osho Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 GoskaGoska napisał(a): czy jesli podam numer ze strony osoba odbierajaca tele bedzie kojarzyc o ktorego psa jest zapytanie? raz nadany numer na stronie (zarówno http://www.rumbo.forall.pl jak i http://www.krezel.ovh.org) pozostaje do końca (jedyny wyjątek: jeżeli rozpoznajemy, że na kilku zdjęciach jest ten sam pies to zmieniamy na ten sam numer - ale jeśli oglądasz fotki, pytasz o numer od razu - to nie ma ryzyka bo nawet jak przed chwilą była zmiana to będziemy pamiętać). u mnie (http://www.krezel.ovh.org) nawet jeśli rozpoznajemy że piesek z galerii o numerze X to np Cwaniak który pojechał do Olsztyna - owszem, zmieniam opis psa i tytuł ale i tak "pod maską" numerek z galerii paros pozostaje. myślę, że to zadziała albo inaczej: jeśli na RumboForAll jest tylko numer - to pies jest nierozpoznany jeszcze i u mnie będzie w kategorii "Do rozpoznania" opisany jako "Pies nr X na RumboForAll" ; natomiast jeśli pies oprócz numeru ma (u paros) imię - to wiemy kto to jest i gdzie jest więc najprawdopodobniej u mnie będzie juz opis psa i namiary (kategorie "W trakcie leczenia" albo "Do adopcji") więc warto zajrzeć co do osób opiekujących się psami - powinny wiedzieć, zwłaszcza, że często same zgłaszają że dane psy (nr ten i ten) są u nich (o co prosiliśmy i dziękujemy) Quote
Ania_i_Kropka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Wątek psiaków przebywających w Olsztynie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119737 Barnaba nr 130 Cwaniak nr 133 Ruda to sunia na zdjęciu z martwym psem. Quote
scarlet Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Przygarnę szczeniaki Nr referencyjny ogłoszenia: 64397248 Wizyty: 44 Miasto: Łódź Data dodania: 24/07/2008 Witam, chętnie przygarnę 2 małe szczeniaczki. poszukuję piesków o masywnej budowie, które jak urosną będą z oddaniem pilnowały mojej posesji(będą jedynie biegac, bądz leżec i zniechęcac obcych przed wtargnięciem na teren prywatny). wiem, ze ciężko przewidziec u szczeniaka jakie rozmiary osiagnie ale chcialabym, aby były to dośc duże psy, na wysokośc 50-60 cm. zapewniam opiekę weterynaryjna, godne warunki zycia, kontakt z dziecmi. oczekuję na informacje. kontakt: gg:12121163 mail: mailto:[email protected] Znalazłam takie ogłoszenie w sieci - może któremuś się uda Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Na wątku Velveta wrzuciłam nowe fotki. Jakby ktoś chciał się podnieść na duchu, niech zajrzy :lol: Link w podpisie. Quote
kahoona Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 mru napisał(a):no właśnie. to zdjęcie... ta jej przemiana to już jakiś głębszy mechanizm psychologiczny, którego ja nie pojmuję... :shake: Ten głębszy mechanizm psychologiczny to tylko chęć zysku - znam ją (niestety) prawie 20 lat i długo trwało, żebym się przekonała, kto zacz. Ciągle się słyszało, że kogoś przewaliła i okradła, ale dopiero jak zrobiła to memu ojcu - przejrzałam na oczy. Ona zawsze żyła z tego, co zabrała innym. Nie dajcie się zwieść, Ewa ma ogromny talent manipulatorski. I rzeczywiście czasem zachowywała się bardzo po ludzku, ale liczy się całokształt. Znam ludzi, którzy chcieli sobie przez nią życie odbierać. Tfu..... Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 kahoona napisał(a):(...)Ciągle się słyszało, że kogoś przewaliła i okradła, ale dopiero jak zrobiła to memu ojcu - przejrzałam na oczy. (...) Znam ludzi, którzy chcieli sobie przez nią życie odbierać. Tfu..... Idę szukać szczęki...:-( Hm...cierpiały więc nie tylko zwierzęta.:-( Dla poprawy humoru powtarzam zaproszenie Zosi. Zobaczcie uśmiechniętego pychola Velveta! Warto! Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 No wiecie, jak się widzi coś takiego jak Krężel, człowiek próbuje to sobie jakoś wytłumaczyć, wyjaśnić... Takie miejsca burzą zwykłą wizję świata. Ja od tygodnia usiłuję zrozumieć jak - nawet bardzo zły człowiek - może do czegoś takiego dopuścić. I nie udaje mi się :shake: . Quote
kahoona Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 zofia&sasza napisał(a):No wiecie, jak się widzi coś takiego jak Krężel, człowiek próbuje to sobie jakoś wytłumaczyć, wyjaśnić... Takie miejsca burzą zwykłą wizję świata. Ja od tygodnia usiłuję zrozumieć jak - nawet bardzo zły człowiek - może do czegoś takiego dopuścić. I nie udaje mi się :shake: . i w takich przypadkach powiedzenie, że sądzić należy podług siebie jest kompletnie durne dostałam właśnie telefon od pani weterynarz z okolic Gdańska - weźmie do siebie do 5 psów, wyleczy i znajdzie im dom :multi::multi::multi: Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 kahoona napisał(a):(...) dostałam właśnie telefon od pani weterynarz z okolic Gdańska - weźmie do siebie do 5 psów, wyleczy i znajdzie im dom:multi::multi::multi: To się nazywa trafić na PERŁĘ!!! Quote
Zofia.Sasza Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Brawo Perła! :loveu: Takich widomości to my chcemy więcej :multi: Quote
Saphira Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Jest firma, która produkuje tanio karmę dla psów. Problem w tym, że karma jest w kostkach lub batonach mrozona. Czy cos takiego by was interesowało. Można zadzwonić i zapytać? FELPOL od 20 lat jest producentem najzdrowszej karmy mięsnej wolowej mrożonej dla psów i kotów.Surowiec krajowy ,badany i klasyfikowany weterynaryjnie. Karma mięsna w kostkach opak.jedn.250g. Opak.zb.5kg. Cena za 1kg.1,80zł. Karma mięsna w batonach opak.jedn.1kg. Opak.zb.5kg. Cena za 1kg.1,75zł. Towar dowozimy do odbiorców hurtowych już przy ilości 1000kg. Inne uzgodnienia na telefon. Adres: ul. Północna 7a. 95-100 Zgierz Województwo: Łódzkie Telefon: 0-42 7162088, 0-42 0502074300 Fax: 7162088 Quote
GoskaGoska Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 ja dzis od Pani w Uk dostalam przelew na 40 gbp dzis jeszcze przeleje na konto fundacji 170zl, zas Pani wyslé potwierdzenie. Pytajá mnie sié tez ludzie czy z Uk czy jest konto Paypal zeby mogli z mniejsza prowizja robic przelew z zagranicy. Quote
emilia2280 Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 GoskaGoska napisał(a):ja dzis od Pani w Uk dostalam przelew na 40 gbp dzis jeszcze przeleje na konto fundacji 170zl, zas Pani wyslé potwierdzenie. Pytajá mnie sié tez ludzie czy z Uk czy jest konto Paypal zeby mogli z mniejsza prowizja robic przelew z zagranicy. Super, ze udalo Ci się znalezc sponsorkę na wyspach. Jak wrócę do siebie jutro, zajmę sie poszukiwaniami sponsorów na mojej wysepce, ale to fakt- konto Paypal mozna zalozyc dosc latwo a bardzo to ulatwia dokonywanie transakcji. Ostatnio Nescca zalozyla takie konto na potrzeby Sati, moze Grzegorz móglby takie zalozyc dla Pogotowia i Strazy? Goska, prosilas mnie o umieszczenie info na pierwszej, co konkretnie mialabym tam umiescic, bo nie zrozumialam? Quote
