Tola Posted February 26, 2023 Author Posted February 26, 2023 Dnia 26.02.2023 o 19:19, Poker napisał: Anecik zgodziła się na sunię. Opłata 550 z karmą. Oby tylko Aska mogła ją zabrać. Bardzo się cieszę. Nie wiem, ile psów tym razem jedzie. Quote
Tola Posted February 26, 2023 Author Posted February 26, 2023 Jeszcze zdjęcia ze schroniska, robione tel. Quote
Jaaga Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Dnia 26.02.2023 o 14:55, Tola napisał: Te psy są śliczne. Czarny z białą "obrożą" jest rewelacyjny. Quote
Nadziejka Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Zapraszam na kramik dla sunieczki elikowej Bransoleta pr 925,dywanik,książka,misie..Sercem Na Pomoc Suni Elikowej 8.03 Zapraszam z wszelką z wszelką modlitwą za wszystkie istoty Quote
mari23 Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Dnia 26.02.2023 o 15:00, Tola napisał: ten biedak wciąż czeka..... czy do szafirki będą jakieś psiaki jechać? Może by się "po drodze" do mnie zabrał ten muszkieter.... Tysia miała "szaloną myśl"... teraz ja.... 5 Quote
Jaaga Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Dnia 27.02.2023 o 10:41, mari23 napisał: ten biedak wciąż czeka..... czy do szafirki będą jakieś psiaki jechać? Może by się "po drodze" do mnie zabrał ten muszkieter.... Tysia miała "szaloną myśl"... teraz ja.... Wstawiłaś zdjęcia dwóch psów. Pierwszy to przyjaciel Wiktora, a drugi choć do niego podobny, ma stojące uszka i białe łapki. Quote
Tola Posted February 27, 2023 Author Posted February 27, 2023 Dnia 27.02.2023 o 10:41, mari23 napisał: ten biedak wciąż czeka..... czy do szafirki będą jakieś psiaki jechać? Może by się "po drodze" do mnie zabrał ten muszkieter.... Tysia miała "szaloną myśl"... teraz ja.... Dnia 27.02.2023 o 12:02, Jaaga napisał: Wstawiłaś zdjęcia dwóch psów. Pierwszy to przyjaciel Wiktora, a drugi choć do niego podobny, ma stojące uszka i białe łapki. Tak, to są dwa różne pieski.. Quote
Tola Posted February 27, 2023 Author Posted February 27, 2023 Mam bardzo dobre informacje - udało się dzisiaj zarezerwować sunię dla Poker, a nawet ją zaszczepić; w aucie u Aska7 jest dla niej miejsce Teraz potrzebne mocno zaciśnięte kciuki dogomaniaków, żeby w sobotę z zamojskiego schroniska wyjechały te trzy dziewczyny. Razem z nimi w podróż wybiera się też pies Artur. 5 Quote
Poker Posted February 27, 2023 Posted February 27, 2023 Tola, bardzo dziękuję za efektywne działania. Bez Ciebie psy tkwiłyby nadal w schronie. Twoja praca i poświęcenie jest bezcenne. 1 Quote
mari23 Posted February 28, 2023 Posted February 28, 2023 Dnia 27.02.2023 o 12:02, Jaaga napisał: Wstawiłaś zdjęcia dwóch psów. Pierwszy to przyjaciel Wiktora, a drugi choć do niego podobny, ma stojące uszka i białe łapki. Dnia 27.02.2023 o 14:10, Tola napisał: Tak, to są dwa różne pieski.. Patrząc na zdjęcia strasznie się uryczałam, to i niewyraźnie widziałam... chodziło mi o tego biedaka, który był w grupie z Frankiem, który chyba jako ostatni został tam 1 Quote
Tola Posted February 28, 2023 Author Posted February 28, 2023 Potrzebny lek Neoplasmoxan dog dla starszej suczki tutaj u nas na miejscu, to nasza była podopieczna. Lek jest bardzo drogi, suczka dostaje 3 tabletki dziennie - może komuś pozostał po kuracji? Quote
