agat21 Posted December 24, 2018 Posted December 24, 2018 Wszystkim najserdeczniejsze życzenia świąteczne, a Miłeczce życzenia zdrowia, niech ta alergia się uspokoi. Może domek się trafi?? Tak nieśmiało myślę. :) Quote
KrystynaS Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 W Nowym Roku życzę Miłeczce dobrego zdrowia i Domu Własnego w którym będzie kochana, szanowana i szczęśliwa. Przyjaciołom Miłki składam życzenia pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń nawet tych które wydają się najbardziej nierealne. Szczęścia w Nowym Roku. Quote
Nadziejka Posted December 31, 2018 Posted December 31, 2018 Zdrowenka Spokojnosci Cudownosci Pelnego Roczku Nowego Quote
Murka Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Rozliczenie Miłki: Stan konta na 30 listopad wynosił -310,70 zł +1071,60 zł Fundacja ZEA +20 zł Iwona K. -310 zł hotelowanie 1-31.12 -65 zł badanie krwi (kontrola hormonów) -25 zł szczepienie p. wściekliźnie -28 zł szczepienie p. wirusówkom -5 zł dojazd weta (częściowe koszty) Stan konta na 31 grudnia wynosi +347,90 zł. Quote
Tyśka) Posted January 4, 2019 Posted January 4, 2019 Miłeczkę może dotknie cud - nadal ją ogłaszam. Teraz na Tychy: https://www.olx.pl/oferta/sznaucer-polski-milka-idealny-pies-rodzinny-CID103-IDssHNR.html Quote
Murka Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 Karma się kończy i trzeba by było zamówić znów. Co prawda Miłka nadal się drapie, sierść ma matową, suchą, rzadką... po takiej karmie powinna się błyszczeć:( z drugiej strony ostatnie drapanie się do krwi i kuracja antybiotykowo-sterydowa była w lecie, więc może ta karma w jakiś sposób jej pomaga. Może jakiś olej lub tran jej dodawać do karmy? Quote
agat21 Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 Może jednak spróbować innej karmy, bo fakt, że Miła wciąż się drapie i ma złą sierść jednak niezbyt dobrze o karmie świadczy. Przeleję na konto Zea znowu kaskę na karmę dla Miłki, ostatnio znalazłam taką bardzo antyalergiczną: Green Petfood InsectDog, ma bardzo dobre opinie. Co Wy na to? Quote
hop! Posted January 5, 2019 Posted January 5, 2019 33 minuty temu, agat21 napisał: Może jednak spróbować innej karmy, bo fakt, że Miła wciąż się drapie i ma złą sierść jednak niezbyt dobrze o karmie świadczy. Przeleję na konto Zea znowu kaskę na karmę dla Miłki, ostatnio znalazłam taką bardzo antyalergiczną: Green Petfood InsectDog, ma bardzo dobre opinie. Co Wy na to? Wypróbowałam tę karmę. Psy niechętnie jadły, miały wzdęcia, a cena wysoka. Karma: Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi z królikiem (KLIKNIJ ) tania nie jest, ale sprawdziła się u dwóch, bardzo alergicznych psów. Quote
Onaa Posted January 6, 2019 Author Posted January 6, 2019 Może faktycznie dobrze byłoby zmienić karmę Miłeczki na inną skoro po tej jest tylko minimalna poprawa, a drapanie choć niewielkie wróciło no i sierść nie wygląda na zdrową. Quote
Onaa Posted January 6, 2019 Author Posted January 6, 2019 17 godzin temu, agat21 napisał: Może jednak spróbować innej karmy, bo fakt, że Miła wciąż się drapie i ma złą sierść jednak niezbyt dobrze o karmie świadczy. Przeleję na konto Zea znowu kaskę na karmę dla Miłki, ostatnio znalazłam taką bardzo antyalergiczną: Green Petfood InsectDog, ma bardzo dobre opinie. Co Wy na to? Bardzo dziękujemy Agatko. Przeczytałam o tej karmie Green..., sama nie wiem. A może spróbujemy tę o której poniżej napisała hop ? 17 godzin temu, hop! napisał: Wypróbowałam tę karmę. Psy niechętnie jadły, miały wzdęcia, a cena wysoka. Karma: Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi z królikiem (KLIKNIJ ) tania nie jest, ale sprawdziła się u dwóch, bardzo alergicznych psów. Jeszcze taką znalazłam https://www.krakvet.pl/eukanuba-dermatosis-response-formula-pg-13795.html. Quote
agat21 Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 Kochane, przepraszam, ale nie jestem w stanie zasponsorować karmy z królikiem.. :( Z tej samej serii znalazłam karmę na bazie ryb i kukurydzy. Może być ta? Jest również dla psów srednich i dużych cierpiących na alergię. Quote
hop! Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 2 godziny temu, Onaa napisał: Jeszcze taką znalazłam https://www.krakvet.pl/eukanuba-dermatosis-response-formula-pg-13795.html. Skład wydaje się w porządku. Tylko pytanie, czy Miłka nie ma uczulenia na ryby i czy lubi rybne smaki. Quote
elik Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 3 godziny temu, agat21 napisał: Kochane, przepraszam, ale nie jestem w stanie zasponsorować karmy z królikiem.. :( Z tej samej serii znalazłam karmę na bazie ryb i kukurydzy. Może być ta? Jest również dla psów srednich i dużych cierpiących na alergię. Jaka jest różnica w cenie pomiędzy karmą, którą chcesz zasponsorować, a tą dobrą dla Miłki z królikiem? Quote
elik Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 Karma, którą proponujesz Agat21 kosztuje 44,80 zł za 2 kg lub 259,80 zł za 15 kg Green Petfood InsectDog, karma hipoalergiczna 2 kg 44,80 zł (22,40 zł / kg) 15 kg 259,80 zł (17,32 zł / kg) A karma Trainer Fitness 3 Adult Medium/Maxi, królik i ziemniaki 12,5 kg 189,80 zł (15,18 zł / kg) Ta z królikiem jest więc tańsza od tej Green Petfood. Quote
Jo37 Posted January 7, 2019 Posted January 7, 2019 Miła nie ma pieniędzy na tak drogie karmy. Dodatkowo nie ma żadnej gwarancji, że będą one lepsze. Jestem zdecydowanie przeciwna. Kasiu - dostałaś przelew ze zbiórki na Siepomaga. Wykorzystaj pieniądze z tej puli i kup karmę. Jestem za tym, żeby to była taka sama karma jak do tej pory. Przy okazji - czy ona je karmę zgodnie z dawkowaniem? Quote
Tola Posted January 8, 2019 Posted January 8, 2019 Ponieważ karma kończy się, to może faktycznie trzeba zakupić w tej chwili jakiś nieduży worek karmy sprawdzonej do tej pory, która smakuje suni, a na spokojnie poszperać i znależc coś nowego, może bardziej dla starszych psów? Koszty karmy nie są obojętne, bo fundusze Miłej kurczą się, a sporo ich potrzeba dodatkowo na leki:( Podejrzewam, ze kolejna zbiórka dla Miłej na Ratujemy Zwierzaki będzie raczej niemożliwa:( Quote
Recommended Posts