Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż miło popatrzeć na Czikunię ! Z zimnego, betonowego boksu do ciepłego łóżeczka i do własnej Pani, która jeszcze grzeje swoim ciałem.

Miałam dziś bardzo fajnego maila z zapytaniem o sunię. No, cóż, pani się spóźniła...

Posted
52 minut temu, Havanka napisał:

Aż miło popatrzeć na Czikunię ! Z zimnego, betonowego boksu do ciepłego łóżeczka i do własnej Pani, która jeszcze grzeje swoim ciałem.

Miałam dziś bardzo fajnego maila z zapytaniem o sunię. No, cóż, pani się spóźniła...

A   ja już zlikwidowałam OLX bo ludzie mają do mnie pretensje,że pies zaadoptowany a idą nadal ogłoszenia.Propozycja innego psa odpada,chcą tylko Czikę.

Posted
7 minut temu, Anula napisał:

A   ja już zlikwidowałam OLX bo ludzie mają do mnie pretensje,że pies zaadoptowany a idą nadal ogłoszenia.Propozycja innego psa odpada,chcą tylko Czikę.

Na portalach, gdzie jestem zalogowana, nie ma już ogłoszeń Cziki - usunęłam. Pozostały pewnie na tych, gdzie zrobiłam bez rejestracji. Muszą wygasnąć same.

• 3 weeks later...
Posted

Wiadomości z domku Czikuni.Malutka zadomowiła się na całego i stała się "wielką" obrończynią Państwa i domu.Oczywiście śpi w łóżku,a w dzień wyleguje się na kanapie :) Bawi się ze Spaykim i w tym jest niezmordowana.Wszędzie jeździ z Państwem i bardzo lubi być noszona na rękach.Pani Ewa była u weta i Czikunia miała wyczyszczone ząbki,a jeden trzeba było usunąć.W pachwinie ma małą przepuklinę i po USG weterynarz stwierdził,że nie ingeruje ona w pracę jelit,więc nic z tym na razie nie trzeba robić.Pozostawione do obserwacji i kontroli.Czip został zarejestrowany w bazie danych i zarejestrowany na Państwa.

Czikunia ma wspaniały domek! :) Jak tylko dojdą zdjęcia to wstawię

• 3 weeks later...
Posted
11 minut temu, azalia napisał:

Ślicznota mała owinęła sobie Spaykiego wokół palca.

Rozmawiałam z p.Ewą i niedługo wybiorę się z wizytą poadopcyjną,

poznam to cudo osobiście.

Ale Ci fajnie ,że poznasz tę Kruszynkę.

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

Ale Ci fajnie ,że poznasz tę Kruszynkę.

Ja widziałam ja tylko przez chwilkę i w dodatku w klatce, gdy odbierałam swoja Figunię, ale zauroczyła mnie i to wielce. Śliczna sunia nietuzinkowej urody.

Posted

Ja też widziałam ją tylko przy pakowaniu Murzynia i miałam okazję potrzymać ją na ręce, to wystarczyło, by skradła moje serce ;) Tym bardziej się cieszę, że Tola z alaskan ją wypatrzyły w schronisku, wyciągnęły i dzięki Wam, Ciocie mała znalazła dom :) Jest cuuudna.

Posted
22 godzin temu, azalia napisał:

Ślicznota mała owinęła sobie Spaykiego wokół palca.

Rozmawiałam z p.Ewą i niedługo wybiorę się z wizytą poadopcyjną,

poznam to cudo osobiście.

Alu,bardzo dziękuje,że wybierzesz się na wizytę p/a.Już mi to łaziło po głowie i miałam w tej sprawie dzwonić.Pstryknij kochana kilka fotek komórką i mi prześlij na moją.Jakie wyjdą,takie wyjdą,a dla nas to sama wiesz.... :)

• 1 month later...
Posted

Po Czikuni przekazujemy pieniążki w kwocie 720,67zł tj.50% kwoty z 1440,67zł na u trzymanie w Hoteliku u Murki Liska,który okazał się Liką.W tym poście będzie prowadzone rozliczenie.

c9825fd4af49c3cfmed.jpg

Saldo początkowe - 720,67zł

Deklaracje stałe:

1.Bogusik - (od II) - 10,00zł

2.Anula - (od II) - 10,00zł

3.dorcia2 - (od I) - 20,00zł;wpł.02.01.17-20,00zł

4.Besia11 - (    ) - 10,00zł

5.Istar19 - (    ) - 5,00zł

6.elficzkowa - (    ) - 15,00zł

7.Siostra elficzkowej - (    ) - 20,00zł

8.ona03 - ( od I ) - 10,00zł;wpł.05.01.17-10,00zł

Ogólnie deklaracje stałe: + 100,00zł

Wpłacone deklaracje stałe: + 30,00zł

Deklaracje jednorazowe i inna pomoc:

1.pozostałość po Czikuni - 720,67zł

http://www.dogomania.com/forum/topic/336742-czika-kolejna-bida-z-zamościa-ma-cudowny-domek/?page=10

Wydatki:

1.wet + dojazd - wpłata do elficzkowa - 28.12.16 - 196,00zł 

2.szczepienie + bad.krwi - wpłata do Murki - 28.12.16 - 121,00zł 

3.odrobaczenie - wpłata do Murki - 03.01.17 - 5,00zł

4.opłata Hoteliku za XII - wpłata do Murki - 03.01.17 - 144,00zł

Ogólnie wydatki: 466,00zł

Ogólne rozliczenie:

Deklaracje stałe: + 30,00zł + deklaracje jednorazowe: + 720,67zł - wydatki: - 466,00zł = 05.01.17 + 284,67zł

ROZLICZENIE ZAMKNIĘTE,DEFINITYWNIE ZOSTAŁO PRZENIESIONE NA 1 STR. WĄTKU DZIKUSKÓW.

• Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted
2 godziny temu, jaguska napisał:

Moją stałą (20zł) na dzikuski proszę przepisać na Liska i podać konto na które mam wpłacać bo się pogubiłam.

Bardzo dziękuję.Rozliczenie finansowe będzie prowadzone ostatecznie na 1 stronie w moim pierwszym napisanym poście na wątku Dzikusków,ponieważ doszłam z Bogusik do wniosku,że nie ma potrzeby,sensu prowadzić rozliczeń na dwóch wątkach.

To rozliczenie zamykam.

Posted

Czikunia ma się bardzo dobrze i rządzi w domu :) Pani Ewa napisała:

A tu moja trójca-trzy zbóje :)

20161113_143359_8_bestshot.jpg

Dwa zbóje :)

20170106_130912.jpg

Ukradła zabawkę i w nogi...

20170106_102624.jpg

Kot ze szreka-weź mnie na rączki bo mi zimno...

20170106_131024.jpg

Nie będę pozować pod choinką....

20170106_103407.jpg