Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Belula ja tu czekam na Ciebie.Wiedziałam,że coś skrobniesz ;)
Ale już spadam do wyrka,bo jutro jedziemy z Negrusią do Opola do DS.
Cieszę się,że szczęśliwie wróciłyście i wszystko jest OK.

Posted

ciesze sie,ze psa uratowałyscie,tylko plisss,zakladajcie jej kaganiec i niechaj chodzi tylko na smyczy.
Jest na razie oszołomiona,nowe warunki,woli byc ostrozna.Jakie sa problemy z psami,okaze sie potem.

Posted

przeraził mnie opis warunków jakie tam nadal panują... mam nadzieję, że cudowne siły zadziałają i słowa P. Grzegorza się spełnią i koniec października=koniec tego schroniska=nowe dobre zycie dla psów.

Posted

Najpierw fotki z pola,chociaż najlepsze nie wyszły.. Ale chociaż jeden witający się załapał.

Zofia, przy zapalniczce zagląda w klatki.. Zapomniałyśmy kompletnie, że tam nie ma prądu!!!! Zadnej latarki, ani nic....

Biedny staruszeczek, nawet się nie podniósł..... Nadziei to on nie ma...

Nie wiem kto to? Ale ma okropne blizny na policzku...

I zupełnie zrezygnowaną minę... Nie podnosi się...

Piękny więzień!!

http://images32.fotosik.pl/382/233758f174040a12med.jpg

Kolejna piękność czekająca w KLATCE!!!!!

http://images26.fotosik.pl/285/efcec87739a6757cmed.jpg

Posted

Wyszło nieostro, ale to jakieś ŻYCIE jest!!! Milczące było... chiche...

Biały, puszysty psiaczek... Nie chciał nas.....

Czy to nie jest pupilka ARKI??? Bardzo się męczy sympatyczna sunia w klatce!!

No i na koniec piękna więźniarka, skazana za pięciokrotne morderstwo na Morbital :(

Nazwałam ją Klamka. Bo jak taki z niej Al Capone, to klamkę na pewno ma gdzieś schowaną!

Posted

agata-air napisał(a):
przeraził mnie opis warunków jakie tam nadal panują... mam nadzieję, że cudowne siły zadziałają i słowa P. Grzegorza się spełnią i koniec października=koniec tego schroniska=nowe dobre zycie dla psów.

Widać wielkie starania, tylko o to chodzi, że trudno cokolwiek zrobić, jak się ma 60 psów w oborze i klatkach... Nic się nie da zrobić. Najlepiej jak najszybciej te psy powywozić do DT, tylko trudno znaleźć. Sama widzisz, że dogomaniacy są zapchani po uszy zwierzyną, a nikt inny nie bardzo....
TRZEBA INTENSYWNIE SZUKAĆ DT !!!!!

Posted

A to zrobiłam wsadzając rękę w jakieś małe okienko, do środka, zamieszczam to zdjęcie, bo na deskach i na drzwiach widać sporo śladów krwi (powiększyłam sobie).
SZUKAJMY DT, Bo to warunki i stres doprowadzają psy do ostateczności.
A teraz dzięki wielu osobom jest i tak raj :(

Ato GROTESKA!!!! Dokładnie kilka metrów od budynków, gdzie konały te psy, na środku "podwórka" - była właścicielka urządziła dzieciom plac zabaw...

Część psów przy budach, boją się ludzi....

Posted

Klamka podczas przejęcia :)

A tu, bardzo grzeczna w samochodzie, chociaż Zofia żelazną ręką cały czas trzymała. W końcu skazańca wieziemy ...

A skazaniec zasypiał na siedząco...

Po wejściu do domu, klamka chciała się schować w pudełko.

Posted

Ale po dobraniu obroży natychmiast spacerek!

I zapoznanie z Łatkiem. Starszy Pan niestety "olał" koleżankę...

Przyszedł do nas kawaler i wszyscy się obwąchali bez scysji.

Dalsze zwiedzanie parku.

Posted

[quote name='salibinka']Oby się udało. Trzymam, co się da, za powodzenie.
Dzięki! Wszystko dobrze się skończyło!

[quote name='osho']dziewczyny - powodzenia :diabloti:
Twoje życzenie się spełniło! :) Dzięki!!