Mysia_ Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Przedchwilką przejżałam pierwszą stronkę, wsród miejsc gdzie mają trafić psy jest wypisany Bytom 4/5 psów, z tego co mi wiadomo to schronisko przyjmie psy, ale za kase, zresztą każdy kto zna bytomskie schronisko chyba by nie chciał, żeby te psiaki tam trafiły... Quote
Bachnach Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 kahoona napisał(a):i w takich przypadkach powiedzenie, że sądzić należy podług siebie jest kompletnie durne dostałam właśnie telefon od pani weterynarz z okolic Gdańska - weźmie do siebie do 5 psów, wyleczy i znajdzie im dom :multi::multi::multi: kahoona :bigcool: Quote
ARKA Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Mysia_ napisał(a):Przedchwilką przejżałam pierwszą stronkę, wsród miejsc gdzie mają trafić psy jest wypisany Bytom 4/5 psów, z tego co mi wiadomo to schronisko przyjmie psy, ale za kase, zresztą każdy kto zna bytomskie schronisko chyba by nie chciał, żeby te psiaki tam trafiły... Ooo NIE!!!. My naszym psom nie damy krzywdy zrobic i aby nie trafily ' z deszczu pod rynne" Dzieki Mysiu za info. Emilko ten sschorn nie wykreslaj tylko napisz ze ...ze zla opinia o schronsku. JEST CHARCIKOWATY psiak(samiec) w Maciejowicach:-( Nie mam sily szukac jego zdjecia, ktos wstawial i pisal ze jest charci chyba. Jest takie zdjecie przez kraty.. :shake:Nie moglam mu zrobic zdjecia, bateria mi siadla a Emir juz wycykala wszystko co miala.:-( Prosze powiadomcie charciarzy. Maly wyglada na mlodego psiaka i jak to charcik jest przerazony i nieufny:-( Quote
ARKA Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Wyjątek napisał(a):Proszę też pamiętać o "moim" ON'ku ;) To znaczy ja pamietalam, tylko nie bardzo pamietalam w ktorej czesci ,w Krezlu on mial byc...:shake: Post skasowalam? Rudy to samiec, ON-ka to suczka-oboje z Maciejowic. Huskiego nie ma:shake: Figa, jednak jest podobna sunia w Maciejowicach. Bialy z czarna glowa i biala strzalka, POSZUKIWANY, podobny psiak biega po polu w Kręzlu, nie podchodzi do ludzi. Saphira napisał(a):Jest firma, która produkuje tanio karmę dla psów. Problem w tym, że karma jest w kostkach lub batonach mrozona. TAM nie ma jak gotowac, niestety odpada....chyba ze rozmrazac i podawac surowe, rozmrozone.. ZAMRAZAREK brak, nie ma jak skladowac, pradu brak w Maciejowicach. Ja i tak mam wątpliwosci ile jest w tym miesa w miesie:shake: Moze sie myle, moze mozna by pokombinowac z gmina gdzies przechowywanie i dodawac rozmrozone do suchej karmy, poprostu, dwa razy, trzy razy, w tygodniu. Nie wiem. Quote
kahoona Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 ARKA napisał(a):TAM nie ma jak gotowac, niestety odpada....chyba ze rozmrazac i podawac surowe, rozmrozone.. ZAMRAZAREK brak, nie ma jak skladowac, pradu brak w Maciejowicach. Ja i tak mam wątpliwosci ile jest w tym miesa w miesie:shake: Moze sie myle, moze mozna by pokombinowac z gmina gdzies przechowywanie i dodawac rozmrozone do suchej karmy, poprostu, dwa razy, trzy razy, w tygodniu. Nie wiem. przypominam Ci, co widziałyśmy w Maciejowicach - pracownicy rzucali psom zamrożone mięso, część psy porywały prosto z taczek, z folią nie można ufać tym ludziom - niepotrzebne nam skręty kiszek chyba, że same byśmy dawały, ale co z magazynem, rozmrażaniem itp. trudna sprawa.... Quote
