WiosnaA Posted June 21, 2021 Posted June 21, 2021 No rozumiem gwizdnąć masło czy kotlet ze stołu,ale żeby zrobić włamanie do kurnika? :):)...do głowy mi nie przyszło,że coś takiego pies może zrobić z zaciśniętymi drzwiami bez żadnej klamki:) Bo tam klamki nie ma,ani żadnej rączki syn zrobić nie zdążył i otwieram ciągnąc za boczną drewnianą listwę:)..zamykają się ciężko i kolanem dociskam,otwierają ciężko....Lumi,całą obsługę drzwi musiała mocno przyuważyć jak to się robi:):),...bo,że tam chowam to na oczach robiłam:) Ale żałuję,że szybciej sprzątać zaczęłam,a nie pobiegłam po telefon nagrać jak ona te rzeczy rozniosła po wybiegu:),..nie stały przy schodach,nie:)...najbliżej schodów były trykotki w folii,z metr dalej opakowanie trenerek, papierowa torebka z wkrętami równiutko stała jeszcze dalej, reszta smaków poroskładane wzdłuż całego wybiegu:)...a Lumisia przy uszkach ucztowała:) Łebski pies,..od początku to widziałam,ale nie myślałam,że aż taką ma główkę:) 4 Quote
CZETKA Posted June 22, 2021 Posted June 22, 2021 9 hours ago, WiosnaA said: No rozumiem gwizdnąć masło czy kotlet ze stołu,ale żeby zrobić włamanie do kurnika? :):)...do głowy mi nie przyszło,że coś takiego pies może zrobić z zaciśniętymi drzwiami bez żadnej klamki:) Bo tam klamki nie ma,ani żadnej rączki syn zrobić nie zdążył i otwieram ciągnąc za boczną drewnianą listwę:)..zamykają się ciężko i kolanem dociskam,otwierają ciężko....Lumi,całą obsługę drzwi musiała mocno przyuważyć jak to się robi:):),...bo,że tam chowam to na oczach robiłam:) Ale żałuję,że szybciej sprzątać zaczęłam,a nie pobiegłam po telefon nagrać jak ona te rzeczy rozniosła po wybiegu:),..nie stały przy schodach,nie:)...najbliżej schodów były trykotki w folii,z metr dalej opakowanie trenerek, papierowa torebka z wkrętami równiutko stała jeszcze dalej, reszta smaków poroskładane wzdłuż całego wybiegu:)...a Lumisia przy uszkach ucztowała:) Łebski pies,..od początku to widziałam,ale nie myślałam,że aż taką ma główkę:) To po matce chrzestnej😉 2 Quote
ona03 Posted June 22, 2021 Posted June 22, 2021 Ale bestyjka się trafiła, fiuuuu, fiuuuu :) Będzie miał ktoś radochę z niej :) Quote
konfirm31 Posted June 22, 2021 Posted June 22, 2021 Widocznie z niejednego pieca chleb jadła, no to co to dla niej jakiś tam włam do kurnika :D Quote
mari23 Posted June 22, 2021 Posted June 22, 2021 2 godziny temu, CZETKA napisał: To po matce chrzestnej😉 Taka matka chrzestna to dla Lumi wielki skarb ! 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: Widocznie z niejednego pieca chleb jadła, no to co to dla niej jakiś tam włam do kurnika :D Lekko w życiu nie miała, przetrwała może właśnie dzięki swojej inteligencji. 2 Quote
WiosnaA Posted June 23, 2021 Posted June 23, 2021 Dnia 20.06.2021 o 22:21, elik napisał: Proszę bardzo 🙂 Paragon Przelew 21.06.21 otrzymałam zwrot pieniążków za kąpiel u fryzjera-120zł. Bardzo dziękuję. Quote
WiosnaA Posted June 23, 2021 Posted June 23, 2021 Lumi jest jeszcze zabezpieczona od kleszczy,ale byłam u weta i przy okazji kupiłam Simparicę na lipiec, 20-40kg koszt - 46zł Quote
elik Posted June 23, 2021 Posted June 23, 2021 2 godziny temu, WiosnaA napisał: 21.06.21 otrzymałam zwrot pieniążków za kąpiel u fryzjera-120zł. Bardzo dziękuję. Dziękuję bardzo za potwierdzenie otrzymania 🙂 Quote
elik Posted June 23, 2021 Posted June 23, 2021 Dnia 23.06.2021 o 15:28, WiosnaA napisał: Lumi jest jeszcze zabezpieczona od kleszczy,ale byłam u weta i przy okazji kupiłam Simparicę na lipiec, 20-40kg koszt - 46zł Za Simparica 46 poleci na to samo konto, czy może mam zaznaczyć, że adresat sam zgłosi się do banku po odbiór 😉 Aniu, nie bij Przelew 1 Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 16 godzin temu, elik napisał: Za Simparica 46 poleci na to samo konto, czy może mam zaznaczyć, że adresat sam zgłosi się do banku po odbiór 😉 Aniu, nie bij 🙂 Dziękuję, kochana Elik, że trzymasz rękę na pulsie i rozliczeniach Lumi. 1 Quote
