shin Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 aniyae napisał(a):Może warto wrzucić treść listu na petycje.pl - tam sporo osób trafia i oddaje podpisy. I taką listę przesłać dalej- większa siła rażenia niż pojedyncze maile od różnych osób, ktore można zablokować programem antyspamowym....Od petycje.pl trzymam sie z daleka, z powodu calej masy idiotycznych petycji tam sie znajdujacych [np. petycja o przedluzenie sierpnia do pazdziernika :eviltong:], bo wydaje mi sie, ze w tej chwili petycja w tym serwisie jest niepowazna, niestety. I jakos... bardziej mnie przekonuje xxx niezaleznych adresow, niz jedna petycja. Wszystkich nie zablokuja tak latwo, no i od razu widac, ze jednak zainteresowanie spoleczenstwa jest :evil_lol: Quote
Soema Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Czy ktoś wie, czy Guzowska cokolwiek powiedziała w Sejmie? Wysłałam jej maila z pytaniem o to, poruszyłam kilka kwestii.. oczywiście bez odpowiedzi.:p Quote
aniyae Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Się zmachalam, nie powiem.:roll: Ale list został wysłany na wszystkie adresy poselskie podane na forum. Osobno do Posłów, osobno do Posłanek. Z bezpośrednim zwrotem do rzeczonych, plus dane wyborcy:cool3: I poinformowane fora na Gazecie i Goldenline. Znajomi też już wiedzą, ze mają działać. Nas psiarzy jest naprawdę wiele, gdyby tak ruszyć choć część towarzystwa, to niezła z nas siła wyborcza.... i sprawcza, mam nadzieję... Moze i racja z tą stronką petycje.pl. Nie upieram się. Pzdr. Quote
_ogonek_ Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Słyszałam już coś niecoś o tej gwiazdeczce Rodigo Garcia :/ Quote
Matusz Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Maile do wszystkich posłów/posłanek posłane ! ;) Quote
_ogonek_ Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Głupia jeste i się nie skapnęłam żeby wysłać grupowo :oops:... Wysłano! Quote
_ogonek_ Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dostałam odpowiedź od Mieczysława Łuczaka: Mieczysław Łuczak do mnie pokaż szczegóły 17:55 (1 min temu) Odpowiedz Nie mogę odczytać teraz poczty. Twój list 'Zmiana prawa' odczytam po powrocie. Quote
_ogonek_ Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Teresa Piotrowska do mnie pokaż szczegóły 18:00 (0 min temu) Odpowiedz Uprzejmie dziękuję za korespondencję. Ten komunikat nie jest równoznaczny z wyświetleniem wiadomości na komputerze odbiorcy./ Poseł Teresa Piotrowska -- Poczta Sejmu RP Quote
madcat1981 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 AdaK napisał(a):Głupia jeste i się nie skapnęłam żeby wysłać grupowo :oops:... Wysłano! Wcale nie :-) Ja (broń boże nie porównuję sie do posłów:evil_lol: ale wydaje mi sie ze oni od takich spraw jak e-maile mają zwykłych pracowników biura:roll:) np. ignoruję listy wysyłane do mnie za pomocą UDW i innych sztuczek. To, ze zwracasz się do kogoś indywidualnie moze zrobić dobre pierwsze wrażenie i... zadecydowac o przeczytaniu kolejnego zdania;). Zawsze to coś;) Spokojnych Świat życzę, podczytuję wątek na bieżąco i z zapartym tchem:) Quote
:: FiGa :: Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Skończyłam, a jutro lecę amputować palca wskazującego u prawej ręki :lol: Quote
xmartix Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 wysyłam, wysyłam i pojawiło mi się ze 2 razy takie coś: This is the Postfix program at host poczta.sejm.pl. I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. nie umiem ang więc nie wiem dokładnie o co tu chodzi, pomóżcie Quote
_ogonek_ Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 xmartix ja wysłałam grupówekę i podobną wiadomość: This is the Postfix program at host poczta.sejm.pl. I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. The Postfix program <[email protected]> (expanded from <[email protected]>): host - Pokaż cytowany tekst - mx.wp.pl[212.77.101.4] said: 550 BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Received-SPF: neutral (smtp.wp.pl: 195.187.136.131 is neither permitted nor denied by domain of gmail.com) client-ip=195.187.136.131; envelope-from=[email protected]; Jesli jestes uzytkownikiem poczta.wp.pl sprawdz poprawnosc autoryzacji SMTP / If you are a poczta.wp.pl user check SMTP configuration: Autoryzacja SMTP - Wirtualna Polska (in reply to MAIL FROM command) Final-Recipient: rfc822; [email protected] Original-Recipient: rfc822; [email protected] Action: failed Status: 5.0.0 Diagnostic-Code: X-Postfix; host mx.wp.pl[212.77.101.4] said: 550 BLAD SPF - zobacz strone / SPF Error: Received-SPF: neutral (smtp.wp.pl: 195.187.136.131 is neither permitted nor denied by domain of gmail.com) client-ip=195.187.136.131; envelope-from=[email protected]; Jesli jestes uzytkownikiem poczta.wp.pl sprawdz poprawnosc autoryzacji SMTP / If you are a poczta.wp.pl user check SMTP configuration: Autoryzacja SMTP - Wirtualna Polska (in reply to MAIL FROM command) ---------- Wiadomość przekazana dalej ---------- From: Adrianna Kaszuba <[email protected]> Ale wysłano do reszty osób i tak... Quote
