mari23 Posted July 5, 2021 Posted July 5, 2021 Dnia 3.07.2021 o 21:13, elik napisał: Jednym słowem - postępy. Postępy u każdego z psiaczków 🙂 Brawo!!! 19 godzin temu, b-b napisał: Oby tak dalej królewno! Cudnie! Z radością się czyta i patrzy :) Quote
Tyśka) Posted July 5, 2021 Posted July 5, 2021 Wiosna, niesamowite miejsce stworzyłaś dla psiaków! Bardzo mało piszę, czy to tutaj, czy na wątku Marcelka, ale kibicuję nieustannie i podziwiam - masz wspaniały dar i ogromne serce dla zwierzaków. Bardzo brakuje takich osób i miejsc! Skąd czerpiesz siły - nie wiem, ale miło się patrzy na to, jak pracujesz z psiakami. :) Lumisia jest wspaniała, wierzę że jak tylko będzie gotowa to znajdzie swoich Ludzi. 4 Quote
Tola Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Zaczytuje się nowymi informacjami o Lumi i cieszę podwójnie, bo za każdym razem gdzieś tam pojawia się nadzieja, że Suvi, koleżanka Lumi z boku, też da radę. Quote
Tola Posted July 8, 2021 Posted July 8, 2021 Jedzonko zamówione, legowisko dopiero jutro Twoje zamówienie Artykuł Suma z VAT Pakiet mieszany Animonda Dental Sticks Medium, 4 x 180 g - 4 x 180 g (28 sztuk) Nr artykułu 853134.0 1x 27,80 PLN 27,80 PLN Rocco Chings Originals mięsne paski do żucia - Filet z kaczki, 250 g Nr artykułu 540459.4 1x 14,80 PLN 14,80 PLN Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Czysta wołowina Nr artykułu 31747.12 1x 42,80 PLN 42,80 PLN Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Wołowina i łosoś ze szpinakiem Nr artykułu 31747.17 1x 42,80 PLN 42,80 PLN Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Wołowina i jeleń z jabłkiem Nr artykułu 31747.18 1x 42,80 PLN 42,80 PLN Animonda GranCarno Original Adult, 6 x 800 g - Koktajl wielomięsny Nr artykułu 31747.9 1x 42,80 PLN 42,80 PLN Wolf of Wilderness uszy królicze - 200 g (ok. 18 szt.) Nr artykułu 600230.0 1x 19,80 PLN 19,80 PLN Naturalne żwacze wołowe jasne - 500 g Nr artykułu 234221.0 1x 22,80 PLN 22,80 PLN Josera SensiPlus - 4,5 kg (5 x 900 g) Nr artykułu 31903.4 1x 79,80 PLN 79,80 PLN Suma z VAT 336,20 PLN Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 9, 2021 Author Posted July 9, 2021 8 godzin temu, Tola napisał: Jedzonko zamówione, legowisko dopiero jutro Serdecznie dziękuję Tolu za zakupy. Zakupy są trochę większe, bo oprócz puszek została zakupiona sucha karma. Doszlysmy z Wiosną do wniosku, że trzeba Lumi przestawiać powoli na suchą karmę. Księżniczka nie bardzo lubi suchy pokarm ale dla Wiosny byłoby to duże ułatwienie, bo jej psy jedzą suche. Zresztą w większości domów też karmi się psy suchym pokarmem. Ponieważ do tej pory Lumi korzystała z posłań Wiosny postanowiłam zakupić dla niej posłanie. Na razie nie kupuję szelek i smyczy, bo Wiosna użyczyła swoje i mówi, że nie potrzeba kupować. Wiosenko, a jak ze zjadaniem kup kocich. Czy suplement pomógł? Quote
mari23 Posted July 9, 2021 Posted July 9, 2021 Dnia 5.07.2021 o 10:42, Tyśka) napisał: Wiosna, niesamowite miejsce stworzyłaś dla psiaków! Bardzo mało piszę, czy to tutaj, czy na wątku Marcelka, ale kibicuję nieustannie i podziwiam - masz wspaniały dar i ogromne serce dla zwierzaków. Bardzo brakuje takich osób i miejsc! Skąd czerpiesz siły - nie wiem, ale miło się patrzy na to, jak pracujesz z psiakami. :) Lumisia jest wspaniała, wierzę że jak tylko będzie gotowa to znajdzie swoich Ludzi. Podpisuję się pod całością i każdym słowem z osobna !!! Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 9, 2021 Author Posted July 9, 2021 Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw. Quote