WiosnaA Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Dnia 23.06.2021 o 20:12, elik napisał: Za Simparica 46 poleci na to samo konto, czy może mam zaznaczyć, że adresat sam zgłosi się do banku po odbiór 😉 Aniu, nie bij 🙂 :):) Dnia 23.06.2021 o 21:35, KrystynaS napisał: Jak trzymacie się w te upały? Od kilku lat mi taka pogoda nie służy i ja nie funkcjonuję teraz zupełnie :(:(...Lumi dół w ziemi zrobiła,że cała się chowa i tylko głowa wystaje,...na spacery by chciała,ale to ponad moje siły obecnie:(...raniutko dziś przeszliśmy kawałek i chciałaby więcej.. brudas, w domu tylko terakota obecnie, 3 1 Quote
Poker Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Wszystkie psy padają w upał. Moje też leża jak nieżywe. Są maty chłodzące. ktoś zachwalał je na dogo. Quote
KrystynaS Posted June 24, 2021 Posted June 24, 2021 Ależ głęboką jamę wykopała, musiała być bardzo zdesperowana. Jak ona musiała się męczyć przez te wszystkie lata w schronisku na betonie w czasie takich upałów. Dobrze, że to już przeszłość. A brudas, że ból głowy, kąpiel diabli wzięli. Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 24, 2021 Author Posted June 24, 2021 35 minut temu, WiosnaA napisał: :):) Od kilku lat mi taka pogoda nie służy i ja nie funkcjonuję teraz zupełnie :(:(...Lumi dół w ziemi zrobiła,że cała się chowa i tylko głowa wystaje,...na spacery by chciała,ale to ponad moje siły obecnie:(...raniutko dziś przeszliśmy kawałek i chciałaby więcej.. brudas, w domu tylko terakota obecnie, My też leżymy i dyszymy. A jeszcze te burze tak straszą Leosia, że nie wiem gdzie go schować:( Quote
Nesiowata Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 5 godzin temu, Poker napisał: Są maty chłodzące. ktoś zachwalał je na dogo. Ares bardzo sobie chwali ten wynalazek. Quote
Poker Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 15 godzin temu, Nesiowata napisał: Ares bardzo sobie chwali ten wynalazek. Możesz wrzucić tu link do mat ? Quote
Nesiowata Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Gdzieś już wrzucałam, ale proszę https://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/termiczne/maty_chlodzace/354731?mkt_source=1432627&variantid=354731.4&gclid=EAIaIQobChMIp6CGkqGo8QIVQed3Ch2cyQVYEAQYASABEgLW8vD_BwE Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 25, 2021 Author Posted June 25, 2021 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Gdzieś już wrzucałam, ale proszę https://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/termiczne/maty_chlodzace/354731?mkt_source=1432627&variantid=354731.4&gclid=EAIaIQobChMIp6CGkqGo8QIVQed3Ch2cyQVYEAQYASABEgLW8vD_BwE Też myślałam o tej macie ale mam wątpliwości. W internecie są tylko reklamy. Skoro ją masz, to poproszę podpowiedz. Pies chłodzi się przez dyszenie i w dni gorące siedzi w cieniu. Czy taka zimną mata nie zaziębia go? Stary pies ma problemy ze stawami, czy różnica temperatury między matą a powietrzem nie jest za duża? Myślę o kupnie tej maty dla Lumi. Jak się u Ciebie sprawdza? Quote
Nesiowata Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 1 godzinę temu, Zagrodowy pies polski napisał: Też myślałam o tej macie ale mam wątpliwości. W internecie są tylko reklamy. Skoro ją masz, to poproszę podpowiedz. Pies chłodzi się przez dyszenie i w dni gorące siedzi w cieniu. Czy taka zimną mata nie zaziębia go? Stary pies ma problemy ze stawami, czy różnica temperatury między matą a powietrzem nie jest za duża? Myślę o kupnie tej maty dla Lumi. Jak się u Ciebie sprawdza? Ona nie jest bardzo zimna, jest chłodna. Ares do żadnych młodzików nie należy a bardzo chętnie leży cały. Neska też korzysta z maty (też nie jest taka młodziutka) choć rzadziej, czasem kładzie się obok. A kupiłam po reklamie Molly. Ona tez ma sporo staruszków i chętnie korzystają z tego wynalazku. Quote
KrystynaS Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 1 godzinę temu, Zagrodowy pies polski napisał: Myślę o kupnie tej maty dla Lumi. To może zakupić i sprawdzimy jak się sprawdzi. Jej jest strasznie gorąco. Quote
Recommended Posts