Tola Posted August 3, 2014 Author Posted August 3, 2014 (edited) [quote name='Tola'] Nasz Teoś był dzisiaj na konsultacji w Lublinie - profesor powiedział, ze kociak jest do uśpienia. Dt, który stał się DS nie wyraził zgody - Tymuś będzie żył pod doskonała opieką.[/QUOTE] W środę Teoś był na konsultacji w gabinecie dr Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja. Będzie widział na jedno oko. Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka. Edited August 8, 2014 by Tola Quote
Havanka Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 [quote name='Tola']W środę Teoś był na konsultacji u prof. Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja. Będzie widział na jedno oko. Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka.[/QUOTE] Bardzo chciałabym, żeby się udało ! Powodzenia maluszku ! Oczywiście kciuki zaciśnięte ! Quote
funia Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 [quote name='Tola']W środę Teoś był na konsultacji u prof. Gancarza w Warszawie, w następną środę operacja. Będzie widział na jedno oko. Bardzo się cieszymy z diagnozy i prosimy o kciuki za maluszka.[/QUOTE] Wspaniale !!!!strasznie mi w sercu siedział ...malutki biedaczek .Trzymam kciuki ! Quote
malagos Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Koteńki obie śliczne... Oby tylko się wzmocniły, pewnie odwodnione w te upały... Quote
Tola Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 [quote name='malagos']Koteńki obie śliczne... Oby tylko się wzmocniły, pewnie odwodnione w te upały...[/QUOTE] Kotki już w dt; u wetki były parę dni, jest lepiej. Quote
Tola Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Jakiś czas temu trafił do fundacji ten ten pogryziony kiciulek, szukamy domu Quote
Tola Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 (edited) [quote name='agasz']Zuzia (już zdrowa) pozdrawia :hand: Zuzia piękna; dziękujemy i pozdrawiamy:) A to drugie malleństwo zupełnie jak moja Zula:) Pomimo wakacji udało sie znależć domy dla paru psów; do domu w Borach Tucholskich pojechała Horynka zabrana z Horyńca. Wraz z nią został adoptowany Drops -psiaki mieszkały razem u Murki Mamy własny dom i tak się cieszymy:) Domy znalazły tez szczeniaki Lusi, zabranej z Lubyczy Królewskiej Lenon zamieszkał w Poznaniu:), tutaj album z nowego domu https://www.flickr.com/photos/filone...7646015642593/ Lenka znalazła swój dom na Roztoczu:). Jedziemy niedługo w odwiedziny, to i Lenka będzie miała zdjecia z nowego domu. Edited August 6, 2014 by Tola Quote
malagos Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='Tola']Jakiś czas temu trafił do fundacji ten ten pogryziony kiciulek, szukamy domu Co za oczyska terelacyjne! Mam koteczkę perską, szarą, o podobnych oczach - uwielbiam ten goopolowy wyraz pyszczka! Quote
Tola Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Poszukujemy empatycznych właścicieli dla 10-letnij porzuconej kotki, jest bardzo wychudzona. Straciła prawie wszystkie zęby i bez opieki człowieka nie przetrwa zimy. Kończyny są po licznych urazach, ale radzi sobie z chodzeniem. Kotka jest bardzo spokojna i spragniona dotyku człowieka. Quote
funia Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 o Jezu ...jaka biedna ...gdzie ona jest teraz ?jest zbezpieczona ?Serce mnie boli . Ps ,Ale Horynka wypiekniała !! Quote
malagos Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Cudak z tej koteńki, biedniutka taka... Miałam stareńkiego kota ze schroniska w Poznaniu - nie ma nic lepszego, niz taki stateczny kochany staruszek. Quote
