Jump to content
Dogomania

TERAZ ALBO NIGDY - zmieniamy prawo! Zasypmy poslow mailami!

Recommended Posts

Posted

ja tak nie twierdzę. mówię, że nie musimy :eviltong:. ale olanie jego błędów byłoby takim przymilaniem się (jeśli o tym kontekście rozmawiamy)

nie możemy jego "pomyłek" w osądzie sytuacji ignorować dlatego, ze coś chce facet robić. jak chce, niech przyjmuje wiedzę, no nie?

musze oftopowac, bo to młodziutki, wyjątkowo ładny piesek, a za tydzień zniknie:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/murzyn-zrobil-swoje-134833/

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ja tak nie twierdzę. mówię, że nie musimy :eviltong:. ale olanie jego błędów byłoby takim przymilaniem się (jeśli o tym kontekście rozmawiamy)

nie możemy jego "pomyłek" w osądzie sytuacji ignorować dlatego, ze coś chce facet robić. jak chce, niech przyjmuje wiedzę, no nie?
Wiec niech kazdy, kto dostanie ta odpowiedz, odpisze poslowi z dokladnym cytatem z listu, gdzie jest pokazane, ze kastracja jest dla panstwa oplacalna i spyta, czy oszczedzanie pieniedzy jest w dobie kryzysu nieuzasadnione :evil_lol:

Posted

Jeszcze sporo zostalo mi do wyslania, ale taka odp. otrzymalam:

Szanowna Pani,
Z upoważnienia przewodniczącego Klubu Poselskiego Lewica, posła Wojciecha

OLEJNICZAKA, w odpowiedzi na Pani pismo, pragnę poinformować, że ze
względu
na istotną wagę poruszonych w nim kwestii, z jego treścią pozwoliłem
sobie
zapoznać parlamentarzystów Klubu Poselskiego Lewica, którym problematyka

ochrony zwierząt jest szczególnie bliska, i którzy koordynują w naszym
Klubie prace legislacyjne w tym zakresie.

Z poważaniem
Jarosław OLSZEWSKI
Dyrektor Biura KP Lewica

Posted

[quote name='Karmi']Zwróciliśmy uwagę? Shin czy posłowie są z innej planety? A może my?
Pan Paweł Suski z PO jest członkiem Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt.Ktoras ze stron musi byc z innej planety, albo oderwana od prawdziwego zycia - i wydaje mi sie, ze to panstwo z ul. Wiejskiej. To, ze ktos jest czlonkiem jakiegos zespolu wcale nie znaczy, ze wie co sie dzieje... niestety. Jest hodowca, jest przeciw pseudo, cos tam gmyra podpatrujac pomysly z USA - co nie znaczy, ze jest dogomaniakiem i czuje, jakie rozwiazania sa naprawde potrzebne. Nie sa nam potrzebne BSL typu wybijanie pitow - potrzebne nam jest ograniczenie 'dostepnosci' wszystkich psow.

Posted

[quote name='sleepingbyday']uwagi niceravik są bardzo słuszne. jak i na co w pierwszej kolejności zwrócić uwagę suskiemu, to tez kwestia do dyskusji. ja bym zaczeł od tych wyliczeń. nie musimy mu urywac głowy za te bzdurki, nie musimy tez się przymilac. możemy wskazać, gdzie sie myli, doinformować go, krótko mówiąc. tak szczerze - musimy byc chytrzy jak lisy i cwani jak politycy, żeby coś ugrać.

Chyba powinniśmy to zastosowac wszystkich parlamentarzystów do których się zwracamy. Decydujący powinni wiedziec, ze zwierzaki mają silne lobby.;)

Posted

[quote name='shin']
Poslowie odpowiadaja jak odpowiadaja - wazne, ze w ogole zwrocilismy uwage na ten temat. Jednak kilka osob sie zainteresowalo - chociazby na tyle, zeby teraz dac interpelacje, tu cos ze zmiana ustawy poprobowac, a w maju mamy wystapienie w sejmie pelnomocnika d/s ochrony zwierzat, gdzie zostanie wyswietlony ten film i rozdane listy. Cos zaczyna sie dziac i z tego trzeba sie cieszyc.
Zwróciliśmy uwagę? Shin czy posłowie są z innej planety?
A może my?
Pan Paweł Suski z PO jest członkiem Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt. Przewodniczącą tego zespołu jest posłanka PO Joanna Mucha znana ostatnio m.in z prac w Koalicji dla Zwierząt. Prace Koalicji utknęły w martwym punkcie bo nie ma ,,klimatu politycznego". Moim zdaniem posłowie PO mieli więc możliwośc wykazania się w działaniu dla dobra zwierząt. Próby zmiany ustawy były. ,,Pracowanie nad ustawa" i ...,,zbieranie faktów" jest w tej sytuacji powrotem na pole START. Pozwolisz więc Shin, ze zanim zacznę ,,cieszyc sie z efektów" zaczekam na te efekty. Mnie puste obietnice nie wystarczają. Czekam na działanie. Jako wyborca mam pełne prawo tego oczekiwac.;)

