agata-air Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ostatnie wydarzenia są coraz bardziej niepokojące. Nie tylko kolejne interwencje, coraz gorsza sytuacja w Krężlu a również konflik między fundacjami zajmującymi sie Krężlem. http://www.dogomania.pl/forum/f109/facet-katujacy-psa-wszystko-na-filmie-policja-nic-nie-robi-121261/index5.html#post11089455 post nr.45 Quote
Osiolek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 andzia69 napisał(a):a ja mam takie pytanie - sunia, która pojechała do Beluli była podejrzana o liczne mordy, teraz nagle jest inna suka, która również o to podejrzana - czy aby na pewno do Beluli pojechała suka, o której tak Arka krzyczała **** Na astke nikt nie mowi,ze jest morderczyni, to byla mila i przyjazna suka do psow. Raczej,z opisow Emir wynika, ze to ona musial byc ofiara, atakowana prze inne psy, liczne nowe i stare obrazenia. Musiala sie tez bronic a ze ma sile, to skutecznie to zrobila. Musiala miec cieczke, wypadnieta macica na to wskazuje, co prowokowalo psy do jej molestowania i walk miedzy soba. andzia69 napisał(a):A poza tym - jeśli pracownicy (pracownik) i org. Emir, Arka wiedzieli o takich sytyacjach- z liczb zagryzionych psów (Arka pisała o 5) to raczej nie była to kwestia 1 dnia - to dlaczego tych psów nie zabrano w pierwszej kolejnosci, aby uchronic pozostałe???? DLACZEGO? **** NIE WIEDZIELISMY o tym, ze to ten sam pies zagryzl juz piec innych. P.Pawel nam powiedzial dopiero przy ostatnim zagryzieniu,ze to ona jest sprawczynią zagryzien w stodole. Widocznie sam dopiero do takich wnioskow doszedl, lub zobaczyl naocznie, lub fakty pozbieral razem. Suka i pies(tak samo umaszczone, tosowato), okazuje sie,ze przemieszczaly sie same z boksu do boksu... Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Osiolek, być może mówisz o dwóch różnych astkach. ta, która ponoć była bardzo pogryziona, i którą miały do wawy razem z tosą wieźć belula z zofią, ale na miejscu okazało się, że nie jest źle (i faktycznie, ona leży w kącie wycofana, ale pogryzień nie było widac starsznych),to nie ta astka, która miała macicę na wierzchu i która zagryzła w sobote sunię. Quote
Zofia.Sasza Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Grzegorz napisał, że są miejsca dla psów z Krężela. Ja chciałabym się dowiedzieć ile, i kiedy psy zostaną zabrane. Tyle. Nikt się tu go nie czepia (ja na pewno nie), ale dość trudno uzyskać konkretne informacje... A sama wiesz, że czekać nie ma na co. Z ostatniej chwili - 6 psów opuściło Krężel. Suki z cieczką zostaną (zostały) umieszczone w klatkach. Quote
Osiolek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='sleepingbyday']Osiolek, być może mówisz o dwóch różnych astkach. ta, która ponoć była bardzo pogryziona, i którą miały do wawy razem z tosą wieźć belula z zofią, ale na miejscu okazało się, że nie jest źle (i faktycznie, ona leży w kącie wycofana, ale pogryzień nie było widac starsznych),to nie ta astka, która miała macicę na wierzchu i która zagryzła w sobote sunię. Z tego co wiem byla tam tylko jedna astka, SALWA, ktora jest teraz u EMIR. Moze byc ze jak tam bylyscie to ona nie byla az w tak zlym stanie jak wtedy, kiedy ja zabierano, poza tym jak ona lezala w kacie wycofana, a oswietlenie bylo takie sobie, to moze byc ciezko zauwazyc. Quote
Zofia.Sasza Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Porządkując: Niby-tosowata suka Klamka podejrzewana o zagryzienie kilku psów do spółki z tosowatym psem K/66 w piątek pojechała na DT do Beluli. Salwa, astka z wywiniętą macicą która w nocy z soboty na niedzielę zagryzła wilczkowatą sukę (zdjęcie na tym wątku kilka postów wyżej) w sobotę pojechała ze mną i Sleepingbyday do Emira Miniboksia niewielka czarna z białym pogryziona suczka, do której w piątek przyjechał wet w sobotę byla nadal w Krężelu (drugi chyba boks w oborze). Miała być dziś zabrana. Quote
