Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.07.2021 o 21:13, elik napisał:

Jednym słowem - postępy. Postępy u każdego z psiaczków  🙂
Brawo!!!

19 godzin temu, b-b napisał:

Oby tak dalej królewno!

Cudnie! Z radością się czyta i patrzy :)

Posted

Wiosna, niesamowite miejsce stworzyłaś dla psiaków! Bardzo mało piszę, czy to tutaj, czy na wątku Marcelka, ale kibicuję nieustannie i podziwiam - masz wspaniały dar i ogromne serce dla zwierzaków. Bardzo brakuje takich osób i miejsc! Skąd czerpiesz siły - nie wiem, ale miło się patrzy na to, jak pracujesz z psiakami. :) 

Lumisia jest wspaniała, wierzę że jak tylko będzie gotowa to znajdzie swoich Ludzi.

• Like 4
Posted

Zaczytuje się nowymi informacjami  o Lumi i cieszę podwójnie, bo za każdym razem gdzieś tam pojawia się nadzieja, że Suvi, koleżanka Lumi z boku, też da radę. 

Posted

Jedzonko zamówione, legowisko dopiero jutro

Twoje zamówienie

Artykuł

Suma z VAT

Pakiet mieszany Animonda Dental Sticks Medium, 4 x 180 g - 4 x 180 g (28 sztuk)      

Nr artykułu 853134.0

1x 27,80 PLN

27,80 PLN

Rocco Chings Originals mięsne paski do żucia - Filet z kaczki, 250 g      

Nr artykułu 540459.4

1x 14,80 PLN

14,80 PLN

Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Czysta wołowina      

Nr artykułu 31747.12

1x 42,80 PLN

42,80 PLN

Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Wołowina i łosoś ze szpinakiem      

Nr artykułu 31747.17

1x 42,80 PLN

42,80 PLN

Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Wołowina i jeleń z jabłkiem      

Nr artykułu 31747.18

1x 42,80 PLN

42,80 PLN

Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Koktajl wielomięsny      

Nr artykułu 31747.9

1x 42,80 PLN

42,80 PLN

Wolf of Wilderness uszy królicze - 200 g (ok. 18 szt.)      

Nr artykułu 600230.0

1x 19,80 PLN

19,80 PLN

Naturalne żwacze wołowe jasne - 500 g      

Nr artykułu 234221.0

1x 22,80 PLN

22,80 PLN

Josera SensiPlus - 4,5 kg (5 x 900 g)      

Nr artykułu 31903.4

1x 79,80 PLN

79,80 PLN

Suma z VAT

336,20 PLN

Posted
8 godzin temu, Tola napisał:

Jedzonko zamówione, legowisko dopiero jutro

Serdecznie dziękuję Tolu za zakupy. Zakupy są trochę większe, bo oprócz puszek została zakupiona sucha karma. Doszlysmy z Wiosną do wniosku, że trzeba Lumi przestawiać powoli na suchą karmę. Księżniczka nie bardzo lubi suchy pokarm ale dla Wiosny byłoby to duże ułatwienie, bo jej psy jedzą suche. Zresztą w większości domów też karmi się psy suchym pokarmem.

Ponieważ do tej pory Lumi korzystała z posłań Wiosny postanowiłam zakupić dla niej posłanie. Na razie nie kupuję szelek i smyczy, bo Wiosna użyczyła swoje i mówi, że nie potrzeba kupować.

Wiosenko,  a jak ze zjadaniem kup kocich. Czy suplement pomógł?

Posted
Dnia 5.07.2021 o 10:42, Tyśka) napisał:

Wiosna, niesamowite miejsce stworzyłaś dla psiaków! Bardzo mało piszę, czy to tutaj, czy na wątku Marcelka, ale kibicuję nieustannie i podziwiam - masz wspaniały dar i ogromne serce dla zwierzaków. Bardzo brakuje takich osób i miejsc! Skąd czerpiesz siły - nie wiem, ale miło się patrzy na to, jak pracujesz z psiakami. :) 

Lumisia jest wspaniała, wierzę że jak tylko będzie gotowa to znajdzie swoich Ludzi.

Podpisuję się pod całością i każdym słowem z osobna !!!

Posted
21 godzin temu, elik napisał:

Albo puszczaj mu w czasie burzy, czy innych mocnych odgłosów, muzykę relaksacyjną z komórki. Moje psiaki bardzo dobrze reagowały.

Niestety na muzykę Leoś nie reaguje. Chodzi po domu i się trzęsie i usiłuje się schować ale nigdzie nie chce się położyć. 

Posted
Dnia 9.07.2021 o 20:25, Zagrodowy pies polski napisał:

Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw.

Ja mam sunię, która bardzo boi się burzy i robi demolkę w domu + sama się przy tym kaleczy. Pomaga jej Strossoxan, ale trzeba podawać 2-3 dni przed. Pilnuję prognozy pogody i jak zapowiadają burze to daję jej wcześniej i w dniu burzy też oczywiście. Jest dużo spokojniejsza.

