Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja w tej chwili dodaje wg strony "emir" te które poszły do adopcji, więc nie ma problemu z poczekaniem - idealnie gdyby nowe fotki były już opisane oficjalną "emirową" :diabloti: numeracją

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Osho, przejrzałam zdjęcia w Twojej Galerii:
nr 30 to oczywiście osławiona Klamka, którą widać również w tle na zdjęciu nr 46.
Natomiast nr 19 to nasza tymczasowiczka Pola:loveu:

Posted

[quote name='osho']andzia, dla mnie to na 100% jest klamka, ale dziewczyny ją miały w rękach, dlatego je pytam, potem za dużo byłoby odkręcania

paros - na pewno kiwi możesz dac na "dzień dobry", resztę zobaczymy po strzałach zofii :diabloti:

Czyli Kiwi jeszcze czeka .... :-( pierwsza czekająca :cool3:

Posted

[quote name='Odi']Natomiast nr 19 to nasza tymczasowiczka Pola:loveu:

odi to napiszesz najpierw o poli? a ja ją już przerzucam do "w trakcie leczenia"... pola miała jakiś numerek "emirowy" - xx/k albo xx/m czy to było jeszcze przed ponumerowaniem psiaków przez "emir" ?

Posted

Zaraz zakładam wątek z fotkami psów, które wczoraj jeszcze były w Krężelu. Osobny wątek, coby nie blokować tego, bo zdjęć kupa, a chciałabym żeby szły jedno pod drugim.
Wczoraj ze Sleepingbyday wywiozłyśmy sukę bulowatą pręgowaną z wypadniętą macicą (to ta niby astka, pojechała do Emir, jest leczona). Niestety suka ta w nocy zagryzła towarzyszkę z boksu i poharatała inne psy. Do najwspanialszej Beluli pojechał za to maleńki liskowaty "dziadeczek" z Maciejowic, który przy bliższym zbadaniu okazał się kawalerem w kwiecie wieku :multi: Strasznie jest dzikawy - musiałyśmy go łapać na lasso, bo kłapał, ale jak go Belula oswoi będzie w 100% adopcyjny.

Co do Klamki - ja też mam wrażenie, że ona jest w ciąży...

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Zaraz zakładam wątek z fotkami psów, które wczoraj jeszcze były w Krężelu. Osobny wątek, coby nie blokować tego, bo zdjęć kupa, a chciałabym żeby szły jedno pod drugim.
Wczoraj ze Sleepingbyday wywiozłyśmy sukę bulowatą pręgowaną z wypadniętą macicą (to ta niby astka, pojechała do Emir, jest leczona). Niestety suka ta w nocy zagryzła towarzyszkę z boksu i poharatała inne psy. Do najwspanialszej Beluli pojechał za to maleńki liskowaty "dziadeczek" z Maciejowic, który przy bliższym zbadaniu okazał się kawalerem w kwiecie wieku :multi: Strasznie jest dzikawy - musiałyśmy go łapać na lasso, bo kłapał, ale jak go Belula oswoi będzie w 100% adopcyjny.

Co do Klamki - ja też mam wrażenie, że ona jest w ciąży...

Mam prosbe - bardzo chetnie bede uzupelniac informacje o psach na stronie galerii psow z K i M u EMIR i wstawiac ich zdjecia, ale prosze o jasne i zwiezle instrukcje, w stylu: pies xxx, informacja:......., zdjecie:..... (moge brac z dogo albo mozna mi przyslac na maila).

Nie daje rady przekopywac wszystkiego :-(, choc bardzo bym chciala.

Najchetniej info na maila, albo na dogo, ale z notka "dla Osiolka" ;-) to bede wiedziala ze to mam wstawic :-)

Posted

Ja też chętnie bym spytała, kiedy Straż zacznie zabierać psy. Wciąż dochodzi do kolejnych zagryzień... A na wątku "papuzim" czytałam, że domy dla nich są :shake: Na co czekamy? Aż problem sam się rozwiąże? :-( Spójrzcie im w oczy...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krezel-one-wciaz-czekaja-na-ratunek-18-10-08-a-122961/

To jest link do prawie kompletnej galerii psów z Krężela. Zdjęcia były robione w sobotę. Ostatnie kilka psów dodam jutro.

Posted

[quote name='zofia&sasza']Ja też chętnie bym spytała, kiedy Straż zacznie zabierać psy. Wciąż dochodzi do kolejnych zagryzień... A na wątku "papuzim" czytałam, że domy dla nich są :shake: Na co czekamy? Aż problem sam się rozwiąże? :-( Spójrzcie im w oczy...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krezel-one-wciaz-czekaja-na-ratunek-18-10-08-a-122961/

To jest link do prawie kompletnej galerii psów z Krężela. Zdjęcia były robione w sobotę. Ostatnie kilka psów dodam jutro.