Jaaga Posted March 1, 2023 Posted March 1, 2023 Chciałam tutaj podziękować Poker za ogromny karton z rzeczami dla psiaków, który wczoraj od Niej dostaliśmy Wszystko się akurat przyda, bo przy Greyu nie tylko skończyły się zapasy, ale i muszę "polować" w lumpeksach na koce, poszewki i kołderki. 2 Quote
Poker Posted March 1, 2023 Posted March 1, 2023 Niech służy zwierzakom. Rzeczy przynoszą mi różne osoby, które wiedzą, że pomagam bezdomniakom. Są to znajomi, sąsiedzi, ich znajomi, znajomi królika. Czasem nawet nie wiem kto zawiesił na furtce reklamówkę albo wrzucił przez płot wór. Mówcie różnym ludziom o potrzebach, bo większość nie wie o nich. 2 2 Quote
Tola Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 Nesiowata - pięknie dziękuję za kolejną porcję obróżek, smyczy i szeleczek 3 Quote
Tola Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 Na koncie ZEa jest nowa wplata; Aniu, pięknie dziękuję 200 zł Figunia (20.02.) Pieniądze przeznaczę dla 2 suczek, które w sobotę wyjeżdżają ze schroniska, wszystkie wpłaty wpiszę na nowy wątek. 1 Quote
Tola Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 Mam też wspaniałą wiadomość dla wszystkich, którym zapadli w serce 2 bracia z przytuliska w Kozienicach - ciemnego brata bierze pod opiekę Poker, chłopak pojedzie do Murki Zea pomoże w zakupie karmy. Koszt hotelowania to 18 zł/doba Wszystko jest w trakcie organizacji, piesek przyjedzie z Aska7 do Zamościa, co dalej to napiszę w piątek . 2 Quote
Tola Posted March 1, 2023 Author Posted March 1, 2023 Natomiast ja wciąż tutaj szukam pomocy dla drugiego brata:( Serce mi pęka, bo jak tam zostanie, to już na zawsze, zakopie się w budzie i nie będze nawet wychodził. Dziewczyny nie mają kiedy uczyć go chodzenia na smyczy, ich mało, psów bardzo dużo, dlatego tak bardzo proszą o pomoc dla braci. Była szansa w Zamościu na DT, ale jak pani dowiedziała się, że trzeba będzie włożyć sporo pracy - zrezygnowała. Może ktoś z Was ma pomysł, żeby drugi z braci też miał szansę na inne życie i żeby wyjechał w sobotę z przytuliska? U Murki nie ma miejsca Pieski są młode, radosne, urocze; tylko ten strach przed spacerami na smyczy. Quote
Poker Posted March 1, 2023 Posted March 1, 2023 A może go ogłaszać? Jeżeli ktoś się w nim zakocha, to i nie straszna będzie nauka chodzenia na smyczy. W końcu szczeniaki też nie umieją chodzić na smyczy. Quote
Tyśka) Posted March 2, 2023 Posted March 2, 2023 Czy problemem jest tylko niechodzenie na smyczy? Quote
Jaaga Posted March 2, 2023 Posted March 2, 2023 Żal mi tego drugiego niesamowicie. Moje znajome hodowczynie i handlerki mieszkające prawie po sasiedzku potrafią nauczyć chodzenia na smyczy chyba każdego psa. Zreszta mlodsza z nich, corka prowadzi kursy handlingu w ZKwP. Mogłabym podpytać o możliwość wzięcia psa na czas nauki, tylko co dalej? I faktury za pobyt u nich też nie byłoby. Ja po opanowaniu chodzenia i tak nie dałabym rady go wziąć. Mogę popytać o cenę pobytu, ale pies musiałby mieć jakąś opcje kiedy opanuje chodzenie. Quote
Poker Posted March 2, 2023 Posted March 2, 2023 Jaaga, popytaj sąsiadkę. W czasie nauki można robić intensywne ogłoszenia. 1 Quote
Recommended Posts