Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 26.02.2023 o 19:19, Poker napisał:

Anecik zgodziła się na sunię. Opłata 550 z karmą. Oby tylko Aska mogła ją zabrać.

Bardzo się cieszę. Nie wiem, ile psów tym razem jedzie. 

Posted
Dnia 26.02.2023 o 15:00, Tola napisał:

IMGP5651.JPG

IMGP5658.JPG

ten biedak wciąż czeka..... czy do szafirki będą jakieś psiaki jechać? Może by się "po drodze" do mnie zabrał ten muszkieter.... 

Tysia miała "szaloną myśl"... teraz ja....

• Like 5
Posted
Dnia 27.02.2023 o 10:41, mari23 napisał:

ten biedak wciąż czeka..... czy do szafirki będą jakieś psiaki jechać? Może by się "po drodze" do mnie zabrał ten muszkieter.... 

Wstawiłaś zdjęcia dwóch psów. Pierwszy to przyjaciel Wiktora, a drugi choć do niego podobny, ma stojące uszka i białe łapki.

Posted
Dnia 27.02.2023 o 10:41, mari23 napisał:

Dnia 27.02.2023 o 12:02, Jaaga napisał:

Wstawiłaś zdjęcia dwóch psów. Pierwszy to przyjaciel Wiktora, a drugi choć do niego podobny, ma stojące uszka i białe łapki.

Tak, to są dwa różne pieski..

Posted

Mam bardzo dobre informacje - udało się dzisiaj  zarezerwować sunię dla Poker, a nawet ją zaszczepić; w aucie u Aska7 jest dla niej miejsce💚♥️💙 Teraz potrzebne mocno zaciśnięte kciuki dogomaniaków, żeby w sobotę z zamojskiego schroniska wyjechały te trzy dziewczyny. Razem z nimi w podróż wybiera się też pies Artur. 

IMG_20230114_170757.jpg

FB_IMG_1669826732280.jpg

IMGP5716.JPG.cfed73bcbd69eafeab866958e0e671e4.jpeg

• Like 5
Posted
Dnia 27.02.2023 o 12:02, Jaaga napisał:

Dnia 27.02.2023 o 14:10, Tola napisał:

Tak, to są dwa różne pieski..

Patrząc na zdjęcia strasznie się uryczałam, to i niewyraźnie widziałam... chodziło mi o tego biedaka, który był w grupie z Frankiem, który chyba jako ostatni został tam 😞 😞

• Like 1
Posted

Potrzebny lek Neoplasmoxan dog dla starszej suczki tutaj u nas na miejscu, to nasza była podopieczna. Lek jest bardzo drogi, suczka dostaje 3 tabletki dziennie -  może komuś pozostał po kuracji?

Posted

Chciałam tutaj podziękować Poker za ogromny karton z rzeczami dla psiaków, który wczoraj od Niej dostaliśmy 😘 Wszystko się akurat przyda, bo przy Greyu nie tylko skończyły się  zapasy, ale i muszę "polować" w lumpeksach na koce, poszewki i kołderki.

• Like 2
Posted

Niech służy zwierzakom.

Rzeczy przynoszą mi różne osoby, które wiedzą, że pomagam bezdomniakom.  Są to znajomi, sąsiedzi, ich znajomi, znajomi królika. Czasem nawet nie wiem kto zawiesił na furtce reklamówkę albo wrzucił przez płot wór.

Mówcie różnym ludziom o potrzebach, bo większość nie wie o nich.

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Na koncie ZEa jest nowa wplata; Aniu, pięknie dziękuję  serce-ruchomy-obrazek-0210.gif

200 zł Figunia (20.02.)serce-ruchomy-obrazek-0815.gif 

Pieniądze przeznaczę dla 2 suczek, które w sobotę wyjeżdżają ze schroniska,  wszystkie wpłaty wpiszę na nowy wątek.

• Upvote 1
Posted

Mam też wspaniałą wiadomość dla wszystkich, którym zapadli w serce 2 bracia z przytuliska w Kozienicach - ciemnego brata bierze pod opiekę Poker, chłopak pojedzie do Murki

Zea pomoże w zakupie karmy. Koszt hotelowania to 18 zł/doba 

Wszystko jest w trakcie organizacji, piesek przyjedzie z Aska7 do Zamościa, co dalej to napiszę w piątek .

FB_IMG_1677609770903.jpg

• Like 2
Posted

Natomiast ja wciąż tutaj szukam pomocy dla drugiego brata:(

Serce mi pęka, bo jak tam zostanie, to już na zawsze, zakopie  się w budzie i nie będze nawet wychodził.

Dziewczyny nie mają kiedy uczyć go chodzenia na smyczy, ich mało, psów bardzo dużo, dlatego tak bardzo proszą o pomoc dla braci.

Była szansa w Zamościu na DT, ale jak pani dowiedziała się, że trzeba będzie włożyć sporo pracy - zrezygnowała.

Może ktoś z Was ma pomysł, żeby drugi z braci też miał szansę na inne życie i żeby wyjechał w sobotę z przytuliska?  U Murki nie ma miejsca😔

Pieski są młode, radosne, urocze; tylko ten strach przed spacerami na smyczy. 

FB_IMG_1677609925173.jpg

FB_IMG_1677609932720.jpg

FB_IMG_1677609928694.jpg

FB_IMG_1677609911611.jpg

Posted

A może go ogłaszać? Jeżeli ktoś się w nim zakocha, to i nie straszna będzie nauka chodzenia na smyczy. W końcu szczeniaki też nie umieją chodzić na smyczy.

Posted

Żal mi tego drugiego niesamowicie. Moje znajome hodowczynie i handlerki mieszkające prawie po sasiedzku potrafią nauczyć chodzenia na smyczy chyba każdego psa. Zreszta mlodsza z nich, corka prowadzi kursy handlingu w ZKwP. Mogłabym podpytać o możliwość wzięcia psa na czas nauki, tylko co dalej? I faktury za pobyt u nich też nie byłoby. Ja po opanowaniu chodzenia i tak nie dałabym rady go wziąć. Mogę popytać o cenę pobytu, ale pies musiałby mieć jakąś opcje kiedy opanuje chodzenie.