Pogotowie i Straż dla Zwierząt jako pierwsza organizacja zaczęła zabierać psy w tej akcji, wiec odp. na pytanie kiedy zacznie zabierać jest co najmniej dziwne. Faktycznie papugi mają domy. Ale czy mieliśmy je zostawić je w tych klatach z gnojem, co były. Idąc tym tokiem rozumowania co Ty – mogę stwierdzić, ze jeśli DT deklaruje, że przyjmie papugę (odpowiednia, woliera, wiedza i karma), bo ma warunki to my dajemy mu... 1 krowę? Bo skoro chciał zwierzę to ma…
Nie zgadzam się z Tobą. Miesięcznie odbieramy ok. 100 psów i dla wszystkich są domy – DT lub stałe.
Natomiast bardzo dziękuję Ci i koleżance za nowe fotografie, prosiłem o przesłanie na maila: [email protected]. Bardzo nam on pomogą w szukaniu kolejnych miejsc. Serdecznie pozdrawiam.

Posted

[quote name='zofia&sasza']..............

Czy można te zdjęcia wykorzystać do zbiorczego zebrania fotek na jednej stronie? Wygodniej mieć fotki psiaków w potrzebie na jednej stronie :cool3:

[quote name='PiSdZ']......................
Natomiast bardzo dziękuję Ci i koleżance za nowe fotografie, prosiłem o przesłanie na maila: [email protected]. Bardzo nam on pomogą w szukaniu kolejnych miejsc. Serdecznie pozdrawiam.

To zrobię taka pomoc dostępną w necie.
Myślę, że takie zbiorcze zebranie fotek na jednej stronie pomoże znaleźć domki dla psiaków. Będzie widać jakie psiaki jeszcze cały czas czekają na szansę na życie :-(:-(

Posted

PiSdZ napisał(a):
Pogotowie i Straż dla Zwierząt jako pierwsza organizacja zaczęła zabierać psy w tej akcji, wiec odp. na pytanie kiedy zacznie zabierać jest co najmniej dziwne.

Na stronie EMIR publikujemy sprawozdanie i "rozliczenie" z zabranych psow.
Wspomniales w ktoryms z postow ze wzieliscie kilkadziesiat psow.
Wg naszego sprawozdania wzieliscie 9 doroslych psow i 18 szczeniat (z czego 2 poszly do adopcji). Czy nasze informacje sa prawidlowe? Jesli nie - poprosze o skorygowanie (dogo nie linkuje, sprawozdanie jest na stronie EMIR).

Posted

paros napisał(a):
Czy można te zdjęcia wykorzystać do zbiorczego zebrania fotek na jednej stronie? Wygodniej mieć fotki psiaków w potrzebie na jednej stronie :cool3:

Na stronie EMIR mamy galerie psow z Krezela i Maciejowic. Informacje sa stale uaktualniane, bardzo prosze o "input"

Posted

Po pierwsze - proszę mi za nic nie dziękować. Ja nie robię tego, co robię (wiem, że to mało, ale na tyle mnie stać - czasowo i finansowo) dla PiSDZ, Arki, Emira czy krasnoludka Śpioszka. Robię to wyłącznie dla psów.

Po drugie - zdjęcia są dostępne (o ile wiem) na rapidshare. Wysyłanie gigabajta danych mailem nie wchodzi w rachubę.

Po trzecie - zwrot za benzynę już otrzymałam od innej organizacji. Dziękuję za dobrą wolę, ale już nie trzeba. Pieniądze przydadzą się jakimś psiakom.

Po czwarte - na wątku poznańskim Grzegorzu napisałeś:
Zapewniam jednak, ze i dla tych z Krężela jest miejsce. I będą one do naszej organizacji przywożone w przyszłym tygodniu - więc spokojnie żaden pies z Krężela nie zostanie bez opieki i dla nich jest miejsce. My z Maciejowic i Krężela zabraliśmy kilkadziesiąt biedaków i kilkadziesiąt jeszcze zabierzemy.
To jak to jest? Macie kilkadziesiąt miejsc, czy kilkanaście jak czytam tutaj kilka postów wyżej? Nie piszę tego, by Was atakować - chciałabym po prostu wiedzieć na czym wszyscy stoimy.

Po piąte - proszę mnie nie podejrzewać o brak wrażliwości na los papug! Pracowałam kilka lat zawodowo przy tych ptakach, hodowałam je i nadal są bliskie memu sercu. Radziłabym tylko ostrożność przy wyborze DT. W środowisku hodowców tych ptaków jest wiele dziwnych sytuacji.

Paros - rób z fotkami co chcesz oczywiście. Isadora wie, skąd wziąć oryginały.

Posted

Suki cieczkują. A wiadomo, że jak jedna zacznie, to kolejne dołączają. Tak że "kości niezgody" będzie przybywało...

Odizolowanie psów od siebie nie jest możliwe ze względu na stan boksów...

A oto efekt. Na zdjęciu sobotnia ofiara astki.