terra Posted July 9, 2021 Posted July 9, 2021 56 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał: Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw. Może warto wypróbować tą technikę: https://www.jornaldamodabrasil.com/tecnica-tellington-touch-e-seu-amigo-peludo/ Quote
elik Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 14 godzin temu, terra napisał: Może warto wypróbować tą technikę: https://www.jornaldamodabrasil.com/tecnica-tellington-touch-e-seu-amigo-peludo/ Albo puszczaj mu w czasie burzy, czy innych mocnych odgłosów, muzykę relaksacyjną z komórki. Moje psiaki bardzo dobrze reagowały. 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 21 godzin temu, elik napisał: Albo puszczaj mu w czasie burzy, czy innych mocnych odgłosów, muzykę relaksacyjną z komórki. Moje psiaki bardzo dobrze reagowały. Niestety na muzykę Leoś nie reaguje. Chodzi po domu i się trzęsie i usiłuje się schować ale nigdzie nie chce się położyć. Quote
konfirm31 Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Ja od lat daję melatoninę (burze, Sylwester), ale o tym już wielokrotnie pisałam. Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 57 minut temu, konfirm31 napisał: Ja od lat daję melatoninę (burze, Sylwester), ale o tym już wielokrotnie pisałam. Dziękuję, teraz jak napisałaś to uświadomiłam sobie, że rzeczywiście pisałaś:) Quote
Murka Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Dnia 9.07.2021 o 20:25, Zagrodowy pies polski napisał: Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw. Ja mam sunię, która bardzo boi się burzy i robi demolkę w domu + sama się przy tym kaleczy. Pomaga jej Strossoxan, ale trzeba podawać 2-3 dni przed. Pilnuję prognozy pogody i jak zapowiadają burze to daję jej wcześniej i w dniu burzy też oczywiście. Jest dużo spokojniejsza. 1 Quote
Moli@ Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Dnia 9.07.2021 o 20:25, Zagrodowy pies polski napisał: Nie w temacie Lumi ale może mi poradzicie. Mój Leoś okropnie boi się grzmotów. A burze są codziennie. Jaki uspakajający środek kupić? Leoś to stary pies i nie chciałabym mu podawać inwazyjnych lekarstw. Tabletki Uspokajające Labofarm...., ziołowe Quote
mari23 Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 13 godzin temu, konfirm31 napisał: Ja od lat daję melatoninę (burze, Sylwester), ale o tym już wielokrotnie pisałam. 10 godzin temu, Murka napisał: Ja mam sunię, która bardzo boi się burzy i robi demolkę w domu + sama się przy tym kaleczy. Pomaga jej Strossoxan, ale trzeba podawać 2-3 dni przed. Pilnuję prognozy pogody i jak zapowiadają burze to daję jej wcześniej i w dniu burzy też oczywiście. Jest dużo spokojniejsza. 8 godzin temu, Moli@ napisał: Tabletki Uspokajające Labofarm...., ziołowe Ileż tu się można mądrych rzeczy dowiedzieć :) Zapamiętam. U mnie staruszki głuchawe, a więc i "dzielne" w czasie burzy, to chyba jedyne "dobrodziejstwo" starości ;) Właśnie się skończyła dwugodzinna burza, odgłosy dość spokojne, za to ulewa straszna :( Przed chwilą wykupiłam promowania "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok ;) To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie? https://www.olx.pl/d/oferta/piekna-lagodna-lumi-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-CID103-IDJVALA.html Quote
