Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj aż się wzruszyłam czytajac te wspaniałe wiadomości !
Marcel, który w schronisku opatrzony był metką "dzikus" staje się kochanym, wesołym pieszczochem! :loveu:
Takie chwile chyba wszystkich umacniają w tym co robią i zachęcają do dalszej pomocy !!! :loveu::loveu::loveu:

Zdjecia są wprost cudowne...

Dla Ciebie Murko ogromne podziękowania !!!
Jesteś naprawdę wspaniała!
A to co robisz jest po prostu godne podziwu i uznania!

I jeszcze raz chciałabym podziękować wszystkim osobom, które pomagają Marcelkowi... Jestem pewna, że przez naszą wspólną pracę Marcelek szybciutko znajdzie prawdziwy, kochający domek!

Posted

Ja też myślałam, że Marcel jest mniejszy.. dlatego tak się zdziwiłam jak go zobaczyłam ;)

Jest cudowny: dostojny, opanowany, łagodny, pieknie załatwia się na spacerkach. Jest trochę wystraszony, jakby trochę obawiał się co z nim teraz chcą zrobić, ale myślę, że szybko się rozkręci.

Ma nieaktualne szczepienia (wirusówki z grudnia 2006 roku, wścieklizna skończyła ważność w styczniu tego roku) - mam więc pytanie czy oprócz wścieklizny zaszczepić Marcela na wirusówki?

Obróżkę przeciwpchelną, która z nim przyjechała już ma na sobie (cały boks nią pachnie :lol:), podałam też mu tabletki na odrobaczenie (koszt 6 zł).

Poza tym poczesaliśmy się trochę i Marcel stwierdził, że to nawet fajne :razz:

Posted

Po tylu przeprowadzkach ma prawo być nieco zdezorientowany.

W sprawie szczepień musi się wypowiedzieć "grupa trzymająca kasę". :cool1:
Ja jestem za. Przecież trzeba to zrobić.

Posted

Kurcze, jak to się stało że nie ma aktualnej wścieklizny :roll:? Zazwyczaj schronisko pilnuje terminów i psy są na bieżąco szczepione....

Co do wirusówek to faktycznie, u nas szczepione są raz.

Posted

Żeby było śmieszniej szczepienie jest z 2007 roku, więc już ponad rok nieważne.

Marcel natomiast jest podejrzenie spokojny i grzeczny :roll:
Nie biega w ogóle, tylko chodzi sobie spokojnie i często się kładzie. Jak na psa o takiej urodzie (terrierowaty) i po tak długim stażu w schronisku to trochę dziwne.
Uszy wciąż odchylone do tyłu jakby był w stresie lub cos go bolało. Może jestem przewrażliwiona, ale myślę, że przy okazji i jeśli pozwalałaby na to finasne warto by było zrobić mu badania kontrolne.

Smaczki z ręki biorę chętnie ;)

Posted

zgłoszę w schronię aby bardziej pilnowali szczepień bo to naprawde nie dopuszczalne aby chciaż wścieklizny nie miał!!

jest wystraszony, musi sie oswoić, jeden szybciej drugi wolniej dochodzi do siebie,

Posted

Może źle znosi upały? Moja terierka też na spacerze często poleguje w cieniu. Poza tym, po tylu latach, pewnie kiepsko u niego z kondycją.
Ale badania - jak najbardziej!

Posted

U nas upałów nie ma... ale zobaczymy czy się Marcelek rozrusza. Może faktycznie stres go trzyma. A może po prostu z natury jest spokojny :roll:
Jak na razie nie sprawia żadnych kłopotów, jest bardzo grzeczny, podchodzi już sam na głaski, i mimo, że ma cały ogród do dyspozycji nie oddala się od ludzi :razz:

A pomyślałam o badaniach bo mieliśmy takie przypadki, że pies był dziwnie spokojny, a potem się okazywalo, że był chory (np, młoda mała terrierka która nie biegała, nie szczekała... oaza spokoju.. a przy sterylizacji wyszło ponad 2 kg ropomacicze...).

Acha, przyszło mi coś do głowy, co możecie przemyśleć.
Mieliśmy w hoteliku podobnego do Marcela psa, w podobnym wieku (Gacek z Mielca) i był u nas prawie rok.. Mimo super zdjęć, super charakteru było nim niemal zerowe zainteresowanie. Podobnie było z Fryzią (podobny typ urody, tylko czarna). I ktoś wtedy podrzucił pomysł: trymowanie - taka fryzura przyciąga uwagę ludzi. Tylko wtedy była zima, więc czekaliśmy aż się ociepli. Teraz jest ciepło, więc można spróbować. Myślę, że Marcelowa uroda zyskałaby na tym.
Ale to oczywiście do Waszego przemyślenia ;)

Posted

agata51 napisał(a):
A ja chyba się zapłaczę! :placz: Tylko na pudla ani na sznaucera go nie róbcie, błagam!

Mysle,ze najlepiej by wygladał w strzyzeniu na teriera walijskiego:roll:

Posted

Ja się znam na trymowaniu jak kura na lotach odrzutowych (zawsze mam szlachetne wielorasowce :lol:), więc się nie wypowiadam - wierzę, że postanowicie to, co najlepsze dla Marcelka

Posted

Marcel na pewno będzie się pięknie prezentował w nowej fryzurce:lol:.

I będzie miał branie chłopak:cool3:.

Moi znajomi ogladali wątki z Hoteliku ( tak z ciekawości byli pierwszy raz na Dogo, a zapsieni już są ) i stwierdzili,że Marcelek jest uroczy ale potencjalne domki to moga mieć trochę obaw. Bo dużo futra ma.

Ja Fryzię musiałam przyciąć, bo mimo kąpania i czesania - to nie mogłam dojść do ładu. A teraz dziewczynka będzie odrastac powolutku:lol:.

Posted

Ja bym była za badaniami (lepiej dmuchać na zimne).
A Marcel na serio piękny jest i duży :crazyeye: chociaż biorąc poprawkę na Twój wzrost Mureczko (a mi łatwo bo mam w zasadzie ten sam), to on wcale taki wielki być nie musi :evil_lol:

Posted

Ja też "zaburzam proporcje" psom na zdjęciach;) Ale mnie powaliła waga Marcela - 22 kilos!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Chłopie, a gdzie ty się tak spasłeś?:evil_lol: