Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Havanka napisał(a):
Czyli kompletny brak odpowiedzialności za psa ! Do kitu z takim domem ! Może jeszcze karmę dostarczyć, zrobić budę i wyprowadzać?:shake:

a jasne, że tak! bo ja łaskawie adoptuję waszego bezdomniaka, łaskę wam robię ! - takie myślenie niestety często spotykam, od kiedy pomagam psiakom :( :(

Posted (edited)

Żal psiaków, moze uda sie odmienic im los, trzymam kciuki za znalezienie dobrych domów - na razie przez maluchy.

Mnie dzisiaj dzień rozpoczął się wspaniałą wiadomością o odnalezieniu Azy!

Mam tez dobre wieści o maleńkim porzuconym kocurku z poprzedniej strony - Teodorek ma 7 tyg. i udało się znależć mu DT.

Szorstki szczeniak okazał się samczykiem i jemu również wczoraj w nocy udało się znaleźć wspaniały dt.
Dzisiaj był u weta, bo miał stado pcheł; maluch ma 3,5 miesiąca, waży 4 kg.
Maluszek poszedł na spacer z tymczasową opiekunką no i spotkał swojego beznadziejnego pana, który jeszcze do tej pory nie zaszczepił malucha, nie odpchlił, a piesek to prawdopodobnie prezent dla dziecka.
Facet obiecał naprawić wszystkie te zaniedbania, a ja mam adres i na pewno tam zajrzę.
Niesamowicie szkoda mi malca, bo wcale nie miał ochoty wychodzić z mięciutkiego posłanka w dt i ponownie wrócić na podwórko:(
Ale nic więcej nie można zrobić.
Chwila spaceru zadecydowała, ze malcowi nie udało się zmienić życia na lepsze.

Zrobiłam psiakowi zdjęcia, bo chciałam szukać mu nowego domu:(

Edited by Tola
Posted

terra napisał(a):
Znaczy zdejmuję szczeniaczka z ogłoszeń a już były pytania o sunię.

Dzięki kochana; bardzo żaluję, ze maluch musiał wrócić do takiego domu:(

Posted

Mam cały dzień telefony z pytaniem o owczarka dlugowłosego Leosia - ktoś przez pomyłkę podał mój numer - kojarzycie z dogo takiego psa?

Posted

[quote name='Tola']Mam cały dzień telefony z pytaniem o owczarka dlugowłosego Leosia - ktoś przez pomyłkę podał mój numer - kojarzycie z dogo takiego psa?
Dziwne, podawałam nr Marysi:shake:

Posted

Wróiciłam przed chwilą z kudlataja z Nielisza.Przywiozłyśmy całą psią rodzinę .
Długo nam zeszło bo matka maluchów poszła na festyn ...ludzie tam biesiadowali i dostała jeść .ALe udało się i cały skład zgarnięty .
KOmary jadły nas żywcem .Teraz bedzie dopiero jazda....cztery psy w pakiecie .:shake:
Po maluchy już niby dzwonia ,ale na razie nic zadowalającego .
Sunia zasnąła Magdzie na kierownicy podczas jazdy .Jak dam radę to wstawię ....

Posted

Havanka napisał(a):
No, jasne Tolu. przekażę Marysi.

już mam wszystko :)
jutro zadzwonię, bo dzisiaj dość późno już
a Leon nie zdążył na dogo zawitać i mam nadzieję, że nie będzie potrzebne zakładanie mu wątku, piękny jest, ale nie najmłodszy niestety

Posted

To trzymam kciuki!

Dzisiaj został znaleziony kolejny kocurek - prawdopodobnie brat Teodorka - jest jeszcze mniejszy, w bardzo złym stanie, odwodniony:(
Trzymajcie kciuki za maluszka:(

Posted

[quote name='Tola']To trzymam kciuki!

Dzisiaj został znaleziony kolejny kocurek - prawdopodobnie brat Teodorka - jest jeszcze mniejszy, w bardzo złym stanie, odwodniony:(
Trzymajcie kciuki za maluszka:(
Oczywiście, ze trzymamy! Czy wet go już oglądał? Biedaczek. Mam nadzieję, ze uda się go uratować.

Posted

Havanka napisał(a):
Oczywiście, ze trzymamy! Czy wet go już oglądał? Biedaczek. Mam nadzieję, ze uda się go uratować.

Mały Teoś był u weta; stan ciężki, walczy:(
To na pewno brat kocurka znalezionego wczoraj - ktoś na osiedlu wyrzucił kocięta :(
One powinny byc jeszcze z kotką:(

Posted

Tola napisał(a):
Mały Teoś był u weta; stan ciężki, walczy:(
To na pewno brat kocurka znalezionego wczoraj - ktoś na osiedlu wyrzucił kocięta :(
One powinny byc jeszcze z kotką:(

Oby wyszedł z tego .

Posted

Czy ktoś ma pomysł jak wyadoptować super łagodna ALE z ADHD sunie ?
Wróciła z DS wczoraj po prawie trzech tygodnaich .POwód ? PIszczy ,kopie doły ,goni koty ,zjada buty .Ale po za tym człowieka kocha na zabój ...
Wróciła do kojca na mojej działce ..:shake:

Posted

Jak dziś czuje się Teoś?

Funiu, wrzuć tą sunie na wątek, trzeba ją ogłaszać z informacją, ze ma dużo energii w sobie. Wiele szczeniaków ma ADHD, w tym mój -10 lat temu. Po 2 latach kopania w ogrodzie i gryzienia wszystkiego, co się da, jest cudownym panem w średnim wieku. Zrobię trochę ogłoszeń, jeśli chcesz.
Czy usunąć już poprzednie ogłoszenia? Czy szczeniaczki znalazły dobre domy? Nic nie piszesz.

Posted

funia napisał(a):
Czy ktoś ma pomysł jak wyadoptować super łagodna ALE z ADHD sunie ?
Wróciła z DS wczoraj po prawie trzech tygodnaich .POwód ? PIszczy ,kopie doły ,goni koty ,zjada buty .Ale po za tym człowieka kocha na zabój ...
Wróciła do kojca na mojej działce ..:shake:

Alutka Nutusi, też "energiczna" panna znalazła dom u ludzi biegających z psami, poprzez fundację.. tylko zapomniałam jaką, podpytaj Nutusię o kontakt...

Posted

Havanka napisał(a):
Jak dziś czuje się Teoś?

Funiu, wrzuć tą sunie na wątek, trzeba ją ogłaszać z informacją, ze ma dużo energii w sobie. Wiele szczeniaków ma ADHD, w tym mój -10 lat temu. Po 2 latach kopania w ogrodzie i gryzienia wszystkiego, co się da, jest cudownym panem w średnim wieku. Zrobię trochę ogłoszeń, jeśli chcesz.
Czy usunąć już poprzednie ogłoszenia? Czy szczeniaczki znalazły dobre domy? Nic nie piszesz.

Havanko dziekuje ,ze zawsze jesteś i pomagasz .Tylko ja czasem juz po prostu nie mam na nic siły ..Dobiła mnie ta psia rodzina ,którą zabrałyśmy i zwrot z adopcji .To dla mnie zbyt dużo w ciągu dwóch dni .
Szczeniaczki nadal bez domu ...Nic konkretnego .Dzwonia pytają i cisza.

Posted

malagos napisał(a):
Alutka Nutusi, też "energiczna" panna znalazła dom u ludzi biegających z psami, poprzez fundację.. tylko zapomniałam jaką, podpytaj Nutusię o kontakt...

Dzięki ,napiszę do niej .

Posted

funia napisał(a):
Havanko dziekuje ,ze zawsze jesteś i pomagasz .Tylko ja czasem juz po prostu nie mam na nic siły ..Dobiła mnie ta psia rodzina ,którą zabrałyśmy i zwrot z adopcji .To dla mnie zbyt dużo w ciągu dwóch dni .
Szczeniaczki nadal bez domu ...Nic konkretnego .Dzwonia pytają i cisza.

Wierzę Funiu, bo znam Wasze tereny. To jedna z kilku czarnych plam na mapie Polski, jeżeli chodzi o traktowanie zwierząt.
Chciałam tylko wiedzieć, czy są już w domach. Jest duża oglądalność i 20 odkryć telefonów.
Moze zmienić województwo?

Posted

Na dobicie wczoraj wrzucono mi za płot trzy melenkie koty ,które ledwo jedzą ...!!!!!!!!Zycze temu czowiekowi ,który to zrobił by na starość wylądował w najgorszym przytułku !!Z całego serca mu tego życzę !
To szczęście ,ze moje psy ,,jedzące,, koty były w innej części działki bo nic by po nich nie zostało .