Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Tola']

Nasz Teoś był dzisiaj na konsultacji w Lublinie - profesor powiedział, ze kociak jest do uśpienia.
Dt, który stał się DS nie wyraził zgody - Tymuś będzie żył pod doskonała opieką.[/QUOTE]

W środę Teoś był na konsultacji w gabinecie dr Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja.
Będzie widział na jedno oko.
Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka.

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']W środę Teoś był na konsultacji u prof. Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja.
Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka.[/QUOTE]
Bardzo chciałabym, żeby się udało ! Powodzenia maluszku ! Oczywiście kciuki zaciśnięte !

Posted

[quote name='Tola']W środę Teoś był na konsultacji u prof. Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja.
Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka.[/QUOTE]
Wspaniale !!!!strasznie mi w sercu siedział ...malutki biedaczek .Trzymam kciuki !

Posted

[quote name='malagos']Koteńki obie śliczne... Oby tylko się wzmocniły, pewnie odwodnione w te upały...[/QUOTE]
Kotki już w dt; u wetki były parę dni, jest lepiej.

Posted (edited)

[quote name='agasz']Zuzia (już zdrowa) pozdrawia :hand:

Zuzia piękna; dziękujemy i pozdrawiamy:)
A to drugie malleństwo zupełnie jak moja Zula:)

Pomimo wakacji udało sie znależć domy dla paru psów; do domu w Borach Tucholskich pojechała Horynka zabrana z Horyńca.
Wraz z nią został adoptowany Drops -psiaki mieszkały razem u Murki

Mamy własny dom i tak się cieszymy:)

Domy znalazły tez szczeniaki Lusi, zabranej z Lubyczy Królewskiej

Lenon zamieszkał w Poznaniu:), tutaj album z nowego domu https://www.flickr.com/photos/filone...7646015642593/

Lenka znalazła swój dom na Roztoczu:).
Jedziemy niedługo w odwiedziny, to i Lenka będzie miała zdjecia z nowego domu.

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']Jakiś czas temu trafił do fundacji ten ten pogryziony kiciulek, szukamy domu

Co za oczyska terelacyjne! Mam koteczkę perską, szarą, o podobnych oczach - uwielbiam ten goopolowy wyraz pyszczka!

Posted

Poszukujemy empatycznych właścicieli dla 10-letnij porzuconej kotki, jest bardzo wychudzona.
Straciła prawie wszystkie zęby i bez opieki człowieka nie przetrwa zimy.
Kończyny są po licznych urazach, ale radzi sobie z chodzeniem.
Kotka jest bardzo spokojna i spragniona dotyku człowieka.

Posted

Cudak z tej koteńki, biedniutka taka... Miałam stareńkiego kota ze schroniska w Poznaniu - nie ma nic lepszego, niz taki stateczny kochany staruszek.

Posted

[quote name='funia']o Jezu ...jaka biedna ...gdzie ona jest teraz ?jest zbezpieczona ?Serce mnie boli .

Ps ,Ale Horynka wypiekniała !!

Niestety - Nela nadal bezdomna, chociaż dokarmiana przez kobietę, która znalazła kotkę.
Gdyby zadzwoniła parę dni wcześniej Nela miałaby juz miejsce w naszym DT - Telma wybyła do DS w Lublinie , ale zaraz na jej miejsce dałam kolejną kotkę... Ale wtedy ta już zaopiekowana nie uzyskałby pomocy:(
Cały czas myślę o Neli, szukam jakiegoś lokum, bo kotka nie przeżyje bez opieki:(
Wciąż są zgłoszenia o kotkach z małymi, dzisiaj były dwa tel - czyli do zaopiekowania są 2 kotki i 8 maluchów - w tym 4 z kocim katarem:(
A w Zamościu nadal nie ma schroniska dla kotów.

Posted

[quote name='malagos']Martuś, a forum kocie? Moe tam spróbowac?[/QUOTE]
Na Miau nie jestem zarejestrowana, ale będę próbowała kogoś znaleźć...
Parę razy próbowałam prosić o pomoc tutaj na dogo w dziale kotów, ale bezskutecznie:roll:

Posted

cholera, bo i ja będę miała problem - trzeba pomóc starszej kobiecie, ktora ma 4 dzikie koty, stare! 15-letnie, i koteczkę z dziećmi z kocim katarem. I gdzie takim zanleźć dom?....

Posted (edited)

Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!!
Maluch strasznie rozrabia w domu.
Jak dostane zdjęcia to z przyjemnością pokażę szczęściarza.

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!!
Cudownie !!! To jakby dostał drugie, inne życie !
Ależ się cieszę !!! Czekam na zdjęcia :multi:!

Posted

[quote name='Tola']Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!!

popłakałam się z radości

Posted (edited)

Telma-kotka porzucona wraz z kociakiem (Luizka) w Zwierzyńcu w czwartek pojechała swojego do domu w Lublinie.Jej nowa właścicielka tak o niej napisała:
"Witam, wysyłam zdjęcia kotki Telmy z nowego domu. Dziewczyna z każdym dniem jest spokojniejsza i coraz lepiej dogaduje się z innymi domownikami. Trzeba przyznać, że jest strasznym śpiochem, ale myślę, że musi też odesłać trochę stres. Dostaje do jedzenia saszetki mokrej karmy, kocie kiełbaski (rossman) i perfect fit junior, bo jakoś nie radziła sobie z większymi kawałkami, może to chwilowe, dostaje też do karmy gammolen na poprawę sierści."
Luizka nadal przebywa w DTw Zamościu i czeka na nowych właścicieli.

Wczoraj odwiedziłam w DS kotkę i kociaka, które zostały odebrane właścicielowi (te odwodnione, wychudzone) - mama i córka czują się dobrze, przybierają na wadze.

Edited by Tola
Posted

Takie zdjęcia powinien dostać również profesor z Lublina, który chciał
uśpić kociaka. Ja bym jeszcze powiadomiła dyrektora kliniki o braku
umiejętności pana profesora.

Posted

Boze jak się cieszę ,ze kociak widzi !!!!!!!!!!!!Moje modlitwy się spełniły !!!

Ps .Jak najbardziej jestem za tel.do tego lekarza który postawił taką diagnoze ...