Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Pewnie, że warto. Coś tam dorzucę.

Czy Marcel załapał się na ten transport do Murki 21.?

stonka1125 jedzie.

ja nie wiozę marcelka,ja chciałabym żeby łatek nasz się załapał na ten transport i wiozę łatka z jarocina do łodzi

Posted

Przeczytałam ten wątek, ale strasznie tam wszystko zagmatwane. Albo ja mało kumata jestem. Dobrze zrozumiałam - z Łodzi jadą 2 psy i Łatek ma do nich dołączyć?

Posted

no tak zrozumialam...

proponuje skontaktować się z dziewczyną która będzie jechała w okolice MUrki, bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak jedna osoba ma zabrać 3 psy do jednego samochodu :shake: Psy które będą sie nie znają i będą zestresowane....
Chyba że są jakieś kontenerki?

Druga sprawa, trzeba to wszystko załatwić i uzgodnic duzo wcześniej, bo schronisko jest otwarte od 9 więc trzeba wymyslić coś... I zorganizować dowózkę MArcela do Łodzi.

Posted

Proponowałam już nocleg Łatkowi, ale w ostateczności może spać u córki w pokoju obok, a ja na jedną noc mogłabym wziąć Marcela. Myślisz, że dogada się z moją trójką? Byłoby nawet wygodniej odebrać psiaki z jednego miejsca. Jeśli chodzi o sam transport, nie wiem, jak to ma wyglądać.

Posted

Mają jechać trzy psiaki: Marcel (do nas), piesek z Łodzi (do DS do Janowa Lub.) i Łatek (do nas). Ale na razie nie wiemy czy zmieści się jeszcze Łatek (musi się jkp wypowiedzieć).
Łatek musi dojechać z Poznania (dojedzie w środę i przenocuje do czwartku).
jkp jedzie z Łodzi do Kazimierza Dolnego, stamtąd ja lub TZ psiaki odbierzemy i koszty przejazdu (100 km w jedną stronę = 70 zł całość) rodzielimy na pasażerów.

Jest też transport z Łodzi do Stalowej Woli (50 km od nas) - proponowała go AnnaB, ale na razie się nie odzywa, więc nie wiem czy aktualne :roll:

Teraz jasne? :cool3:

Posted

No dokładnie...
Czy ktoś weźmie na siebie opiekę nad Marcelem? Kto go przywiezie do Łodzi w dzień przed wyjazdem? Agata zgodziła się go przenocować. Jak ma wyglądać transport? Bo przecież osoba transportująca nie jedzie bezpośrednio do Janowa. Czy koszt dziennego hotelowania to 10 czy 15 zł ?

Posted

modliszka84 napisał(a):
Jak ma wyglądać transport? Bo przecież osoba transportująca nie jedzie bezpośrednio do Janowa.

Jkp jedzie do Kazimierza, a później Murka wyjedzie po psiaki (Mam nadzieję że czegoś nie pokręciłam :oops:)

Posted

nika28 napisał(a):
Jkp jedzie do Kazimierza, a później Murka wyjedzie po psiaki (Mam nadzieję że czegoś nie pokręciłam :oops:)

Też tak zrozumiałam;) O koszt hotelowania zaraz zapytam, bo sama nie wiem...

Pozostaje nam szukać kogoś, kto dowiezie Marcela w środę z pabianic do agaty

Posted

Jeśli Marcel jest średniej wielkości (do 20 kg) - na takiego wygląda ;) to koszt będzie 10zł/doba.
Ja lub TZ wyjedziemy po psiaki do Kazimierza, jedzie trójka psiaków, także koszty przejazdu (200 km w obie strony = 70 zł) rozłożą się na trzy części (czyli po 23 zł).

Mam jeszcze takie pytanka: czy Marcel jest szczepiony (na co), czy trzeba go będzie w hoteliku odrobaczać i zabezpieczać przed pchłami/kleszczami?

Posted

[quote name='Murka']Jeśli Marcel jest średniej wielkości (do 20 kg) - na takiego wygląda ;) to koszt będzie 10zł/doba.
Ja lub TZ wyjedziemy po psiaki do Kazimierza, jedzie trójka psiaków, także koszty przejazdu (200 km w obie strony = 70 zł) rozłożą się na trzy części (czyli po 23 zł).

Super. Marcel raczej nie waży więcej niż 20 kg.

Mam jeszcze takie pytanka: czy Marcel jest szczepiony (na co), czy trzeba go będzie w hoteliku odrobaczać i zabezpieczać przed pchłami/kleszczami?

Marcel jest na pewno szczepiony na wściekliznę, nie wiem jak z wirusówkami.
Jest zabezpieczony na pchły/kleszcze (w tym tygodniu wszytskie psy ze schroniska dostały kropelki na kark :)). Na pewno był odrobaczamy, ale to trzeba będzie powtórzyć.

Aha, poszukiwany jest nadal transport w środę z Pabianic do Łodzi! - przed godz. 17
Ja jestem w pracy...

Posted

Oki, to odrobaczymy i po ok. 3 tygodniach założymy obróżkę przeciwpchelną (obróżka gratis, dostaliśmy sporą ilość w darze).

Jestem bardzo ciekawa tego kudłaczka :loveu:

Posted

Byc może moi rodzice by mogli Marcela z Pabianic do Łodzi przetransportowac, ale wiem, że oni jakoś w tym tygodniu wyjeżdzają -sami nie wiedzą dokładnie kiedy- więc raczej trzeba szukac dalej...:roll: