malagos Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Biedna ta sunia, zawsze się serce kraje na te psie dramaty, zwłaszcza jeśli chodzi o matkę i dzieci Quote
mari23 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Havanka napisał(a):Czyli kompletny brak odpowiedzialności za psa ! Do kitu z takim domem ! Może jeszcze karmę dostarczyć, zrobić budę i wyprowadzać?:shake: a jasne, że tak! bo ja łaskawie adoptuję waszego bezdomniaka, łaskę wam robię ! - takie myślenie niestety często spotykam, od kiedy pomagam psiakom :( :( Quote
Tola Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 (edited) Żal psiaków, moze uda sie odmienic im los, trzymam kciuki za znalezienie dobrych domów - na razie przez maluchy. Mnie dzisiaj dzień rozpoczął się wspaniałą wiadomością o odnalezieniu Azy! Mam tez dobre wieści o maleńkim porzuconym kocurku z poprzedniej strony - Teodorek ma 7 tyg. i udało się znależć mu DT. Szorstki szczeniak okazał się samczykiem i jemu również wczoraj w nocy udało się znaleźć wspaniały dt. Dzisiaj był u weta, bo miał stado pcheł; maluch ma 3,5 miesiąca, waży 4 kg. Maluszek poszedł na spacer z tymczasową opiekunką no i spotkał swojego beznadziejnego pana, który jeszcze do tej pory nie zaszczepił malucha, nie odpchlił, a piesek to prawdopodobnie prezent dla dziecka. Facet obiecał naprawić wszystkie te zaniedbania, a ja mam adres i na pewno tam zajrzę. Niesamowicie szkoda mi malca, bo wcale nie miał ochoty wychodzić z mięciutkiego posłanka w dt i ponownie wrócić na podwórko:( Ale nic więcej nie można zrobić. Chwila spaceru zadecydowała, ze malcowi nie udało się zmienić życia na lepsze. Zrobiłam psiakowi zdjęcia, bo chciałam szukać mu nowego domu:( Edited June 27, 2014 by Tola Quote
terra Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Znaczy zdejmuję szczeniaczka z ogłoszeń a już były pytania o sunię. Quote
Tola Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 terra napisał(a):Znaczy zdejmuję szczeniaczka z ogłoszeń a już były pytania o sunię. Dzięki kochana; bardzo żaluję, ze maluch musiał wrócić do takiego domu:( Quote
Havanka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Szkoda, że się nie udało znaleźć mu lepszego domu. Przypuszczam, że kiedy podrośnie, znudzi się dziecku i wyląduje na ulicy:shake:. Quote
Tola Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 Mam cały dzień telefony z pytaniem o owczarka dlugowłosego Leosia - ktoś przez pomyłkę podał mój numer - kojarzycie z dogo takiego psa? Quote
Havanka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='Tola']Mam cały dzień telefony z pytaniem o owczarka dlugowłosego Leosia - ktoś przez pomyłkę podał mój numer - kojarzycie z dogo takiego psa? Dziwne, podawałam nr Marysi:shake: Quote
Tola Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 Havanka napisał(a):Dziwne, podawałam nr Marysi:shake: Dzwoniła bardzo fajna pani z Wrocławia - podać kontakty na pv? Quote
Havanka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Tola napisał(a):Dzwoniła bardzo fajna pani z Wrocławia - podać kontakty na pv? No, jasne Tolu. przekażę Marysi. Quote
Tola Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 Havanka napisał(a):No, jasne Tolu. przekażę Marysi. Już się robi Quote
funia Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Wróiciłam przed chwilą z kudlataja z Nielisza.Przywiozłyśmy całą psią rodzinę . Długo nam zeszło bo matka maluchów poszła na festyn ...ludzie tam biesiadowali i dostała jeść .ALe udało się i cały skład zgarnięty . KOmary jadły nas żywcem .Teraz bedzie dopiero jazda....cztery psy w pakiecie .:shake: Po maluchy już niby dzwonia ,ale na razie nic zadowalającego . Sunia zasnąła Magdzie na kierownicy podczas jazdy .Jak dam radę to wstawię .... Quote
mari23 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Havanka napisał(a):No, jasne Tolu. przekażę Marysi. już mam wszystko :) jutro zadzwonię, bo dzisiaj dość późno już a Leon nie zdążył na dogo zawitać i mam nadzieję, że nie będzie potrzebne zakładanie mu wątku, piękny jest, ale nie najmłodszy niestety Quote
Tola Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 To trzymam kciuki! Dzisiaj został znaleziony kolejny kocurek - prawdopodobnie brat Teodorka - jest jeszcze mniejszy, w bardzo złym stanie, odwodniony:( Trzymajcie kciuki za maluszka:( Quote
