Jump to content
Dogomania

2024 - już za TM :(. Cuda się zdarzają stara 11 letnia Miłeczka bez oczka znalazła kochający domek i śpi na kanapie :D, a starszy Rabarbar też znalazł domek :).

Recommended Posts

Posted

W Nowym Roku życzę Miłeczce dobrego zdrowia i Domu Własnego w którym będzie kochana, szanowana i szczęśliwa.

5c110e69cf9a7_o,size,1068x623,q,71,h,5d8

Przyjaciołom Miłki składam życzenia  pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń nawet tych które wydają się najbardziej nierealne. Szczęścia w Nowym Roku.

Posted
Podobny obraz

Zdrowenka  Spokojnosci 

Cudownosci Pelnego

Roczku Nowego

Posted

Rozliczenie Miłki:

Stan konta na 30 listopad wynosił -310,70 zł

+1071,60 zł Fundacja ZEA

+20 zł Iwona K.

-310 zł hotelowanie 1-31.12

-65 zł badanie krwi (kontrola hormonów)

-25 zł szczepienie p. wściekliźnie

-28 zł szczepienie p. wirusówkom

-5 zł dojazd weta (częściowe koszty)

Stan konta na 31 grudnia wynosi +347,90 zł.

Posted

Karma się kończy i trzeba by było zamówić znów. 

Co prawda Miłka nadal się drapie, sierść ma matową, suchą, rzadką... po takiej karmie powinna się błyszczeć:( z drugiej strony ostatnie drapanie się do krwi i kuracja antybiotykowo-sterydowa była w lecie, więc może ta karma w jakiś sposób jej pomaga. Może jakiś olej lub tran jej dodawać do karmy? 

Posted

Może jednak spróbować innej karmy, bo fakt, że Miła wciąż się drapie i ma złą sierść jednak niezbyt dobrze o karmie świadczy. 

Przeleję na konto Zea znowu kaskę na karmę dla Miłki, ostatnio znalazłam taką bardzo antyalergiczną: Green Petfood InsectDog, ma bardzo dobre opinie. Co Wy na to? 

Posted
33 minuty temu, agat21 napisał:

Może jednak spróbować innej karmy, bo fakt, że Miła wciąż się drapie i ma złą sierść jednak niezbyt dobrze o karmie świadczy. 

Przeleję na konto Zea znowu kaskę na karmę dla Miłki, ostatnio znalazłam taką bardzo antyalergiczną: Green Petfood InsectDog, ma bardzo dobre opinie. Co Wy na to? 

Wypróbowałam tę karmę. Psy niechętnie jadły, miały wzdęcia, a cena wysoka. 

Karma: Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi z królikiem (KLIKNIJ ) tania nie jest, ale sprawdziła się u dwóch, bardzo alergicznych psów.

Posted

Może faktycznie dobrze byłoby zmienić karmę Miłeczki na inną  skoro po tej jest tylko minimalna poprawa, a drapanie choć niewielkie wróciło no i sierść nie wygląda na zdrową.

Posted
17 godzin temu, agat21 napisał:

Bardzo dziękujemy Agatko. 

Przeczytałam o tej karmie Green..., sama nie wiem.

A może spróbujemy tę o której poniżej napisała hop ?

17 godzin temu, hop! napisał:

Wypróbowałam tę karmę. Psy niechętnie jadły, miały wzdęcia, a cena wysoka. 

Karma: Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi z królikiem (KLIKNIJ ) tania nie jest, ale sprawdziła się u dwóch, bardzo alergicznych psów.

Jeszcze taką znalazłam

https://www.krakvet.pl/eukanuba-dermatosis-response-formula-pg-13795.html.

Posted

Kochane, przepraszam, ale nie jestem w stanie zasponsorować karmy z królikiem.. :(

Z tej samej serii znalazłam karmę na bazie ryb i kukurydzy. Może być ta? Jest również dla psów srednich i dużych cierpiących na alergię. 

Posted
3 godziny temu, agat21 napisał:

Kochane, przepraszam, ale nie jestem w stanie zasponsorować karmy z królikiem.. :(

Z tej samej serii znalazłam karmę na bazie ryb i kukurydzy. Może być ta? Jest również dla psów srednich i dużych cierpiących na alergię. 

Jaka jest różnica w cenie pomiędzy karmą, którą chcesz zasponsorować, a tą dobrą dla Miłki z królikiem?

Posted

Karma, którą proponujesz Agat21 kosztuje 44,80 zł za 2 kg   lub 259,80 zł za 15 kg

Green Petfood InsectDog, karma hipoalergiczna

2 kg
44,80 zł
(22,40 zł / kg)

15 kg
259,80 zł
(17,32 zł / kg)

A karma  Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi, królik i ziemniaki

12,5 kg
189,80 zł
(15,18 zł / kg)

Ta z królikiem jest więc tańsza od tej Green Petfood.

Posted

Miła nie ma pieniędzy na tak drogie karmy. Dodatkowo nie ma żadnej gwarancji,

że będą one lepsze. Jestem zdecydowanie przeciwna.

Kasiu - dostałaś przelew ze zbiórki na Siepomaga. Wykorzystaj pieniądze z tej puli i kup karmę.

Jestem za tym, żeby to była taka sama karma jak do tej pory.

Przy okazji - czy ona je karmę zgodnie z dawkowaniem?

Posted

Ponieważ karma kończy się, to może faktycznie trzeba zakupić w tej chwili jakiś nieduży worek karmy sprawdzonej do tej pory, która smakuje suni,  a na spokojnie poszperać i znależc coś nowego, może bardziej  dla starszych psów?

Koszty karmy nie są obojętne, bo fundusze Miłej kurczą się, a sporo ich potrzeba dodatkowo na leki:(

Podejrzewam, ze kolejna zbiórka dla Miłej na Ratujemy Zwierzaki będzie raczej niemożliwa:(