Wyjątek Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Kahoona, a może Tobie udało sie dziś sprawdzić płeć tego ON'ka, którego zdjęcie wrzucałam? ARKA to było jedyne foto jakie mam. Z galerii zrobionej przez paros. Nie mam pojęcia gdzie on w Krężlu był, bo mnie tam nie było :roll: Szkoda, że nie ma info... Quote
kahoona Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Wyjątek napisał(a):Kahoona, a może Tobie udało sie dziś sprawdzić płeć tego ON'ka, którego zdjęcie wrzucałam? ARKA to było jedyne foto jakie mam. Z galerii zrobionej przez paros. Nie mam pojęcia gdzie on w Krężlu był, bo mnie tam nie było :roll: Szkoda, że nie ma info... niestety mnie tam dziś nie było - choroba, cholera ale dziewczyny zrobiły pełna listę i dokumentację zdjęciową - poczekaj chwile, muszą to uporządkować Quote
Wyjątek Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 kahoona napisał(a):niestety mnie tam dziś nie było - choroba, cholera ale dziewczyny zrobiły pełna listę i dokumentację zdjęciową - poczekaj chwile, muszą to uporządkować Ok będę spokojnie czekać. Dzięki :) Na razie to i tak się stresuję moją sucz, bo niby serducho w porządku ale przeziebiona cholera i na antybiotyki musimy jeżdzić i w przyszłym tygodniu jeszcze morfologie powtarzać. ahhh... Ale i tak czekam z niecierpliwością na wieści o... Nim? (mam nadzieję;) ) Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 ARKA napisał(a):(...)moze mozna by pokombinowac z gmina gdzies przechowywanie i dodawac rozmrozone do suchej karmy (...) Rozmrożone, a z wiadomych powodów, bez gotowania, odpuściłabym. Nikt przy danej psiej misce nie stanie by dopilnować zjedzenia. Chwila nie minie jak zacznie się psuć, śmierdzieć i już jest uczta dla much. Quote
bela51 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Mysia_ napisał(a):Przedchwilką przejżałam pierwszą stronkę, wsród miejsc gdzie mają trafić psy jest wypisany Bytom 4/5 psów, z tego co mi wiadomo to schronisko przyjmie psy, ale za kase, zresztą każdy kto zna bytomskie schronisko chyba by nie chciał, żeby te psiaki tam trafiły... Ta bytomska oferta ,już dawno jest nieaktualna. Prosiłam o usunięcie informacji kilka dni temu.O ile wiem o kasie nie było mowy, otrzymali jakis zakaz przyjmowania psów i wycofali się. Quote
GoskaGoska Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 170 zl wpłacone. Czy bedzie gdzies wątek z wpłatami? Nie o to chodzi,ze ciekawa jestem i wiem, ze wydac to dobrze, ale tylko, zeby bylo widoczne ze się zaksięgowało. Poza tym ludzie by mieli pewność, ze to co poszlo na moje prywatne, zostalo do Was przelane. Fakt , ze wysyłam potwierdzenia, ale zawsze im więcej tym lepiej. Napisało jeszcze parę osob, jednak niektorzy nie chcą wpłaca, a cos przekazac. Zaproponowałam,aby zrobili zakupy w sklepie interentowy zoo.uk.co - odżywek, smyczy, obrozy itd. W tym sklepie zakupy powyzej 39£ z UK do PL sá wysylane gratis, a tak kosztuje 4£ - wiec mozna powiedziec, ze tanio. Wiéc mam nadziejé, ze do Polakow z UK przyjdzie jeszcze pomoc rzeczowa. Quote
bela51 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 bela51 napisał(a):Ta bytomska oferta ,już dawno jest nieaktualna. Prosiłam o usunięcie informacji kilka dni temu.O ile wiem o kasie nie było mowy, otrzymali jakis zakaz przyjmowania psów i wycofali się. P.S. Mysiu, czy na pewno rozmawiamy o tym samym schronisku ? Bo jesli tak, to chyba jest to opinia krzywdząca. Nadmieniam, ze mam spojrzenie na sprawę osoby z zewnątrz, ale może pozory mylą... Quote
Recommended Posts