Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.12.2020 o 21:32, Tola napisał:

Bardzo dziękuję. A czy mogłabyś do ogłoszenia dodać zdjęcia Esterki?

Po konsultacji z DT będziemy jednak szukać wspólnego domu dla mamci i córci.

Obie koteczki bardzo się otworzyły, potrafią nawet przychodzić po mizianie,  ale początki, zwłaszcza u Esterki,  były trudne.  Adopcja w dwupaku na pewno ułatwi dziewczynom aklimatyzację i zaakceptowanie zmiany.

Esterka jest młodziutka, ma ok. 1.5 roku, Szpulka w tej chwili ma 7 mies.; obie koteczki są  zdrowe, wysterylizowane, testy ujemne.

Esterka

IMG-20201025-WA0008.jpg

IMG-20201028-WA0028.jpg

IMG-20201204-WA0016.jpg

received_682265859132115.jpg

received_1037859573307462.jpg

Tyśka, to ten post, str.1007

Posted

Dostałam ostatnio sporo zdjęć zamojszczaków z nowych domów, większość z nich nie miała swoich wątków i była pokazywana tylko tutaj, zwłaszcza koty.

Pokażę niektóre z nich w DSach, razem pocieszmy się z ich szczęścia:)

Chałwa, która zamieszkała w Krakowie; zabraliśmy ją ze wsi Żurawnica, z jeszcze jedną dorosłą kotką i 6 kociętami, dwa  nie przeżyły. Na nowe domy czekały w lecznicy w Izbicy.

IMG-20210129-WA0004.jpg

IMG-20210129-WA0009.jpg

IMG-20210129-WA0012.jpg

IMG-20210129-WA0010.jpg

• Like 1
Posted

Lola- szczeniak, który wraz z matką Luną  był u nas w kojcu. Obie dziewczyny znalazły domy w Warszawie.

Lola jeszcze u nas, jak szukałam jej domu

IMGP6143.JPG

I Lola obecnie, pan przysłał dzisiaj zdjęcia:)

SAVE_20210130_104752.jpg

SAVE_20210130_104756.jpg

• Like 4
Posted

Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby  :)

• Like 1
Posted
12 minut temu, elik napisał:

Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby  :)

Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne;  córcia brała udział w akcji Daj włos  - oddała włosy na  dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu.

Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy.

Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne;  córcia brała udział w akcji Daj włos  - oddała włosy na  dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu.

Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy.

Wspaniała adopcja  :)  Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji  :)

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Wspaniała adopcja  :)  Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji  :)

O tak! Zdjęcia Dexa dostaję co parę dni, dlatego chociaż raz na parę miesięcy pokazuję parę z nich tutaj;)

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

O tak! Zdjęcia Dexa dostaję co parę dni, dlatego chociaż raz na parę miesięcy pokazuję parę z nich tutaj;)

Zazdroszczę takiej adopcyjnej rodziny. :)

Posted

Dzisiaj wyjechał ze schroniska kolejny pies, Quatro; to ósmy pies w ciągu ostatnich dni, który dostał szansę na nowe życie.

Bardzo dziękuję wszystkim, którym zapadł w serce los zamojszczaków i pomagają jak mogą. serce-ruchomy-obrazek-0824.gif

Za ok. 2 - 3 tyg. podjadę znowu, żeby porobić zdjęcia, pokazać kolejne psy, bo dla tych w boksach ogólnych to czasami jedyna szansa na zaistnienie no i na nowe życie.

Ja wiem, że tych psich nieszczęść wciąż ogromna ilość, że nas tutaj mało, że pomoc ogranicza brak funduszy, brak miejsc. Ale jak jest szansa na wyjście chociaż dla jednego  takiego psiego rozbitka, to trzeba je jak najczęściej pokazywać.

• Like 5
  • Upvote 2
Posted

Radość, że dla 8 psów zaczęło się nowe życie, ale w takie dni jak dzisiaj częściej myślę o tych, które tam zostały.

U nas dzisiaj w nocy było -22, a podobno na obrzeżach -25 :(

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Radość, że dla 8 psów zaczęło się nowe życie, ale w takie dni jak dzisiaj częściej myślę o tych, które tam zostały.

U nas dzisiaj w nocy było -22, a podobno na obrzeżach -25 :(

U nas było "tylko" -10. Borys wychodzi na krótkie spacery, a Kokos spacery pomija i wychodzi, jak juz go potrzeby przypilą. Żal tych w schronisku, też o nich stale myślę.

Posted

Pewnie wszyscy pomagający tym biedakom cierpią z tego powodu, że tylko nielicznym udaje się uniknąć schroniskowej gehenny  :(

• Upvote 1
Posted

Tolu one wszystkie na zawsze w sercu i te ktorych nawet nie widzimy

Sciskam stokrosci sciskam za kolejne uratowane zycia 

764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Posted

Mam domek chętny do adopcji psiaka, aktywna rodzina, z dzieckiem - szukają psa, który lubi dzieci i długie spacery. Kołobrzeg. Nic o nich nie wiem, to znajomi naszego pracownika i trochę negatywnie odebrałam fakt, że adoptowany ze schroniska pies ugryzł dziecko, więc go oddali. Dlatego szukają psa z domu tymczasowego, o którym wiadomo, że lubi dzieci. Jeżeli ktoś chce im zaproponować psiaka - proszę o PW z numerem telefonu, przekażę, żeby się skontaktowali ( bo chyba oni powinni prosić o psa, a nie my ich o jego adopcję ;)

Może któryś z zamojszczaków "hotelikowych" ?

• Like 1
Posted
4 godziny temu, mari23 napisał:

Mam domek chętny do adopcji psiaka, aktywna rodzina, z dzieckiem - szukają psa, który lubi dzieci i długie spacery. Kołobrzeg. Nic o nich nie wiem, to znajomi naszego pracownika i trochę negatywnie odebrałam fakt, że adoptowany ze schroniska pies ugryzł dziecko, więc go oddali. Dlatego szukają psa z domu tymczasowego, o którym wiadomo, że lubi dzieci. Jeżeli ktoś chce im zaproponować psiaka - proszę o PW z numerem telefonu, przekażę, żeby się skontaktowali ( bo chyba oni powinni prosić o psa, a nie my ich o jego adopcję ;)

Może któryś z zamojszczaków "hotelikowych" ?

A jak duży ten psiak ma być? Chyba mam kandydata :)

Posted
4 minuty temu, Tyśka) napisał:

A jak duży ten psiak ma być? Chyba mam kandydata :)

Napisałam to już na wątku maluszków, ale i tu powtórzę, że dobrze byłoby wiedzie c w jakich okolicznościach doszło do pogryzienia, bo jeśli dziecko dokuczało psu, a konsekwencje tego poniósł pies, a nie dziecko, to prawdopodobnie sytuacja się powtórzy.

• Upvote 1
Posted

Tyska, widzę, że zaglądasz tutaj, więc znowu pytam o Szpulkę...

Robiłaś jej OLX na Śląśk, ostatnio pytałaś o koteczkę, ale nie wiem, czy coś zmieniłaś, czy tylko przeniosłaś na Poznań, chociaż ogłoszenie wydaje się dawniejsze...

Prosiłabym o zmianę lokalizacji, bo do Poznania kotki nie wyślę, za daleko, a  wczoraj i dzisiaj miałam parę zapytań.

Szpulka jest już starsza, jest już po sterylizacji i szuka domu w dwupaku.