Belula Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Muszę jeszcze napisać, że u mnie wszystko ok, zarówno sunia jak i staruszek nie sprawiają mi większych problemów... Jedno, co ich łączy, to przepotworny strach... Tak, jak ten staruszek się boi, to ja jeszcze nie widziałam czegoś takiego!!!!!!! Sunia nieco lepiej, bo jest młodsza i bardziej harda psychicznie... A swoje przeżyła, nie wiem co, ale dokładnie oglądałam jej szyję wczoraj, ma głębokie blizny od drutu, jeszcze pod szyją nie do końca zabliźnione, koloru jeszcze różowego (stare bledną). Drugie werżnięcia w skórę ma za łapami, tak jakby nosiła szelki za małe z drutu, który jej wrósł w ciało.. Co to do gwinta było???? Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 te sunie sie w opisie mieszają , bo one są obydwie takie astkowo-bulowe-miniboksiowe. no, bulko astka z macica wcale nie jest boksiowa, ale z kolei ta boksiowa też nie jest jakoś wybitnie boksiowa. ale rekapitulacja zofii&saszy jest odpowiednia. to ta niby boksia była ofiarą pogryzienia, my naprawde sie jej przyglądałysmy porządnie, nie było źle. obora i ciemność nie mają nic do rzeczy, macałam ją, wywijałam głowę. no chyba, że leżała na otwartej ranie na boku. ale watpię. a ta, co zagryzła sukę, to z macicą wywinietą i jest u emir. i i z nią wcześniej nie było problemów ufff... kompletny metlik :evil_lol: Quote
Zofia.Sasza Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Dobre wieści! Nadia jest w drodze do schroniska w Łęczycy. 3 suki w najgorszym stanie jadą teraz do Schroniska w Zgierzu. 2 psiaki zmierzają na Śląsk do wolontariuszy Arki :multi: Zostało 49 psów Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 to już -10, razem z tymi o których pisałaś wczesniej? zofia, da się zidentyfikować te, które dziś pojechały, żeby porządnie apdejtować strone krężlowską? a zdjęcia doszły? Quote
Zofia.Sasza Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 No przecież tu na wątku już jedno dałam ;) dzięki za wsparcie sprzętowe i przesył :loveu: Myślę, że będzie je można zidentyfikować, jak syn Osoby Której Imienia Nie Wolno Wymawiać wróci z trasy. Quote
osho Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 zdjęcia doszły :diabloti: i jestem w trakcie ich cięcia, skalowania itd...mam nadzieję że uporam się ze strona wkrótce dojdźcie proszę do wiedzy które z psów na fotkach już opuściły krężel i dokąd, żeby faktycznie było wszystko up-to-date Quote
emilia2280 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 mariamc napisał(a): A co ze schroniskiem w Jędzrzejewie[30 km od Trzcianki}? Mam nadzieję, ze względu na te biedne psiaki tam przebywające, że zrobił już Pan tam porządek??? A co tam jest zle, o co chodzi z tym schroniskiem w Jedrzejowie? Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 nie za ma co zupełnie... sasza się radykalnie zmienił :razz:. osho, po apdejcie tych psów, które mają dt i mają watki na dogo padłam czasowo, dlatego nic nie zrobiłam kolejnego. sa już nowe wątki, więc przydałyby się i nowe apdejty - ale nie ma zmiłuj, będe mogła tego dotknąć dopiero po powrocie, czyli w przyszłym tygodniu. do tego czasu zastanów się, co byś chciał miec zrobione w drugiej kolejności, czyli co moż epoczekac jeszcze tydzień i daj mi znać. Quote
mariamc Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Schronisko w Jędrzejewie znajduje się na t.z. czarnej liście schronisk w Polsce.Reszta na PW. Quote
osho Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 sleepin' : dogadamy się jak będziesz już miała czas bo sam nie wiem ile uda mi się popchnąć do tego momentu samemu (i oczywiście, mega thanx, za dotychczasowe wsparcie!!!) Quote
sleepingbyday Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 żadne mega thanx mi sie nie należy :shake:. odezwę się. Quote
Osiolek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 zofia&sasza napisał(a): Myślę, że będzie je można zidentyfikować, jak syn Osoby Której Imienia Nie Wolno Wymawiać wróci z trasy. :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: To mi sie podoba :-) Moje mizerne cztery gwiazdki przy tym to nic ;-) Choc z drugiej strony syn **** chyba nie jest na trasie - wiec to nie ta sama osoba, choc zblizona ;-) Quote
Zofia.Sasza Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Pogłaszcz mnie! I mnie! I mnie! Co ta ciotka tam tak pisze i pisze???? Zobaczmy... O nas! Ona o nas pisze! Może ktoś to przeczyta i zabierze nas do domu? Może nawet pokocha? Quote
