Tyśka) Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 O wow, to zaciskam kciuki, aby czar nie prysnął po wizycie. Ogromnie zaciskam kciuki za mamę i córeczkę :) <3 Quote
mari23 Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 3 godziny temu, Tyśka) napisał: O wow, to zaciskam kciuki, aby czar nie prysnął po wizycie. Ogromnie zaciskam kciuki za mamę i córeczkę :) <3 i ja się do kciuków przyłączam! Im dłużej zwierzaki czekają, tym wspanialsze domki im się potem trafiają - tak bardzo często bywa i oby tym razem też był happy end. Quote
Nadziejka Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 5 godzin temu, Tola napisał: Ale największa niespodzianka dotyczy Szpulki i mamy Esterki. O Esterkę zupełnie nie było zapytań, o Szpulkę niewiele, ale żaden z domów nie spełniał oczekiwań. Esterka to ta ciężarna kotka, którą TZ zabrał ze wsi i która urodziła w lecznicy parę godz. po przyjeździe, a ja nie zdecydowałam się na uśpienie kociaków... Niedawno zapadła decyzja o szukaniu wspólnego domu obu kotkom i tu nagle niespodzianka - zgłosił się prawie idealny, aż boję się to pisać;). Dom w Katowicach przed wizytą, trzymam kciuki, aby w realu okazał się równie wspaniały:). Bardzo dziękuję Tyśka, bo to Ona odczarowała ten zły czas, zmieniała OLX na Katowice:). Esterka i Szpulka w DT u p. Justyny Quote
elik Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 7 godzin temu, Tola napisał: Dom w Katowicach przed wizytą, trzymam kciuki, aby w realu okazał się równie wspaniały:). Super wiadomość :) Czy jest już termin wizyty? Kciuki oczywiście zapewnione :) Quote
Tola Posted February 11, 2021 Author Posted February 11, 2021 Dnia 10.02.2021 o 23:50, elik napisał: Super wiadomość :) Czy jest już termin wizyty? Kciuki oczywiście zapewnione :) Jeszcze nie, p. Justyna czeka na zamontowanie siatek, chce osobiście wszystko sprawdzić;) Quote
elik Posted February 11, 2021 Posted February 11, 2021 30 minut temu, Tola napisał: Jeszcze nie, p. Justyna czeka na zamontowanie siatek, che osobiście wszystko sprawdzić;) Pełny profesjonalizm Quote
Jo37 Posted February 12, 2021 Posted February 12, 2021 Zapraszam na bazarek. Księgarenka dla zamojskich psiaków. Czynna do 22.02 do godziny 20:00 - Bazarek - Dogomania Quote
malagos Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Zostawiam ciepłe pozdrowienia, oby Was nie zasypało - jednak wschód Polski najbardziej zimowy tej zimy... 1 Quote
Tola Posted February 15, 2021 Author Posted February 15, 2021 6 godzin temu, malagos napisał: Zostawiam ciepłe pozdrowienia, oby Was nie zasypało - jednak wschód Polski najbardziej zimowy tej zimy... Oj tak, zima jak za dawnych czasów. Tylko służby porządkowe zapomniały chyba jak to jest w zimie i że trzeba odśnieżać;). Nasze kotki ze wsi w domu wygrzewają się w kocach, a przecież tyle prawdziwych, śnieżnych zim spędziły na wsi. A i myśmy jeździli wtedy 30 km, żeby je nakarmić, odśnieżyć i nie było z tym żadnego problemu. A teraz pierwsza zima od paru lat i takie utrudnienia. Quote
Onaa Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Czy coś wiadomo o tym piesku ? Są może jakieś jego zdjęcia jeszcze ? KOjarzysz go może Tolu ? Jego zdjęcie wzięłam z wątku Szamana , który założyła Asia. Wydaje mi się że był już tutaj na wątku ale może tylko mi się wydaje. On z boksu Rudego i Marcelka. Quote
Tola Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 5 minut temu, Onaa napisał: Czy coś wiadomo o tym piesku ? Są może jakieś jego zdjęcia jeszcze ? KOjarzysz go może Tolu ? Jego zdjęcie wzięłam z wątku Szamana , który założyła Asia. Wydaje mi się że był już tutaj na wątku ale może tylko mi się wydaje. On z boksu Rudego i Marcelka. Tak, mam zdjęcia, od długo jest w schronisku, zaraz poszukam. Pieska kojarzę, bo on w moim typie, taki parówek... Wybieram się do schroniska porobić zdjecia psiakom, bo być może będzie transport do Nowej Soli, może jakiemuś psiakowi się jeszcze uda... No i chciałabym zabrać jakiegoś kota ze schroniska, bo mamy miejsce. O niego kiedyś pytałam pracownika, trzeba byłoby odnaleźć tutaj na wątku... Quote
