d_mich Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Kangalowiec']Ja mieszkam na wsi, i dla mnie najlepsze są spojrzenia ludzi kiedy to idę z psem na smyczy, a jeszcze lepiej kiedy mój pies spaceruje na smyczy i z kagańcem na kufie.[/QUOTE] Na takiej typowo wiejskiej wsi pies na smyczy kojarzy się z nieułożonym/problematycznym psem. Nieproblematyczne burki, które co najwyżej oszczekają przechodnia biegaja sobie przez cały rok dokąd im się tylko spodoba. A psy groźne bądź np. polujące na kury, itd. są albo na łańcuchu lub w kojcu albo na zamkniętej posesji. Wychowywałam się na wsi i pamiętam, że jak jednemu sąsiadowi pies uciekał z posesji, to wszyscy chowali się po domach ;) Quote
evel Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='PaulinaBemol']Mi sie wydaje ze to wynika z tego starego stereotypu ze krew wzbudza agresje dlatego np jak bedziesz karmic psa surowym miesem to bedzie agresywny. I na tej zasadzie pies czuje krew i reaguje agresja...ale przyznaje ze tu doszlo to do kompletnrgo absurdu.[/QUOTE] Ale wg tego "przekonania" żadna kobieta w wieku reprodukcyjnym nie mogłaby mieć psa :D Quote
PaulinaBemol Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 eee tam izolacja na te dni i już :P tylko nie wiem czy izolować psa czy kobietę Quote
WiedźmOla Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='PaulinaBemol']eee tam izolacja na te dni i już :P tylko nie wiem czy izolować psa czy kobietę[/QUOTE] Kobietę, przy okazji nie będzie wkurzać swojego TŻ podczas tych dni :lol: Quote
NinaVi Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Hahaha :lol: świetny temat :) ja się dowiedziałam, że znęcam się nad psem bo nie je codziennie gotowanego i chodzi w obroży :roll: Quote
WiedźmOla Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='NinaVi']Hahaha :lol: świetny temat :) ja się dowiedziałam, że znęcam się nad psem bo nie je codziennie gotowanego i chodzi w obroży :roll:[/QUOTE] Ty męczycielko czworonoga! :lol: Pewny dzieciak stwierdził, że mój pies nie ma oczu :D Jego babcia natomiast powiedziała z przestrachem w oczach, żeby chłopiec nie podchodził do niego, bo na pewno ugryzie! :roll: A dzieciak do babci: Ja się nie boję psów, WIEEEESZ? Szczyl z 7 lat :lol: Quote
zmierzchnica Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Moja znajoma ostatnio wzięła na DT psiaka. Nigdy wcześniej nie miała psa, więc jej stwierdzenia i rozmyślania na ten temat są rozbrajające ;) Mój hit: Ona - Wiesz, ten piesek to na pewno jest myśliwski! Ja - Tak myślisz, czemu? Ona - Bo cały czas chodzi po ulicy i wszystko wącha! :evil_lol: Quote
filodendron Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [quote name='zmierzchnica']Moja znajoma ostatnio wzięła na DT psiaka. Nigdy wcześniej nie miała psa, więc jej stwierdzenia i rozmyślania na ten temat są rozbrajające ;) [/QUOTE] Oj, kiedyś na cito wysyłałam znajomej "Sygnały uspokajające" Turid Rugaas - zobaczyła na trasie, że ktoś wyrzucił psa z samochodu, zatrzymała się i zabrała bidę. Żadnych doświadczeń w temacie, więc było że: pies się obraża na nią (bo siada odwrócony tyłem), jest wiecznie głodny (bo się oblizuje), wstydzi się jak coś zbroi (bo nie chce patrzeć w oczy), no i oczywiście jest zazdrosny o męża, bo jak się przytulają, to wpycha się między nich. Quote
zmierzchnica Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [quote name='filodendron']Oj, kiedyś na cito wysyłałam znajomej "Sygnały uspokajające" Turid Rugaas - zobaczyła na trasie, że ktoś wyrzucił psa z samochodu, zatrzymała się i zabrała bidę. Żadnych doświadczeń w temacie, więc było że: pies się obraża na nią (bo siada odwrócony tyłem), jest wiecznie głodny (bo się oblizuje), wstydzi się jak coś zbroi (bo nie chce patrzeć w oczy), no i oczywiście jest zazdrosny o męża, bo jak się przytulają, to wpycha się między nich.[/QUOTE] Mój wet takie zachowania uznaje za dominację, więc może już lepsza ta antropomorfizacja :diabloti: Moim zdaniem w lecznicy powinni dawać "Sygnały uspokajające" za darmo, przy każdym nowym właścicielu psa.. Quote
a_niusia Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 ide dzis z moja matka i naszymi psami na spacer. mojesa czarne, mojej matki pies jest bialy. i stara babka (ale taka naprawde bardzo stara, nie ze starsza pani) powiedziala: ooo black and white. a nastepnie wykonala w miejscu kilka ruchow tanecznych krecac tylkiem:)))) Quote
ulvhedinn Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [quote name='a_niusia']ide dzis z moja matka i naszymi psami na spacer. mojesa czarne, mojej matki pies jest bialy. i stara babka (ale taka naprawde bardzo stara, nie ze starsza pani) powiedziala: ooo black and white. a nastepnie wykonala w miejscu kilka ruchow tanecznych krecac tylkiem:))))[/QUOTE] Wielbicielka M. Jacksona? :) Quote
