Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gabi79 podesłała zdjęcie zamojskiego Karmelka, który jest u niej na tymczasie. Kocio jest zdrowy, badanie kupek wyszło ok, teraz tylko szczepienie. Bardzo dziękuję Iwonie z Sosnowca za pomoc w wizytach w lecznicy🌹 

IMG_20220623_093433.jpg

Posted

U Zojki, która została znaleziona na trasie Chełm - Krasnystaw i błyskawicznie znalazła dom w Bytomiu, też wszystko dobrze, z kotem być może będzie bawet przyjaźń♥️

IMG_20220623_094251.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 23.06.2022 o 10:45, Tola napisał:

Ja wiem, że teraz trudny czas i potrzeba ogromnego wysiłku, żeby pomóc kolejnemu psu, ale może gdzieś znajdzie się jakiś kąt🙏😢

Sunia ze swoim psim maluszkiem została sama po śmierci właściciela. Kilka dni i nocy chodziła po wsi w poszukiwaniu Pana, przecież nie rozumie dlaczego do niej nie wraca 😞

Wiemy o niej, że ma na imię Saba, ma ok 3 lata, waży ok 15 kg. Jest przyjazna, trochę wystraszona. Życie jej nie rozpieszczało😢 często głodowała, jadła co znalazła, czasami nawet gazety 😞

Szczeniak to ok 2 miesięczny chłopczyk. Miał jeszcze dwójkę rodzeństwa, niestety nikt nie wie co się z nimi stało 😞 😥

Psiaki są bardzo zapchlone, pewnie również zarobaczone 😞

Saba i maluszek są dokarmiani przez sąsiadów, ale to nie wystarczy 🙏🙏🙏

FB_IMG_1655971314202.jpg

To zdjęcie rozczula do łez 😞 😞 

a u mnie ilość psów zbyt duża....i odległość wielka 😞 😞 😞 😞jak pomóc ???? 😞

• Upvote 1
Posted
Dnia 23.06.2022 o 10:55, Tola napisał:

Gabi79 podesłała zdjęcie zamojskiego Karmelka, który jest u niej na tymczasie. Kocio jest zdrowy, badanie kupek wyszło ok, teraz tylko szczepienie. Bardzo dziękuję Iwonie z Sosnowca za pomoc w wizytach w lecznicy🌹 

IMG_20220623_093433.jpg

Ja również bardzo dziękuję Iwonie za pomoc u weta i Fundacji za pokrycie kosztów wizyty. Przepraszam, że mało się odzywam, ale cały czas mam problem z internetem. Kajunia już zaakceptowała Karmelka, Leoś nadal próbuje go upolować. Dam im jeszcze trochę czasu na dogadanie się.

• Like 2
Posted

Jak im  pomóc? Kasa przecież to nie wszytko. Na ile mogliby się zaangażować sąsiedzi, gdyby zapewnić suni i maluchowi  co trzeba i szukać im domu ? ewentualnie opiekunom parę groszy.

Posted

Hotelik pod Skierniewicami od poniedziałku ma sporo już wakacyjnych psów, jeśli sunia jest spokojna i nie atakowałaby innych psów w obronie szczeniaczka, to mogłaby też przyjechać. Ale skąd wiedzieć jak ona się zachowa? 😕 Jeśli to w ogóle wchodzi w grę - dopytam o koszty. 

Posted

Musimy uratować tę parkę, może uda się znaleźć jej jakieś miejsce. Ja swoją malutką też wzięłam po śmierci właściciela i też ze wsi więc już więcej nie dam rady.

Posted
Dnia 23.06.2022 o 19:41, agat21 napisał:

Hotelik pod Skierniewicami od poniedziałku ma sporo już wakacyjnych psów, jeśli sunia jest spokojna i nie atakowałaby innych psów w obronie szczeniaczka, to mogłaby też przyjechać. Ale skąd wiedzieć jak ona się zachowa? 😕 Jeśli to w ogóle wchodzi w grę - dopytam o koszty. 

Rozmawialam teraz z Tolą, nie da rady zaglądnąć tu, bo ma chorobę w rodzinie. Niestety, fundacja została już bez środków  i muszą czekać na wpływy pierwszych pieniędzy z 1%. Nie są w stanie zabezpieczyć i sfinansować hotelikowania kolejnych psów.

Dzis jeszcze zaopiekowali 6 tyg. kociaczka, ale za to są bezradni przy fali kolejnych zgłoszeń: pies pozostawiony sam po zmarłym, bezdomne, błąkające się po wsi dwa psy w tym jeden bez oka i piesek do interwencji, pozostawiony sam ba posesji, gdzie właściciel zaglada co kilka dni.

image000002(1).jpg

image000001.jpg

image000000(3).jpg

image000000(2).jpg

Posted
Dnia 23.06.2022 o 21:49, Tianku napisał:

Przepraszam za poprzedni post nie moglam sie pozbyc cytowania a pisze z telefonu.. 

Na fb stowarzyszenie kudlaty przyjaciel jest info ze sunia ze szczeniakiem sa już zabezpieczone i jest podany link do zrzutki

https://zrzutka.pl/mgtw4b

Dzięki za wiadomość. To już nie szukam dalej miejsca dla nich. 

