Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zastanawiałam się, czy padnie tą wątpliwość. też się boję, że się odezwą święto*ebliwi. te miejsca spełniają warnki nazwy, ale cóż...
obóz zagłady psów, obóz kaźni psów - tu się nie ma o co przyczepić a sens ten sam...

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

sleepingbyday napisał(a):
może założyć tam forum? da się?

to jest cms - i to popularny - więc dodatków sporo - ale za to serwer jest darmowym hostingiem z ograniczeniem do 60 mega, więc hmmm ..... problem (ale możemy do tego wrócić jak będa wszystkie psy - czytaj: fotki - wrzucone i ocenimy ile jest miejsca)

zdjęcia na boku -- generalnie w joomli! środkowa częśc jest "natywnie" przeznaczona na zawartość - w sumie mozna na "marginesy" w zasadzie dowolną rzecz wstawić (tak jak teraz np jest menu / logowanie / who's online ) ... pytanie czy efekt będzie estetyczny? ja raczzej wykorzystałbym 2 wolne pola obok "najpopularniejsze" i "ostatnie" (tego zresztą nie musi być)

czcionki - można zmieniać ... tyle że znów jak przesadzimy to sie pstrokacizna robi ... strona na razie wygląda tak jak w moim osobistym odczuciu wygląda przejrzysta, czytelna witryna (ale: de gustibus...) ... fakt, nie jest kompletna

hmm ... strona główna jest najwazniejsza, bez dwóch zdań ... warto podyskutować co powinno się na niej znajdować - np odnośnie drastycznych fotek - czy chcemy od razu walić po oczach (prawdą, niestety) czy nastawiamy się równiez na wizyty dzieci (a link do np galerii oznaczamy ostrzeżeniem) ???

dalej: sposób prezentacji zdjęć tak jak teraz - w tekście ? czy dodatkowa pozycja w Menu - Galerie - i same fotki ? (z podpisami ewentualnie)

co do uwag arki do rozwlekłośco kontaktów - więc może zrobić tak: jedna pozycja w menu: coś w rodzaju "organizacje zaangażowane" i tam jest miejsce na przdstawienie siebi, łącznie z numerami kont i co się tam chce + druga pozycja : Kontakty - i tu tylko nazwa/telefon/e-mail ?

(co do obrazka tła : jest jeszcze jeden minus - zastosowany szablon wyglądu jest elastyczny co do szerokości okna - więc obrazek byłby deformowany przy róznych rozdzielczościach)

emir: no własnie - to jest dodatkowy problem - z kolei "obóz koncentracyjny" ma jasny. klarowny przekaz i treść - "obóz kaźni" ... tu już się to rozmywa trochę ... przekaz ten sam, natomiast same słowa już jakoś nie to ...... gosh, a slogan jest ważny i to bardzo!

Posted

sleepingbyday napisał(a):
zastanawiałam się, czy padnie tą wątpliwość. też się boję, że się odezwą święto*ebliwi. te miejsca spełniają warnki nazwy, ale cóż...
obóz zagłady psów, obóz kaźni psów - tu się nie ma o co przyczepić a sens ten sam...

Nie nazwalbym wlasnie tego jako swieto*jebliwe. Emir ma racje.

Posted

zdjęcie z aukcji, [te małe zdjątka na samym dole] lewy górny róg-czarny psiak przytulony do ściany!!!
ja mam zdjecie robione innego dnia i siedział identycznej pozycji, wprasowany w róg pomieszcenia!! pisałam tu, na wątku czy ktos moze sprawdzić co z nim---depresja? boi sie innych?

Posted

mimiś napisał(a):
zdjęcie z aukcji, [te małe zdjątka na samym dole] lewy górny róg-czarny psiak przytulony do ściany!!!
ja mam zdjecie robione innego dnia i siedział identycznej pozycji, wprasowany w róg pomieszcenia!! pisałam tu, na wątku czy ktos moze sprawdzić co z nim---depresja? boi sie innych?

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Popieram przedmówcę w kwestii wkładania zdjęć pod tekst. Albo nie widać zdjęcia, albo tekst się nie czyta. Tertium non datur.

Od razu widać profesjonalistkę :)

osho napisał(a):
[...ciach...]hmm ... strona główna jest najwazniejsza, bez dwóch zdań ... warto podyskutować co powinno się na niej znajdować - np odnośnie drastycznych fotek - czy chcemy od razu walić po oczach (prawdą, niestety) czy nastawiamy się równiez na wizyty dzieci (a link do np galerii oznaczamy ostrzeżeniem) ???
[...ciach...]

