Ellig Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 3 minuty temu, guccio napisał: Chociaż trochę na sercu lżej-odszedł Duszek ale dał szansę na lepsze życie innemu biedakowi Też tak myślę. Ten biedak był w schronisku od 2011 roku. Quote
Jaaga Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Jaka smutna wiadomość. Dobrze chociaż, że udało się wyruszyć w podróż po nowe życie innemu psiakowi. Quote
Poker Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Wyjeżdżam na wizytę pa dla kotka i odebrać Kofinkę. 1 1 Quote
elik Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 13 minut temu, Poker napisał: Wyjeżdżam na wizytę pa dla kotka i odebrać Kofinkę. To zobaczysz wystraszonego staruszka. Jeśli będzie to możliwe, zrób mu zdjęcie. Quote
Gabi79 Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Boże, jaka straszna wiadomość, jakieś fatum. Dzisiaj odszedł piesek mojej koleżanki z pracy. Kilka dni temu mój tymczasowicz Misiu. Serce pęka. Dobrze, że inny piesio dostał szansę na odmianę losu. Żegnaj cudowny, kochany Duszku 3 Quote
Ewa Marta Posted April 30, 2019 Author Posted April 30, 2019 Kochane, żegnam się na razie. Malwa dopilnuje wszystkiego, a ja będę zaglądać z doskoku. Cięzko mi na sercu cały dzień, ale jest tam gdzies iskierka nadziei, że może Duszek zwołal tu tyle dobrych serc, żeby teraz pomogły psiaczkowi, który siedziałw schronie od 2011 roku:( 1 1 Quote
ewu Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Serce mam w kawałkach. Nigdy nie zapomnę tych oczu:( Żegnaj Duszeńku:( Dziękuję. że dałyście szansę Cebuli. On już kompletnie stracił nadzieję. Biedny, mały, smutny , nigdy niekochany psiak. Cebula:( Quote
ewu Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 1 godzinę temu, Ewa Marta napisał: Kochane, żegnam się na razie. Malwa dopilnuje wszystkiego, a ja będę zaglądać z doskoku. Cięzko mi na sercu cały dzień, ale jest tam gdzies iskierka nadziei, że może Duszek zwołal tu tyle dobrych serc, żeby teraz pomogły psiaczkowi, który siedziałw schronie od 2011 roku:( Tak jest Ewciu, Duszek pomógł Cebulli. On nie jest związany z tym imieniem, można je zmienić. Quote
Poker Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Od ok. 2 godzin jesteśmy Z Kofcią w domu. Jest bardzo łagodna do naszych psów i koty. Śmierdziała okrutnie , więc od razu z biegu wykąpaliśmy ją. Była bardzo uległa. Na dzień dobry walnęła koo i dobrze , bo widziałam, że nie było robali. Zjadła niewiele. Nie chce chodzić na smyczy po ogródku chociaż szelki i obróżkę dała sobie zapiąć bez problemu. Czasem podchodzi do mnie na zawołanie i wącha rękę , a czasem nie . No i przyjechała z niespodzianką w postaci cieczki. Jeszcze nie wiem która to faza. ewu , czy jest szansa żeby dowiedzieć się w schronie czy już miała u nich cieczkę? Piesio był zastrachany ,ale uprzedzono mnie ,żeby nie wkładać palca do klatki , bo może uchapać. Mam zdjęcie. potem wkleję. 3 1 Quote
Gabi79 Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 1 godzinę temu, ewu napisał: Tak jest Ewciu, Duszek pomógł Cebulli. On nie jest związany z tym imieniem, można je zmienić. Właśnie miałam pytać o imię, aby zmienić na bazarku. Wiem, że imię nie jest w tym momencie najistotniejsze, ale chyba warto je zmienić Quote
guccio Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 2 minuty temu, Gabi79 napisał: Właśnie miałam pytać o imię, aby zmienić na bazarku. Wiem, że imię nie jest w tym momencie najistotniejsze, ale chyba warto je zmienić Ewa Marta lub Malwa nazwały strachulca Rambo,gdzieś na wątku Duszka jest napisane. Quote
Poker Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Chyba Rambo nie pasuje do niego. Z wyglądy może byc Reksio, Azorek czy tez Burek. Quote
Dusia-Duszka Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Przed chwilą, Poker napisał: Chyba Rambo nie pasuje do niego. Z wyglądy może byc Reksio, Azorek czy tez Burek. A może skoro Cebula to Sebula = Seba, Sebek? Quote
guccio Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 2 minuty temu, Poker napisał: Chyba Rambo nie pasuje do niego. Z wyglądy może byc Reksio, Azorek czy tez Burek. Ewa czy też Malwa stwierdziła.że na przekór wszystkiemu tak psiaczka nazwała. 2 minuty temu, Poker napisał: Quote