Havanka Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 [quote name='Tola']To trzymam kciuki! Dzisiaj został znaleziony kolejny kocurek - prawdopodobnie brat Teodorka - jest jeszcze mniejszy, w bardzo złym stanie, odwodniony:( Trzymajcie kciuki za maluszka:( Oczywiście, ze trzymamy! Czy wet go już oglądał? Biedaczek. Mam nadzieję, ze uda się go uratować. Quote
Tola Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 Havanka napisał(a):Oczywiście, ze trzymamy! Czy wet go już oglądał? Biedaczek. Mam nadzieję, ze uda się go uratować. Mały Teoś był u weta; stan ciężki, walczy:( To na pewno brat kocurka znalezionego wczoraj - ktoś na osiedlu wyrzucił kocięta :( One powinny byc jeszcze z kotką:( Quote
funia Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Tola napisał(a):Mały Teoś był u weta; stan ciężki, walczy:( To na pewno brat kocurka znalezionego wczoraj - ktoś na osiedlu wyrzucił kocięta :( One powinny byc jeszcze z kotką:( Oby wyszedł z tego . Quote
funia Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Czy ktoś ma pomysł jak wyadoptować super łagodna ALE z ADHD sunie ? Wróciła z DS wczoraj po prawie trzech tygodnaich .POwód ? PIszczy ,kopie doły ,goni koty ,zjada buty .Ale po za tym człowieka kocha na zabój ... Wróciła do kojca na mojej działce ..:shake: Quote
Havanka Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Jak dziś czuje się Teoś? Funiu, wrzuć tą sunie na wątek, trzeba ją ogłaszać z informacją, ze ma dużo energii w sobie. Wiele szczeniaków ma ADHD, w tym mój -10 lat temu. Po 2 latach kopania w ogrodzie i gryzienia wszystkiego, co się da, jest cudownym panem w średnim wieku. Zrobię trochę ogłoszeń, jeśli chcesz. Czy usunąć już poprzednie ogłoszenia? Czy szczeniaczki znalazły dobre domy? Nic nie piszesz. Quote
malagos Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 funia napisał(a):Czy ktoś ma pomysł jak wyadoptować super łagodna ALE z ADHD sunie ? Wróciła z DS wczoraj po prawie trzech tygodnaich .POwód ? PIszczy ,kopie doły ,goni koty ,zjada buty .Ale po za tym człowieka kocha na zabój ... Wróciła do kojca na mojej działce ..:shake: Alutka Nutusi, też "energiczna" panna znalazła dom u ludzi biegających z psami, poprzez fundację.. tylko zapomniałam jaką, podpytaj Nutusię o kontakt... Quote
funia Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Havanka napisał(a):Jak dziś czuje się Teoś? Funiu, wrzuć tą sunie na wątek, trzeba ją ogłaszać z informacją, ze ma dużo energii w sobie. Wiele szczeniaków ma ADHD, w tym mój -10 lat temu. Po 2 latach kopania w ogrodzie i gryzienia wszystkiego, co się da, jest cudownym panem w średnim wieku. Zrobię trochę ogłoszeń, jeśli chcesz. Czy usunąć już poprzednie ogłoszenia? Czy szczeniaczki znalazły dobre domy? Nic nie piszesz. Havanko dziekuje ,ze zawsze jesteś i pomagasz .Tylko ja czasem juz po prostu nie mam na nic siły ..Dobiła mnie ta psia rodzina ,którą zabrałyśmy i zwrot z adopcji .To dla mnie zbyt dużo w ciągu dwóch dni . Szczeniaczki nadal bez domu ...Nic konkretnego .Dzwonia pytają i cisza. Quote
funia Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 malagos napisał(a):Alutka Nutusi, też "energiczna" panna znalazła dom u ludzi biegających z psami, poprzez fundację.. tylko zapomniałam jaką, podpytaj Nutusię o kontakt... Dzięki ,napiszę do niej . Quote
Havanka Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 funia napisał(a):Havanko dziekuje ,ze zawsze jesteś i pomagasz .Tylko ja czasem juz po prostu nie mam na nic siły ..Dobiła mnie ta psia rodzina ,którą zabrałyśmy i zwrot z adopcji .To dla mnie zbyt dużo w ciągu dwóch dni . Szczeniaczki nadal bez domu ...Nic konkretnego .Dzwonia pytają i cisza. Wierzę Funiu, bo znam Wasze tereny. To jedna z kilku czarnych plam na mapie Polski, jeżeli chodzi o traktowanie zwierząt. Chciałam tylko wiedzieć, czy są już w domach. Jest duża oglądalność i 20 odkryć telefonów. Moze zmienić województwo? Quote
funia Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Na dobicie wczoraj wrzucono mi za płot trzy melenkie koty ,które ledwo jedzą ...!!!!!!!!Zycze temu czowiekowi ,który to zrobił by na starość wylądował w najgorszym przytułku !!Z całego serca mu tego życzę ! To szczęście ,ze moje psy ,,jedzące,, koty były w innej części działki bo nic by po nich nie zostało . Quote
Recommended Posts