Może się mylę, ale pod moim moherowym beretem tłuką sie założenia:

• temat musi być okrzyczany, teraz, zaraz, natychmiast, na fali. Kosztem ambitnych zalożeń i zgodności z cmsami, cssami, itd. Strona ma mieć prosta mapę. Czytelną, prostą jak budowa cepa. I 1-2-3 elementy graficzne (zdjęcia) które siekną mielonym po gałach. Sorry ale zdjęcie szczylków za kratkami urocze, rozrzewniające, ale z tych co na stronach obok wiele. Wybaczcie. Wśród tego materiału zdjęciowego który przejrzałam jest co najmniej kilka które krzyczą. I to niekoniecznie te ze zwłokami. Mają krzyczeć, a nie tylko rozczulać.
  • Nie czarujmy się że dzieci będą walić kilometrami do strony, raczej pójda na blogaska z wirtualnym adopcjami.
  • Logo, główka, motto graficzne - może pogombinować kolaż, nie wiem tak na szybko powiedzmy: warstwa 10-15% szarości to migawki z ekshumacji przeciągnięte delikatnym gradientem. Środkowy plan ten psiak z uszami jak nietoperek i ze dwa jeszcze (50% przezroczystość). Na pierwszym planie psiaki, zbliżenia, głownie na oczy, spojrzenie.

osho napisał(a):
[...ciach...]
dalej: sposób prezentacji zdjęć tak jak teraz - w tekście ? czy dodatkowa pozycja w Menu - Galerie - i same fotki ? (z podpisami ewentualnie)

Fotki ułożone tak aby można było ułożyć historyjke. Tylko krótkimi zdaniami-hasłami. Np "kiedyś miał nadzieję..." "Dlaaczego...?" "Przecież widzieli..." "gdzie byli ludzie..."(no cos mocniejszego moze na razie tak na szybko)

osho napisał(a):

(co do obrazka tła : jest jeszcze jeden minus - zastosowany szablon wyglądu jest elastyczny co do szerokości okna - więc obrazek byłby deformowany przy róznych rozdzielczościach)

Przecież można ustawić na sztywno

osho napisał(a):

emir: no własnie - to jest dodatkowy problem - z kolei "obóz koncentracyjny" ma jasny. klarowny przekaz i treść - "obóz kaźni" ... tu już się to rozmywa trochę ... przekaz ten sam, natomiast same słowa już jakoś nie to ...... gosh, a slogan jest ważny i to bardzo!

Nie bić tak sobie pogadałam :):):)

Posted

Isadora, nie za wiele dyskutantów, więc pogadam z tobą ;-) bo trzeba w końcu obgadać ...

• ok, więc nadal pozostaje problem sloganu,
  • z opisu header'a nic nie zrozumiałem :diabloti: tzn zrozumiałem ale nie umiem sobie wyobrazić co masz na myśli,
  • w moim (!) odczuciu prosty graficznie nagłówek z jedną fotką + jakiś tekst byłby czytelniejszy niż kolaż z wielu fotografii,

• jeśli masz na myśli jakieś konkretne fotki, mozesz dac linki ? ja nie przeglądałem wszystkich fotek pod tym kątem... z tych co oglądałem najbardziej mi szczeniorki wpadły w oko, ale jasne czemu nie porównać ich z innymi,
  • [od tego punktu zacząłbym, żeby ta żaba znikła wreszcie ]

• zdjęcie na sztywno (w tle) - mozna ale trzeba założyć dla jakiej minimalnej rozdzielczości ma się mieścić w ramach, podobnie z ustawianiem na sztywno całej strony ... skoro elastyczność działa dobrze po co z tego rezygnować jeśli to bonus ? no i ja też uważam, że fotka pod tekstem to błąd...
  • więc która fotka na dzień dobry na stronę główną NAD tekst ?
Fotki ułożone tak aby można było ułożyć historyjke. Tylko krótkimi zdaniami-hasłami. Np "kiedyś miał nadzieję..." "Dlaaczego...?" "Przecież widzieli..." "gdzie byli ludzie..."(no cos mocniejszego moze na razie tak na szybko)

no to zapraszam do pomocy, jak już się wszyscy zgodziliśmy, moje teksty są za suche

p.s. Isadora, czy ja to ciebie pytałem o ustawienie smtp w joomli! ?