WiosnaA Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Dnia 9.07.2021 o 08:53, Zagrodowy pies polski napisał: .................... Wiosenko, a jak ze zjadaniem kup kocich. Czy suplement pomógł? Czytałam Twój post,ale w Białym kocich przysmaków nie było i nie wiedziałam,tu przyjechaliśmy i pierwsze dni nie zauważyłam,ale wczoraj niestety kilka razy ją przyłapałam:(,jeszcze może za krótko bierze tabletki?..Jedyne co, to może te tabletki mają wpływ?,może jelita i brzuszek inaczej pracuje?.. Lumi jakby zaczął poprawiać się apetyt, jeszcze nie jestem pewna, ale trzeci dzień na kolację zjada całą puszkę bez mrugnięcia (wcześniej zostawiała) i rano trochę puszki zmieszanej z chrupkami,choć to drugie ciągle jej nie pasuje.Lumi powinna trochę przytyć,ale do tej pory ciężko było z jedzeniem.Jedynie gotowany kurczak z ryżem kilka razy robiłam i baaaardzo jej pasował :), micha z górą wylizana i dokładka być musiała:) 1 Quote
WiosnaA Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Usiadłam napisać dwa słowa o Lumi po pobycie w Białym i w temacie domku,a widzę Mari te same myśli miała co ja:) Lumisia dobrze się czuła w Białymstoku w domu,na działce (małej) luzem chodziła,szczekała kilka razy za Morisem,nawet mały mój płotek(odgrodzone krzewy) przeskoczyła szczekając:) .Chodziliśmy na spacery,ale ograniczone przez upał:( Trudno jest Lumi przekonać do obcych ludzi,sama nie podejdzie,nie weźmie smaczka. Podejdzie ze mną,postoi blisko,ale niekomfortowo się czuje.Sąsiada w Białym wiele razy widziała,podchodziliśmy blisko,postoi spokojnie,ale widziałam w niej obawę,nieufność,smaka ani razu nie wzięła od niego.Przez tydzień przyjeżdżał brat do nas,dobrze było jak on siedział,jak wstawał,to Lumi zmieszana i usuwała się na bok.Do ręki z jedzeniem podeszła po kilku dniach tylko jak on siedział. Za jedzonkiem do mnie podejdzie,ale nie na na głaski:(. Jak mam ją na smyczy,pozwala się głaskać,drapać. Ciężko będzie jeszcze z szukaniem domu,bo otwarta na ludzi nie jest.Musiałaby mieć czas na spokojne poznawanie i ktoś musiałby jeszcze pracować.Gdyby ktoś z naszych okolic trafił się chętny i wcześniej kilka spotkań zapoznawczych,to można by było próbować,ale w Polskę wysyłać do domu nie bardzo jeszcze ją widzę. Upały doskwierają okrutnie i ja mam małe pole manewru,żeby gdziekolwiek z Lumi wyruszać do ludzi.Nawet na spacery obecnie wieczorami nie daję rady łazić w takich temperaturach:(..psy też padnięte i tylko w cieniu zaszyte całymi dniami,a Lumi dół jest najlepszy,bo chyba najgłębszy,dlatego:) i akurat każdy tam pcha się. 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 8 minut temu, WiosnaA napisał: Czytałam Twój post,ale w Białym kocich przysmaków nie było i nie wiedziałam,tu przyjechaliśmy i pierwsze dni nie zauważyłam,ale wczoraj niestety kilka razy ją przyłapałam:(,jeszcze może za krótko bierze tabletki?..Jedyne co, to może te tabletki mają wpływ?,może jelita i brzuszek inaczej pracuje?.. Lumi jakby zaczął poprawiać się apetyt, jeszcze nie jestem pewna, ale trzeci dzień na kolację zjada całą puszkę bez mrugnięcia (wcześniej zostawiała) i rano trochę puszki zmieszanej z chrupkami,choć to drugie ciągle jej nie pasuje.Lumi powinna trochę przytyć,ale do tej pory ciężko było z jedzeniem.Jedynie gotowany kurczak z ryżem kilka razy robiłam i baaaardzo jej pasował :), micha z górą wylizana i dokładka być musiała:) Czyli księżniczka chce być rozpieszczana i wybrzydza:) Ale tak nie może być. Gotowane tylko "od wielkiej niedzieli":). Uważaj na swoje jedzonko, bo Lumi zrobi Ci dietę, że nie będziesz miała co jeść:):):) Schudniesz bez diety cud:):):) Dla wyjaśnienia, Lumi bardzo lubi skorzystać z nieuwagi Wiosny i skraść jej kolację. 