malagos Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Jezoo, te dechy jak u naszej Karusi, aż pomyślałam przez moment, ze to nasz wątek :-? Quote
funia Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Havanka napisał(a):No, nie zapeszajmy;). Czekam na zdjęcia pozostałych malców i określenie ich płci. Jak już będą, ogłoszę. Może im również się poszczęści? Havanko te maluchy to dwa pieski .Niestety Kudlata nie mogła zrobić ostatnio zdjęc bo zywcem jadły ją komary ..To jest przy smym zalewie .Wróciłą jak z masakry cała w bąblach ...ALe trzeba coś lepszego zrobić na pewno . Quote
Havanka Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 funia napisał(a):Havanko te maluchy to dwa pieski .Niestety Kudlata nie mogła zrobić ostatnio zdjęc bo zywcem jadły ją komary ..To jest przy smym zalewie .Wróciłą jak z masakry cała w bąblach ...ALe trzeba coś lepszego zrobić na pewno . W takim razie ogłoszę na razie z tymi zdjęciami. Quote
Havanka Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Funiu, czy ktoś się odezwał z ogłoszeń? Na Tablicy jest duża oglądalność. Roboczo nazwałam maluchy Dyzio (jaśniejszy) i Niko (ciemniejszy). Quote
funia Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Havanka napisał(a):Funiu, czy ktoś się odezwał z ogłoszeń? Na Tablicy jest duża oglądalność. Roboczo nazwałam maluchy Dyzio (jaśniejszy) i Niko (ciemniejszy). Cisza ,kochana. Quote
Havanka Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 funia napisał(a):Cisza ,kochana. Szkoda, bo maluchy rosną i później będzie trudniej o dom. A czy Śnieżynka już pojechała do nowego domu? Quote
funia Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Havanka napisał(a):Szkoda, bo maluchy rosną i później będzie trudniej o dom. A czy Śnieżynka już pojechała do nowego domu? Dziwna sytuacja ,bo osoba z którą najlepiej mi się rozmawia i wiem ze to dobry dom -- dzwoni jak jestem w pracy i mówię ze oddzwonie to jak dzwonie to ta osoba nie odbiera .I tak już drugi dzień .... Quote
Havanka Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 funia napisał(a):Dziwna sytuacja ,bo osoba z którą najlepiej mi się rozmawia i wiem ze to dobry dom -- dzwoni jak jestem w pracy i mówię ze oddzwonie to jak dzwonie to ta osoba nie odbiera .I tak już drugi dzień .... Czy udało się skontaktować z tą osobą? Moze się rozmyśliła? Trochę dziwnie to wygląda:stupid:. A czy w sprawie Dyzia i Niko był odzew? Oglądalność bardzo duża i 9 odkryć telefonów na Tablicy. Quote
funia Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Havanka napisał(a):Czy udało się skontaktować z tą osobą? Moze się rozmyśliła? Trochę dziwnie to wygląda:stupid:. A czy w sprawie Dyzia i Niko był odzew? Oglądalność bardzo duża i 9 odkryć telefonów na Tablicy. Nie i ja nie będę dzwonić .POczekam na ten jeden jedyny telefon .Ludzie w sumie ok ,ale ile mozna myśleć ... Dyzio i Niko -zero tel . Quote
Tola Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 (edited) U nas czarny czwartek:( Maleńki porzucony dzisiaj kocurek - szukam DT lub DS Szczeniak suczka - porzucona pare dni temu - szukam DT lub DS Edited June 26, 2014 by Tola Quote
Tola Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 (edited) A to Luizka - mała koteczka, która z mamą (ta z pięknym ogonem) jest już bezpieczna w dt Zamościu (obie kotki przyjechały ze Zwierzyńca). Mała ma ok 3 miesiące, załatwia się do kuwetki. Havanka - pomożesz ogłaszać (może na Lublin), ja zrobię tablicę Edited June 26, 2014 by Tola Quote
Havanka Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Jasne, Luizę ogłoszę jutro rano. Zdjęcia fajne. Może jeszcze ogłosić tą suczkę, no i szarą koteczkę. Tylko potrzebne byłyby lepsze zdjęcia i trochę info. Quote
Tola Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 (edited) Havanka napisał(a):Jasne, Luizę ogłoszę jutro rano. Zdjęcia fajne. Może jeszcze ogłosić tą suczkę, no i szarą koteczkę. Tylko potrzebne byłyby lepsze zdjęcia i trochę info. Dzięki. Innych zdjęć na razie nie mam, ale postaram się na poniedziałek coś zrobić. Sprawa pilna zwłaszcza z suczką:( Jak Luizka znajdzie dom to zajmiemy się mamuśką - sterylka i dopiero do domciu. Telma musi również nauczyć się czym jest głaskanie no i trochę przytyć, bo bardzo zabiedzona, ma zapadnięte boki, chore oczy Edited June 26, 2014 by Tola Quote
