Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedna bardzo, taka smutna, zrezygnowana i umęczona. Łagodna, miła,  ale zero emocji, radości. Leży sobie na kanapie i tylko obserwuje.

Jest drobna, ale ciężka.  Już została wysterylizowana. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 18.08.2023 o 16:18, Grażka123 napisał:

Śliczna sunia. Czy ją te maluchy już nie męczą?

Nie, odgryzła się kilka razy i ma spokój. Musi przejść kwarantannę. 

Posted

Strasznie musi być zmęczona. I zestresowana. Taka długa podróż, a pewnie w swoim poprzednim życiu wcale nie podróżowała. Jej smutny, udreczony pysio przywodzi mi na myśl Normę z noweli Adolfa Dygasinskiego. Chyba "Psia dola" był tytuł . 

Posted

EDIT:  wstawiłam zdjęcia - nie widziałam, że Jaaga zrobiła to wcześniej. Nie będę już kasować, będzie więcej Gabi. Po prostu Gabi 😍

IMG_20230818_181238.jpg

IMG_20230818_181236.jpg

IMG_20230818_181235.jpg

IMG_20230818_181239.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 18.08.2023 o 16:14, Ewa Marta napisał:

Boże jaka biedna mamusia. To mój typ ❤️

Mój też. Cudna ❤️❤️❤️.

W oczkach widać przerażenie i niepewność. Gabuniu, będzie dobrze.

Każda Gabi jest silna i walczy, jak lew, w sytuacjach , gdy inni już by się poddali. Wiem coś o tym. 

• Like 5
Posted

Biedna umęczona sunia dotychczasowym życiem i siódemką szczeniaczków  😪  Na szczęście ma to już za sobą, choć jeszcze o tym nie wie.  

• Upvote 1
Posted

Gabi jest po prostu piękna ...

A to jej spojrzenie ...   Pełne rezygnacji i  smutnej zgody na to co ją czeka...

Całe szczęście, że teraz nie czeka jej już nic złego.  

• Like 1
Posted

Gabi jest tak kochaną sunią, że nie macie pojęcia. Tylko niesamowicie pogodzoną z tym, co ją spotka, jak napisała Limonka80. Patrzy tymi swoimi mądrymi oczami i widać w nich zranioną duszę. Nie ma w niej radości, ani innych emocji. Normalnie funkcjonuje, ale nie okazuje żadnych uczuć.

Straszne,  przez to musiała przejść. 

IMG_20230819_133410.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 19.08.2023 o 14:24, Tola napisał:

Biedna sunieczka😢 Znajdziemy jej najcudowniejszy domek na świeci i człowieka, który prawdziwie pokocha. 😘

Jest tak kochaną, że chciałoby się ją cały czas przytulać. Nie wyobrażam sobie teraz, że miałaby tam zostać sama w schronisku.

Marina opowiadała, że przyjmują ludzi bezdomnych przez wojnę. Teraz jest w schronisku 5 mężczyzn. Zajmują w schronisku 2 pokoje w budyneczku. Pomagają im dziewczyny, utrzymują, dają odzież. Bezdomni za to pomagają przy psach.  Jest ich ok 600 i ponad 100 szczeniat. Kiedy ludzie odnajdują krewnych i wyjeżdżają,  to Marina przyjmuje kolejnych. Rozmiar współczucia i pojemność serca tej kobiety są niesamowite.

Nie chciałam się tak rozpisać, ale naprawdę chciałam się podzielić tym wszystkim czego doswiadczyliśmy i o czym wysłuchaliśmy. Kiedy włączam komputer, wchodzę na fb I widzę wojenki i wzajemne dogryzanie niby miłośników zwierząt i pomagaczy, to mam ochotę od razu wyłączyć sprzęt I mnie mdli. Prawdziwe dobro i poświęcenie dzieją się obok nas, a przechodzimy koło tego obojętnie zajęci swoimi sprawami.

• Like 7
  • Upvote 1
Posted

Cudna sunieczka. W jej oczach odbija się niestety podłość i okrucieństwo ludzkiego świata. Mam nadzieję, że kiedyś te oczka się uśmiechną.

Marina to prawdziwa bohaterka i siłaczka. Nie faceci walący do siebie z różnego rodzaju broni, ale właśnie ona. 

• Like 4
Posted
Dnia 19.08.2023 o 15:28, agat21 napisał:

Cudna sunieczka. W jej oczach odbija się niestety podłość i okrucieństwo ludzkiego świata. Mam nadzieję, że kiedyś te oczka się uśmiechną.

Marina to prawdziwa bohaterka i siłaczka. Nie faceci walący do siebie z różnego rodzaju broni, ale właśnie ona. 

Też mam taką nadzieję i czekam na to. To będzie najwiekszy dar psiej milości i oddania względem człowieka. 

• Like 1