Tola Posted January 29, 2021 Author Posted January 29, 2021 Benio, braciszek - bardzo otwarty kocurek, uwielbia się bawić, lubi towarzystwo innych kotów. 2 Quote
Tola Posted January 29, 2021 Author Posted January 29, 2021 Dnia 30.12.2020 o 21:32, Tola napisał: Bardzo dziękuję. A czy mogłabyś do ogłoszenia dodać zdjęcia Esterki? Po konsultacji z DT będziemy jednak szukać wspólnego domu dla mamci i córci. Obie koteczki bardzo się otworzyły, potrafią nawet przychodzić po mizianie, ale początki, zwłaszcza u Esterki, były trudne. Adopcja w dwupaku na pewno ułatwi dziewczynom aklimatyzację i zaakceptowanie zmiany. Esterka jest młodziutka, ma ok. 1.5 roku, Szpulka w tej chwili ma 7 mies.; obie koteczki są zdrowe, wysterylizowane, testy ujemne. Esterka Tyśka, to ten post, str.1007 Quote
Tola Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 Dostałam ostatnio sporo zdjęć zamojszczaków z nowych domów, większość z nich nie miała swoich wątków i była pokazywana tylko tutaj, zwłaszcza koty. Pokażę niektóre z nich w DSach, razem pocieszmy się z ich szczęścia:) Chałwa, która zamieszkała w Krakowie; zabraliśmy ją ze wsi Żurawnica, z jeszcze jedną dorosłą kotką i 6 kociętami, dwa nie przeżyły. Na nowe domy czekały w lecznicy w Izbicy. 1 Quote
Tola Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 Lola- szczeniak, który wraz z matką Luną był u nas w kojcu. Obie dziewczyny znalazły domy w Warszawie. Lola jeszcze u nas, jak szukałam jej domu I Lola obecnie, pan przysłał dzisiaj zdjęcia:) 4 Quote
Tola Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 No i Dex, który ma swój wątek, ale już zapomniany, a warto go pokazywać, bo ma wspaniałe życie u rewelacyjnej rodziny w Poznaniu:) 4 Quote
elik Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby :) 1 Quote
Tola Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 12 minut temu, elik napisał: Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby :) Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne; córcia brała udział w akcji Daj włos - oddała włosy na dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu. Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy. Quote
elik Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 10 minut temu, Tola napisał: Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne; córcia brała udział w akcji Daj włos - oddała włosy na dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu. Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy. Wspaniała adopcja :) Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji :) Quote
Tola Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 1 minutę temu, elik napisał: Wspaniała adopcja :) Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji :) O tak! Zdjęcia Dexa dostaję co parę dni, dlatego chociaż raz na parę miesięcy pokazuję parę z nich tutaj;) 1 Quote
b-b Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 5 godzin temu, Tola napisał: O tak! Zdjęcia Dexa dostaję co parę dni, dlatego chociaż raz na parę miesięcy pokazuję parę z nich tutaj;) Zazdroszczę takiej adopcyjnej rodziny. :) Quote
Tola Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 Dzisiaj wyjechał ze schroniska kolejny pies, Quatro; to ósmy pies w ciągu ostatnich dni, który dostał szansę na nowe życie. Bardzo dziękuję wszystkim, którym zapadł w serce los zamojszczaków i pomagają jak mogą. Za ok. 2 - 3 tyg. podjadę znowu, żeby porobić zdjęcia, pokazać kolejne psy, bo dla tych w boksach ogólnych to czasami jedyna szansa na zaistnienie no i na nowe życie. Ja wiem, że tych psich nieszczęść wciąż ogromna ilość, że nas tutaj mało, że pomoc ogranicza brak funduszy, brak miejsc. Ale jak jest szansa na wyjście chociaż dla jednego takiego psiego rozbitka, to trzeba je jak najczęściej pokazywać. 5 2 Quote
