Jump to content
Dogomania

Flipper-foksterierek z jednego ze Schronisk na wschodzie Polski już w Hoteliku u szafirki.Już nie w Hoteliku tylko w DS w Łodzi.

Recommended Posts

Posted

Flipper - w typie foksteriera około 5-letni piesek wegetuje w Schronisku na wschodzie Polski.Chcemy Flipperowi pomóc i umieścić go w Hoteliku u szafirki w Nowej Soli ale na to potrzebne są fundusze.Bardzo prosimy o pomoc aby Flipper mógł pojechać jak najszybciej do Hoteliku.Flipper ma sierść w opłakanym stanie oczywiście o nią nikt nie dba,jest brudna,śmierdząca i skołtuniona.Jest przesympatycznym,wesołym,towarzyskim pieskiem,który nie radzi sobie w warunkach schroniskowych.

Marzy nam się zabranie Flippera do Hoteliku,wydobycie całego piękna i znalezienie mu DS.

Podobno jeżeli się o czymś marzy to marzenia się spełniają.

471337615_1_644x461_zabierz-flippera-ze-schroniska-radzyn-podlaski.jpg

471337615_2_644x461_zabierz-flippera-ze-schroniska-dodaj-zdjecia.jpg

FLIPPER nr ewid.126K.jpg

Hotelik mamy zarezerwowany.Koszt pobytu Flippera to 300,00zł+koszty weterynaryjne.Bardzo prosimy o chociaż najmniejsze deklaracje stałe,jednorazowe,pomoc w postaci bazarków.Flipper potrzebuje na cito naszej pomocy.

POMÓŻMY  Flipperowi !

Posted

Post informacyjny.

Tak o Flipperku pisze kinga_kinga:

Przy okazji skorzystam i przedstawię jeszcze jednego naszego kudłaczka w typie foxteriera - Flippera, ok. 5 letniego,waga 12kg, bardzo wesolutkiego, towarzyskiego psiaczka, Flipperek kocha kontakt z człowiekiem, przytulanie, mizianie itp

Flipper na początku jak do nas trafił ( z interwencji, był bity, kopany, przeganiany ) prawdopodobnie byłym "właścicielem" był myśliwy i wiadomo jak takie psiaki są traktowane i w jaki sposób są tego uczone, jak dostał w schronisku swoją miskę z jedzeniem nie było mowy, żeby wejść do boksu, nawet stać przy zamkniętym, był strasznie zazdrosny o jedzenie ! Teraz się bardzo zmienił, na lepsze oczywiście, ale ta zazdrość została mu do dzisiaj, ale już się nie rzuca, spokojnie można przy nim stać i patrzeć jak wcina :)

*******************************************

szafirka:

Czekamy na Flipperka :) Jutro tj.14.01.17 rano Agat jedzie po niego do schronu, potem ok. godz. 16 psiaczek wyruszy z Patrycją z Warszawy do Świebodzina, ok. godz. 20 przesiądzie się do naszego auta i pewnie przed godz. 22 będzie wreszcie na miejscu. Będzie przygotowane dla niego cieplutkie posłanko, świeża woda i jedzonko. Koszt przejazdu z Warszawy do Świebodzina to 150 zł. Tą kwotę przekaże mój mąż Patrycji podczas odbioru Flippera. W poniedziałek na godz. 17 umówione jest dla Flipcia SPA.

Flipek ma wpisane w książeczkę 2 lata. Po ząbkach, oczkach, ogólnym wyglądzie i zachowaniu można stwierdzić, że tyle ma. Ogólnie pieski go nie interesują, ale chwilami ma zrywy takie szczenięce i zachęca do zabawy. Na smyczy idzie grzecznie, ale jak zobaczy naszego kota, to od razu startuje, ale do zabawy. Waży 9,8 kg. Jest pięknym psiakiem - w zeszłym roku mieliśmy Pankracego, w tym mamy Pankropeczkowego :)

Flipek ma się bardzo dobrze, tak jakby w ogóle nic się nie wydarzyło. Przy okazji wet wyczyścił Flipperowi ząbki. Zmierzyłam go w kłębie - ma 40 cm. Nasz wet ma zdolności chirurgiczne - wszystkie psiaki zawsze dobrze się czują po zabiegach, oby tak dalej. Na dniach (jutro albo w niedzielę) zrobimy sesyjkę rasowcowi i sio z hotelu.

