Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MARCEL ZNALAZŁ DOM :-)

Marzec 2009 r.: Poznajcie Marcela.

Cieplutkaa. napisał(a):
Marcel to cudowny pies w typie terriera. Ma wyjątkową, długą sierść, która niestety w chwili obecnej jest bardzo zaniedbana. Pies nigdy nie był na spacerze, praktycznie nie ma kontaktu z człowiekiem. Marcel jest w boksie z takimi "dzikuskami", jest wystraszony... A w zasadzie był... Ponoć psu nie dało się zdjąc szelek, w których trafił do schroniska (12.12.2006 r.)... Jednak, gdy ostatnio zatrzymałam się przy jego boksie wydawał się bardzo stęskniony za człowiekiem... Nie wykazywał agresji... Dogaduje się też z innymi psami.
Cieplutkaa. napisał(a):
Ma ok. 8 lat. Od ponad 2 jest w schronisku. Jak już wcześniej wspominałam nikt go nie odwiedza. Nikt nie dba o jego szatę, nikt się nim nie interesuje... Został zrzucony na boczny tor...
Psiak od 3 lat nie był na spacerze, od 3 lat nikt sie z nim nie bawił, nie przytulał, nie chwalił go, od 3 lat jest zamknięty w boksie z psiakami dzielącymi z nim ból i smutek... Trudno w takiej sytuacji o chociaż trochę radości w oczach...
Ale te oczy są przepełnione miłością do człowieka... Patrzy na ludzi z takim ciepłem....
jakby mówił "Nie przejmuj sie, ze jestem tu od trzech lat... Dam sobie radę
Nie wiem dlaczego jest już tyle w schronisku
Wszyscy, którym pokazałam jego zdjecia zgodnie uznali, że jest piękny... I to spojrzenie...
Cieszę sie, że Ty czerpiesz radość z życia... KOCHAM CIĘ!" No po prostu...
Dlatego bardzo pilnie szukamy dla niego DT/DS. Kogoś kto by zadbał o jego szatę, wyjaśniłby mu znaczenie słowa MIŁOŚĆ, pokazał, że ludzie wcale nie są tacy źli. Jest to naprawdę piękny pies o bardzo madrych oczach... Gdy sie na niego patrzy od razu nasuwa się pytanie "Czemu nikt go nie chce?", albo "Czy naprawde nie ma już dla niego szansy? Czy juz do końca życia pozostanie w schronisku?"...

Maj 2009 r. - Marcel rusza w drogę

Po szalonej mobilizacji, genialniej akcji logistyczno-transportowej, małym zamieszaniu i noclegu u ciotki Agaty51, Marcel ruszył do hoteliku u Murki.

Murka napisał(a):
Marcel jest bardzo grzeczny i spokojny. Ciekawi go wszystko, wszystko chce obwąchać. Na wycofanego nie wygląda Boi się jedynie gwałtownych ruchów.
Szeleczki spełniają swoją rolę wyśmienicie: Marcel nie ma problemu z chodzeniem na niej. Aczkolwiek potrafi konsektwetnie wskazywać kierunek, który go interesuje
Wobec psów jak na razie jest łagodny, nie znaczy namiętnie terenu, co świadczyłoby o niedominacyjnym charakterze typowym dla terrierów, ale zobaczymy co będzie jak się zadomowi

Październik 2009 r.: Dobre wieści

Pewnego paźdzernikowego dnia ktoś znalazł ogłoszenia o Marcelu w Internecie.

Murka napisał(a):
Zgłosił się domek w Świdniku i trzeba zrobić wizytę .
Jest to mieszkanie w bloku, pani bardzo miła, miała już zwierzaki z adopcji, w domu jest roczne dziecko. Marcelek jest łagodny i lubi dzieci, ale na wizycie trzeba koniecznie panią uczulić, żeby nigdy nie zostawiała dziecka samego z psem itp.

Niestety, wkrótce po przeprowadzce Marcela okazało się, że to nie będzie wymarzony domek dla Marcela. Szkoda:sad:

Listopad 2009 r.: Wszystko od nowa...

[SIZE=2]Marcel po nieudanej adopcji Marcel wrócił do hoteliku u Murki.

