Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.02.2021 o 16:10, Tola napisał:

Wybieg otwarty, miejsce dla tych najstarszych...

To tutaj był min. Miluś i Sarunia.

IMGP2808.JPG

Bardzo zniszczony pies, ledwo człapie:(

IMGP2809.JPG

Po lewej stronie w budzie niewidomy piesek, który ma jechać do mari23

IMGP2810.JPG

Po prawej głuchy i niiewidomy piesek:(

IMGP2811.JPG

IMGP2817.JPG

Dnia 27.02.2021 o 16:33, Tola napisał:

IMG-20210223-WA0010.jpg

Na prośbę mari23 zarezerwowowałam oba psiaki, przekazałam tez rozmowę z wetem. Jak tylko wet zadzwni, dam znać.

23 godziny temu, Nadziejka napisał:
w sercu wszystkie te wszystkie oczenka  wszystkie
mari a ktory biedunio bedzie u Ciebie razem z dziadziuniem ? 

Nadziejko, te dwa - niewidomy staruszek i Biedak, który ma już wątek

• Like 1
Posted
Dnia 27.02.2021 o 15:51, Tola napisał:

IMGP2751.JPG

IMGP2754.JPG

Czy to nie ten, co ze szczeniakami był?

Dnia 27.02.2021 o 16:07, Tola napisał:

Rozmawiałam dzisiaj z p. Wiesławem o tej suczce - podobno daje się dotykać

IMGP2788.JPG

IMGP2795.JPG

IMGP2807.JPG

chyba czas i jej pomóc, tak długo czeka na ratunek :( :(

• Like 1
Posted

Wydaje mi się że to dwa psy, choć bardzo podobne. Mogę się mylić, bo drugie zdjęcie z daleka ale pies na zdjęciu u góry na czarne na wierzchu pyszczka, prawie do oczu i nad samymi oczami brązową sierść, a drugi piesek ma cały siwy pyszczek - tylko czarny nosek widać -i siwe brewki i nad oczami też jest siwy. 

Posted
2 godziny temu, mari23 napisał:

IMGP2810.JPG

czy to ten sam pies?

Jest tu ktoś??? ;)

7 minut temu, limonka80 napisał:

Wydaje mi się że to dwa psy, choć bardzo podobne. Mogę się mylić, bo drugie zdjęcie z daleka ale pies na zdjęciu u góry na czarne na wierzchu pyszczka, prawie do oczu i nad samymi oczami brązową sierść, a drugi piesek ma cały siwy pyszczek - tylko czarny nosek widać -i siwe brewki i nad oczami też jest siwy. 

To ja jestem sprawczynią tych wątpliwości, ale to chyba nie jest ten sam pies... Tak mi  to dzisiaj przyszło do głowy, bo w sobotę nie widziałam w boksach ogólnych tego pierwszego:(

Posted

Pisałam już na wątku starunia, że dzisiaj dzwonił wet schroniskowy i jest zgoda na zabranie psa ze schroniska.

Czeka tam od 2008 roku i ma ok. 17 latbeksa_V6_orig.gif

Posted
11 minut temu, Tola napisał:

Jest szansa na wyjazd dla kolejnych psów -  potrzebne kciuki;  na razie muszę podjechać jeszcze raz do schroniska.

Modlimy o wszystko zycie nowe modlimy z calej duszy Tolu

musimy wierzyc musimy

Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Jest szansa na wyjazd dla kolejnych psów -  potrzebne kciuki;  na razie muszę podjechać jeszcze raz do schroniska.

Cudnie!

Posted
2 godziny temu, Onaa napisał:

IMGP2810.JPG

A to nie jest ten Tuptuś ?

Może być zdjęciem przedstawiającym zwierzę

Tak, to prawdopodobnie ten, tylko ja pisałam o tym niewidomym piesku z boksu ogólnego, którego w sobotę nie widziałam. Myślałam, ze go przeniesiono na ten wybieg dla staruszków...