Tola Posted February 1, 2021 Author Posted February 1, 2021 Radość, że dla 8 psów zaczęło się nowe życie, ale w takie dni jak dzisiaj częściej myślę o tych, które tam zostały. U nas dzisiaj w nocy było -22, a podobno na obrzeżach -25 :( 1 Quote
Jaaga Posted February 1, 2021 Posted February 1, 2021 12 minut temu, Tola napisał: Radość, że dla 8 psów zaczęło się nowe życie, ale w takie dni jak dzisiaj częściej myślę o tych, które tam zostały. U nas dzisiaj w nocy było -22, a podobno na obrzeżach -25 :( U nas było "tylko" -10. Borys wychodzi na krótkie spacery, a Kokos spacery pomija i wychodzi, jak juz go potrzeby przypilą. Żal tych w schronisku, też o nich stale myślę. Quote
mari23 Posted February 1, 2021 Posted February 1, 2021 i ja wciąż myślę o tych biedakach za schroniskowymi kratami :( :( :( Quote
elik Posted February 1, 2021 Posted February 1, 2021 Pewnie wszyscy pomagający tym biedakom cierpią z tego powodu, że tylko nielicznym udaje się uniknąć schroniskowej gehenny :( 1 Quote
Jo37 Posted February 2, 2021 Posted February 2, 2021 Zapraszam na bazarek My się zimy nie boimy- trzecia edycja oraz różności dla 4 zamojskich psiaków. Czynne do 12.02 do godz. 20:00 - Bazarek - Dogomania 1 Quote
Nadziejka Posted February 2, 2021 Posted February 2, 2021 Tolu one wszystkie na zawsze w sercu i te ktorych nawet nie widzimy Sciskam stokrosci sciskam za kolejne uratowane zycia Quote
mari23 Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 Mam domek chętny do adopcji psiaka, aktywna rodzina, z dzieckiem - szukają psa, który lubi dzieci i długie spacery. Kołobrzeg. Nic o nich nie wiem, to znajomi naszego pracownika i trochę negatywnie odebrałam fakt, że adoptowany ze schroniska pies ugryzł dziecko, więc go oddali. Dlatego szukają psa z domu tymczasowego, o którym wiadomo, że lubi dzieci. Jeżeli ktoś chce im zaproponować psiaka - proszę o PW z numerem telefonu, przekażę, żeby się skontaktowali ( bo chyba oni powinni prosić o psa, a nie my ich o jego adopcję ;) Może któryś z zamojszczaków "hotelikowych" ? 1 Quote
Tyśka) Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 4 godziny temu, mari23 napisał: Mam domek chętny do adopcji psiaka, aktywna rodzina, z dzieckiem - szukają psa, który lubi dzieci i długie spacery. Kołobrzeg. Nic o nich nie wiem, to znajomi naszego pracownika i trochę negatywnie odebrałam fakt, że adoptowany ze schroniska pies ugryzł dziecko, więc go oddali. Dlatego szukają psa z domu tymczasowego, o którym wiadomo, że lubi dzieci. Jeżeli ktoś chce im zaproponować psiaka - proszę o PW z numerem telefonu, przekażę, żeby się skontaktowali ( bo chyba oni powinni prosić o psa, a nie my ich o jego adopcję ;) Może któryś z zamojszczaków "hotelikowych" ? A jak duży ten psiak ma być? Chyba mam kandydata :) Quote
elik Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 4 minuty temu, Tyśka) napisał: A jak duży ten psiak ma być? Chyba mam kandydata :) Napisałam to już na wątku maluszków, ale i tu powtórzę, że dobrze byłoby wiedzie c w jakich okolicznościach doszło do pogryzienia, bo jeśli dziecko dokuczało psu, a konsekwencje tego poniósł pies, a nie dziecko, to prawdopodobnie sytuacja się powtórzy. 1 Quote
Tola Posted February 3, 2021 Author Posted February 3, 2021 Tyska, widzę, że zaglądasz tutaj, więc znowu pytam o Szpulkę... Robiłaś jej OLX na Śląśk, ostatnio pytałaś o koteczkę, ale nie wiem, czy coś zmieniłaś, czy tylko przeniosłaś na Poznań, chociaż ogłoszenie wydaje się dawniejsze... Prosiłabym o zmianę lokalizacji, bo do Poznania kotki nie wyślę, za daleko, a wczoraj i dzisiaj miałam parę zapytań. Szpulka jest już starsza, jest już po sterylizacji i szuka domu w dwupaku. Quote
Recommended Posts