[quote name='sleepingbyday']pozdrów belulę. trzymam kciukasy za akcję.
Dzięki!!! :)

[quote name='bela51']Trzymam za Was kciuki. Przez 10 lat mialam agresywną ONkę.O spacerach bez smyczy i kagańca mogłam zapomnieć. Ale w domu to był anioł nie pies. Bardzo mi jej brakuje, bo niestety już za TM. Gdyby nie odległość, chętnie pomogłabym z transportem.
Dzięki, ja kiedyś też miałam wyjątkowo agresywnego psa i niestety głównie do ludzi. Ale gdybym mogła, to bym go wskrzesiła bez wahania!
++++ Azyl! Nigdy nie przestanę za Tobą tęsknić... ++++

[quote name='magda222']Ja też po cichu tu czekam aż dziewczyny wrócą i trzymam mocno kciuki!!!
Naczekałaś się Słoneczko, bo to niestety dość daleko. Ale opłaciło się jechać! :)

[quote name='Murka']Ja też trzymam kciuki... wielkie ukłony dla osób, które o tę sukę walczą.

Też adoptowałam sunię, która miała być uśpiona ze względu na agresję i nigdy nie żałowałam tej decyzji.
To była co prawda niewielka psina, ale ta "przygoda" nauczyła mnie, że trzeba bardzo uważać ze stawianiem krzyżyka na "psach agresywnych".
Niki była z nami ponad 8 lat i nigdy nikomu nie zrobiła krzywdy.
Dzięki, słowa Twe, eliksirem na niepokój mojej duszy ... :)

[quote name='andzia69']Dzięki Murka za twoje słowa:loveu:

Czy juz wiadomo coś? chciałabym choć obaczyc jak ta Gryzelda niedobra wygląda...
A patrz sobie do woli :) Ja też umierałam z ciekawości, jak ona wygląda.
A stopniowanie napięcia na wątku spowodowało, że wydawała mi się potworem, toteż sporo za dużą obroże zabralam...
Klamce założę wątek i zdjątka będą sukcesywnie..

[quote name='Betbet']Mam nadzieję, że suka okaże się aniołem i na stałe zostanie u którejś z dziewczyn. Bo po co ryzykować z adopcją. Nie każdy sobie z takim psem poradzi, a dziewczyny z tego co widzę mają doświadczenie. Czyli dom idealny. Czekam na wieści.
Podobno nie ma morderstwa idealnego i domu idealnego też pewnie nie ma.
Ale się postaram!! :) Dzięki!!

Posted

[quote name='brazowa1']ciesze sie,ze psa uratowałyscie,tylko plisss,zakladajcie jej kaganiec i niechaj chodzi tylko na smyczy.
Jest na razie oszołomiona,nowe warunki,woli byc ostrozna.Jakie sa problemy z psami,okaze sie potem.

Tak będzie, jak mówisz... Za kilka dni, może ona pokazać coś innego, niż teraz.
Będzie pod obserwacją, nie damy jej zrobić "głupstwa"
Dzięki!!

A tu już w domku, po spacerku. Klameczka chciała się bawić!

Potem pokazała, że wie, do czego służy wersalka!!!!

A tu normalnie, leżała sobie, Łatek obok, i koty były w pokoju, ale się nie załapały na fotkach!! Do czasu!! :smile:

Na tej fotce widać brzydkie pręgi na szyi Klamki. Boję się myśleć, co to może być... Jutro to zobaczę w świetle dziennym.
Teraz bida śpi, po wszystkich zawirowaniach...
Dobranoc ....

Posted

Belula:iloveyou::calus:, jesteś kochana:modla::Rose::klacz:
Nawet nie wiem, jak Ci mam dziękować ...
Wiem, że dużo pracy przed Tobą i mocno trzymam za Was Obie kciuki.
Zofio, dzięki serdeczne:Rose:

Posted

Belula! Bardzo się cieszę, że wszystko sie udało.Podziwiam Cię za wielkie serce i odwagę w podjęciu tej niełatwej decyzji.Myślę jednak, że w warunkach domowych Klamka nie będzie " potworem" , bo przecież to tylko bardzo skrzywdzony przez życie psiak. Mocno wierze, że wszystko będzie dobrze !