d_mich Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Mnie spotykają same urocze komentarze, które często bywają dziwne. Typu - "A co to za rasa?" a mój pies to mieszaniec, "Aaa, to suczka!" nie, to młody piesiek tylko jajca mu się nie świecą, ale cukierkowość dzisiaj przebrała swoją miarę. codziennie wychodzę z psem rano koło przedszkola, więc mijam podopiecznych z dziećmi. Przez ostatnie dwa dni pada u nas ciągle śnieg, a pies na spacery chodzi w szelkach Juliusa. Mijając pewną dziewczynkę, która była kilkanaście kroków od mamy, wskazywała palcem na mojego psa i krzyczała do mamy: "Mamo, popatrz, pieskowi jest zimno! Pieskowi jest zimno!". A to wszystko przez szelki ;) Nie był to chamski ani śmieszny komentarz. Po prostu dla mnie bardzo zabawny i uroczy... chyba się starzeję :roll: Quote
Joven Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 rzucam piłkę małemu (aportuje), obserwuje nas starszy pan, w pewnej chwili pan podchodzi i "co mu tak ta pilke pani rzuca i rzuca, sama by se pani pobiegala lepiej" chyba czas na wiosenna diete... Quote
puchu Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Będąc na spacerze z waimarem usłyszałam, że mam zamszowego psa :) Quote
Zuri.RR Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Mam trochę ponad 5-miesięcznego rhodesiana, w kłębie ma 60 cm. Idę z nim niedawno na smyczy na spacerze, z naprzeciwka mija nas grupa panów w wieku 50-60 lat. Jeden do drugiego (będąc na równi ze mną): "zobacz, jaki ładny jamniczek" :crazyeye: :lol: Quote
Diana S Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Zuri.RR']Mam trochę ponad 5-miesięcznego rhodesiana, w kłębie ma 60 cm. Idę z nim niedawno na smyczy na spacerze, z naprzeciwka mija nas grupa panów w wieku 50-60 lat. Jeden do drugiego (będąc na równi ze mną): "zobacz, jaki ładny jamniczek" :crazyeye: :lol:[/QUOTE] Buahhahhah hahhahahhah ahhahahhaa dobre :megagrin::megagrin: Quote
malagos Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='puchu']Będąc na spacerze z waimarem usłyszałam, że mam zamszowego psa :)[/QUOTE] Bardzo ładne i trafne określenie:) Mój dorsły syn patrząc na moją "dobrze wyglądającą" sunię - kundelkę wielkości jamnika powiedział "Dalia ma pyzatą pupkę" :) Quote
beta ata Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='zmierzchnica']Moja znajoma ostatnio wzięła na DT psiaka. Nigdy wcześniej nie miała psa, więc jej stwierdzenia i rozmyślania na ten temat są rozbrajające ;) Mój hit: Ona - Wiesz, ten piesek to na pewno jest myśliwski! Ja - Tak myślisz, czemu? Ona - Bo cały czas chodzi po ulicy i wszystko wącha! :evil_lol:[/QUOTE] Doskonałe! :-D :-D :-D "Pyzata pupka" tez świetna! :-D :-D :-D Quote
Tree Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Mam 10-letniego yorka, którego wielu ludzi bierze za szczeniaka ;) Śmiesznie się dziwią, jak dowiaduję się, ile naprawdę ma lat. Oprócz tego już raz został pomylony z kotem ;) Ostatnio idę z nim, z naprzeciwka nadchodzi facet i nagle: "Łowny czy wyścigowy?" :D Kiedyś też usłyszałam jak dość starszy facet mówił chyba do żony: "Jaki dziwny pies. Podczas sikania podnosi prawą nogę zamiast lewą..." Quote
Diana S Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Jak jest taki tyci, tyci nie dziwota, ze biora go za szczeniaka, sama bym pewnie zapytala ile ma lat ;) Stwierdzenie "lowny, czy wyscigowy" bardziej lowny, stad osoba pieknie zazartowala buhahhah Quote
narvika Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 ja widzę zależność!! mój czarno- biały border collie jest: - husky, jeśli ma szelki i biegnie przy rowerze - "tym mądrym psem od owiec" jeśli ćwiczymy posłuszeństwo albo gania gołębie - "tym psem od freesbie z zawodów" jeśli aportuje cokolwiek więc mam bordero- husky właściwie :D Quote
Kasi i Lena Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Moja kundlica została ostatnio wzięta za border collie a właściwie za tego mądrego psa do pasienia owiec ;) Quote
narvika Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 bo to nie jest border collie tylko rasa pt. "ten mądry pies od owiec', ewentualnie "ten od łapania freesbie" a najlepiej jest jeszcze jak ktoś w parku się czymś bawi i nagle zaczyna skakać nad moim Miśkiem, macha tym freesbie czy co tam ma w ręce i zachęca:p A mój cudowny pies jako że jest niepewny do obcych tylko patrzy głupio i nic nie robi (wtedy automatycznie przychodzi pytanie "a to na pewno TA rasa??" ) Quote
Recommended Posts