• Upvote 1
Posted
Dnia 9.07.2021 o 20:25, Zagrodowy pies polski napisał:

Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw.

Tabletki Uspokajające Labofarm...., ziołowe

Posted
13 godzin temu, konfirm31 napisał:

Ja od lat daję melatoninę (burze, Sylwester), ale o tym już wielokrotnie pisałam. 

10 godzin temu, Murka napisał:

Ja mam sunię, która bardzo boi się burzy i robi demolkę w domu + sama się przy tym kaleczy. Pomaga jej Strossoxan, ale trzeba podawać 2-3 dni przed. Pilnuję prognozy pogody i jak zapowiadają burze to daję jej wcześniej i w dniu burzy też oczywiście. Jest dużo spokojniejsza.

8 godzin temu, Moli@ napisał:

Tabletki Uspokajające Labofarm...., ziołowe

Ileż tu się można mądrych rzeczy dowiedzieć :) Zapamiętam. U mnie staruszki głuchawe, a więc i "dzielne" w czasie burzy, to chyba jedyne "dobrodziejstwo" starości ;)  Właśnie się skończyła dwugodzinna burza, odgłosy dość spokojne, za to ulewa straszna :(

Przed chwilą wykupiłam promowania  "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok ;) To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie?

https://www.olx.pl/d/oferta/piekna-lagodna-lumi-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-CID103-IDJVALA.html

Posted
Dnia 9.07.2021 o 08:53, Zagrodowy pies polski napisał:

....................

Wiosenko,  a jak ze zjadaniem kup kocich. Czy suplement pomógł?

Czytałam Twój post,ale w Białym kocich przysmaków nie było i nie wiedziałam,tu przyjechaliśmy i pierwsze dni nie zauważyłam,ale wczoraj niestety kilka razy ją przyłapałam:(,jeszcze może za krótko bierze tabletki?..Jedyne co, to może te tabletki mają wpływ?,może jelita i brzuszek inaczej pracuje?.. Lumi jakby zaczął poprawiać się apetyt, jeszcze nie jestem pewna, ale trzeci dzień na kolację zjada całą puszkę bez mrugnięcia (wcześniej zostawiała) i rano trochę puszki zmieszanej z chrupkami,choć to drugie ciągle jej nie pasuje.Lumi powinna trochę przytyć,ale do tej pory ciężko było z jedzeniem.Jedynie gotowany kurczak z ryżem kilka razy robiłam i baaaardzo jej pasował :), micha z górą wylizana i dokładka być musiała:)

• Like 1
Posted

Usiadłam napisać dwa słowa o Lumi po pobycie w Białym i w temacie domku,a widzę Mari te same myśli miała co ja:)

Lumisia dobrze się czuła w Białymstoku w domu,na działce (małej) luzem chodziła,szczekała kilka razy za Morisem,nawet mały mój płotek(odgrodzone krzewy)  przeskoczyła szczekając:) .Chodziliśmy na spacery,ale ograniczone przez upał:(

Trudno jest Lumi przekonać do obcych ludzi,sama nie podejdzie,nie weźmie smaczka. Podejdzie ze mną,postoi blisko,ale niekomfortowo się czuje.Sąsiada w Białym wiele razy widziała,podchodziliśmy blisko,postoi spokojnie,ale widziałam w niej obawę,nieufność,smaka ani razu nie wzięła od niego.Przez tydzień przyjeżdżał brat do nas,dobrze było jak on siedział,jak wstawał,to Lumi zmieszana i usuwała się na bok.Do ręki z jedzeniem podeszła po kilku dniach tylko jak on siedział.
Za jedzonkiem do mnie podejdzie,ale nie na na głaski:(. Jak mam ją na smyczy,pozwala się głaskać,drapać.

Ciężko będzie jeszcze z szukaniem domu,bo otwarta na ludzi nie jest.Musiałaby mieć czas na spokojne poznawanie i ktoś musiałby jeszcze pracować.Gdyby ktoś z naszych okolic trafił się chętny i wcześniej kilka spotkań zapoznawczych,to można by było próbować,ale w Polskę wysyłać do domu nie bardzo jeszcze ją widzę.
Upały doskwierają okrutnie i ja mam małe pole manewru,żeby gdziekolwiek z Lumi wyruszać do ludzi.Nawet na spacery obecnie wieczorami nie daję rady łazić w takich temperaturach:(..psy też padnięte i tylko w cieniu zaszyte całymi dniami,a Lumi dół jest najlepszy,bo chyba najgłębszy,dlatego:) i  akurat każdy tam pcha się.