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 35 minut temu, mari23 napisał: Ileż tu się można mądrych rzeczy dowiedzieć :) Zapamiętam. U mnie staruszki głuchawe, a więc i "dzielne" w czasie burzy, to chyba jedyne "dobrodziejstwo" starości ;) Właśnie się skończyła dwugodzinna burza, odgłosy dość spokojne, za to ulewa straszna :( Przed chwilą wykupiłam promowania "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok ;) To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie? https://www.olx.pl/d/oferta/piekna-lagodna-lumi-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-CID103-IDJVALA.html Co do Leosia i burzy, niestety melatonina nie bardzo działa. Dziś była krótka, ale bardzo intensywna burza i Leoś strasznie się bał, całą burzę przechodził z jednego pomieszczenia do drugiego, nie chciał się położyć nigdzie. Mam wrażenie, że w tym roku o wiele bardziej się boi grzmotów niż wcześniej. Jeszcze teraz mimo, że burza się skonczyła to leży przy mnie i dyszy. Skończył już 13 lat i zmiany w zachowaniu są duże. Kochana zostaw ogłoszenie i dobrze że zmieniłaś na Biały, bo z Opola nikt nie dzwonił. Na razie poprzednie ogłoszenia zostały a nowe ogłoszenia nie były dawane. Lumi jeszcze nie nadaje się do adopcji do każdego domu, ale gdyby z Twoich ogłoszeń trafił się świadomy, chętny do pracy dom, to byłoby super. Tym bardziej, że Lumi jest u Wiosny i kontakt byłby łatwy. Ja też w swojej okolicy staram się promować Lumi i szukam dla niej świadomego domku. Quote
WiosnaA Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 1 minutę temu, Zagrodowy pies polski napisał: Czyli księżniczka chce być rozpieszczana i wybrzydza:) Ale tak nie może być. Gotowane tylko "od wielkiej niedzieli":). Uważaj na swoje jedzonko, bo Lumi zrobi Ci dietę, że nie będziesz miała co jeść:):):) Schudniesz bez diety cud:):):) Dla wyjaśnienia, Lumi bardzo lubi skorzystać z nieuwagi Wiosny i skraść jej kolację. Oj tak:),zapomniałam o tym wspomnieć...Lumi,to jest złodziej!:)...dziś kawałek ciasta cytrynowego zwinęła na tarasie,a tylko poszłam po herbatę do domu...odwrotnie powinnam wynieść:) Nic nie mogę zostawić na szafce,na stole,bo w mig przepadnie:)...kanapek już niby pilnuję,ale ona mnie i tak lepiej pilnuje 🙂 Krupniczek z garnuszka jest pyszny,..kotleciki schabowe robiąc ,to z toalety korzystać nie wolno już wiem:)...skrzydełek rozmrażać na szafce nie wolno:)..jednym słowem porządku pilnuje Lumisia w kuchni:) 4 Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 Po prostu uwielbia Twoją kuchnię:):) Quote
WiosnaA Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 2 minuty temu, Zagrodowy pies polski napisał: Po prostu uwielbia Twoją kuchnię:):) Aha :)....wszystko co ludzkie jej baardzo pasuje:)..talerz z czymś biorę do ręki ,to Lumi albo wstaje,albo główka w ruchu:).....a na psie chrupki mówi,że są ...niezdrowe:) Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 2 minuty temu, WiosnaA napisał: Aha :)....wszystko co ludzkie jej baardzo pasuje:)..talerz z czymś biorę do ręki ,to Lumi albo wstaje,albo główka w ruchu:).....a na psie chrupki mówi,że są ...niezdrowe:) No, to znaczy, że Twoje jedzonko lepsze:):) Mądra sunia:):) Quote
WiosnaA Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: ..Przed chwilą wykupiłam promowania "moich" ogłoszeń na olx, jest wśród nich przedłużane od dawna ogłoszenie Lumi, tylko Opole zmieniłam na Białystok 😉 To ogłoszenie jest dość długo przedłużane ( od pobytu u Murki) tylko właśnie się zastanawiam, czy akcja ogłaszania Lumi nadal trwa, czy tylko ja się zagapiłam i nie wycofałam ogłoszenia? Bo jakoś na wątku o ogłaszaniu cisza od dłuższego czasu. Zostawić ogłoszenie? https://www.olx.pl/d/oferta/piekna-lagodna-lumi-w-typie-owczarka-szwajcarskiego-CID103-IDJVALA.html Mari,zmień w opisie,że sunia jest w Białymstoku i umie chodzić na smyczy, lubi długie spacery,..może jeszcze dodać,że zgodna z psami,akceptuje koty. Quote
Recommended Posts