Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

O wow, to zaciskam kciuki, aby czar nie prysnął po wizycie. Ogromnie zaciskam kciuki za mamę i córeczkę :) <3

i ja się do kciuków przyłączam! Im dłużej zwierzaki czekają, tym wspanialsze domki im się potem trafiają - tak bardzo często bywa i oby tym razem też był happy end.

Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

Ale największa niespodzianka dotyczy Szpulki i mamy Esterki. O Esterkę zupełnie nie było zapytań, o Szpulkę niewiele, ale żaden z domów nie spełniał oczekiwań.

Esterka  to ta ciężarna kotka, którą TZ zabrał ze wsi i  która urodziła w lecznicy parę godz. po przyjeździe, a ja nie zdecydowałam się na uśpienie kociaków...

Niedawno zapadła decyzja o szukaniu wspólnego domu obu kotkom i tu nagle niespodzianka - zgłosił się prawie idealny, aż boję się to pisać;).

Dom w Katowicach przed wizytą, trzymam kciuki, aby w realu okazał się równie  wspaniały:).

Bardzo dziękuję Tyśka, bo to Ona odczarowała ten zły czas, zmieniała OLX na Katowice:).

Esterka i Szpulka w DT u p. Justyny

IMG-20201204-WA0016.jpg

Znalezione obrazy dla zapytania: gify serca rozowe

Posted
7 godzin temu, Tola napisał:

Dom w Katowicach przed wizytą, trzymam kciuki, aby w realu okazał się równie  wspaniały:).

Super wiadomość  :)  Czy jest już termin wizyty?
Kciuki oczywiście zapewnione  :)

Posted
Dnia 10.02.2021 o 23:50, elik napisał:

Super wiadomość  :)  Czy jest już termin wizyty?
Kciuki oczywiście zapewnione  :)

Jeszcze nie, p. Justyna czeka na zamontowanie siatek, chce osobiście wszystko sprawdzić;)

Posted
30 minut temu, Tola napisał:

Jeszcze nie, p. Justyna czeka na zamontowanie siatek, che osobiście wszystko sprawdzić;)

Pełny profesjonalizm   b.dobrze.gif.befea317a2b6034708991215bf5e55b2.gif

Posted
6 godzin temu, malagos napisał:

Zostawiam ciepłe pozdrowienia, oby Was nie zasypało - jednak wschód Polski najbardziej zimowy tej zimy...

Oj tak, zima jak za dawnych czasów. Tylko służby porządkowe zapomniały chyba jak to jest w zimie i że trzeba odśnieżać;).

Nasze kotki ze wsi w domu wygrzewają się w kocach, a przecież tyle prawdziwych, śnieżnych zim spędziły na wsi. A i myśmy jeździli wtedy 30 km, żeby je nakarmić, odśnieżyć i nie było z tym żadnego  problemu. A teraz pierwsza zima od paru lat i takie utrudnienia.

Posted

Czy coś wiadomo o tym piesku ? Są może jakieś jego zdjęcia jeszcze ? KOjarzysz go może Tolu ?

20210216_121457.jpg

Jego zdjęcie wzięłam z wątku Szamana , który założyła Asia. Wydaje mi się że był już tutaj na wątku ale może tylko mi się wydaje. On z boksu Rudego i Marcelka.

Posted
5 minut temu, Onaa napisał:

Czy coś wiadomo o tym piesku ? Są może jakieś jego zdjęcia jeszcze ? KOjarzysz go może Tolu ?

20210216_121457.jpg

Jego zdjęcie wzięłam z wątku Szamana , który założyła Asia. Wydaje mi się że był już tutaj na wątku ale może tylko mi się wydaje. On z boksu Rudego i Marcelka.

Tak, mam zdjęcia, od długo jest w schronisku, zaraz poszukam.

Pieska kojarzę, bo on w moim typie, taki parówek...

Wybieram się do schroniska porobić zdjecia psiakom, bo być może będzie transport do Nowej Soli, może jakiemuś psiakowi się jeszcze uda...

No i chciałabym zabrać jakiegoś kota ze schroniska, bo mamy miejsce.

O niego kiedyś pytałam pracownika, trzeba byłoby odnaleźć tutaj na wątku...

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Tak, mam zdjęcia, od długo jest w schronisku, zaraz poszukam.

Pieska kojarzę, bo on w moim typie, taki parówek...

Wybieram się do schroniska, bo być może będzie transport do Nowej Soli, może jakiemuś psiakowi się jeszcze uda...

