agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 No i co z tym transportem? Skoro już wiadomo, że Marcel jedzie do Murki, trzeba go wypisać z kolejki u Ani w Brodnicy. Jest na 1 miejscu. Quote
madcat1981 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Pamiętajcie, ze Marcel ma realnych finansów 440 zł u mnie. Część z nich to deklaracje jednorazowe. Może warto trochę "podebrać" na konto transportu. Quote
agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Pewnie, że warto. Coś tam dorzucę. Czy Marcel załapał się na ten transport do Murki 21.? stonka1125 jedzie. Quote
kasia14 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Napisałam do Ani, żeby wypisała Marcelka ;) Co do transportu ja nic nie wiem... Quote
stonka1125 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agata51 napisał(a):Pewnie, że warto. Coś tam dorzucę. Czy Marcel załapał się na ten transport do Murki 21.? stonka1125 jedzie. ja nie wiozę marcelka,ja chciałabym żeby łatek nasz się załapał na ten transport i wiozę łatka z jarocina do łodzi Quote
Murka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 kasia14 napisał(a):Napisałam do Ani, żeby wypisała Marcelka ;) Co do transportu ja nic nie wiem... Wszystko jest na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f521/pilnie-transport-lodz-janow-lubelski-dla-malego-psiaka-137195/ Quote
agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Przeczytałam ten wątek, ale strasznie tam wszystko zagmatwane. Albo ja mało kumata jestem. Dobrze zrozumiałam - z Łodzi jadą 2 psy i Łatek ma do nich dołączyć? Quote
modliszka84 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 no tak zrozumialam... proponuje skontaktować się z dziewczyną która będzie jechała w okolice MUrki, bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak jedna osoba ma zabrać 3 psy do jednego samochodu :shake: Psy które będą sie nie znają i będą zestresowane.... Chyba że są jakieś kontenerki? Druga sprawa, trzeba to wszystko załatwić i uzgodnic duzo wcześniej, bo schronisko jest otwarte od 9 więc trzeba wymyslić coś... I zorganizować dowózkę MArcela do Łodzi. Quote
Cieplutkaa. Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ja nadal nie bardzo rozumiem... :roll: To jest ten transport czy nie ma? Quote
agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Proponowałam już nocleg Łatkowi, ale w ostateczności może spać u córki w pokoju obok, a ja na jedną noc mogłabym wziąć Marcela. Myślisz, że dogada się z moją trójką? Byłoby nawet wygodniej odebrać psiaki z jednego miejsca. Jeśli chodzi o sam transport, nie wiem, jak to ma wyglądać. Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Justy$ka napisał(a):Ja nadal nie bardzo rozumiem... :roll: To jest ten transport czy nie ma? Ja też nie kapuję :shake: Quote
agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Już myślałam, że wszystko wiem, ale niestety, zupełnie się pogubiłam. Przeczytajcie ten wątek (tylko 3 stronki!) i oświećcie mnie - kto z kim jedzie i dokąd. I ile właściwie tych psów będzie, do cholery. Wg mnie dwa - Łatek i Marcel, ale głowy nie daję. Może wy bardziej kumate jesteście. http://www.dogomania.pl/forum/f521/pilnie-transport-lodz-janow-lubelski-dla-malego-psiaka-137195/ Quote
Murka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Mają jechać trzy psiaki: Marcel (do nas), piesek z Łodzi (do DS do Janowa Lub.) i Łatek (do nas). Ale na razie nie wiemy czy zmieści się jeszcze Łatek (musi się jkp wypowiedzieć). Łatek musi dojechać z Poznania (dojedzie w środę i przenocuje do czwartku). jkp jedzie z Łodzi do Kazimierza Dolnego, stamtąd ja lub TZ psiaki odbierzemy i koszty przejazdu (100 km w jedną stronę = 70 zł całość) rodzielimy na pasażerów. Jest też transport z Łodzi do Stalowej Woli (50 km od nas) - proponowała go AnnaB, ale na razie się nie odzywa, więc nie wiem czy aktualne :roll: Teraz jasne? :cool3: Quote