Flipper reaguje już na komendy "siad" i "podaj łapę" :) jest bardzo rodzinny i delikatny do dzieci, co widać na zdjęciach. Na zrobionych ok 120 zdjęć nie są poruszone tylko te :/

Zdjęciastr,1;8;11

Tekst do ogłoszeń.

Flipper - 2 letni przesympatyczny foksterierek o nietuzinkowej urodzie szuka domu.

Flipper,psia piękność w typie foksteriera czeka w Hotelu dla Zwierząt w Nowej Soli (woj.lubuskie) na prawdziwy,kochający dom.Flipper potrzebuje wyjątkowego  traktowania czyli bliskości człowieka i ogromnego ciepła. Jest to piesek rodzinny, bardzo przyjazny do dzieci,psiaków, natomiast za kotkami nie przepada.Jest wesołym,radosnym pieskiem,lubi psie zabawki.Zna komendy siad i podaj łapę.W domu sprawuje się wzorowo,nie niszczy,nie wyje,nie szczeka.Zachowuje czystość,ładnie chodzi na smyczy.

Flipperek ma 2 lata, waży 9,8kg,w kłębie - 40cm. Posiada pełny pakiet szczepień,czip i jest wykastrowany. Czeka na najlepszy dom pod słońcem,któremu odwdzięczy się wielką miłością.

Więcej informacji o tej psiej piękności można uzyskać  pod podanym  numerem telefonu w ogłoszeniu.

Kontakt: Hania

https://www.olx.pl/oferta/flipper-2-letni-foksterierek-o-nietuzinkowej-urodzie-szuka-domu-CID103-IDk0aw1.html

OLX - 28.01.17.

No i marzenia się jednak spełniają.Po pobycie Flipperka w Hoteliku u szafirki,Flipper pojechał 05.02.2017 do swojego domku do Łodzi.

0

Posted

Post rozliczeniowy.

Deklaracje stałe:

1.Anula - (od I) - 15,00zł;wpł.13.01.17-15,00zł-I;wpł31.01.17-15,00zł-II

2.Bogusik - (od I) - 15,00zł;wpł.13.01.17-15,00zł-I;wpł.31.01.17-15,00zł-II

3.danka488 - (od I) - 10,00zł;wpł.13.01.17-20,00zł-I;II

4.MALWA - (od I) - 100,00zł;wpł.16.01.17-100,00zł-I

5.mgog - (od I do V) - 10,00zł;wpł.16.01.17-10,00zł-I;wpł.02.02.17-10,00zł-II

6.koja - (od I) - 20,00zł;wpł.19.01.17-20,00zł-I;wpł.06.02.17-20,00zł-II

Ogólnie deklaracje stałe - 170,00zł

Ogólnie wpłacone deklaracje stałe: 240,00zł

Deklaracje jednorazowe i inna pomoc:

1.danka488 - SPA - wpł.-13.01.17-100,00zł

2.Bogusik - bazarek - 70%-wpł.03.02.17- 525,91zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/338138-mix-domowych-różności-do-200117serdecznie-zapraszam/

3.Bogusik - opłata schroniskowa - 100,00zł - nie ujęta w rozliczeniu.

