Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mośka napisał(a):
Mam pilną prośbę do autora strony www.rumbo.forall.pl

Czy mogę podać adres tej strony w artykule, który ma szansę na publikację w gazecie ? Byłabym wdzięczna o pilne info. Dodam, że artykul
będzie apelem o domy.

Pewnie, że możesz :lol: po to ją robiłam aby psy były skatalogowane.
Tylko brak informacji o wielu psiakach:cool3:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Podaję link do aukcji allegro, która teraz zamienia sie w stronę. Oczywiście tu nie jest jako aukcja, ale jest podane co potrzeba. Jak uporam się z aukcjami i innymi gadżetami dla psiaków, czekającymi w kolejce dopracuję. Ponadto postaram się jak czas pozwoli zrobić możliwość komentarzy. W każdej chwili mogę dokładać co najbardziej potrzebne.

Ta strona nie ma za zadanie robić konkurencji stronom zrobionym już tutaj. Zostałam do tego zmuszona. A że wejścia jakie mam na serwerze liczą się w setkach tysięcy rocznie, więc oczywiste że i ta strona szybko wskoczy w goooglach. Umieszczę na niej tez link do aukcji jak już wystawię.

http://www.patyk.cad.pl/krezel

:)

Posted

emir napisał(a):
Odpowiadam : mamy SUKĘ bez ran na łapie; jest jasna kremowa ale mniejsza niż pies prezentowany na tym zdj. była zabrana z szopy z boksu 3 po prawej stronie; jej zdj. robione u nas będą zamieszczone jutro ( ja nie potrafię wstawiąć) zdjęcia pozostałych psów będących u nas również wstawimy - prosze o cierpliwość

Suka bez ran to suka nr 62, młoda trochę nieufna i strasząca,
nr 15 to pies z raną na łapie :-(

Posted

Isadorko ,ta Hienka na zielonej trawce jest u mnie[zdjecie zrobione juz w dt]- druga,siostra- została -taka sama . moja bedzie do adopcji po wyleczeniu [ jest pod opieka Fundacji Azylu pod Psim Aniołem]-to na wypadek ,gdyby rzuciły sie chętne domki;) pierwszeństwo ma oczywiscie ta co została...

Posted

paros napisał(a):

nie mogę znależć tej suki nr 62; poprosze o przekopiowanie na wątek - żebym mogła porównac i dać odp.

Posted

emir napisał(a):
nie mogę znależć tej suki nr 62; poprosze o przekopiowanie na wątek - żebym mogła porównac i dać odp.

Suka nr 62, to ta, która siedziała przypięta na łańcuchu na przyczepce samochodowej przed tą rozwalającą się stodołą.

Posted

paros napisał(a):

suka nr 62 TO NIE JEST SUKA, KTÓRA JEST W EMIRZE

Posted

mimiś napisał(a):
Isadorko ,ta Hienka na zielonej trawce jest u mnie[zdjecie zrobione juz w dt]- druga,siostra- została -taka sama . moja bedzie do adopcji po wyleczeniu [ jest pod opieka Fundacji Azylu pod Psim Aniołem]-to na wypadek ,gdyby rzuciły sie chętne domki;) pierwszeństwo ma oczywiscie ta co została...

mimiś a dostaniemy jakieś zdjęcia i opisy ?

Posted

jasne , tylko zagoniona jestem-moją prywatną suke pogryzła inna -codziennie jezdze na zastryki, do kompa tak z doskoku-jak troche opanuje sytuacje załoze wątek niuni

Posted

W naszej miejscowości naliczyłam jedenaście lecznic i dwie hurtownie leków weterynaryjnych.
Dzisiaj obdzwoniłam, ewentualnie obeszłam dziewięć lecznic.
Wszędzie prosiłam jedynie o preparat Advocate, obroże Preventik i tak, jak pisała Emir, o preparaty zawierające biotynę, preparaty wzmacniające i odżywki.
W dwu obiecali jakieś leki lub odżywki i kazali mi przyjść we czwartek.
W sześciu lecznicach oraz w obu hurtowniach odmówili pomocy.

Okrutnie przykro mi się zrobiło podczas rozmowy telefonicznej z właścicielem lecznicy
Biomedlek; ul. Kosynierów Gdyńskich; Gorzów Wlkp.
Powiedział on dosłownie: jeśli miasto nie dało, to ja złotówki nie dam.
Przykro słyszeć takie słowa od człowieka, który utrzymuje się z istnienia na świecie zwierząt:-(

Na szczęście są ludzie na których można liczyć:lol:
Oto prezenty, które dostałam od Panów Właścicieli lecznicy
Cztery Łapy; ul. Papuszy; Gorzów Wlkp.:
1) Mleko dla kociąt 250 g (może się przyda;))
2) Wetastymina 1 ampułka
3) Dermatex tabletki 1 opakowanie
4) Megawit tabletki 2 opakowania
5) Rumen Tabs 3 opakowania
6) Kerabol w kroplach 3 opakowania po 50 ml
7) Kerabol w kroplach 3 opakowania po 20 ml
8) Flubenol 220 mg (przeciw pasożytom) 8 tabletek
9) Advantix dla psów do 4 kg - 3 pipety
10) Travitan 250 ml 1 opakowanie
11) Omegan 250 ml 1 opakowanie
12) karma dla szczeniaków 4 saszetki (próbki)
Preparaty te mają nieznacznie przekroczony termin ważności.
Miałam też otrzymać jakieś lekarstwa, niestety z pewnych :razz: powodów nie otrzymałam.
Odbiór darów potwierdziłam protokolarnie.
Poczekam do czwartku i całość dostarczę, wg polecenia Grzegorza, do Trzcianki lub na któryś z adresów warszawskich.

