Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Isiak napisał:

Ha ha :) Przed chwilą na swoim blogu zamieściłam bardzo podobne  życzenia :) Koty masz piękne!

https://donka66.blogspot.com/2021/02/swiatowy-dzien-kota.html

Piękny blog, to mamy wspólne upodobania, bo ja jestem wielka milośniczka wierszy Franciszka Klimka, przez wiele lat organizowałam szkolne konkursy "W sprawie kota", a p. Klimek któregoś roku ufundował nagrodę i napisał specjalny wierszyk dla zdobywczyni pierwszego miejsca;)

• Like 2
Posted
27 minut temu, Isiak napisał:

Ja przeważnie w Dzień Kota wrzucam wiersze Pana Klimka na bloga :) To kotki lato spędzają na wsi, a zimę w bloku?

11 lat temu kupiliśmy na wsi chałupę  - kotki tam przyszły i zostały, mają co najmniej po 11 lat. Były typowymi kotami wychodzącymi, zamknięcie podczas steryilzacji wspominają na pewno jak koszmar. Na wsi zawsze były nieufne, jedna nawet bardzo. Ale od paru lat zabieramy je na zimę, bo i my nie dajemy rady jezdzić 30 km, a i one są słabsze. Pierwszy rok był straszny, bo miotały się, chowały za meble, ale zamknięcie znoszą oraz lepiej i chyba niedługo przyjdzie czas, że zostaną na zawsze.  Zajrzyj tutaj, zobaczysz je na wolności;)

KOTY NA WSI

Posted

coeur nounours GIF - Télécharger & Partager sur PHONEKY

Wszelkiej Cudownosci Wnusienkowi Skarbunkowi

Kotelkom    Zasylam z calej duszy

• Like 1
Posted
9 godzin temu, Nadziejka napisał:
Wszystkie w sercu 
za wszystkie modlimy

Tolu dzis polecial ku Wam 1 procencik z calego serca
nie jest duzo ale zawsze jakis pieniazek

Bardzo dziękuję!  Z tych podarowanych pieniążków możemy potem pomagac zwierzakom przez cały rok:). 

Posted

Jeśli wszystko uda się ułożyć, to we wtorek, razem z psiakami ze schroniska, do DT do Mysłowicach pojedzie koteczka Lilianka, mamcia Bajki i Benia.

SAVE_20210219_231847.jpg

Posted
12 godzin temu, Tola napisał:

Jeśli wszystko uda się ułożyć, to we wtorek, razem z psiakami ze schroniska, do DT do Mysłowicach pojedzie koteczka Lilianka, mamcia Bajki i Benia.

SAVE_20210219_231847.jpg

Byłaś moze tez w schronisku na kociarni? 

Posted
8 godzin temu, Jaaga napisał:

Byłaś moze tez w schronisku na kociarni? 

Jagna, jeszcze nie byłam, ale na pewno podjadę, bo chcę zabrać ze schroniska najbardziej potrzebującego kota. Dwa lata temu TZ zabrał białaczkową Agę, która cały czas jest w DT, a teraz mamy miejsce dla  kota w Mysłowicach. Planowałam, że pojadą  dwa, ale musimy trzymać u p. Justyny miejsce dla kota znalezionego na  leśnym parkingu w strasznym stanie, teraz jest leczony. Tylko nie mam kiedy podjechać do schroniska,  kolejny dzień zabieraliśmy kotki ze wsi do sterylek, ale na szczęście w poniedziałek już ostatnia. Atak zimy pokrzyżował nam plany, trzeba było zrobić przerwę i dlatego tyle to trwa.

We wtorek pojedzie tylko Lilianka, kotu ze schroniska trzeba najpierw zrobić testy,

Posted

Czy Wam też tak pędzi czas? Im jestem starsza, tym wydaje się, że szybciej...

Niedawno pisałam tutaj o mojej Zulci, a  mamy kolejny rok!

Dzisiaj mija 14 lat, odkąd zabraliśmy Zulkę ze schroniska, wg książeczki nasza babinka zaczęła 19 rok życia...

IMGP2695.JPG

IMGP2694.JPG

• Like 5
Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Czy Wam też tak pędzi czas? Im jestem starsza, tym wydaje się, że szybciej...

Niedawno pisałam tutaj o mojej Zulci, a  mamy kolejny rok!

Dzisiaj mija 14 lat, odkąd zabraliśmy Zulkę ze schroniska, wg książeczki nasza babinka zaczęła 19 rok życia...

IMGP2695.JPG

IMGP2694.JPG

Śliczna Zuleńka   1123187744_serce8.gif.19ed684915fe4e79560587d5fde20ed5.gif   Bardzo mnie wzruszają takie starowinki.

Posted
Dnia 20.02.2021 o 21:24, Nadziejka napisał:
 ojej ojej bieduni  Toluniu moze sie uda wyleczyc kocinka
Jak dobrze ze Jestescie Tolu
ten kotunio leczony czy jest poprawa ?

Tak, z kociakiem lepiej, około 10 marca będzie już go można szykować do Dt do p. Justyny. 

Posted
Dnia 20.02.2021 o 21:27, Tola napisał:

IMGP2695.JPG

Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) 

Zulcia dziękuje:)

15 minut temu, limonka80 napisał:

Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego.

Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma.

IMGP2657.JPG

Posted

Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-)  Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk....    

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Zulcia dziękuje:)

Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma.

IMGP2657.JPG

Zdrówka dla maleńkiej :))

• Like 1
Posted

Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę...

• Like 1
Posted
9 godzin temu, malagos napisał:

Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę...

Tak, one podobne, pamiętam jak Twoja Zulcia  była znaleziona w tym kościele, sledzłam jej wątek...

Masz  kogo przytulać i to w nadmiarze, ale na ręce to nie weźmiesz faktycznie;)

• Like 1
Posted

Wreszcie  - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;).

Tyśka - jeszcze raz dziękuję za ogłoszenie.

Tak się domek przygotował

received_2504173613222650.jpeg

received_432592891526600.jpeg

Pierwsze minuty w nowym domu

received_417752972655082.jpg

received_426874385062107.jpg

received_482400333098350.jpg

• Like 4
Posted
10 godzin temu, limonka80 napisał:

Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-)  Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk....    

10 godzin temu, b-b napisał:

Zdrówka dla maleńkiej :))

14 godzin temu, Tyśka) napisał:

Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) 

Dnia 20.02.2021 o 21:52, elik napisał:

Śliczna Zuleńka   1123187744_serce8.gif.19ed684915fe4e79560587d5fde20ed5.gif   Bardzo mnie wzruszają takie starowinki.

Dziękujemy pięknieserce-ruchomy-obrazek-0880.gif

Posted
46 minut temu, Tola napisał:

Wreszcie  - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;).

Ale dziewczyny mają full wypas  :)   Nawet każda ma swoją chałupę  :)

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

received_2504173613222650.jpeg

Walentynkowe serca z wyznaniem miłosnym i kokardki