4.Kuzynka Ala z Żarowa - 12.01.17-50,00zł

5.Bazarek - Jo37 - 30%

http://www.dogomania.com/forum/topic/338061-wiejski-sklepik-pierwsze-otwarcie-w-2017-dla-astry-tobiego-i-flippera-do-29012017-do-2100/

6.Grażka123 - wpł.13.01.17 - 50,00zł

7.BORYSboxer - 16.01.17 - 10,00zł

8.agat21 - obroża i smycz + transport bezpłatny do Warszawy

9.kajtek - szeleczki

10.bou - wpł.18.01.17 - 50,00zł

11.Zagrodowy pies - wpł.18.01.17 - 50,00zł

12.Sindi2014 - wpł.20.01.17 - 27,31zł

13.Besia11 - wpł.24.01.17 - 20,00zł

14.szarotka - wpł.24.01.17 - 20,00zł

15.malti - wpł.27.01.17 - 10,00zł

16.kiyoshi - ogłoszenia na większości portali.

17.bazarek milagros19853201 - wpł.08.02.17 - 60,00zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/338111-rozliczam/

Ogólnie wpłacone deklaracje jednorazowe: 973,22

Wydatki:

1.Animonda Gran Carno Sensitive 800g - 18puszek - 129,04zł;wpł.- 12.01.17 do szafirki

2.Transport - Patrycja - Warszawa-Świebodzin - 150,00zł;wpł.16.01.17 do szafirki

3.Transport - P.Piotr - Świebodzin - Nowa Sól - 70,00zł;wpł.16.01.17 do szafirki

4.Opłata za Hotelik - 150,00zł - I;wpł. - 15.01.17 do szafirki

5.Opłata SPA - 70,00zł;wpł.-18.01.17 do szafirki

6.szczepienie p/wirusowe + czip + książeczka - 65,00zł;wpł.-18.01.17 do szafirki

7.kastracja;odpchlenie;odrobaczenie - 150,00zł;wpł.-26.01.17 do szafirki

8.opłata OLX - 28.01.17 - 12,00zł

9.Opłata za Hotelik - 300,00zł - II;wpł.31.01.17

Ogólnie wydatki: 1096,04zł

Ogólne rozliczenie:

Deklaracje stałe: 240,00zł + deklaracje jednorazowe: +973,22zł - wydatki: 1096,04zł = 08.02.17; + 117,18

Kwota 117,18zl została przekazana na bezdomną kocią rodzinkę kinga_kinga7 - 12.09.18.STAN KONTA = 0,00ZŁ

http://www.dogomania.com/forum/topic/347330-bezdomna-kocia-rodzinka-czeka-na-wsparcie-finansowe-i-dom/

Posted

Dzięki determinacji i aktywności,którą uruchomiła w 100%Bogusik,Flipper ma szansę na opuszczenie Schroniska w sobotę - 14.01.17.Flipper jest zarezerwowany.Kochana agat21 pojedzie rano do schronu i przywiezie Flippera do Warszawy.Z Warszawy zabierze go Patrycja,która przewozi psiaki z Radys (w sobotę - transport - Radysy-Warszawa-Poznań-Świecko) Gdzieś na tej trasie odbierze Flipperka TZ szafirki. Bardzo to skomplikowane ale mamy nadzieję,że się uda i Flipper szczęśliwie dotrze do Hoteliku.

agat21 ma zabezpieczyć Flippera w obrożę,szelki i smycz.

I jeszcze chcę napisać,że dzięki kinga_kinga,która szukała pomocy dla Flippera i wstawiła go na "Kudłacze w potrzebie" - Flipper ma szansę na nowe,godne życie. 

• Upvote 2
Posted

Ja również chciałam serdecznie podziękować agat21 :) To jest bardzo ważne ogniwo pomocowe aby Flipperek mógł pojechać do hoteliku :) Wszystko jest dograne i teraz trzymamy kciuki aby nic nie stanęło na przeszkodzie w tym nie łatwym przedsięwzięciu

Posted
1 godzinę temu, Sara2011 napisał:

Flipperek śliczności ale widać że potrzebuje SPA.

Tak, Hania wie o SPA i będzie umawiać jak najwcześniej wizytę bo na  tym ostatnim zdjęciu ewidentnie widać,że konieczna jest wizyta.W razie czego w Hoteliku czeka kubraczek gdyby trzeba było obciąć Flipperka.

