Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No rozumiem gwizdnąć masło czy kotlet ze stołu,ale żeby zrobić włamanie do kurnika? :):)...do głowy mi nie przyszło,że coś takiego pies może zrobić z zaciśniętymi drzwiami bez żadnej klamki:)

Bo tam klamki nie ma,ani żadnej rączki syn zrobić nie zdążył i otwieram ciągnąc za boczną drewnianą listwę:)..zamykają się ciężko i kolanem dociskam,otwierają ciężko....Lumi,całą obsługę drzwi musiała mocno przyuważyć jak to się robi:):),...bo,że tam chowam to na oczach robiłam:)

Ale żałuję,że szybciej sprzątać zaczęłam,a nie pobiegłam po telefon nagrać jak ona te rzeczy rozniosła po wybiegu:),..nie stały przy schodach,nie:)...najbliżej schodów były trykotki w folii,z metr dalej opakowanie trenerek, papierowa torebka z wkrętami równiutko stała jeszcze dalej, reszta smaków poroskładane wzdłuż całego wybiegu:)...a Lumisia przy uszkach ucztowała:)

Łebski pies,..od początku to widziałam,ale nie myślałam,że aż taką ma główkę:)

• Like 4
Posted
9 hours ago, WiosnaA said:

No rozumiem gwizdnąć masło czy kotlet ze stołu,ale żeby zrobić włamanie do kurnika? :):)...do głowy mi nie przyszło,że coś takiego pies może zrobić z zaciśniętymi drzwiami bez żadnej klamki:)

Bo tam klamki nie ma,ani żadnej rączki syn zrobić nie zdążył i otwieram ciągnąc za boczną drewnianą listwę:)..zamykają się ciężko i kolanem dociskam,otwierają ciężko....Lumi,całą obsługę drzwi musiała mocno przyuważyć jak to się robi:):),...bo,że tam chowam to na oczach robiłam:)

Ale żałuję,że szybciej sprzątać zaczęłam,a nie pobiegłam po telefon nagrać jak ona te rzeczy rozniosła po wybiegu:),..nie stały przy schodach,nie:)...najbliżej schodów były trykotki w folii,z metr dalej opakowanie trenerek, papierowa torebka z wkrętami równiutko stała jeszcze dalej, reszta smaków poroskładane wzdłuż całego wybiegu:)...a Lumisia przy uszkach ucztowała:)

Łebski pies,..od początku to widziałam,ale nie myślałam,że aż taką ma główkę:)

To po matce chrzestnej😉

• Like 2
Posted
2 godziny temu, CZETKA napisał:

To po matce chrzestnej😉

Taka matka chrzestna to dla Lumi wielki skarb !

1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Widocznie z niejednego pieca chleb jadła, no to co to dla niej jakiś tam włam do kurnika :D

Lekko w życiu nie miała, przetrwała może właśnie dzięki swojej inteligencji.

• Like 2
Posted
Dnia 20.06.2021 o 22:21, elik napisał:

Proszę bardzo  🙂

Paragon

386215296_Lumiparagon.png.4c958b4d954ed8f2c9a71803b053d3f8.png

Przelew

2135565250_Lumiprzel_SPA.png.94b4180e10cd6317ab15cc7c55647357.png

21.06.21 otrzymałam zwrot pieniążków za kąpiel u fryzjera-120zł.

Bardzo dziękuję.

Posted
2 godziny temu, WiosnaA napisał:

21.06.21 otrzymałam zwrot pieniążków za kąpiel u fryzjera-120zł.

Bardzo dziękuję.

Dziękuję bardzo za potwierdzenie otrzymania  🙂

Posted
Dnia 23.06.2021 o 15:28, WiosnaA napisał:

Lumi jest jeszcze zabezpieczona od kleszczy,ale byłam u weta i przy okazji kupiłam Simparicę na lipiec,

20-40kg koszt - 46zł

IMG_7593.jpg

Za Simparica 46 poleci na to samo konto, czy może mam zaznaczyć, że adresat sam zgłosi się do banku po odbiór  😉

Aniu, nie bij

Przelew

1882526288_AniaWiosna.png.8ced647bdfd43a137cb7adbbcae039b5.png

• Upvote 1
Posted
16 godzin temu, elik napisał:

Za Simparica 46 poleci na to samo konto, czy może mam zaznaczyć, że adresat sam zgłosi się do banku po odbiór  😉

Aniu, nie bij  🙂

Dziękuję, kochana Elik, że trzymasz rękę na pulsie i rozliczeniach Lumi. 

• Like 1
Posted
Dnia 23.06.2021 o 20:12, elik napisał:

Aniu, nie bij  🙂

:):)

Dnia 23.06.2021 o 21:35, KrystynaS napisał:

Jak trzymacie się w te upały?

Od kilku lat mi taka pogoda nie służy i ja nie funkcjonuję teraz zupełnie :(:(...Lumi dół w ziemi zrobiła,że cała się chowa i tylko głowa wystaje,...na spacery by chciała,ale to ponad moje siły obecnie:(...raniutko dziś przeszliśmy kawałek i chciałaby więcej..

IMG_7594.jpg

brudas,

IMG_7596.jpg

w domu tylko terakota obecnie,

IMG_7617.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Ależ głęboką jamę wykopała, musiała być bardzo zdesperowana. Jak ona musiała się męczyć przez te wszystkie lata w schronisku na betonie w czasie takich upałów. Dobrze, że to już przeszłość.

A brudas, że ból głowy, kąpiel diabli wzięli.

Posted
35 minut temu, WiosnaA napisał:

:):)

Od kilku lat mi taka pogoda nie służy i ja nie funkcjonuję teraz zupełnie :(:(...Lumi dół w ziemi zrobiła,że cała się chowa i tylko głowa wystaje,...na spacery by chciała,ale to ponad moje siły obecnie:(...raniutko dziś przeszliśmy kawałek i chciałaby więcej..

IMG_7594.jpg

brudas,

IMG_7596.jpg

w domu tylko terakota obecnie,

IMG_7617.jpg

My też leżymy i dyszymy. A jeszcze te burze tak straszą Leosia, że nie wiem gdzie go schować:(

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Też myślałam o tej macie ale mam wątpliwości. W internecie są tylko reklamy. Skoro ją masz, to poproszę podpowiedz. Pies chłodzi się przez dyszenie i w dni gorące siedzi w cieniu. Czy taka zimną mata nie zaziębia go? Stary pies ma problemy ze stawami, czy różnica temperatury między matą a powietrzem nie jest za duża? Myślę o kupnie tej maty dla Lumi. Jak się u Ciebie sprawdza? 

Posted
1 godzinę temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Też myślałam o tej macie ale mam wątpliwości. W internecie są tylko reklamy. Skoro ją masz, to poproszę podpowiedz. Pies chłodzi się przez dyszenie i w dni gorące siedzi w cieniu. Czy taka zimną mata nie zaziębia go? Stary pies ma problemy ze stawami, czy różnica temperatury między matą a powietrzem nie jest za duża? Myślę o kupnie tej maty dla Lumi. Jak się u Ciebie sprawdza? 

Ona nie jest bardzo zimna, jest chłodna. Ares do żadnych młodzików nie należy a bardzo chętnie leży cały. Neska też korzysta z maty  (też nie jest taka młodziutka) choć rzadziej, czasem kładzie się obok. A kupiłam po reklamie Molly. Ona tez ma sporo staruszków i chętnie korzystają z tego wynalazku.