Tola Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 [quote name='funia']o Jezu ...jaka biedna ...gdzie ona jest teraz ?jest zbezpieczona ?Serce mnie boli . Ps ,Ale Horynka wypiekniała !! Niestety - Nela nadal bezdomna, chociaż dokarmiana przez kobietę, która znalazła kotkę. Gdyby zadzwoniła parę dni wcześniej Nela miałaby juz miejsce w naszym DT - Telma wybyła do DS w Lublinie , ale zaraz na jej miejsce dałam kolejną kotkę... Ale wtedy ta już zaopiekowana nie uzyskałby pomocy:( Cały czas myślę o Neli, szukam jakiegoś lokum, bo kotka nie przeżyje bez opieki:( Wciąż są zgłoszenia o kotkach z małymi, dzisiaj były dwa tel - czyli do zaopiekowania są 2 kotki i 8 maluchów - w tym 4 z kocim katarem:( A w Zamościu nadal nie ma schroniska dla kotów. Quote
Tola Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 [quote name='malagos']Martuś, a forum kocie? Moe tam spróbowac?[/QUOTE] Na Miau nie jestem zarejestrowana, ale będę próbowała kogoś znaleźć... Parę razy próbowałam prosić o pomoc tutaj na dogo w dziale kotów, ale bezskutecznie:roll: Quote
malagos Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 cholera, bo i ja będę miała problem - trzeba pomóc starszej kobiecie, ktora ma 4 dzikie koty, stare! 15-letnie, i koteczkę z dziećmi z kocim katarem. I gdzie takim zanleźć dom?.... Quote
Tola Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 (edited) Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!! Maluch strasznie rozrabia w domu. Jak dostane zdjęcia to z przyjemnością pokażę szczęściarza. Edited August 8, 2014 by Tola Quote
Havanka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Tola']Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!! Maluch strasznie rozrabia w domu. Jak dostane zdjęcia to z przyjemnością pokażę szczęściarza. Cudownie !!! To jakby dostał drugie, inne życie ! Ależ się cieszę !!! Czekam na zdjęcia :multi:! Quote
mari23 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Tola']Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!! Maluch strasznie rozrabia w domu. Jak dostane zdjęcia to z przyjemnością pokażę szczęściarza. popłakałam się z radości Quote
Tola Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 (edited) Telma-kotka porzucona wraz z kociakiem (Luizka) w Zwierzyńcu w czwartek pojechała swojego do domu w Lublinie.Jej nowa właścicielka tak o niej napisała: "Witam, wysyłam zdjęcia kotki Telmy z nowego domu. Dziewczyna z każdym dniem jest spokojniejsza i coraz lepiej dogaduje się z innymi domownikami. Trzeba przyznać, że jest strasznym śpiochem, ale myślę, że musi też odesłać trochę stres. Dostaje do jedzenia saszetki mokrej karmy, kocie kiełbaski (rossman) i perfect fit junior, bo jakoś nie radziła sobie z większymi kawałkami, może to chwilowe, dostaje też do karmy gammolen na poprawę sierści." Luizka nadal przebywa w DTw Zamościu i czeka na nowych właścicieli. Wczoraj odwiedziłam w DS kotkę i kociaka, które zostały odebrane właścicielowi (te odwodnione, wychudzone) - mama i córka czują się dobrze, przybierają na wadze. Edited August 10, 2014 by Tola Quote
malagos Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Sliczne zdjęcie tych dzieciaków psio-kocich :) Quote
Marlena:) Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 A kto pamięta zamojską Carmen vel Afrę? :) Quote
Havanka Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Oczywiście, ze pamiętamy ! Wypiękniała:multi: Ma śliczne, nietypowe umaszczenie. A jaka szczęśliwa w psim towarzystwie ! Quote
Tola Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Piękna Carmen:loveu:, piękni towarzysze:loveu: Quote
Jo37 Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='Tola']Niewidomy Teoś, operowany przez dr Garncarza w środę, widzi!!! Maluch strasznie rozrabia w domu. Jak dostane zdjęcia to z przyjemnością pokażę szczęściarza. Takie zdjęcia powinien dostać również profesor z Lublina, który chciał uśpić kociaka. Ja bym jeszcze powiadomiła dyrektora kliniki o braku umiejętności pana profesora. Quote
funia Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Boze jak się cieszę ,ze kociak widzi !!!!!!!!!!!!Moje modlitwy się spełniły !!! Ps .Jak najbardziej jestem za tel.do tego lekarza który postawił taką diagnoze ... Quote
Recommended Posts