funia Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 DZiewczyny WIelka prosba !!! Jutro musimy zgarnąc całą psią bezdomną zagłodzoną rodzinę .Sunia,dwa maluchy i jeden szczeniak z poprzedniegi miotu .Czy ,ktoś jest w stanie pomóc w jakikolwiek sposób ?? Bardzo proszę o pomoc !!! Dzisiaj szczenie pogryzło z głodu do krwi Magdzie palce ....Jest dramat ... Awaryjnie mozemy je wziąc do mnie na działkę ale to i tak jest już ponad nasze siły i mozliwości ...ALe czy można znowu przejść obojetnie ?? Quote
mari23 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 [quote name='funia']DZiewczyny WIelka prosba !!! Jutro musimy zgarnąc całą psią bezdomną zagłodzoną rodzinę .Sunia,dwa maluchy i jeden szczeniak z poprzedniegi miotu .Czy ,ktoś jest w stanie pomóc w jakikolwiek sposób ?? Bardzo proszę o pomoc !!! Dzisiaj szczenie pogryzło z głodu do krwi Magdzie palce ....Jest dramat ... Boże mój....... straszne :( :( :( Quote
funia Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Marysiu Magda płakała tak jak małe dziecko ....Suka lizała ja po twarzy ,pozapadane boki ..a obok ludzie i ich pieprzona katolicka obojętnośc !!!!!!! Quote
mari23 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 funia napisał(a):Marysiu Magda płakała tak jak małe dziecko ....Suka lizała ja po twarzy ,pozapadane boki ..a obok ludzie i ich pieprzona katolicka obojętnośc !!!!!!! obojętność nie zależy od wyznania, raczej od człowieka.... niestety dzisiaj ludzie emocjonują się "majtkami celebrytek", a bezdomny pies to dla nich nie powód do wzruszenia:( nie dziwie się, że Magda płakała... macie dla nich DT ? mam trochę karmy dla szczeniaków, ale koszt przesyłki pewnie przewyższy wartość tej karmy Quote
funia Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 WIem ,ze nie zależy od wyznania.Bo nie mozna nigdy uogólniać ,ale tam właśnie obok są tacy jak napisałam ... Ps .Karmę Marysiu zatrzymaj .Masz niezłe stado .ALe bardzo dziękujemy za chęć pomocy . DT bedzie na razie u mnie na działce .ALe to tylko awaryjnie . Quote
terra Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 (edited) Zrobiłam małej suni (Foxia) parę ogłoszeń. Trzymam kciuki za domek. funia, jakieś zdjęcia tych psiaczków są, zwłaszcza szczeniąt? One szybciej powinny znaleźć domki. Edited June 27, 2014 by terra Quote
Havanka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 funia napisał(a):Marysiu Magda płakała tak jak małe dziecko ....Suka lizała ja po twarzy ,pozapadane boki ..a obok ludzie i ich pieprzona katolicka obojętnośc !!!!!!! Boże, Funiu ! Jak mogę pomóc? Quote
funia Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Dzisiaj jak przywieziemy rodzinkę odezwę się i zadecydujemy .Mam sporo tel w sprawie małych bo to te co Havanka ogłąszała już .Ale jakieś te domy takie ...nijakie ...Pyt.Czy bierze Pani ewentualne leczenie psa pod uwagę gdy zachoruje ?Odp.Myślę ,ze tak .... Quote
Madie Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 :/ a ja się odmyśli? Zero pomyślunku CI ludzie mają... Quote
Havanka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='funia']Dzisiaj jak przywieziemy rodzinkę odezwę się i zadecydujemy .Mam sporo tel w sprawie małych bo to te co Havanka ogłąszała już .Ale jakieś te domy takie ...nijakie ...Pyt.Czy bierze Pani ewentualne leczenie psa pod uwagę gdy zachoruje ?Odp.Myślę ,ze tak .... Czyli kompletny brak odpowiedzialności za psa ! Do kitu z takim domem ! Może jeszcze karmę dostarczyć, zrobić budę i wyprowadzać?:shake: Quote
rita60 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Ja miałam maila w sprawie adopcji psa,pani podała swój numer telefonu,napisała,ze jest zainteresowana adopcją i mam do niej zadzwonic. Numer do kontaktu był podany w ogłoszeniu i jeszcze pytanie czy za darmo/ręce opadają/. Quote
Recommended Posts