Lidan Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Powysyłałam dzisiaj listy do "4 kompletów" odbiorców, ale przy wysyłaniu do ostatniej piątej tury pojawił mi się komunikat, że ze względu na podejrzenie rozsyłania spamu do końca dnia z mojego adresu nie mogę wysłać więcej wiadomości. :crazyeye: Czy to jest spamowanie :???: Przejechałam dzisiaj ok 50 km przez kilkanaście wsi, a widziałam chyba kilkadziesiąt brzydkich, koślawych, małych bud w większości z psami na łańcuchach, wcale nie dużymi ani groźnie wyglądającymi :-( I jak tu spędzać radośnie święta :shake: Quote
Soema Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Mały off.. :oops: Wszyscy, którzy są zalogowani na miau i mają ochotę zagłosować - prosimy o głosy na missieek, która pomaga zarówno kotom jak i psom. Miau.PL :: Zobacz temat - Krakvet-kogo wybieramy w kwietniu???? Quote
shin Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Lidan napisał(a):Czy to jest spamowanie :???:Wg wielu serwerow niestety tak - w koncu malo kto potrzebuje z prywatnego maila wyslac 400+ maili dziennie :eviltong: Quote
Tweety Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Bardzo proszę o nie rejestrowanie się na miau tylko dlatego aby wziąć udział w ankiecie dla poparcia missieek, nasza prośbą dotyczyła osób, które na miau działają ale na ankietę nie zwróciły uwagi lub się nią na co dzień nie interesują. W innym przypadku zepsujemy to co się udało osiągnąć i będzie to ze szkodą dla tej kandydatki. Quote
shin Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 [quote name='Tweety']Bardzo proszę o nie rejestrowanie się na miau tylko dlatego aby wziąć udział w ankiecie dla poparcia missieek, nasza prośbą dotyczyła osób, które na miau działają ale na ankietę nie zwróciły uwagi lub się nią na co dzień nie interesują. W innym przypadku zepsujemy to co się udało osiągnąć i będzie to ze szkodą dla tej kandydatki.Prosze nie zasmiecac watku - odezwij sie do Soemy i popros, zeby zedytowala posta i pewnie to zrobi. W ogole... bez obrazy oczywiscie, ale... niech miau swoich czlonkow szuka na miau, a nie na dogo ;) Ja co miesiac dostaje spam dogomaniacki, na kogo 'mam glosowac', kto w tym miesiacu jest 'jedyny sluszny' do otrzymania darow krakvetowskich, wiec zakladam, ze na miau tez mozecie wysylac miedzy soba PW, zeby zwrocic uwage na ankiete ;) Quote
Patisa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 shin napisał(a):Wg wielu serwerow niestety tak - w koncu malo kto potrzebuje z prywatnego maila wyslac 400+ maili dziennie :eviltong: no wg tlenu np. to pow tej jednej "grupki" na 24h wysłanej to już spam.:cool3: A wg mnie to petycja zbiorowa i ot co. :diabloti: Quote
Kociabanda2 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Melduję, że ja dostałam kilka automatycznych odpowiedzi oraz odpowiedź od posła Janusza Piechocińskiego o treści: "dziekuję za opinię pozdrawiam jp" wraz z prezentacją "Rynek kolejowy w Polsce 5 lat po akcesji do UE" :niedowia: w załączniku, oraz kilka dni później życzenia świąteczne. Quote
madcat1981 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Hehehe :flaming:tego JP to bym koleją wywiozła na śmietnik historii. Jak człowiek który nie potrafi wysłać e-maila pod odpowiedni ades moze w ogóle mieć jakieś aspiracje do rządzenia krajem??? Quote
_ogonek_ Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ja też dostalam kilka automatycznie wygenerowanych maili. I przyrko mi to mówić, ale zamiast porządnych ludzi, którzy rządzą krajem sprawiedliwie i wysłuchują problemy ludzi, mamy jedynie grupę łgarzy i leniów można zarzucić też ogłoszenie "arystokracja" :/ Quote
emdziolek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Maile wysłane pół ranka nad nimi spędziłam;) pozdro Quote
_ogonek_ Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 emdziol, trza było grupowo słać, ale podziwiam cierpliwość :thumbs: Quote
Lidan Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ja dostałam kilka automatycznych potwierdzeń, jeszcze więcej informacji o problemach z dostarczeniem mojej wiadomości i tylko jedna osoba odpisała osobiście, choć nie tak jakbym chciała: Dziękuję bardzo za Pani maila. Proszę o przekazanie postulatów Posłom z Komisji Ochrony Środowiska (skład Komisji na stronach sejmowych), którzy rozpatrzą Pani postulaty przy nowelizacji stosownych ustaw. Z poważaniem Poseł na Sejm RP Marek Zieliński Quote
masienka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 AdaK napisał(a):Ja też dostalam kilka automatycznie wygenerowanych maili. I przyrko mi to mówić, ale zamiast porządnych ludzi, którzy rządzą krajem sprawiedliwie i wysłuchują problemy ludzi, mamy jedynie grupę łgarzy i leniów można zarzucić też ogłoszenie "arystokracja" :/ No jak to nie wysluchuja jak wysluchuja?? :diabloti: Ja dostalam oprocz automatow: Od Pana Posla Janusza P. "zacny komputerze przestań nadsyłać dalej info bowiem odpisuje na każdy i szkoda czasu...nie chcę zaś ścigać was za podszywanie sie za tysiace ludzi pozdrowienia" zeby nie bylo: to jest full autentyk :diabloti: Quote