Patisa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 a czy ktoś mi powie jak wysłać do do kilkuset osób na raz w tlenie?:placz: Quote
_ogonek_ Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Patisa napisał(a):a czy ktoś mi powie jak wysłać do do kilkuset osób na raz w tlenie?:placz: Patisa a jak wysyłasz maila to masz pewnie okienko to tam wklejasz jedną grupę adressów potem drugą, trzecią czwartą i piątą. Quote
Patisa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 AdaK napisał(a):Patisa a jak wysyłasz maila to masz pewnie okienko to tam wklejasz jedną grupę adressów potem drugą, trzecią czwartą i piątą. grupy? mam tylko "do:" a pod spodem "pokaż pole kopia" i "pokaż pole ukryta kopia":roll: Quote
_ogonek_ Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Patisa napisał(a):grupy? mam tylko "do:" a pod spodem "pokaż pole kopia" i "pokaż pole ukryta kopia":roll: To spróbuj wkleić w pole "DO" te adresy (jedną grupę) Quote
shin Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Daj temat jaki chcesz. Specjalnie nie dawalismy tytulu, zeby te maile nie byly z automatu usuwane jako spam :evil_lol: Quote
Patisa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 a wysłąło się... i mam coś takiego 1."This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: [email protected] mailbox is full: retry timeout exceeded" 2."his is the Postfix program at host mailout1.go2.pl. I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below. For further assistance, please send mail to <postmaster> If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. The Postfix program" what's up???:razz: Film mnie rozwalił, zwłoki przywiązane do betonowego głazu wywołały u mnie wybuch płaczu... ***** jak można?:angryy::-( Quote
shin Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 [quote name='Patisa'][email protected] mailbox is full: retry timeout exceeded"Pelna skrzynka. Film mnie rozwalił, zwłoki przywiązane do betonowego głazu wywołały u mnie wybuch płaczu... ***** jak można?:angryy::-(Mnie jesli o tego psiaka chodzi to najbardziej uderzylo, ze mial smycz tej samej firmy, co moj pies ma obroze... i jakos tak sobie wyobrazilem, ze to mogl byc moj pies... Quote
Patisa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='shin']Pelna skrzynka. Moja czy jego? Mnie jesli o tego psiaka chodzi to najbardziej uderzylo, ze mial smycz tej samej firmy, co mój pies ma obroze... i jakos tak sobie wyobrazilem, ze to mogl byc moj pies... Ja mam identyczną smycz...też mnie to uderzyło. Jezu, ale ile trzeba mieć...no czego w tym zasranym łbie, żeby tak bez skrupułów wrzucić psa do rzeki, przywiązanego do głazu??:eek2: Quote
Patisa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 shin napisał(a):Jego. No nie jestem w stanie tego zrozumiec w zaden sposob. Sądzę, że dla Ciebie lepiej. Ja osobiście zaczęłabym się bać, gdybym była w stanie zrozumieć coś takiego, takie zwyrodnialstwo...:angryy: Quote
shin Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 [quote name='Patisa']Moja czy jego?Jego. Ja mam identyczną smycz...też mnie to uderzyło. Jezu, ale ile trzeba mieć...no czego w tym zasranym łbie, żeby tak bez skrupułów wrzucić psa do rzeki, przywiązanego do głazu??:eek2:Ja nie rozumiem tego, ze... no nie sa te smycze drogie jakos szczegolnie, ale... ktos temu psu kupil smycz. Ktos sie o niego troszczyl. A pozniej przywiazal mu do szyi kawal betonu i wrzucil do wody... Nie bardzo mi idzie wytlumaczenie o co mi chodzi, ale... gdyby to byl zwykly sznur czy lancuch, to by az tak to mnie nie trafialo - ile wiejskich burkow konczy zycie w koszmarnych okolicznosciach? Ale ktos wydal jednak parenascie zlotych na porzadna smycz, a pozniej psa utopil... Dysonans poznawczy mam. Dzis pol dnia spedzilismy z kuzynem i jego zona rzucajac do siebie i psu frisbee. Od siodmej rano pies ze mna po wsi zapychal na spacerku. I teraz nagle biore tego psa, domownika, czlonka rodziny, przywiazuje mu kamien do szyi i sru do wody. No nie jestem w stanie tego zrozumiec w zaden sposob. Quote
Recommended Posts