• Like 1
Posted
8 minut temu, WiosnaA napisał:

Czytałam Twój post,ale w Białym kocich przysmaków nie było i nie wiedziałam,tu przyjechaliśmy i pierwsze dni nie zauważyłam,ale wczoraj niestety kilka razy ją przyłapałam:(,jeszcze może za krótko bierze tabletki?..Jedyne co, to może te tabletki mają wpływ?,może jelita i brzuszek inaczej pracuje?.. Lumi jakby zaczął poprawiać się apetyt, jeszcze nie jestem pewna, ale trzeci dzień na kolację zjada całą puszkę bez mrugnięcia (wcześniej zostawiała) i rano trochę puszki zmieszanej z chrupkami,choć to drugie ciągle jej nie pasuje.Lumi powinna trochę przytyć,ale do tej pory ciężko było z jedzeniem.Jedynie gotowany kurczak z ryżem kilka razy robiłam i baaaardzo jej pasował :), micha z górą wylizana i dokładka być musiała:)

Czyli księżniczka chce być rozpieszczana i wybrzydza:) Ale tak nie może być. Gotowane tylko "od wielkiej niedzieli":). Uważaj na swoje jedzonko, bo Lumi  zrobi Ci dietę, że nie będziesz miała co jeść:):):) Schudniesz bez diety cud:):):)

Dla wyjaśnienia, Lumi bardzo lubi skorzystać z nieuwagi Wiosny i skraść jej kolację.

• Like 1
Posted
35 minut temu, mari23 napisał:

Ileż tu się można mądrych rzeczy dowiedzieć :) Zapamiętam. U mnie staruszki głuchawe, a więc i "dzielne" w czasie burzy, to chyba jedyne "dobrodziejstwo" starości ;)  Właśnie się skończyła dwugodzinna burza, odgłosy dość spokojne, za to ulewa straszna :(

Przed chwilą wykupiłam promowania  "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok ;) To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie?

https://www.olx.pl/d/oferta/piekna-lagodna-lumi-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-CID103-IDJVALA.html

Co do Leosia i burzy, niestety melatonina nie bardzo działa. Dziś była krótka, ale bardzo intensywna burza  i  Leoś strasznie się bał, całą burzę przechodził z jednego pomieszczenia do drugiego, nie chciał się położyć nigdzie.  Mam wrażenie, że w tym roku o wiele bardziej się boi grzmotów niż wcześniej. Jeszcze teraz mimo, że burza się skonczyła to leży przy mnie i dyszy. Skończył już 13 lat i zmiany w zachowaniu są duże.

Kochana zostaw ogłoszenie i dobrze że zmieniłaś na Biały, bo z Opola nikt nie dzwonił. Na razie poprzednie ogłoszenia zostały a nowe ogłoszenia nie były dawane. Lumi jeszcze nie nadaje się do adopcji do każdego domu, ale gdyby z Twoich ogłoszeń trafił się świadomy, chętny do pracy dom, to byłoby super. Tym bardziej, że Lumi jest u Wiosny i kontakt byłby łatwy.  Ja też w swojej okolicy staram się promować Lumi i szukam dla niej świadomego domku. 

Posted
1 minutę temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Czyli księżniczka chce być rozpieszczana i wybrzydza:) Ale tak nie może być. Gotowane tylko "od wielkiej niedzieli":). Uważaj na swoje jedzonko, bo Lumi  zrobi Ci dietę, że nie będziesz miała co jeść:):):) Schudniesz bez diety cud:):):)

Dla wyjaśnienia, Lumi bardzo lubi skorzystać z nieuwagi Wiosny i skraść jej kolację.

Oj tak:),zapomniałam o tym wspomnieć...Lumi,to jest złodziej!:)...dziś kawałek ciasta cytrynowego zwinęła na tarasie,a tylko poszłam  po herbatę do domu...odwrotnie powinnam wynieść:)

Nic nie mogę zostawić na szafce,na stole,bo w mig przepadnie:)...kanapek już niby pilnuję,ale ona mnie i tak lepiej pilnuje 🙂

Krupniczek z garnuszka jest pyszny,..kotleciki schabowe robiąc ,to z toalety korzystać nie wolno już wiem:)...skrzydełek rozmrażać na szafce nie wolno:)..jednym słowem porządku pilnuje Lumisia w kuchni:)

• Like 4
Posted
2 minuty temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Po prostu uwielbia Twoją kuchnię:):)

Aha :)....wszystko co ludzkie jej baardzo pasuje:)..talerz z czymś biorę do ręki ,to Lumi albo wstaje,albo główka w ruchu:).....a na psie chrupki mówi,że są ...niezdrowe:)

Posted
2 minuty temu, WiosnaA napisał:

Aha :)....wszystko co ludzkie jej baardzo pasuje:)..talerz z czymś biorę do ręki ,to Lumi albo wstaje,albo główka w ruchu:).....a na psie chrupki mówi,że są ...niezdrowe:)

No, to znaczy, że Twoje jedzonko lepsze:):) Mądra sunia:):)

Posted
1 godzinę temu, mari23 napisał:

..Przed chwilą wykupiłam promowania  "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok 😉 To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie?

Mari,zmień w opisie,że sunia jest w Białymstoku i umie chodzić na smyczy, lubi długie spacery,..może jeszcze dodać,że zgodna z psami,akceptuje koty.