shin Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Zalosne. Ja na twoim miejscu bym poslowi podeslal link do tego watku, niech se nie mysli, ze jedna osoba ma ochote sie bawic w taka krucjate :roll: Bo sorry, ale to 'scigac was za podszywanie sie' jest najnormalniej w swiecie obrazliwe. Quote
masienka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Slusznie! I tak wlasnie zrobie :cool3: choc i tak jestem pod wrazeniem bo to jedyna odpowiedz swiadczaca, ze ktos w ogole to przeczytal... ba! ze ma pomalu nas dosyc :diabloti: Quote
shin Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 A niech sobie ma dosc :evil_lol: Jak widac nie trzeba rozwalac miasta kilofami czy blokowac drog, zeby byc upierdliwym :evil_lol::evil_lol: Quote
Dark Lord Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 A ja się maksymalnie wkurzyłam, nie kojarzę z której partii jest Janusz Piechociński, po przysłaniu mi życzeń odpisałam mu żeby je sobie darował i zajął się sprawą zwierząt.Odpisał mi tak: "no no co za wychowanie odpowiedziałem na ponad 400 maili z komputera przez panstwa generowanych ,kto tu kpiny i z kogo sobie robi pozdrawiam jp":angryy: A ja na to mu dziś odpisałam tak: Proszę szanownego pana, to posłowie Rzeczpospolitej urządzają sobie z obywateli kpiny, piszemy do Was rządzących w bardzo ważnej sprawie a wy stosujecie spychologię lub nas po prostu spławiacie.Proszę nie zasłaniać się kryzysem, brakiem pieniędzy, tym, że "są ważniejsze sprawy" niż los bezdomnych zwierząt.Nie wystarczy odpowiedzieć zdawkowo na maile i podesłać prezentację kolei w Polsce po wejściu do UE, my, którzy każdego dnia walczymy o lepsze, godne życie domowych zwierząt żądamy aby posłowie zaczęli realnie działać w tej sprawie, będziemy słać maile do skutku, jeżeli to nie pomoże pójdziemy pod sejm i upomnimy się głośno i dobitnie o prawa zwierząt bo one same tego zrobić niestety nie mogą, jest nas armia, gotowi jesteśmy na każde metody walki o prawa zwierząt w Polsce, urządzimy głodówki, blokady, manifestacje, cokolwiek aby wreszcie rząd zwrócił uwagę na ten istotny problem.Tu ma pan wątek na forum Dogomanii na dowód, że nie robi sobie "kpin" jedna osoba: http://www.dogomania.pl/forum/f402/teraz-albo-nigdy-zmieniamy-prawo-zasypmy-poslow-mailami-134409/ Zobaczymy co odpowie.Chyba oprócz słania maili z listem trzeba oprócz tego osobiście przemówić do nich własnymi słowami, żeby wiedzieli, że nie wysyłamy sobie ot tak. Quote
eria Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 dostałam takiego maila : proszę zaprzestać komputerowego rozkręcania akcji protestacyjnej bowiem często Państwo podszywacie się pod konkretne osoby a jest to karane zmocy prawa pozdrawiam jp od Janusza Piechocińskiego :roll: Quote
Soema Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 J. Piechociński jest z PSL.. coraz ciekawiej się robi... Quote
Dark Lord Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Co za @!&%$!#@, i weź tu rozmawiaj po dobroci z posłami Rzeczpospolitej:angryy:.Jeżeli naprawdę zależy nam na tym żeby coś się zmieniło w tym kraju w stosunku do zwierząt to w grzeczny i kulturalny sposób się tego nie zrobi, mowy nie ma. Quote
madcat1981 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 zarzucanie komuś popełnienia zabronionego czynu bez przedstawienia dowodu również jest karalne. Niech mi poseł udowodni,ze ja to nie jestem ja :evil_lol: Quote
Dark Lord Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 No to mi odpisał:-o: Pani aniu niech Pani nie przesadza złapałem was na sporym kłamstewku wiekszość maili pochodzi zmutacji komputerowych i to nie jest miękko mówiąc sympatyczne ,cos zaś do meritum sprawy gdybyście pisali prosimy o spotkanie w celu przedłożenia racji zmian w ustawie to byłoby zapewne inaczej,maili tego typu posłowie dostaja tysiące tygodniowo ,jest parlamentarny zespół przyjaciólzwięrząt prośżę się z nim skontaktować zeby przygoptowali stosowny projekt ,krzyczenie (pisanie tak jak Pani w takim stylu do posła który nie jest w branżowej komisji właściwej do sprawy ) jest często odbierane jako aroganckie,proszę nie wymagać abym znał sie na wszystkim choć mam KOta Kleofasa szczególne urody i zachowań dachowca najważniejszej osoby wmoim domu ale to słaba podstawa do rozpoczecia z mojej inicjatywy zmian w ustawie ,zman się na tym na czyum się znam nie udaję ,ze znam si ę na wszystkim pozdrowienia do arportu o kolei nie ma Pani uwag czytała Pani ? Quote
madcat1981 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ale o co chodzi z tą koleją???:niedowia: Quote
Dark Lord Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='madcat1981']Ale o co chodzi z tą koleją???:niedowia: Wysłał pewnie nie tylko mnie raport o kolei w Polsce po wejściu do UE czy coś w tym stylu:roll:. Quote
madcat1981 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 O rany, co za popis poprawnej polszczyzny, że o merytorycznej głębi wypowiedzi nie wspomnę. :roll: Quote
Recommended Posts