O tego mi chodzi

IMGP1429.JPG

IMGP2413.JPG.f6cebfe7a43afc1e88e243104a0c9610.JPG

Posted

Jaki smutny ten maluszek :( :( :(

ta sunieczka jasna chyba uszko ma chore...ta duża kuleje... :( :( serce pęka - jak im pomóc ????

sunia u góry po prawej - jak bardzo do Szamana podobna!

Posted
17 godzin temu, Onaa napisał:

IMGP2810.JPG

A to nie jest ten Tuptuś ?

Może być zdjęciem przedstawiającym zwierzę

Tak, to jest Tuptuś. Na stronie schroniska jest też Kubuś - ten, który do mnie przyjedzie....i Jurand, i Misio...wszystkie niewidome :( :(

15 godzin temu, Tola napisał:

Tak, to prawdopodobnie ten, tylko ja pisałam o tym niewidomym piesku z boksu ogólnego, którego w sobotę nie widziałam. Myślałam, ze go przeniesiono na ten wybieg dla staruszków...

O tego mi chodzi

IMGP1429.JPG

IMGP2413.JPG.f6cebfe7a43afc1e88e243104a0c9610.JPG

Ja też ciągle o nim myślę? Jak tu się cieszyć z wyjazdy jednego ślepka, jak tyle ich tam zostanie??? :( :( :( A ten biedak to nie Tuptuś :( 

Posted
13 godzin temu, Tola napisał:
10 godzin temu, mari23 napisał:

sunia u góry po prawej - jak bardzo do Szamana podobna!

IMGP2775.JPG

To połączenie Szamana i Pongo - Pyszczek Szamana i nakrapiane łapki Pongo :-)

Wszystkich tak strasznie żal....

Posted

dzisiaj czwartek...Tola w schronisku beda pewnie nowe wiesci...jak smutno patrzac na te wszystkie zdjecia...mnie sie w nocy dzis snily psy ze schroniska tak podswiadomnie z zamojskiego :(

• Like 1
Posted
12 minut temu, beataczl napisał:

dzisiaj czwartek...Tola w schronisku beda pewnie nowe wiesci...jak smutno patrzac na te wszystkie zdjecia...mnie sie w nocy dzis snily psy ze schroniska tak podswiadomnie z zamojskiego :(

Jutro dwa z nich jadą do mnie, a ja nie mogę przestać myśleć o tych, których wziąć nie mogę :( :( :( 

• Like 2
Posted
Dnia 2.03.2021 o 19:28, Tola napisał:

W czwartek jadę do schroniska, bo jest szansa na wyjazd 2 psów, prawdopodobnie pojedzie jedna z tych dziewczynek

IMGP2775.JPG

IMGP2780.JPG

IMGP2803.JPG

5 godzin temu, beataczl napisał:

W schronisku byłam wczoraj, bo dzisiaj rozwoziliśmy karmę do pobliskich miejscowowości.

Niestety,  żadnej z suczek, z których miałam wybrać, nie było na wybiegu. Prosiłam pracownika, żeby poszukał w pierwszym boksie tej z chorą łapką, ale nie znalazł.

Czarna dropiatka podobno została wydana.

Tej z opuszczonym uchem nie było na wybiegu niestety, a nie chciałam poszukiwać jej w boksach, bo i tak psy były poddenerwowane.

Znalazłam jeszcze taką bardzo przyjazna suczkę. Ta ruda,  większa też podchodziła do pracownika.

SAVE_20210303_154217.jpg

SAVE_20210303_154231.jpg

• Like 1
Posted

Jutro ok. 10.00 jesteśmy umówieni z Aska7 na wydanie tego starego psa  i małego niewidomego rudaska, bo jadą do mari23.

Przygotowałam już obroże i smycze, oby pasowały.

Przed wszystkimi długa podroż, trzymajcie kciuki, bo kierowcy i zwierzakom będą potrzebne.

IMG-20210223-WA0010.jpg

156227327_3684206205031703_6922462925525515186_o.jpg

• Like 1