agata51 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Mureczko kochana, dziękuję ci!! No to bez osoby towarzyszącej trudno będzie. :evil_lol: Quote
Cieplutkaa. Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ohh... Teraz już wszystko jasne :lol::loveu: Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Cioteczki, potrzebna pomoc, a mało osób na wątku :( psiak zastraszony całkowicie... przepraszam za off.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/choc-bardzo-wystraszony-wciaz-ufa-czlowiekowi-nie-zawiedzmy-jego-zaufania-136842/ Quote
agata51 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Justy$ka napisał(a):Ohh... Teraz już wszystko jasne :lol::loveu: Niby wszystko jasne, ale konkretów wciąż brak. Ale może za wcześnie na konkrety. Quote
modliszka84 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 No dokładnie... Czy ktoś weźmie na siebie opiekę nad Marcelem? Kto go przywiezie do Łodzi w dzień przed wyjazdem? Agata zgodziła się go przenocować. Jak ma wyglądać transport? Bo przecież osoba transportująca nie jedzie bezpośrednio do Janowa. Czy koszt dziennego hotelowania to 10 czy 15 zł ? Quote
nika28 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 modliszka84 napisał(a):Jak ma wyglądać transport? Bo przecież osoba transportująca nie jedzie bezpośrednio do Janowa. Jkp jedzie do Kazimierza, a później Murka wyjedzie po psiaki (Mam nadzieję że czegoś nie pokręciłam :oops:) Quote
kasia14 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 nika28 napisał(a):Jkp jedzie do Kazimierza, a później Murka wyjedzie po psiaki (Mam nadzieję że czegoś nie pokręciłam :oops:) Też tak zrozumiałam;) O koszt hotelowania zaraz zapytam, bo sama nie wiem... Pozostaje nam szukać kogoś, kto dowiezie Marcela w środę z pabianic do agaty Quote
Murka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Jeśli Marcel jest średniej wielkości (do 20 kg) - na takiego wygląda ;) to koszt będzie 10zł/doba. Ja lub TZ wyjedziemy po psiaki do Kazimierza, jedzie trójka psiaków, także koszty przejazdu (200 km w obie strony = 70 zł) rozłożą się na trzy części (czyli po 23 zł). Mam jeszcze takie pytanka: czy Marcel jest szczepiony (na co), czy trzeba go będzie w hoteliku odrobaczać i zabezpieczać przed pchłami/kleszczami? Quote
modliszka84 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 [quote name='Murka']Jeśli Marcel jest średniej wielkości (do 20 kg) - na takiego wygląda ;) to koszt będzie 10zł/doba. Ja lub TZ wyjedziemy po psiaki do Kazimierza, jedzie trójka psiaków, także koszty przejazdu (200 km w obie strony = 70 zł) rozłożą się na trzy części (czyli po 23 zł). Super. Marcel raczej nie waży więcej niż 20 kg. Mam jeszcze takie pytanka: czy Marcel jest szczepiony (na co), czy trzeba go będzie w hoteliku odrobaczać i zabezpieczać przed pchłami/kleszczami? Marcel jest na pewno szczepiony na wściekliznę, nie wiem jak z wirusówkami. Jest zabezpieczony na pchły/kleszcze (w tym tygodniu wszytskie psy ze schroniska dostały kropelki na kark :)). Na pewno był odrobaczamy, ale to trzeba będzie powtórzyć. Aha, poszukiwany jest nadal transport w środę z Pabianic do Łodzi! - przed godz. 17 Ja jestem w pracy... Quote
Murka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Oki, to odrobaczymy i po ok. 3 tygodniach założymy obróżkę przeciwpchelną (obróżka gratis, dostaliśmy sporą ilość w darze). Jestem bardzo ciekawa tego kudłaczka :loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Byc może moi rodzice by mogli Marcela z Pabianic do Łodzi przetransportowac, ale wiem, że oni jakoś w tym tygodniu wyjeżdzają -sami nie wiedzą dokładnie kiedy- więc raczej trzeba szukac dalej...:roll: Quote
Recommended Posts