funia Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Kurde jak ja tam się poruszam jak niewidomy ....po omacku ...Czekaj spróbuje .. Quote
funia Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Agusiu nie potrafię wkleić konkretnego linku ,ale jak zjedziesz po woli na dół to zobaczysz okienko z filmem (auto od tyłu)to bedzie to . Quote
funia Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 do poczytania [url]http://wyborcza.pl/magazyn/1,129627,12861511,Krowa_tez_czlowiek.html[/url] Quote
funia Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1969398_775970045766032_2020559432_n.jpg[/IMG] Quote
Tola Posted February 19, 2014 Author Posted February 19, 2014 Gdyby ludzie postępowali zgodnie z tą opinia - świat byłby inny. Mam nadzieje, ze kiedyś tak będzie. Quote
mari23 Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 [quote name='Tola']Gdyby ludzie postępowali zgodnie z tą opinia - świat byłby inny. Mam nadzieje, ze kiedyś tak będzie.[/QUOTE] tak, to prawda..... chyba tylko dlatego jakoś sobie radzę, że wciąż mam taką nadzieję... Quote
Tola Posted February 21, 2014 Author Posted February 21, 2014 Zamojska kaleka Rumba, która znalazła super domek w Lublinie prosi o głosy - p.Ania zgłosiła Rumbę do konkursu w Dzienniku Wschodnim na najsympatyczniejszego zwierzaka;) Prosimy o wysyłanie sms [URL="http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=DW&Date=20140221&Category=galeria03&ArtNo=219009998&Ref=PH&Params=Itemnr=60"]http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...rams=Itemnr=60[/URL] Wątek suni [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241475-Kaleka-Narnia-vek-Rumba-zostaje-na-zawsze-w-DT-–-uzbieralismy-na-ortezę-[/URL]) Quote
funia Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [FONT=lucida grande]Człowieku! - panie mój, przyjacielu. Przyjacielu z sercem jak głaz. Przykre, że takich jak Ty Jest tylu wśród was. [/FONT] [FONT=lucida grande]Twa fascynacja mną prysnęła jak czar Wywiozł[/FONT][FONT=lucida grande]eś mnie daleko gdzieś Bo przeszkadzała Ci moja sierść. Na pożegnanie dostałem pięścią w nos. Skazałeś mnie na okrutny los Na głód i chłód Na bezlitosne pcheł kąsanie Nie na szybką śmierć Lecz na powolne w mękach konanie. Biegałem w amoku - łapy zdarłem do krwi. Nie odnalazłem powrotu - który mi się śni. Mój przyjacielu - czym dla Ciebie jest pies? Odpowiedź jest prosta Pies to nie istota - to zbędna, niepotrzebna rzecz. Pies - to tylko pies - bez serca, uczuć i łez. Czy źle Ci służyłem? - wiedz, że wszystko znosiłem - Pragnienie i głód. - Ataki Twej złości. - Przenikliwy ból. - Rozpaczliwą samotność długich dni. Nie byłem wcale głaskany Teraz to wiem - byłem po prostu niechciany. Człowieku! - obojętnie kim jesteś i jaki masz w życiu cel Wiedz - los mści się, czy tego chcesz, czy nie. l Ci których kochasz, poświęciłeś im tyle lat, Wierni zasadom coś wpajał im od lat Nie znając szacunku, pójdą w Twój ślad Zabiorą Ci godność, wywiozą gdzieś w świat. Wywiozą Cię do przytuliska dla ludzi, Ludzi niechcianych Nie wiem czy będziesz tam dobrze traktowany Szacunek w świecie ludzi jest mało znany Lecz wiem co czuł będziesz To co ja teraz czuję - tęsknotę i niezapomniany zapach Zapach, którym pachnie utracony dom. l płakał będziesz, aż braknie Ci łez. Uwierz! - mówi Ci to Twój pies. Sam sobie kiedyś zadasz pytanie Za co? - tak podłe traktowanie Za miłość, wierność i oddanie W zamian jest właśnie takie traktowanie. Nagle - jak we mgle widzę, coś o twarzy człowieka Rozchyla trawę - patrzy, niedowierza - czy to jest pies? Mówi - piesku kto ci to zrobił serce ma z kamienia. Nie - to nie złudzenie z wycieńczenia, To przyszła śmierć z twarzą człowieka - stoi i czeka. Wśród szumu drzew i wysokich traw, Wydaję moje ostatnie tchnienie. Człowieku! - przyjacielu ślę Ci przebaczenie Twój pies. l tak z braku szacunku i z ludzkiej głupoty W ponurym lesie, wśród wysokich traw To nie jedyne - ostatnie tchnienie Psów wyrzucanych od lat. Teresa Janicka[/FONT][FONT=lucida grande][/FONT] Quote
handzia Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 O Jezu...funia, gdzieś Ty to znalazła? Ale się spłakałam....niech to szlag, z tymi ludźmi :( Quote
funia Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Czy ktoś nie szuka szczeniaka ?Nie podam płci celowo ..PIes błąkał się ... Quote
