Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani,

Do Radys w ostatnim czasie trafiło 20 szczeniaczków. Od razu skontaktowałyśmy się z Kasią i decyzja była jedna-  trzeba pomóc. Wybór bardzo trudny, bo każdy maluszek chciałby wyjechać PRZEZYĆ...Kilku z tej 20tki juz za kratami nie ma ...We wtorek jest transport, jutro będe rezerwować psiątka w Radysach. Postanowiłyśmy zabrać pieska nr 2 i sunie nr 9...dlaczego tak? bo są w jednym boksie, razem z sunią- chyba mamą jednego z nich, która ma zapewnione lokum, ale bez maluchów:( We wtorek wyjedzie więc cała rodzina- sunia do domu, a maluszki do nas.

Postaramy się szybciutko poszukac im dobre domy, byle tylko były zdrowe.

Kasia przyjmie maluszki na BDT, ale potrzeba pieniązków na:

- transport

- szczepienie, odrobaczenie, ew.leczenie

- karme i podkłady

- wyróznienia ogłoszeń

BARDZO, BARDZO proszę O POMOC!!! BŁAGAM w ich imieniu

maluch22a.thumb.jpg.afb082a5c0b755f00205411c72afbb10.jpgsunia9.thumb.jpg.7069aa242c1b870596f6bf0ec3eb6e4d.jpg

Posted

ROZLICZENIE

Wpłaty

• 30 zł od agat21
  • 15 zł od mdk8
  • 35 zł od Nadziejki
  • 20 zł od Nesiowata
  • 20 zł od Agnieszka R. (fb)
  • 50 zł od Katarzyny L. (fb)
  • 20 zł od sybil
  • 250 zł od helli
  • 200 zł Bebenek
  • 100 zł Poker
  • 50 zł Atulek
  • 100 zł od seramarias
  • 50 zł Atulek
  • 113 zł bazarek
  • 50 zł P. Irenka
  • 20 zł janka@

Wydatki

• 200 zł transport (15.09)
  • 160 zł wet (18.09)
  • 180 zł surowica (18.09)
  • 300 zł wet (19.09)
  • 100 zł wet (22.09)

Suma: 1123 zł- 940 zł= 183 zł na dzień 25.09

Posted
2 godziny temu, Nadziejka napisał:

Izu poslalam choc tr

jutro bedziesz miec na koncie

Nadziejkowe dla maluteczkow

calem sercem

dziękuje Ewuniu, jesteś kochana:) <3

Na fb tez odezwały się 3 osoby które dorzucą grosik do transportu

Z gorszych wieści- transport z Radys został przeniesiony z wtorku prawdopodobnie na piątek:( a to kolejne dni dla maluszków w piekle...pośród chorób....chorób....chorób....a do tego innych zagrożeń:( bądźcie dzielne maluszki- pomoc w drodze

Posted
17 minut temu, uxmal napisał:

Czy maluszki siedzą razem z dużymi psami?

Zgłaszam  się do wyróżnień ogłoeszń

chyba nie...jest symbol przy numerze kojca: SZ-2, więc myśle, że to szczeniakarnia...Nie tam gdzie była Rosa i jej rodzeństwo...ich wsadzono na boksy z dorosłymi psami:(

Wygląda na to, że w SZ-2 są tylko te dwa maluchy i mama suni

Z tego co się dowiedziałam maluchy maja ok. 8-10 tygodni

Dziękuje za wyróznienia w przyszłości- super <3

25 minut temu, agat21 napisał:

Izuniu, dziś wysłałam Ci grosik dla suniek, które są już w dt, dla szczeniorków wyślę Ci jutro.

dziękuje Agatko :)

Posted

Moja ukochana cudna kosmiczna jedyna

tez byla chyba .... ze szczeniaczkami

ale ale

trauma trauma

bojazni

dzikosci

i wszytkiego bajunkala dlugie miesiace

wszytko bylo dziwne mojej llaci

swiatun caly byl starszny i dziwny

trwalo b dlugo zanim zrozumiala ze nie trzeba bac wszytckiego

nie pila wody przez ok 8 miesiecy ....

co musiala przejsc moja cudna ....

teraz mamy jud 2 latka i 2 miesiaczunki

malutenki klusienki nasze

niechaj switun bedzie piekny dla was

• Like 1
Posted
15 minut temu, Radek napisał:

Śliczne kluseczki. Teraz nie jestem w stanie zadeklarować wpłaty, ale jakby był jakiś bazarek to poproszę o info. 

witaj Radku:) dziękuje że zajrzałeś.

