam do czynienia. Oczekiwałam że ktoś przyjedzie ocenić sytuację, może nakarmić psinę? Ja też tam nie mieszkam, jeżdżę w weekendy zostawiać jedzenie. Nikt się mnie nawet nie spytał, czy pies dalej jest. Quote
rozi Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Dnia 10.03.2023 o 14:51, wiolhelm170 napisał: Nie wiem z kim rozmawiałam na mesangerze.Ktos napisal żebym zgłosila do gminy. Jakiej konkretnie pomocy? Wspólnego znalezienia rozwiązania. Nikt nie był zainteresowany rozmową ze mną. Pomoc polega na wstawieniu postu że szukamy DT dla suczki. Skąd wiadomo że to suczka? Ja pisałam że płochliwy pies, płeć nieznana. Mokre jest 5 km od Zamościa. Ktoś mógł podjechać i chociaż sprawdzić czy to faktycznie suczka czy pies i czy są w ogóle możliwości złapania jej.Dla mnie ten pies/ suczka jest zdziczały lub megaprzestraszony i nie będę pytać nikogo o DT, jeśli nie wiem z czym mam do czynienia. Oczekiwałam że ktoś przyjedzie ocenić sytuację, może nakarmić psinę? Ja też tam nie mieszkam, jeżdżę w weekendy zostawiać jedzenie. Nikt się mnie nawet nie spytał, czy pies dalej jest. To tak nie działa. 2 Quote
Jo37 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 ZEA to dwie - trzy osoby. Co najmniej połowa środków na opłacenie faktur to są pieniądze, które wpłaca opiekun psa. Zero dotacji. Reszta to 1% procent i zbiórki na leczenie konkretnego psa. Paliwo i samochód własny bo ze środków fundacyjnych nie można kupić benzyny. Czy Ty oddajesz 1% na ZEA, czy kupujesz przez FaniMani ze wskazaniem na ZEA? Oni i tak robią bardzo dużo. Tak samo Ty możesz jechać po pracy szukać psa jak i oni. Mój post dotyczy postu wiolhelm170. 3 1 Quote
Poker Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Sądzę, że wiolhelm mysli tak jak wiele osób. Że fundacja to twór , któremu manna spada z nieba, udzielają się w niej cudotwórcy, którzy w każdym momencie będą łapać dzikiego psa, umieszczać gdzieś ( no właśnie gdzie? ), a potem ewentualnie utrzymywać w hoteliku. Wiolhelm, z całą sympatią, ale to tak nie funkcjonuje. Robisz dobrą robotę, że psa karmisz. Jest szansa, że nabierze do Ciebie zaufanie i wtedy można myśleć co dalej. Udzielanie się Toli na dogo to malutki wycinek tego co robi dla bezdomniakow. A przecież też ma życie prywatne. 8 2 Quote
Recommended Posts