tanitka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 jakbyście jechały do Warszawy, albo ktoś by jechał, to możemy przejąć wyżlicę. Quote
Tola Posted February 27, 2014 Author Posted February 27, 2014 tanitka napisał(a):jakbyście jechały do Warszawy, albo ktoś by jechał, to możemy przejąć wyżlicę. Tanitka - o którą wyżlicę pytasz (Ati również pytała), bo w schronisku nie ma tej brązowej, tak jak pisalam nie było juz jej w grudniu... Od ok. miesiąca jest wyżlica (czarny deresz?), ma ok 3 - 4 lat Dzisiaj dzwoniłam do Ciebie, ale nie dodzwoniłam się. Quote
tanitka Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Tak, o tę brązową chodzi. Ati dzwoniła do schroniska i powiedzieli jej że cały czas jest. Ktoś przez FB też to potwierdził. Możesz to jeszcze na 100% ustalić? :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.409290969189926.1073741831.173203336132025&type=1 Quote
Panca Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 ja moge wziac ta dereszowa na tymczas jesli dom staly bylby w planie , Tanitko nie masz kogos chetnego na nia? na facebooku jest jej zdjecie w sos dla wyzlow ( potem sie tam wyswietle ) Quote
tanitka Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 gdybym miała chętnego na jej adopcję to dom tymczasowy nie byłby potrzebny. Quote
Panca Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 czasem tak jest ze dom w planie jednak jest ( pamietasz cieszynskiego Dubla ktory byl u mnie?) serio moge ja wziac na jakis czas ale potrzebuje pomocy zeby szybko znalezc jej dom . Sliczna jest wiec nie powinno byc problemu Quote
Ati Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 Panca trzeba brac pod uwage Dt na 3 miesiace, jak suka nie jest sterylizowana, to trzeba bedzie pojechac z nia na zabieg, i pozniej dopilnowac po, pozniej znow udac sie na szczepienia i chipowanie- jezeli tez nie ma. Quote
Tola Posted March 2, 2014 Author Posted March 2, 2014 (edited) Ati napisał(a):Panca trzeba brac pod uwage Dt na 3 miesiace, jak suka nie jest sterylizowana, to trzeba bedzie pojechac z nia na zabieg, i pozniej dopilnowac po, pozniej znow udac sie na szczepienia i chipowanie- jezeli tez nie ma. Teraz zamojski schron wydaje suczki wysterylizowane i z czipem. [quote name='tanitka']Tak, o tę brązową chodzi. Ati dzwoniła do schroniska i powiedzieli jej że cały czas jest. Ktoś przez FB też to potwierdził. Możesz to jeszcze na 100% ustalić? :smile: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.409290969189926.1073741831.173203336132025&type=1[/Q Najświeższe wiesci bądą mialy dziewczyny, ktore prowadzą profil schroniska na FB. Ja pytałam w piatek i dostałam ihformację, ze jest tylko nowa wyżełka (od ok miesiąca - pierwszy boks od strony pola.) Edited March 3, 2014 by Tola Quote
Ati Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 Hej, czy starsza wyzelka jest jeszcze w schronisku? ta od 3 zdjecia https://www.facebook.com/media/set/?set=a.409290969189926.1073741831.173203336132025&type=1 10 lutego 10/02/2014 05:23 Schronisko dla bezdomnych zwierząt w ZamościuTak, jest. kopiuje odpowiedz , ktora wlasnie z Fb dostalam na temat starszej 10 lutego Quote
Panca Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o tej czarno - bialej . Wiem ze sterylizowana( innej bym nie mogla goscic bo Fryzio jest kochliwy bardzo) Zadzwonie chyba po prostu do Lidki. :) na kilka miesiecy moge sunie wziac jesli sie dogadamy albo np ktos ja potem przejmie :) potrzebuje tez jakies dobre zdjecie np ze spaceru :) Quote
Tola Posted March 3, 2014 Author Posted March 3, 2014 Panca napisał(a):chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o tej czarno - bialej . Wiem ze sterylizowana( innej bym nie mogla goscic bo Fryzio jest kochliwy bardzo) Zadzwonie chyba po prostu do Lidki. :) na kilka miesiecy moge sunie wziac jesli sie dogadamy albo np ktos ja potem przejmie :) potrzebuje tez jakies dobre zdjecie np ze spaceru :) Myslę, ze tak bedzie najlepiej. Mnie pracownik powiedzial, ze starzej juz nie ma. Moze się mylić. Quote
Tola Posted March 8, 2014 Author Posted March 8, 2014 (edited) 8 letni spaniel pilnie poszukuje domu Edited March 8, 2014 by Tola Quote
Tola Posted March 8, 2014 Author Posted March 8, 2014 Tak urosła Fioneczka, dla której w ubiegłym roku szukaliśmy domu Fionka zaraz po adopcji Fionka w ubiegłym tyg. w gabinecie (przyjechała z "siostrą" na szczepienie) Quote
Recommended Posts