b-b Posted June 12, 2018 Posted June 12, 2018 Dnia 11.06.2018 o 19:05, Gusiaczek napisał: Serdeczności zostawiam :) I ja! Quote
Tola Posted June 12, 2018 Author Posted June 12, 2018 Dnia 11.06.2018 o 17:29, bou napisał: dam znać jak przyleci:) Czekam, dziękuję. Dnia 11.06.2018 o 19:05, Gusiaczek napisał: Serdeczności zostawiam :) 16 minut temu, b-b napisał: I ja! Dziękuję ze zaglądacie do Guciątka. Gutek boi się burzy, więc wczoraj chował się do szafy Gutek znowu prosi o smaczki Ale było smaczne 4 2 Quote
Poker Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Zaglądam do Guciosława. Cieszy ,że chłopak ma apetyt na papu i życie. Quote
kajtek Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Los jest niesprawiedliwy :-( Taki miły psiaczek - ufny, współpracujący, obsługiwalny, radosny <3 Quote
Onaa Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Gucio mimo tego guza jest uroczym psiaczkiem, i takim pełnym chęci życia mimo tyle nieszczęścia co go spotkało, mam nadzieję że będzie jeszcze mógł się nacieszyć dobrym psim życiem. Miziaczki za uszkiem Guciu :). 1 Quote
Ewa Marta Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Dnia 8.06.2018 o 23:35, Tola napisał: Niestety nie mam nikogo, kto z taką płytką. dotarłby do samego dr Jagielskiego. Próbowaliśmy z wynikami biopsji i zdjęciami RTG, wtedy pomoc oferowała Kasia od plaskatych, udalo się jej pokazać to współpracownikowi dr Jagielskiego. Dziewczyny, napiszcie maila do lecznicy Białobrzeska (jest u nIch podany na stronie), a w tytule napiszcie (do dr Jagielskiego) Takm streśćcie krótko sprawę i dopytajcie, czy samo pokazanie płytki coś da. Gdyby doktor zgodził się diagnozować bez zobaczenia psiaka, ja mogę płytkę przejąć i zawieźć do niego. Doktor przyjmuje też w klinice małych zwierząt SGGW przy Nowoursynowskiej. Tam kolejki są mniejsze. Odgrzebałam maila bezpośrednio do doktora Jagielskiego na SGGW, ale odczytuje go pewnie wtedy, jak tam przyjmuje. Mogę podac na PW, ale najlepiej napisać maila do jego kliniki. Ewentualnie zadzwonić do nich i poprosić o telefon od doktora. On oddzwania wieczorami po pracy. Obawiam się jednak, że bez obejrzenia psiaczka może nie podjąć się diagnozy,. jest super dokładny, mojego Rokusia badał półtorej godziny za pierwszym razem. Mówił mi też że biopsja nie zawsze daje prawdziwy obraz, bo wystarczy pobrać material z innego miejsca i nic sie nie pojawi. Tak było u Rokusia. Biopsja z dwóch węzłów chłonnych wykazała wartość graniczną między stanem zapalnym, a chłoniakiem, a po 2 tygodzniach doktor pobrał materiał z czterech innych węzłów i był już chłoniak:( Czy możecie ewentualnie przujechać z psiaczkiem do doktora? Quote
Poker Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Ewa Marta, obraz w TK jest tak jednoznaczny,że dr Jagielski opisze go bez badania Gucia.Przynajmniej na początku. Szkoda narażać psa na podróż na wstępie. Dopiero jakby doktor zechciał go osobiście zbadać, to wieźć. Są sytuacje ,że bez badania pacjenta nie da się ustalić diagnozy.Ale są też takie,że można postawić diagnozę bez niego. Co nie jest równoznaczne z wydaniem opinii co do rokowania. Quote
Tola Posted June 14, 2018 Author Posted June 14, 2018 11 godzin temu, Ewa Marta napisał: Dziewczyny, napiszcie maila do lecznicy Białobrzeska (jest u nIch podany na stronie), a w tytule napiszcie (do dr Jagielskiego) Takm streśćcie krótko sprawę i dopytajcie, czy samo pokazanie płytki coś da. Gdyby doktor zgodził się diagnozować bez zobaczenia psiaka, ja mogę płytkę przejąć i zawieźć do niego. Doktor przyjmuje też w klinice małych zwierząt SGGW przy Nowoursynowskiej. Tam kolejki są mniejsze. Odgrzebałam maila bezpośrednio do doktora Jagielskiego na SGGW, ale odczytuje go pewnie wtedy, jak tam przyjmuje. Mogę podac na PW, ale najlepiej napisać maila do jego kliniki. Ewentualnie zadzwonić do nich i poprosić o telefon od doktora. On oddzwania wieczorami po pracy. Obawiam się jednak, że bez obejrzenia psiaczka może nie podjąć się diagnozy,. jest super dokładny, mojego Rokusia badał półtorej godziny za pierwszym razem. Mówił mi też że biopsja nie zawsze daje prawdziwy obraz, bo wystarczy pobrać material z innego miejsca i nic sie nie pojawi. Tak było u Rokusia. Biopsja z dwóch węzłów chłonnych wykazała wartość graniczną między stanem zapalnym, a chłoniakiem, a po 2 tygodzniach doktor pobrał materiał z czterech innych węzłów i był już chłoniak:( Czy możecie ewentualnie przujechać z psiaczkiem do doktora? Dzięki za podpowiedź, jutro spróbuję coś zadzałać z tym mailem. Od nas do Warszawy jest 260 km, ale e jak byłaby taka potrzeba to oczywiście Gutek będzie dowieziony do dr Jagielskiego. Ale tak jak pisze Poker - na razie nie jest to zasadne, najpierw trzeba wysłać zdjęcia z TK. Quote
Tola Posted June 14, 2018 Author Posted June 14, 2018 Gutek przytył - było tak Teraz jest tak 1 4 Quote
Poker Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Klucha się zrobiła.Niedługo trzeba będzie odchudzać chłopaka. Quote
Nesiowata Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Walcz piękny Guciosławie, korzystaj z tego, co jest teraz. 1 Quote
Tola Posted June 15, 2018 Author Posted June 15, 2018 Jutro jadę do Guciątka w odwiedziny, wymiziam go od Was wszystkich Quote
agat21 Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 42 minuty temu, Tola napisał: Jutro jadę do Guciątka w odwiedziny, wymiziam go od Was wszystkich Oj tak! Koniecznie! I powiedz mu ile ludzi myśli o nim ciepło :) 1 Quote
Recommended Posts