Bazarek będzie na pewno...bo wydatków może być sporo, byle do tego piatku wytrwać i oby juz nie było dalszych zmian

• Like 1
Posted

Jak będzie olx, to prosze info, wyróznię im. Wszystkie takie małe bąbelki? Sa gdzieś zdjęcia pozostałych? Może też je ogłosić, tylko czy to ma sens ?

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

Kasiorkę wpłacę jak maluchy wyjadą ze schronu. W razie niepamięci proszę o cynk.

Dobrze Poker- bede na bierzaco infirmowac

10 godzin temu, Jaaga napisał:

Jak będzie olx, to prosze info, wyróznię im. Wszystkie takie małe bąbelki? Sa gdzieś zdjęcia pozostałych? Może też je ogłosić, tylko czy to ma sens ?

Obecnie zostalo jeszcze 11 szczeniakow

Ich zdjecia sa na stronie PsyZRadys na facebooku- nie wiem dlaczego nie pokazano ich na watku dogomaniackim

Maja ogloszenia. Na fb mnostwo udostepnien itd. Najlepiej gdyby trafily na tymczasy jak najszybciej 

W piatek jest transport z Radys do Krakowa, Bielska a potemPatrycja jedzie dalej na Katowice i Wroclaw

Wieczorem wrzuce zdjecia pozostalych pieskow- moze ktos jeszcze sie zlituje i znajdzie miejsce. Ja obiecuje wsparcie 

Kilka z tych szczeniaczkow chyba jest starszych ale sa jeszcze 2 takie calkiem male ok 8 tyg mieszcza sie na dloni

3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Daleko jeszcze do piątku, ale trzymajcie się dzielnie szkraby.

Tak- trzymajcie sie maluszki

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Ich zdjecia sa na stronie PsyZRadys na facebooku- nie wiem dlaczego nie pokazano ich na watku dogomaniackim

Maja ogloszenia. Na fb mnostwo udostepnien itd. Najlepiej gdyby trafily na tymczasy jak najszybciej 

W piatek jest transport z Radys do Krakowa, Bielska a potemPatrycja jedzie dalej na Katowice i Wroclaw

Wieczorem wrzuce zdjecia pozostalych pieskow- moze ktos jeszcze sie zlituje i znajdzie miejsce. Ja obiecuje wsparcie 

Kilka z tych szczeniaczkow chyba jest starszych ale sa jeszcze 2 takie calkiem male ok 8 tyg mieszcza sie na dloni

Tak- trzymajcie sie maluszki

Skoro jest transport na tyle miast, to warto wykorzystać, żeby tylko najwiecej maluchów znalazło DT. Czy mogę prosić o podanie telefonu lub kontakt do mnie 660124623. Czy ten szczeniaczek jest nadal w schronisku?  

40613462_939935402860342_5704286966514712576_n.jpg

Posted
16 minut temu, Jaaga napisał:

Skoro jest transport na tyle miast, to warto wykorzystać, żeby tylko najwiecej maluchów znalazło DT. Czy mogę prosić o podanie telefonu lub kontakt do mnie 660124623. Czy ten szczeniaczek jest nadal w schronisku?  

40613462_939935402860342_5704286966514712576_n.jpg

Ten szczeniaczek jest nadal w schronie. Gdyby ktoś się zdecydował na jakiegoś, można by spróbować zebrać pieniżżki na transport. One tam nie mają najmniejszych szans na przezycie :(.