W lecznicy, gdzie leczymy nasze zwierza i tymczasy lekarz wyjaśnił mi, jak najskuteczniej prowadzić leczenie ekto i endopasożytów.
Dwie sunie z Krężela dotarły już do schroniska w Gorzowie.
Sunie są małe, ponoć ważą do 10 kg.
Zdodnie z zaleceniem naszego weta kupiłam dla obu komplet leków:
Drontal Plus Bayer, który zabija wszystko wraz z tasiemcem.
Drontal Plus ma być podany w dwu dawkach w odstępie 10 dni.
Advokate Bayer, który zabija wszystko i ma być podany co najmniej dwukrotnie (tyle kupiłam na razie) w odstępie 30 dni.
Jutro mój TZ wyjeżdża, ale na środę już się umówiliśmy z Panią Administrator schroniska i od środy zaczynamy leczyć obie krężlowskie Niuńki.
Niuńki:loveu: sa bardzo wychudzone, ale mają świetny apetyt.
Dają im pięć razy dziennie jeść i wszystko momentalnie wymiatają.
Zrobimy im zdjęcia telefonem.

Posted

siekowa, no dobrze ale co z tymi psami których zdjęcia wkleiłas (114 i 62) ? proszę piszcie pełnymi zdaniami o co chodzi, przecież nikt nie jest w stanie mieć w głowie całego wątku ... po co tracić czas na takie posty jak ten który pisze kiedy mógłbym w tym czasie robić dalszą pracę...

odi, zapraszam z fotkami i opisem psów na www.krezel.ovh.org - kontakt przeze mnie

Posted

MACIEJOWICE

SUCZKA młoda, wiek powyzej rok, średnio-wieksza, mila bardzo przyjazna

SUCZKA mloda, wiek do roku, srednio-mniejsza, mila bardzo przyjazna

Posted

Zmysł napisał(a):
Dziękuję. Psiak jest o tyle charakterystyczny, że nie ma fragmentu tylnej łapy. Poniżej to lepiej widoczne

W/g pani Biedrzyckiej on biegał po wsi i nie można go złapać. To nie może być prawdą, bo to bardzo pro ludzki pies.
Chodzi nam o ustalenie czy ktoś z tutejszych widział go w Krężelu albo w Nowej Wsi. Bardziej prawdopodobne, że w Nowej Wsi.
Bardzo prosimy o sprawdzenie tego.

Posted

mariolka napisał(a):

2.
pies, duży, niewidomy (ale nie zupelnie), ok 2 - 3 lata. wychodzi z kazdej obrozy ;) ma jakies znieksztalcenie na lapie

pamiętacie jak pytałam o tego psiaka?
i co z nim? ma ten domek czy nie ma? :)
jeśli nie to gdzie jest? ew do kogo kontakt podać?

Posted

mru napisał(a):
pamiętacie jak pytałam o tego psiaka?
i co z nim? ma ten domek czy nie ma? :)
jeśli nie to gdzie jest? ew do kogo kontakt podać?

jest dla niego dom - bardzo dobry

Posted

A ja dopiero teraz zauważyłam tą bidę:
http://rumbo.forall.pl/images/tn_47.png
Czy mogłabym prosić , kahoona, abyś tej słodkości zrobiła zdjęcia? I toż samo pytanie: to pies czy suka? W jakim mniej więcej wieku?
Najprawdopodobniej na początku października bedę mogła jednej z tych bid dać DT lub może nawet DS (ale nie zapeszajmy:roll:). Jednak już teraz wolę zasięgnąć języka. Sa to spore psy (ten i ta suczka podpalana, o która też dziś pytałam), a moja Gama potrafi byc na anty do takich, szczególnie suk. Dlatego nie wiem czy ta, o którą pytałam wczesniej mogłaby u mnie zamieszkać :roll::shake:Ale ten ON'ek? Może to kawaler?

Posted

MACIEJOWICE

SUNIA, srednia, wiek 4-5 lat, bardzo mądra i przyjazna, posłuszna. Bedzie wspaniałą przyjaciołka.
Nie ukrywam, ze ta sunia w piatek zlamala moje serce i chyba nie tylko moje. Mimo, ze kufe ma siwą troszke, zachowuje sie jak mlody pies, zaczepiala do zabawy zalotnie i......AUTENTYCZNIE biegla przy nas szczekajac: zabierzcie mnie, proszę zabierzcie.:placz:

Dla jej bezpieczenstwa niestety jest teraz na łancuchu, wyskoczyla po budzie, gorą z boku.