paros Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Dziewczyny, to może zebrać te fotki z podpisami obok siebie na jednej stronie i umieścić w necie i niech kto może, kto chce rozprowadza apel o psiakach czekających na szanse na życie :-( podając link do zbierczej strony Ja wiem, że jest galeria, o której pisze Osiolek ale ludzie inaczej odbierają stronę, na której mają mnóstwo fotek a inaczej kiedy kolejno oglądają po jednej fotce :cool3: Może zrobić też im allegro z tymi fotkami i podpisami? Powinny chwycić za serce :-( Quote
osho Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='paros']Dziewczyny, to może zebrać te fotki z podpisami obok siebie na jednej stronie i umieścić w necie i niech kto może, kto chce rozprowadza apel o psiakach czekających na szanse na życie :-( podając link do zbierczej strony Ja wiem, że jest galeria, o której pisze Osiolek ale ludzie inaczej odbierają stronę, na której mają mnóstwo fotek a inaczej kiedy kolejno oglądają po jednej fotce :cool3: no, ja tak zrobiłbym - były wszędzie odnośniki do Rumbo podawane więc aktualne fotki "One nadal czekają" na początku byłyby wręcz wskazane, i think Quote
Osiolek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 paros napisał(a):Dziewczyny, to może zebrać te fotki z podpisami obok siebie na jednej stronie i umieścić w necie i niech kto może, kto chce rozprowadza apel o psiakach czekających na szanse na życie :-( podając link do zbierczej strony Ja wiem, że jest galeria, o której pisze Osiolek ale ludzie inaczej odbierają stronę, na której mają mnóstwo fotek a inaczej kiedy kolejno oglądają po jednej fotce :cool3: Może zrobić też im allegro z tymi fotkami i podpisami? Powinny chwycić za serce :-( Paros i Osho -na stronie EMIR jest wlasnie zdjecie wszystkich psow, na jednej stronie. Oprocz tego mozna kliknac na zdjecie i kazdy pies ma swoja "podstrone" (tam gdzie nie mam fotek narazie nie ma "podstrony") Osho - strona forall okropnie powoli chodzi, przynajmniej mnie :-( Mozna przyspieszyc? Poza tym zdaje sie ze sa dwie numeracje - ja uzywam te, ktora zrobily EMIR i ARKA, po kazdym sprawozdaniu uzupelniam info. Nasza strona i tak bedzie - wlasnie ze wzgledu na to "rozliczenie" z psow. wiec moze lepiej polozyc wspolnie energie zeby ja ulepszyc, a nie prowadzic dwie strony? Jak dostane jasne intrukcje to chetnie pouzupelniam :-) Quote
MałGośka Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Kochani - nie mam niestety czasu ni możliwości przebrnąć przez strony niniejszego topiku :oops: a chciałabym dowiedzieć się kto w chwili obecnej podejmuje decyzje i zajmuje się całą logistyką? Mam u siebie (schronisko w Wieluniu) maciejowicką przecudną dwójkę - Bonnie i Clyde. Widzę, że wciąż potrzeba pomocy - i ustaliłam z moją p. Krysią, że możemy dać schronienie jeszcze jednemu psiakowi. Może to być jakaś sunia z cieczką - poddamy ją kastracji jak tylko będzie można. Niestety potrzebny byłby transport do nas. Z kim mam o tym rozmawiać? Quote
paros Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='Osiolek']Paros i Osho -na stronie EMIR jest wlasnie zdjecie wszystkich psow, na jednej stronie. Oprocz tego mozna kliknac na zdjecie i kazdy pies ma swoja "podstrone" (tam gdzie nie mam fotek narazie nie ma "podstrony") Osho - strona forall okropnie powoli chodzi, przynajmniej mnie :-( Mozna przyspieszyc? Poza tym zdaje sie ze sa dwie numeracje - ja uzywam te, ktora zrobily EMIR i ARKA, po kazdym sprawozdaniu uzupelniam info. Nasza strona i tak bedzie - wlasnie ze wzgledu na to "rozliczenie" z psow. wiec moze lepiej polozyc wspolnie energie zeby ja ulepszyc, a nie prowadzic dwie strony? Jak dostane jasne intrukcje to chetnie pouzupelniam :-) Rzeczywiście teraz jest przegląd psów na jednej stronie :lol: Dziwne ale sprawdziłam teraz i strona http://rumbo.forall.pl wchodzi dobrze :cool3: Może chwilowo serwer był obciążony albo net gorzej chodził :roll: Ja robiłam stronę na początku akcji i umieściłam te informacje, które otrzymywałam. Niestety skąpe :shake: Na mojej stronie informacje podstawowe są pod fotką, a po kliknięciu na fotkę pojawia się duże zdjecie. Chciałam pomóc, a skoro jest przegląd psów na stronie Emir to pozostaje teraz promować tę stronę i wszędzie ogłaszać i może w oparciu o swoją stronę zróbcie apel na allegro :cool3: Quote
Recommended Posts