Posted
Dnia 23.06.2022 o 17:20, Poker napisał:

Jak im  pomóc? Kasa przecież to nie wszytko. Na ile mogliby się zaangażować sąsiedzi, gdyby zapewnić suni i maluchowi  co trzeba i szukać im domu ? ewentualnie opiekunom parę groszy.

Dnia 23.06.2022 o 18:36, Jaaga napisał:

Malucha mozna już ogłaszać, może tak jak poprzednia szczeniaczka,którą wydawaliśmy, trafić od razu do DS.

Dnia 23.06.2022 o 19:41, agat21 napisał:

Dnia 23.06.2022 o 19:54, dwbem napisał:

Musimy uratować tę parkę, może uda się znaleźć jej jakieś miejsce. Ja swoją malutką też wzięłam po śmierci właściciela i też ze wsi więc już więcej nie dam rady.

Dnia 23.06.2022 o 20:52, Jaaga napisał:

Rozmawialam teraz z Tolą, nie da rady zaglądnąć tu, bo ma chorobę w rodzinie. Niestety, fundacja została już bez środków  i muszą czekać na wpływy pierwszych pieniędzy z 1%. Nie są w stanie zabezpieczyć i sfinansować hotelikowania kolejnych psów.

Dzis jeszcze zaopiekowali 6 tyg. kociaczka, ale za to są bezradni przy fali kolejnych zgłoszeń: pies pozostawiony sam po zmarłym, bezdomne, błąkające się po wsi dwa psy w tym jeden bez oka i piesek do interwencji, pozostawiony sam ba posesji, gdzie właściciel zaglada co kilka dni.

image000002(1).jpg

image000001.jpg

image000000(3).jpg

image000000(2).jpg

Dnia 23.06.2022 o 21:47, Tianku napisał:
Dnia 17.06.2022 o 22:00, Tola napisał:

Bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy, przepraszam za brak wieści. Mój wnuczek zachorował, bardzo wysoka gorączka przeraziła nas,  chociaż przecież z własnymi dziećmi nieraz to przechodziliśmy. Suczka i szczeniak są zabezpieczone u starszej pani na wsi w kojcu, tam nie mogły zostać, bo teren nieogrodzony. Są zaopatrzone w karmę, mają wodę. Dzisiaj jak dam radę zrobię maluchowi wstępne ogłoszenia i zobaczymy, co się zadzieje, jak będzie problem poproszę o pomoc. Tak jak napisała Jagna, pomimo że staramy się tak gospodarować pieniędzmi, aby starczyło na cały rok pomagania, to jednak ten ostatni miesiąc zawsze są problemy i w tej chwili nie jesteśmy w stanie opłacać hotelowania. 

Posted

Maleńka kocia znaleziona wczoraj na parkingu w Zwierzyńcu to dziewczynka, na ok. 6 tyg. Jest już bezpieczna, przebadana pomimo późnych godzin, odrobaczona,  testy ujemne, a co najważniejsze być może będzie miała domek stały, musimy tylko poczekać, poobserwować czy nie rozwinie się kk. 

IMG-20220624-WA0002.jpg

IMG-20220624-WA0000.jpg

IMG-20220624-WA0001.jpg

• Like 2
Posted

Tolu, podziwiam Was za Waszą działalność. Przecież Wy nie macie już czasu na prywatne życie. Dźwigacie na sobie wielką odpowiedzialność za los tylu nieboraków.

• Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted

Żal mi tego psiaka bez oka 😔 Nie ma szans na dom, a taki sympatyczny. Od razu widzę Szymka. Szymek jak będzie po zabiegu odpicowany i oglaszany, bedzie mieć nadzieję na wypatrzenie go i pokochanie przez kogoś, a los tamtego będzie nędzny. 

image000000(3).jpg

Posted
Dnia 24.06.2022 o 10:53, Poker napisał:

Tolu, podziwiam Was za Waszą działalność. Przecież Wy nie macie już czasu na prywatne życie. Dźwigacie na sobie wielką odpowiedzialność za los tylu nieboraków.

Poker, ja też Ciebie podziwiam jak i wszystkich tutaj, którzy bezinteresownie pomagają zwierzętom, poświęcają swój czas i pieniądze. W obecnej sytuacji i przy obowiązującym prawie łatwo nie jest i  trzeba nam wszystkim dużo siły i uporu, aby móc polepszać los bezdomniaków.

U nas może jest o tyle trudniej, że wszystkie te smutki, problemy przynosimy też do domu, ale inaczej się nie da. Oboje kochamy zwierzaki, chcemy pomagać chociaż z racji pogarszającego się stanu zdrowia męża i innych ograniczeń tej naszej pomocy będzie na pewno mniej, zwłaszcza wyjazdów na interwencje.

• Upvote 1
Posted
Dnia 24.06.2022 o 12:50, Jaaga napisał:

Żal mi tego psiaka bez oka 😔 Nie ma szans na dom, a taki sympatyczny. Od razu widzę Szymka. Szymek jak będzie po zabiegu odpicowany i oglaszany, bedzie mieć nadzieję na wypatrzenie go i pokochanie przez kogoś, a los tamtego będzie nędzny. 

Jak tylko zobaczyłam tego psiaka, też od razu pomyślałam o moim Szymusiu....