Elisabeta Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Jestem, Gracjanko. Odeśpij spokojnie cały ten straszny czas i jak najwięcej zapomnij... 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Widać, że dopiero teraz może spać spokojnie... ciekawe, czy będzie grzeczna, czy jak odeśpi to zacznie pokazywać różki? :) Tysiu, jakie różki, jakie różki? A może Gracja okaże się psem idealnym?... Quote
Nesiowata Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 19 minut temu, Elisabeta napisał: Jestem, Gracjanko. Odeśpij spokojnie cały ten straszny czas i jak najwięcej zapomnij... Tysiu, jakie różki, jakie różki? A może Gracja okaże się psem idealnym?... Pewnie, że trzeba odespać, A co będzie później czas pokaże. Przecież pesymistom żyje się gorzej. Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 4 godziny temu, Nesiowata napisał: Pewnie, że trzeba odespać, A co będzie później czas pokaże. Przecież pesymistom żyje się gorzej. Czarnowidztwu mowimy nie! Ja tez z tych optymistow- musi byc dobrze:) Gracja pewnie juz wyspana to dzis pokaze sie z innej strony pospaceruje, pozna ogrodek moze tez jakiegos psiaka Wierze w nia i w to ze teraz juz krotka droga do jej szczescia Quote
Tyśka) Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Nie uprawiam czarnowidztwa ;) Dla mnie psie łobuziaki są świetnymi psami:) Tak tylko zadałam sobie głośno pytanie, bo Gracja mi kogoś przypomina :-) 1 1 Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Nie uprawiam czarnowidztwa ;) Dla mnie psie łobuziaki są świetnymi psami:) Tak tylko zadałam sobie głośno pytanie, bo Gracja mi kogoś przypomina :-) Z opisu z Radys raczej wynika ze ona nie ma nic z lobuziaka a dziewczyny naprawde zadko sie mysla Raczej spodziewam sie suni zrownowazonej;) bo ona juz i swoje lata ma i swoje przezyla :( ale w rzeczy samej dopiero za kilka dni poznamy prawde :) 22 minuty temu, Onaa napisał: Ale Gracja pięknie wygląda :). Dzieki Renatko w imieniu Gracji za komplement Quote
Tianku Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Dopiero dotarłam do pięknej Gracji poleciał mały grosik dla Dziewczynki Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 8 minut temu, Tianku napisał: Dopiero dotarłam do pięknej Gracji poleciał mały grosik dla Dziewczynki Witaj Tianku Calym sercem dziekuje Quote
Tyśka) Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Klon Gracji też był grzeczny w takim miejscu jak schron :-) totalne stłamszenie, bierność jako mechanizm obronny :))) a potem to wielkie zaskoczenie. Cicha woda... :) No ale imię Gracji do czegoś zobowiązuje i wierzę że będzie grzeczna :-) cudna jest totalnie. Moja "rasa" Ile Gracjanka ma latek? Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Klon Gracji też był grzeczny w takim miejscu jak schron :-) totalne stłamszenie, bierność jako mechanizm obronny :))) a potem to wielkie zaskoczenie. Cicha woda... :) No ale imię Gracji do czegoś zobowiązuje i wierzę że będzie grzeczna :-) cudna jest totalnie. Moja "rasa" Ile Gracjanka ma latek? Dziei Tysiu:) Gracja w schronisku była oceniona na 5 lat, ale zobaczymy co powie wet u kasi, moim zdaniem ma chyba mniej;) Dziś dotarły kolejne pieniązki od: - zachary- 110 zł (stala +jednor) - mdk8- 20 zł - Tianku- 10 zł Quote
kasiainat Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Gracja dzisiejszy dzień też raczej przespała. Bardzo ożywia się natomiast na spacerach - chciałaby być wszędzie naraz :-) Na smyczy w związku z tym troszkę ciągnie ale nie ma tragedii. Je niewiele jak na swoje gabaryty :-) i dzisiaj już broniła miski przed innym psiakiem. Z psiakami jest w miarę ok, zdarza się jej warknąć na któregoś jak zbliżają się do jej legowiska. Na kota dwa razy próbowała dzisiaj zapolować ale była bardzo zdziwiona że nie ucieka. Krótka wiadomość "nie wolno" wystarczyła i Gracja położyła się z powrotem. SPA nie będzie potrzebne, sierść jest naprawdę w przyzwoitym stanie :-) Kąpiel zaliczymy po cieczce . Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 12 minut temu, kasiainat napisał: Gracja dzisiejszy dzień też raczej przespała. Bardzo ożywia się natomiast na spacerach - chciałaby być wszędzie naraz :-) Na smyczy w związku z tym troszkę ciągnie ale nie ma tragedii. Je niewiele jak na swoje gabaryty :-) i dzisiaj już broniła miski przed innym psiakiem. Z psiakami jest w miarę ok, zdarza się jej warknąć na któregoś jak zbliżają się do jej legowiska. Na kota dwa razy próbowała dzisiaj zapolować ale była bardzo zdziwiona że nie ucieka. Krótka wiadomość "nie wolno" wystarczyła i Gracja położyła się z powrotem. SPA nie będzie potrzebne, sierść jest naprawdę w przyzwoitym stanie :-) Kąpiel zaliczymy po cieczce . dzięki Kasiu że zajrzałaś:) tez mi się wydawało po Twoich zdjęciach, że sierść jest w dobrym stanie i nawet błyszcząca. Dziwi mnie tylko, że ona tyle śpi...jednak, skoro na spacerach się ożywia, to chyba nie choruje na nic. Z tego co opowiadasz, to juz małe różki sie wyłaniają;) chyba pasowałby jej spokojny dom bez zwierząt, ale - za szybko wyrokować jednoznacznie. Ciekawa jestem tych jej gabarytów;) ile ona może wazyć? jest wielkości np. labradora? na ile lat byś ją oceniła? Quote
Elisabeta Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Kiyoshi, Gracja tak śpi, bo naprawdę odsypia wszystko. Moja sunia też dwa, trzy pierwsze dni cały czas spała. Dziewczyny, które ją przywiozły, po godzinie w naszym domu mówiły, że widzą, jak ona się wycisza. Potem było wielkie spanie... A sunia była z małego przytuliska. Nie z takiego molochu jak Radysy... Żadnych różków na razie nie widzę... Quote
kiyoshi Posted February 22, 2018 Author Posted February 22, 2018 22 minuty temu, Elisabeta napisał: Kiyoshi, Gracja tak śpi, bo naprawdę odsypia wszystko. Moja sunia też dwa, trzy pierwsze dni cały czas spała. Dziewczyny, które ją przywiozły, po godzinie w naszym domu mówiły, że widzą, jak ona się wycisza. Potem było wielkie spanie... A sunia była z małego przytuliska. Nie z takiego molochu jak Radysy... Żadnych różków na razie nie widzę... pewnie każdy pies ma inne potrzeby, może ona rzezcywiście dużo czuwała w boksie...z tego co dziewczyny mówiły to miała tam 'koleżanke' która bardzo ją gnębiła.... Może masz racje, że to warczenie przy misce i atak na kotka to jeszcze nie różki;) dajmy jej kilka dni- wtedy poznamy kim jest naprawde 10 minut temu, uxmal napisał: A czy wiemy jak długo była w Radysach? sunia przyjechała do Kasi z zaświadczeniem o szczepieniu i odrobaczeniu na którym widnieje numer schroniskowy 9912,, na tej podstawie moge wywnioskować, że była w Radysach ok. 6-8 miesięcy (sprawdzam to patrząc na podobne numery psów o których wiadomo kiedy zostały przyjęte z watku psów z Radys. Tam numery idą po kolei) Quote
zachary Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 Spa, to miałam na myśli kąpiel Gracji abyś Kasiu miała miłe zapachy wokół, hihihi. Quote
Elisabeta Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Dobrego piątku dla wszystkich Przyjaciół naszej Gracjanki. Quote
kiyoshi Posted February 23, 2018 Author Posted February 23, 2018 Gracjanka pozdrawia buszując w sniegu:) 2 Quote
Gabi79 Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 2 minuty temu, kiyoshi napisał: Gracjanka pozdrawia buszując w sniegu:) Ślicznotka!!! Wreszcie może cieszyć się życiem!!! Quote
uxmal Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 44 minuty temu, kiyoshi napisał: Gracjanka pozdrawia buszując w sniegu:) Śliczna . Ona jeszcze nie wierzy gdzie jest :) Quote
Onaa Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Słodki nochalek i ciemnomiodowe oczka :). Quote
koja Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Dziękuję za zaproszenie. Ode mnie 20 zł stałej. Quote
kiyoshi Posted February 24, 2018 Author Posted February 24, 2018 2 godziny temu, koja napisał: Dziękuję za zaproszenie. Ode mnie 20 zł stałej. wow:) suuper- dziękuje slicznie! Quote
Tyśka) Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Piękna, "gamoniowa" mordka :) Tzn jak mój gamonio! No cudo! To, że obecnie warczy na psiaki jak podchodzą do legowiska - tez chciałabym mieć spokój. Psów obok miała już aż nadto ;). Quote
Elisabeta Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Zaglądam w mroźny poranek. Dobrej niedzieli dla Gracjanki i jej Przyjaciół. Quote
Recommended Posts