Onaa Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 2 minuty temu, Tola napisał: Tak, mam zdjęcia, od długo jest w schronisku, zaraz poszukam. Pieska kojarzę, bo on w moim typie, taki parówek... Wybieram się do schroniska, bo być może będzie transport do Nowej Soli, może jakiemuś psiakowi się jeszcze uda... To też mój drugi ulubiony typ - parówek. Ale doczytałam na wątku Szamanka teraz że jakaś pomoc się dla niego kroi. Więc nie wiem , może się nie będę wtrącać. Na jednym zdjęciu z Rabarbarkiem też była taki parówek trochę podobny do Lili. I może znajdziesz Tolu tego "swojego" parówka, o którym pisałaś kiedyś. Asia na wątku pisała coś o transporcie, może to ten co i Ty masz na myśli. Muszę dopytać czy jedzie przez Kraków. Quote
Tola Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 24 minuty temu, Onaa napisał: Czy coś wiadomo o tym piesku ? Są może jakieś jego zdjęcia jeszcze ? KOjarzysz go może Tolu ? Jego zdjęcie wzięłam z wątku Szamana , który założyła Asia. Wydaje mi się że był już tutaj na wątku ale może tylko mi się wydaje. On z boksu Rudego i Marcelka. Znalazłam takie , robione pod koniec 2020 roku A to z 2019 roku 1 Quote
Tola Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 44 minuty temu, Onaa napisał: To też mój drugi ulubiony typ - parówek. Ale doczytałam na wątku Szamanka teraz że jakaś pomoc się dla niego kroi. Więc nie wiem , może się nie będę wtrącać. Na jednym zdjęciu z Rabarbarkiem też była taki parówek trochę podobny do Lili. I może znajdziesz Tolu tego "swojego" parówka, o którym pisałaś kiedyś. Asia na wątku pisała coś o transporcie, może to ten co i Ty masz na myśli. Muszę dopytać czy jedzie przez Kraków. Myślę, ze dla psa, który jest parę lat w schronisku, liczy się przede wszystkim czas, żeby jak najprędzej wyszedł. Mojego parówka już nie ma, niestety:(. Ja pisałam o transporcie ok. 10 marca w stronę Nowej Soli. Quote
Tola Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 Parówek jest w boksie, w którym był Quatro i Borys. W sąsiednim był Kokos i Olierek, a jeszcze dalej Rudy i Marcelek. A w ostatnim był Rabarbar i Amberek. Najwiecej psów jest w byłym boksie Borysa i Quatro:(. Tam były kiedyś owczarki, które wyjechały. I Fred. I Baj. Quote
Onaa Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Jeszcze taka parówkę chyba, wypatrzyłam. Obok Rabarbarka. 1 Quote
Onaa Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 Nie wiem czy ten na drugim zdjęciu z tylu po lewej i ten u góry niewidomy to są dwa różne czy jeden piesek ? dwa różne tutaj są obydwa na jednym zdjęciu może któryś z nich potrzebuje pomocy ? tylko szanse na adopcję niewidomego pieska są stosunkowo niewielkie Quote
Tola Posted February 16, 2021 Author Posted February 16, 2021 9 minut temu, Onaa napisał: Nie wiem czy ten na drugim zdjęciu z tylu po lewej i ten u góry niewidomy to są dwa różne czy jeden piesek ? dwa różne tutaj są obydwa na jednym zdjęciu może któryś z nich potrzebuje pomocy ? tylko szanse na adopcję niewidomego pieska są stosunkowo niewielkie Ten pod sciana nie jest niewidomy... To ten tutaj, zdjęcia ze stycznia 1 Quote
limonka80 Posted February 16, 2021 Posted February 16, 2021 14 godzin temu, Onaa napisał: Nie wiem czy ten na drugim zdjęciu z tylu po lewej i ten u góry niewidomy to są dwa różne czy jeden piesek ? Ten siedzący w kącie bardzo biedny, na wcześniejszym zdjęciu, chyba gdy nastały pierwsze mrozy - też tak w rogu siedzi skulony z zimna w tym swoim krótkim, gładkim futerku. Quote
Nadziejka Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Wszystkie w sercu za wszystkie modlimy 15 godzin temu, Tola napisał: To jest niewidomy psiak Tolu dzis polecial ku Wam 1 procencik z calego serca nie jest duzo ale zawsze jakis pieniazek 2 Quote
Tola Posted February 17, 2021 Author Posted February 17, 2021 Wszystkim kotom z okazji ich święta życzenia pełnych miseczek i jak najwięcej miłości; aby każdy kot miał swojego człowieka, a każdy człowiek kota:). Pozdrowienia od moich mruczków:) 5 Quote
Tola Posted February 17, 2021 Author Posted February 17, 2021 Dzisiaj, w to piękne kocie święto, mój wnusio skończył 3 miesiące :). 13 1 Quote
Isiak Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 10 minut temu, Tola napisał: Wszystkim kotom z okazji ich święta życzenia pełnych miseczek i jak najwięcej miłości; aby każdy kot miał swojego człowieka, a każdy człowiek kota:). Pozdrowienia od moich mruczków:) Ha ha :) Przed chwilą na swoim blogu zamieściłam bardzo podobne życzenia :) Koty masz piękne! A wnusio już taki duży chłopak! https://donka66.blogspot.com/2021/02/swiatowy-dzien-kota.html 1 Quote
Recommended Posts