To też mój drugi ulubiony typ - parówek. Ale doczytałam na wątku Szamanka teraz że jakaś pomoc się dla niego kroi. Więc nie wiem , może się nie będę wtrącać.

Na jednym zdjęciu z Rabarbarkiem też była taki parówek trochę podobny do Lili.

I może znajdziesz Tolu tego "swojego" parówka, o którym pisałaś kiedyś.

Asia na wątku pisała coś o transporcie, może to ten co i Ty masz na myśli. Muszę dopytać czy jedzie przez Kraków.

Posted
24 minuty temu, Onaa napisał:

20210216_121457.jpg

Znalazłam takie , robione pod koniec 2020 roku

IMGP1392.JPG

IMGP2440.JPG

A to z 2019 roku

IMGP7709.JPG

• Like 1
Posted
44 minuty temu, Onaa napisał:

To też mój drugi ulubiony typ - parówek. Ale doczytałam na wątku Szamanka teraz że jakaś pomoc się dla niego kroi. Więc nie wiem , może się nie będę wtrącać.

Na jednym zdjęciu z Rabarbarkiem też była taki parówek trochę podobny do Lili.

I może znajdziesz Tolu tego "swojego" parówka, o którym pisałaś kiedyś.

Asia na wątku pisała coś o transporcie, może to ten co i Ty masz na myśli. Muszę dopytać czy jedzie przez Kraków.

Myślę, ze dla psa, który jest parę lat w schronisku,  liczy się przede wszystkim czas, żeby jak najprędzej wyszedł.

Mojego parówka już nie ma, niestety:(.

Ja pisałam o transporcie ok. 10 marca w stronę Nowej Soli.

Posted

Parówek jest w boksie, w którym był Quatro i Borys. W sąsiednim był Kokos i Olierek,  a jeszcze dalej Rudy i Marcelek.  A  w ostatnim  był Rabarbar i Amberek.

Najwiecej psów jest w byłym boksie Borysa i Quatro:(. Tam były kiedyś owczarki, które wyjechały. I Fred. I Baj.

Posted

IMGP2413.JPG

IMGP2405.JPG

Nie wiem czy ten na drugim zdjęciu z tylu po lewej i ten u góry niewidomy to są dwa różne czy jeden piesek ?

dwa różne

IMGP1117.JPGtutaj są  obydwa na jednym zdjęciu

może któryś z nich potrzebuje pomocy ?

tylko szanse na adopcję niewidomego pieska są stosunkowo niewielkie

Posted
9 minut temu, Onaa napisał:

IMGP2413.JPG

IMGP2405.JPG

Nie wiem czy ten na drugim zdjęciu z tylu po lewej i ten u góry niewidomy to są dwa różne czy jeden piesek ?

dwa różne

IMGP1117.JPGtutaj są  obydwa na jednym zdjęciu

może któryś z nich potrzebuje pomocy ?

tylko szanse na adopcję niewidomego pieska są stosunkowo niewielkie

Ten pod sciana nie jest niewidomy... To ten  tutaj, zdjęcia ze stycznia

IMGP2406.JPG

IMGP2407.JPG

• Like 1
Posted
14 godzin temu, Onaa napisał:

IMGP2405.JPG

Ten siedzący w kącie bardzo biedny, na wcześniejszym zdjęciu, chyba gdy nastały pierwsze mrozy - też tak w rogu siedzi skulony z zimna w tym swoim krótkim, gładkim futerku.

Posted
Wszystkie w sercu 
za wszystkie modlimy
15 godzin temu, Tola napisał:

To jest niewidomy psiak

IMGP2413.JPG

Tolu dzis polecial ku Wam 1 procencik z calego serca
nie jest duzo ale zawsze jakis pieniazek
  • Like 2
Posted

Wszystkim kotom z okazji ich święta życzenia pełnych miseczek i jak najwięcej miłości;  aby każdy kot miał swojego człowieka, a każdy człowiek kota:).

Pozdrowienia od moich mruczków:)

e481c99753ec6934med.jpg

• Like 5
Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Wszystkim kotom z okazji ich święta życzenia pełnych miseczek i jak najwięcej miłości;  aby każdy kot miał swojego człowieka, a każdy człowiek kota:).

Pozdrowienia od moich mruczków:)

e481c99753ec6934med.jpg

Ha ha :) Przed chwilą na swoim blogu zamieściłam bardzo podobne  życzenia :) Koty masz piękne! A wnusio już taki duży chłopak!

https://donka66.blogspot.com/2021/02/swiatowy-dzien-kota.html

• Like 1