Posted

Szanowna Pani,
OLEJNICZAKA, w odpowiedzi na Pani pismo, pragnę poinformować, że ze względu
na istotną wagę poruszonych w nim kwestii,
z jego treścią pozwoliłem sobie zapoznać parlamentarzystów Klubu Poselskiego
Lewica, którym problematyka ochrony zwierząt jest szczególnie bliska, i
którzy koordynują w naszym Klubie prace legislacyjne w tym zakresie.

Z poważaniem
Jarosław OLSZEWSKI
Dyrektor Biura KP Lewica

to samo dostałam-narazie 1 odpowiedź... wysyłam teraz do wszystkich osobno,pojedyńczo:roll: narazie tylko 10,bo wszystkie które wcześniej wysłałam przyszły:angryy:

Posted

Zanim kogoś oskarżycie i wyrwiecie słowa z kontektu zastanówcie się kilka razy. To co piszecie o pośle Suskim jest nieprawdziwe, ma dużą wiedzę o problemach zwierząt i jest jednym z niewielu posłów którzy w parlmencie walczą o ich prawa.

Posted

agata-air napisał(a):
Zanim kogoś oskarżycie i wyrwiecie słowa z kontektu zastanówcie się kilka razy. To co piszecie o pośle Suskim jest nieprawdziwe, ma dużą wiedzę o problemach zwierząt i jest jednym z niewielu posłów którzy w parlmencie walczą o ich prawa.
Staram sie nie oskarzac, chociaz brak mi danych co do tego CO konkretnie posel robi. Jedno jest pewne: chcialbym, zeby wszyscy czepiajacy sie i plujacy na tych, ktorzy raczyli nam odpisac i zainteresowac sie akcja, sie od nich odczepili. Posel Suski nie widzi politycznego uzasadnienia dla naszych propozycji - pokazac mu. I tyle. Nie jezdzic przy okazji jak po burej suce, ze jak on smial nam odpisac, przeciez powinien w ogole zlac - mialby wtedy spokoj :eviltong:

Faktem natomiast jest, ze poslowie czesto nie widza dalej niz koniec poselskiej lawy...

Posted

agata-air napisał(a):

Daj dowód. Jak na razie to są puste słowa. Co już ZROBIŁ?

Posted

Zmienił konstytucje, przegłosował nowa wybitna ustawe, założył 100 schronisk w tym 50 dla zwierząt koni (żart oczywiście)... Zanim coś napiszesz zastanów się jakie kometencje ma poseł i co może. Czy wiesz jakie się spotykają komisje, kto w nich zasiada, jakie projekty ostatnio złożono? Jest posłem prozwierzęcym, nie zgadza się na negatywne zmiany i walczy o to by do nich nie doszło, popiera inicjatywy pozytywne...

Posted

Powysyłałam maila, wspaniały pomysł!
Dostałam odpowiedź od Janusza Piechocińskiego.
dziękuję za informację pozdrawiam jp
a w załączniku 74. slajdowa prezentacja multimedialna pt: "Rynek kolejowy w Polsce 5 lat po akcesji do UE.

...

Posted

Dostałam odpowiedź:

Szanowna Pani,
OLEJNICZAKA, w odpowiedzi na Pani pismo, pragnę poinformować, że ze względu
na istotną wagę poruszonych w nim kwestii,
z jego treścią pozwoliłem sobie zapoznać parlamentarzystów Klubu Poselskiego
Lewica, którym problematyka ochrony zwierząt jest szczególnie bliska, i
którzy koordynują w naszym Klubie prace legislacyjne w tym zakresie.

Z poważaniem

Jarosław OLSZEWSKI

Dyrektor Biura KP Lewica

Posted

shin napisał(a):
Staram sie nie oskarzac, chociaz brak mi danych co do tego CO konkretnie posel robi. Jedno jest pewne: chcialbym, zeby wszyscy czepiajacy sie i plujacy na tych, ktorzy raczyli nam odpisac i zainteresowac sie akcja, sie od nich odczepili. Posel Suski nie widzi politycznego uzasadnienia dla naszych propozycji - pokazac mu. I tyle. Nie jezdzic przy okazji jak po burej suce, ze jak on smial nam odpisac, przeciez powinien w ogole zlac - mialby wtedy spokoj :eviltong:

Faktem natomiast jest, ze poslowie czesto nie widza dalej niz koniec poselskiej lawy...