Ewa Marta Posted April 30, 2019 Author Posted April 30, 2019 1 godzinę temu, Poker napisał: Chyba Rambo nie pasuje do niego. Z wyglądy może byc Reksio, Azorek czy tez Burek. Mnie się podoba Reksio:) Quote
Tyśka) Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 Przeczytałam wątek i spłakałam sie jak bóbr :( Biedny Duszek, nie doczekal się... Mam nadzieję, że Reksiowi-Rambo się uda pokonac strachy. 1 Quote
Ewa Marta Posted April 30, 2019 Author Posted April 30, 2019 Reksio już u kikou. Malwa nie może połączyć się z dogo, a ja zaraz przekraczam granice. Słonko zostanie Reksiem, Malwie też się podoba. Czyli Poker znowu została mama chrzestny. 1 Quote
Poker Posted April 30, 2019 Posted April 30, 2019 19 minut temu, Ewa Marta napisał: Reksio już u kikou. Malwa nie może połączyć się z dogo, a ja zaraz przekraczam granice. Słonko zostanie Reksiem, Malwie też się podoba. Czyli Poker znowu została mama chrzestny. Mam nadzieję ,że tym razem szczęśliwie. Quote
MALWA Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Dostalam pierwsze wiadomosci o Cebuli: Psiak jest bystry, energiczny, biega z podniesionym ogonem. Zaczyna poznawac kolegow. Wyglada jakby byl zdrowy. Po majowce Kasia pojedzie z nim na podstawowe badania. I co istotne to on reaguje na imie Cebula. To moze jednak nie zmieniajmy mu tego imienia. Reksiow czy Burkow jest sporo, a Cebuli na dogo jeszcze nie bylo . Quote
ewu Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 Nie wiem co się dzieje z moim komputerem co chwilę się zawiesza:( Rozmawiałam już dzisiaj z Kikou i moja radość nie ma granić. Bałam się , że Reksio-Cebula bedzie wystraszonym, chowającym się po kątach psiakiem a tu proszę- zaciekawiony wszystkim , wesoły , przefajny piesio:) Co znaczy schronisko , jakie to jest sraszne dla psychiki tch biednych psów:( Quote
ewu Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 2 minuty temu, MALWA napisał: Dostalam pierwsze wiadomosci o Cebuli: Psiak jest bystry, energiczny, biega z podniesionym ogonem. Zaczyna poznawac kolegow. Wyglada jakby byl zdrowy. Po majowce Kasia pojedzie z nim na podstawowe badania. I co istotne to on reaguje na imie Cebula. To moze jednak nie zmieniajmy mu tego imienia. Reksiow czy Burkow jest sporo, a Cebuli na dogo jeszcze nie bylo . Zaskoczyło mnie ,że on reaguje na to imię. W schronisku uciekał do budy i trudno było ocenić czy jest związany z imieniem z drugiej strony wszyscy do niego mówili - Cebula i może jednak się go nauczył. Quote
Nesiowata Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 I znów dobre wieści. Może ten dzień będzie taki właśnie? Quote
Ellig Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 17 minut temu, MALWA napisał: Dostalam pierwsze wiadomosci o Cebuli: Psiak jest bystry, energiczny, biega z podniesionym ogonem. Zaczyna poznawac kolegow. Wyglada jakby byl zdrowy. Po majowce Kasia pojedzie z nim na podstawowe badania. I co istotne to on reaguje na imie Cebula. To moze jednak nie zmieniajmy mu tego imienia. Reksiow czy Burkow jest sporo, a Cebuli na dogo jeszcze nie bylo . po co najmniej ośmiu latach spędzonych w schronisku to cudnie, że tak się zachowuje. Quote
elik Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 35 minut temu, MALWA napisał: I co istotne to on reaguje na imie Cebula. To moze jednak nie zmieniajmy mu tego imienia. Reksiow czy Burkow jest sporo, a Cebuli na dogo jeszcze nie bylo . To imie jest wyjątkowo paskudne, jak dla psiaka. Ja bym jednak pokusiła się o zmianę imienia, tym bardziej, że w schronie , jak pisze Basia, nie reagował na to imię. Może to tylko zbieg okoliczności, że u Kasi zareagował. Przy zmianie warunków może szybko przyjąć nowe imie Quote
elik Posted May 1, 2019 Posted May 1, 2019 19 minut temu, Ellig napisał: po co najmniej ośmiu latach spędzonych w schronisku to cudnie, że tak się zachowuje. Słyszałam od Basi, że był w schronie jakieś 4 lata. On w ogóle ma 8-9 lat. Quote
Recommended Posts