Trzymajmy kciuki za sobotę aby jakoś wszystko ułożyło się w całość.

Posted
1 godzinę temu, danka488 napisał:

dziewczyny:) jesteście niesamowite:) trzymam kciuki za powodzenie akcji:) chłopakowi się udało! na początek proponuję 100,- zł. na SPA  i mogę zadeklarować 10,- zł, stałej:)

Bardzo,bardzo dziękujemy za ogromną pomoc.Podeślę dane do przelewu na zapas.Proszę o wpłatę jak Flipper opuści schron bo różnie to może być,odpukać w niemalowane drewo.

Intensywnie przymierzamy się do bazarku dla Flipperka.W tym tygodniu zostanie wysłana paczka przez Bogusik ze ślicznościami jak zawsze i ruszamy z bazarkiem.

Już poprosiłam Gusiaczek o zamówienie mokrej karmy Animondy. Nasza Gusiaczek zamówi na adres Hoteliku.

Musimy trochę podkarmić naszego chłopczyka bo na zdjęciach wydaje się chudziną.

Posted
12 minut temu, danka488 napisał:

będą pierwszą klientką :) trzymam kciuki:) musi się udać:):) powodzenia!

Powinno się spełnić marzenie dzięki łańcuszkowi ludzi dobrej woli.

9 minut temu, mdk8 napisał:

Jestem i ja . Muszę przeanalizować finanse ... :(

Witamy u chłopczyka,zaglądaj do nas i trzymaj kciuki za akcję.

Posted

Jest już wątek Flipperka - to fajnie :) Wielki dzień coraz bliżej :) Przy okazji zapytam, czy ktoś z Warszawy ma pożyczyć kontenerek, do którego Flipperek mógłby się spokojnie zmieścić? Mój jest za mały :( A przy takiej podróży lepiej byłoby źeby sobie siedział w kontenerku, bo będę jechać sama. 

Posted

Nie mam pojęcia,kto by mógł pożyczyć z Warszawy na kilka godzin kontenerek.

Patrycja i TZ szafirki P.Piotr mają transportery.

Właśnie dostałam wiadomość od Gusiaczek,że zostało złożone zamówienie Animonda Gran Carno 800g (12puszek jagnięciny + 6 puszek wołowiny).Przypuszczalny termin dostawy 13.01.17.Karma przyjdzie do Hoteliku.Koszt to 129,04zł.

Hania aby poprawić kondycję naszych psiaków miesza karmę z suchą i psiaki bardzo szybko dochodzą do swojej wagi.

Jeszcze dla niezorientowanych.Flipper będzie przebywał w domu.Jest to całkowicie domowy Hotelik.Nie ma tam bud,kojców itd.W tej chwili przebywa tam nasz Orinek z Radys.Szukamy mu DS.

http://www.dogomania.com/forum/topic/337820-ori-kudłacz-z-radys-ma-szansę-na-lepsze-życie/?page=7

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Jest już wątek Flipperka - to fajnie :) Wielki dzień coraz bliżej :) Przy okazji zapytam, czy ktoś z Warszawy ma pożyczyć kontenerek, do którego Flipperek mógłby się spokojnie zmieścić? Mój jest za mały :( A przy takiej podróży lepiej byłoby źeby sobie siedział w kontenerku, bo będę jechać sama. 

Ja też nie wiem kto mógł by pomóc z kontenerkiem .Jedynie mogę napisać na fb na transportowym taką prośbę.Chyba mnie nie wywalą bo przecież pośrednio ale związane z transportem :)

Jeżeli chodzi o opłatę schroniskową,która tak jak mi pisałaś jest w dobrowolnej wysokości, to jutro Anula zrobi na Twoje konto przelew.Z racji tego,że kiedyś mieszkałam parę latek w tym mieście i sentyment pozostał,to chce małym groszem wspomóc psiaki,które tam pozostają

Agatko nie wiemy ile będą kosztować akcesoria w postaci obroży itd. a także koszty transportu ? Prosimy o info.