Jak Ci trak danych to je znajdź. Są ogólnie dostępne. Chocby na stronie posła.Widzisz tam jakieś działania podejmowane dla dobra zwierząt?
Nie wiem gdzie tu widzisz ,,burą sukę"? Aaaa i jest jeszcze ,,plucie jadem".
Dla mnie to po prostu... demokracja :eviltong:

Posted

żabusia napisał(a):
Nie mogę w tekście listu znaleźć ani słowa o bestialstwie trzymania psów na krótkich łańcuchach.

Ja nie mogę znaleźć czy tego po prostu nie ma?

Ja też tego nie widzę trzeba by to dodać.Może po dyskusji ,a przed wystąpieniem majowym w sejmie można by przedyskutować wszystko dokładnie uzgodnić co jest ważne i napisać list ,który zostałby odzczytany.Sprawa łańcuchów jest bardzo ważna.

Posted

Z charciego powysyłali, jedna osoba dostała taka odpowiedź:

Dzisiaj otrzymałam na swoją skrzynkę mailową taka odpowiedź (kopiuję ją w całości):Szanowni Państwo,

Dziękuję za zainteresowanie sprawą nieprzestrzegania praw zwierząt. Podczas
najbliższego posiedzenia Sejmu RP w dniach 30 marca – 3 kwietnia 2009
złożę
na ręce Marszałka Sejmu interpelację poselską w sprawie przestrzegania praw
zwierząt oraz uregulowań prawnych dotyczących ich posiadania.
Treść interpelacji dostępna w załączniku.

Z poważaniem,
Iwona Guzowska

Iwona Guzowska
Klub Parlamentarny PO

Szanowny Pan
Donald Tusk
Prezes Rady Ministrów

Interpelacja poselska
w sprawie przestrzegania praw zwierząt oraz uregulowań prawnych dotyczących ich posiadania.

Szanowny Panie Premierze,
Podczas mojej pracy poselskiej zetknęłam się z problemem łamania praw zwierząt zasygnalizowanym przez ich obrońców. Szczególnie chodzi tu o problem bezdomności, obowiązkowej kastracji, odpowiedniego oznakowania zwierząt oraz stworzenie centralnej bazy danych w celu ich rejestracji. Jednakże najważniejszym problemem są nieodpowiednie uregulowania prawne za znęcanie się nad zwierzętami, problem nieczystości oraz opłat podatkowych od posiadania zwierzęcia.
W związku z powyższym zwracam się do Pana Premiera z prośbą o odpowiedź na następujące pytania:
 Czy istnieje możliwość obowiązkowej kastracji zwierząt w przepełnionych schroniskach, co przyczyniłoby się do zmniejszenia skali bezdomności?
 Czy istnieje możliwość wprowadzenia obowiązkowej rejestracji zwierząt poprzez ich oznakowanie za pomocą czipa, co byłoby pomocne w przypadku ich zaginięcia bądź bezprawnego uśmiercania?
 Czy istnieje możliwość wprowadzenie bardziej restrykcyjnej polityki dotyczącej sprzątania nieczystości po zwierzętach?
 Czy istnieje możliwość przywrócenia podatku od posiadania psa oraz uznania hodowli za działalność gospodarczą?
 Czy istnieje możliwość podpisania i ratyfikacji Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych?

Posted

Dyskusje o lancuchach prosze przeniesc na watek kahoony. Ten list jest w formie w jakiej jest - byl czas na zmiany, ale to jest wersja na ten moment ostateczna. Mozemy cos zmienic w wersji majowej, ale tej juz nie rusze, takze jesli sa jakies pomysly - prosze sie przeniesc na watek o wystapieniu obywatelskim w sejmie.

Posted

shin napisał(a):
Dyskusje o lancuchach prosze przeniesc na watek kahoony. Ten list jest w formie w jakiej jest - byl czas na zmiany, ale to jest wersja na ten moment ostateczna. Mozemy cos zmienic w wersji majowej, ale tej juz nie rusze, takze jesli sa jakies pomysly - prosze sie przeniesc na watek o wystapieniu obywatelskim w sejmie.

To do wersji majowej może dołączymy też problem chowu klatkowego?:evil_lol:

Posted

[quote name='Rybka_39']To do wersji majowej może dołączymy też problem chowu klatkowego?:evil_lol:Jesli jestes w stanie opisac to ladnie, porzadnie i krotko, to jestem za - chociaz obawiam sie, ze zbyt silne jest lobby klatkowcow, zeby cos zmienic... ale od czegos trzeba zaczac. Tylko nie emocjonalnie, a sensowne argumenty, ktore przemowia do szarego czlowieka.