Posted

potrzebne są dt koniecznie!!! psy sa w całkiem dobrym stanie fizycznym, ale wiekszość siedzi w tłumie (zagrożenia) i ma takie deficyty człowieka, że trudno było sprawdzić numer, jak 7 psów skakało wokół człowieka i na człowieka. a jak juz sie tego jednego złapie za szyję, to on się cały wije.
na te kilkadziesiąt tylko 2 agresywne do ludzi, ale ewidentnie lękowo i tylko obronnie, nie inicjuja ataku reszta skamle o kontakt z człowiekiem.
uwaga praktyczna - numery na tasiemkach to nie najlepszy pomysł. dużo zabrudzonych i odgryzionych, nie do rozpoznania. te tasiemki zwijają się i trzeba je rozwinąć na całej szerkości (co jest syzyfowa pracą przy wijącym sie i skaczącym psie oraz innym, które też chcą, żeby sie nimi zainteresować i skaczą), żeby sprawdzić, czy i jaki jest na nich numer. wynik - na wątku zofii&saszy.
byc może wyjściem byłoby pisanie numerów niezmywalnym markerem na obrożach przeciwpchelnych. nie wiem. wiem, że tasiemki nie zdają egzaminu.

sporo bardzo ładnych psów zostało, cąłkiem adopcyjnych. tzreba sie spieszyć, bo jak ten p. paweł odejdzie, to zrobi sie masakra.
w stodole, gdzie jest kilkadziesiąt psów w zbiorowych kojcach, jka przyjdą mrozy, bezie bardzo nieciekawie- tam zostało 2/3 dachu.
w klatkach króliczych siedzą nawet spore psy. zero ruchu. niektóre ledwo sie prostują.

Posted

a ja mam takie pytanie - sunia, która pojechała do Beluli była podejrzana o liczne mordy, teraz nagle jest inna suka, która również o to podejrzana - czy aby na pewno do Beluli pojechała suka, o której tak Arka krzyczała(bo ja mam mieszane uczucia - nie było zdjeć - o które co chwilę ktos prosił, miała byc tosowata - a to jakaś mała sunia w kolorze tosowatym)? bo zaraz okaze sie, ze tam jeszcze z 10 psów jest agreswynych wzgledem innych!

A poza tym - jeśli pracownicy (pracownik) i org. Emir, Arka wiedzieli o takich sytyacjach- z liczb zagryzionych psów (Arka pisała o 5) to raczej nie była to kwestia 1 dnia - to dlaczego tych psów nie zabrano w pierwszej kolejnosci, aby uchronic pozostałe???? DLACZEGO?

Posted

Andziu, tam jest jeden facet na 50-kilka psów. Z oczywistych powodów nie siedzi z nimi 24/24. Kto kogo zagryza można raczej domniemywać. Tylko co do astki/pitki jest pewność (no prawie).
Oczywiście, że tam może być więcej psów z agresywnymi zapędami. Jak tam byłyśmy w kilku boksach zwierzaki na siebie powarkiwały. Tak że pewnie jest dokładnie tak, jak piszesz. Tym bardziej, że suki zaczynają cieczkować.
Gdybyśmy mogły, wywiozłybyśmy w sobotę WSZYSTKIE psy. Ale nie ma ani jak ani dokąd. Więc może zamiast używać form bezosobowych (zabrano etc.) przejdźmy do konkretów. Ogłaszam otwarty konkurs:

Kto może zabrać kolejne psiaki z Krężela?

Zgłoszenia prosimy umieszczać na wątku...

PS. Poprzednie zagryzienia miały miejsce w boksach, gdzie nie było astki :shake:

Posted

zofia&sasza napisał(a):

PS. Poprzednie zagryzienia miały miejsce w boksach, gdzie nie było astki :shake:

czyli dalej są tam psy, które mogą gryźć....a teraz to nawet mogą robic łagodne dotąd psy, skoro są suki z cieczkami - jeden zacznie to wszystkie się rzucą:-(

Posted

astko-bulka, która zagryzła suke, jak tam byłyśmy, miała macicę wywaloną na wierzch, njaprawdopodobniej z powodu wielokrotnych stosunków płciowych podczas cieczki. 1. bolało ją i mogła być nadwrażliwa. 2. zniszczyła sucza konkurencję. pan opiekujący sie psami powiedział, że ten skład był w chlewiku bez zmian od miesiąca i nie było wiekszyc problemów ze strony tej astki z macicą w sosunku do innych zwierząt. poza tym conajmnije 1 pies (samiec) miał posoke na karku po tym zdarzeniu, więc i jemu sie dostało najwyraźniej. pewnie już wrzało w chlewiku.
natomiast "tosa", która zagryzła kilka psów, ronbiła to do spółki z psem biegającym luzem po podwórku (troche aastowaty zresztą). a tylko ona była zakwalifikowana do ewentualnej igły. byc może była prowodyrką faktycznie. ale tego nie wiemy...