Posted

[quote name='ARKA']A ja nie wiem czy to nie jest ta ciezarna czarna sunia co ja Emir ostatnio zabrala, w piatek.[/quote-
-oby!! ale jakby ktos sie wybierał do Krężla-sprawdżcie , prosze

Posted

szybszy_od_dylizansu napisał(a):
Gdyby husky został złapany wezmę go na DT. Proszę o informację pod nr. 501 13 86 85

On trzymal sie tych pracownikow, byl przy ich przyczepie campingowej. To nie jest pies jak inne psy w Krezlu np. ktore uciekają od ludzi a koczuja przy budynkach. Nie wiem natomiast czy on sobie "wycieczek" nie robil.:shake:
Z tego co pamietam mowili, ze nie, wiec dlatego zwrocilam uwage na to,ze psa nie ma i zapytalam o niego.

Posted

Przepraszam, nie w temacie jestem, bo wróciłam dopiero z urlopu- jak mogę pomóc?
Nie daję rady przebrnąc przez cały wątek.
Czy ktos tam jeździ? Jestem do dyspozycji i mam samochód.

Posted

W pracy poprosiłam kilka osób - Przyjaciół zwierząt o pomoc w zakupie Advocate.
Otrzymałam pomoc w postaci gotówki:
Pan Stanisław K. 40,00 PLN
Pani Joanna P.-B. 20,00 PLN
Pani Iwona M. 30,00 PLN
Pan Jacek K. 20,00 PLN
Koszt jednej pipety Advocate dla najwyższego przedziału wagowego (25 kg-40kg): 39,50 PLN
Za uzyskane od w/w Darczyńców pieniądze zakupiłam dziś trzy pipety Advocate o największej pojemności (4 ml).
Otrzymałam trzy rachunki:
Pierwszy jest wystawiony na Darczyńcę Pana Stanisława K. i temu Darczyńcy jutro zwrócę różnicę w kwocie 0,50 PLN.
Drugi jest wystawiony na dwoje Darczyńców Panią Joannę P.-B. oraz Pana Jacka K. i obojgu tym Darczyńcom zwrócę po 0,25 PLN.
Trzeci rachunek jest wystawiony na Panią Iwonę M., której niczego nie zwrócę;)
Oryginały rachunków otrzymają Darczyńcy, zaś sobie zatrzymam kserokopie.

Poczekam jeszcze do czwartku na ewentualne :razz: co nieco z dwu lecznic i w piątek wyślę całość do Warszawy, tak , jak napisała Emir:)

Posted

A może by tak z powiatowym pogadać u nas w ZAMOŚCIU,bo na razie jest u nas zakaz z wiadomych przyczyn przyjmowania psów .NApiszcie ile psów na już potrzebuje ulokowania.NIe obiecuję,ale wybadam wtedy sprawę i dam znać

Posted

[quote name='funia']

Rudawy jest samcem

ON-ka sunia

Piesek bialy, dropiate lapki, z czarna kufą i glowa, strzalka bialą na glowie....POSZUKIWANY- biega bardzo podobny po polu w Krezlu....nie chcial podejsc do nas:shake:

FIGA-dzis wyszla z budy sunia i to moze byc FIGA-w Maciejowicach. W Krezlu nie bylo podobnego pieska chyba ze..biega po polu:shake:

Posted

MACIEJOWICE

Maciejowickie psy, ktore pozostaly, sa w wiekszosci psami srednio-duzymi(powyzej 30kg).srednimi(25-30kg).
To sa psy dla prawdziwych facetów.:evil_lol: Panowie, gdzie jestescie??:p

Kiedys, kiedys, jak przygarnelam malą sunie, to TZ odmowil wychodzenia z nią na spacery, powiedział: no cos ty prawdziwy facet z takimi malymi psami nie wychodzi, to wstyd:evil_lol: Potem mu przeszlo;)

Płec nieznana

Inny, w tym samym typie psiak.

Płec nieznana

Posted

dolores181 napisał(a):
Arka czyli nie ma szans że tam jest gdzieś moja suczka czarna podpalana? Ani w jednym ani w drugim schronisku??? :placz:

W Kręzlu jeszcze nie sprawdzilam, spokojnie, na dniach..Nie płacz, nadzieja umiera ostatnia!!!