Posted

Belula! Ja znowu ryczę, ale dzięki Ci za te łzy bo to łzy radości.
Cokolwiek później będzie Klamka ma szansę na życie i za to Ci serdecznie dziękuję. Nie myślałam, że jeszcze kiedyś miłość na wątku będę wyznawać ( i to znowu kobiecie) ale to dla Ciebie::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki za te zdjęcia i realacje:-( Potworne.

chcialam jeszcze bardzo podziękowac qeram za determinację, zrównoważenie i lekcje kultury osobistej, której tutaj na wątku udzielił. chylę czoła.

Posted

Nie dziękuję, bo nie możemy zapeszać :)
Noc minęła spokojnie. Klamka jest grzeczna, już nie reaguje w ogóle na koty i na Łatka, który człapie po pokoju...
Natomiast na porannym spacerze w parku, wydało się, że bardzo boi się mężczyzn!! Widok Pana z naprzeciwka, idącego spokojnie ze swoim psiakiem, wmurował ją w ziemię. Nie patrzyła na psa w ogóle. Tylko na niego i nie była w stanie się ruszyć.... Wyraźnie było widać, że się panicznie boi. Za chwilę to samo z innym Panem.. Kobiet się nie boi.

WAŻNE!!!! Trzeba jak najszybciej zabrać stamtąd psy! Dziewczyny, dwójcie się i trójcie :) Tam jest strasznie, po kilka psów w kojcu, część w malutkich klatkach, Ranna sunia (podobno jest lepiej) w kojcu z 5-cioma psami !!
Większość z nich jest miła i naprawdę czeka na człowieka, małe i miłe, może nawet do bloku...
Jedzenie i preparaty, dzięki Wam, i fundacjom mają zapewnione, ale nie tego im najbardziej potrzeba...

Posted

[quote name='Belula']A to zrobiłam wsadzając rękę w jakieś małe okienko, do środka, zamieszczam to zdjęcie, bo na deskach i na drzwiach widać sporo śladów krwi (powiększyłam sobie).
SZUKAJMY DT, Bo to warunki i stres doprowadzają psy do ostateczności.
A teraz dzięki wielu osobom jest i tak raj :(

http://images49.fotosik.pl/21/0818267c6ad0900dmed.jpg

Ato GROTESKA!!!! Dokładnie kilka metrów od budynków, gdzie konały te psy, na środku "podwórka" - była właścicielka urządziła dzieciom plac zabaw...

http://images31.fotosik.pl/383/eb571208a85269demed.jpg

Część psów przy budach, boją się ludzi....

http://images47.fotosik.pl/21/0e60c05399828206.jpg

http://images34.fotosik.pl/382/b8fb56cdcb74620e.jpg
http://images32.fotosik.pl/382/4cb2566dbd6bfe38.jpg

Belula, czy mozemy uzyc Twoje zdjecia na stronie EMIR? Przypomniec ludziom co tam sie dzieje?
Jesli masz ochote napisz krotkie sprawozdanie z Waszej wizyty, jesli nie - moge wziac Twoje komentarze z dogo.

Bardzo sie ciesze sie ze sprawa suki sie rozwiazala - to wlasnie o to chodzilo, zeby ja jak najszybciej usunac z miejsca gdzie mogloby dojsc do kolejnych nieszczesc.

Bardzo sprawna akcja :-)

Posted

magda222 napisał(a):
Belula :loveu: Jesteście boskie :loveu: Ty i Zofia :loveu: I Klamka :loveu:

Negra też potwornie,panicznie boi się mężczyzn.
Ciekawe dlaczego?!

Własnie to mnie zastanawia. Kto tam zajmował się psami??

A trzymajcie kciuki za Zofię i Sleepingbyday, które właśnie teraz są w Krężlu, podjęły się zrobienia fotek wszystkim psom, łacznie z opisem i określeniem płci.

Pechowo, zrobiło się zimno, a przed nimi kilka godzin ciężkiej pracy.

Nie mówiąc o dojeździe samochodem, który już się wysłużył mocno.
Dziewczyny, wracajcie szczęśliwie!!
Czekamy na fotki i info!