Luty 2010 - MARCEL POJECHAŁ DO SWOJEJ NOWEJ PAŃCI:loveu: TRZYMAJMY KCIUKI ZA JEGO DOBRE ZACHOWANIE:kciuki:

TEKST DO OGŁOSZEŃ (od Marysia55):
http://www.dogomania.pl/threads/132966-Marcel-wrA-ciA-z-adopcji-ZnA-w-zbieramy-na-hotelik-Potrzebna-POMOC?p=12531624&viewfull=1#post12531624

ZDJĘCIA są na stronach:
53, 56, 61, 72-73, 87, 108, 113,

BANNERKI

LISTA DEKLARACJI

Madcat1981 - 10 zł XI, XII,I,II
Zachary - 20 zł XI, XII,I,II
agata51 - 50zł XI,XII, I
MakS - 20zł (w porywach do 50 zł
) XII,I,II
KubaP - 10zł XI, XII,I,
Bambino - 10zł XII, I,II
Luna123 - 100zł XI, XII, I,II
bico - 10zł XI, XII, I,II
anado - 1zł XI, XII, I,
majka50 - 20 zł
XI, XII, I,II,
gibon301 - 10 zł
XII, I,II,
agat21 - 10 zł
XII,I,II
LucySxy - 30 zł XI, XII,I,II

pani Sławomira z Pabianic - tajemniczy Anioł:loveu: - wpłaty na konto Murki - 20 zł

RAZEM: 321 zł

FINANSE
11.09
Yorija - wpłata po adopcji - 15 zł
Madcat1981 - dekl XI - 10 zł
Zachary - dekl XI - 20 zł
Luna123 - dekl XI - 100 zł
Mru - wpłata jednoraz. - 200 zł
Anado - dekl XI, XII - 2 zł
Kuba P - dekl XI - 10 zł
Agata51 - dekl XI - 50 zł
Madcat1981 -
dekl XII - 10 zł
MakS - dekl XII - 50 zł
Bambino - dekl XII - 10 zł
12.09
Majka50 - dekl XI, XII - 40 zł
Luna123 - dekl XII - 100 zł
Zachary - dekl XII - 20 zł
Bico -
dekl XII - 10 zł
wyróżnienia w allegro - 20 zł
Agat21 - dekl XII - 10 zł
opłata za hotel, transport, preparat - 375,70 zł

Kuba P - dekl XII - 10 zł

Anado - dekl I - 1 zł
Gibon301 - dekl XII, I, II - 30 zł
Pani Mirka z Holandii - wpłata jednoraz. - 50 zł
LucySXY - dekl XI, XII - 100 zł
Agata51 - dekl XII - 50 zł
Madcat1981 - dekl I
- 10 zł
MakS - dekl I - 40 zł
01.10
Bambino - dekl I - 10 zł
luna123 - dekl I
- 100 zł
Zachary - dekl I - 20 zł
bico - dekl I - 10 zł
agat21 - dekl I - 10 zł

Lucysxy - dekl I - 50 zł

opłata za hotel - 280 zł
(i 20 zł od pani Sławomiry)
Kuba P. - dekl I - 10 zł

Majka50- dekl I, II - 40 zł
Lucysxy - dekl II - 50 zł
Madcat1981 - dekl II - 10 zł
MakS - dekl II - 40 zł
02.2010.
luna123 - dekl II - 100 zł
Bambino - dekl II - 10 zł
Zachary - dekl II - 20 zł
Bico - dekl II - 10 zł
Agata51 - dekl I - 50 zł
Agat21 - dekl II - 10 zł
opłata za hotel - 300,00 zł
dopłata za hotel - 30,00 zł
RAZEM: 492,30 zł

po adopcji:
- 100 zł dla psa Pita link
- 98 zł dla Semira link
- 98 zł dla Dropsa link
- 98 zł dla Henia link
- 98,30 zł dla Bumeranga link

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marcelek przypomina mi Alfa :)

Niestety nie mam jak pomóc, ale moje pozytywne myśli wysyłam na szczęście. Trzeba stworzyć krąg zainteresowania wśród psiaczka :) Narobić troszkę szumu..

Posted

pare lat temu bardzo mroźnej i snieznej zimy znalazlam na ulicy(tzn w sumie on mnie znalazl:evil_lol:) takiego foksteriero- terierka dosc podobnego i nazwalam go Marcelek hihi
został mnie do konca swoich dni i juz sie dłzej nie błakal, wiec to imie musi byc szczesliwe