Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dolores181 napisał(a):
Wiesz co ja nie bardzo mam jak tam jechac, jestem sama z trójka dzieci gdyż mąż pracuje i nie mam możliwości tak daleko jechac , ale wysłałm ci jej fotki a podejrzenia mam takie że po miesiącu poszukiwan bezowocnych to ona może byc teraz wszędzie. Liczę na to że może ktoś coś wie o psie o tym numerze 58

Bede w obu tych "schroniskach" w tym tygodniu. Mam zdjecia suni bede sie dokladnie rozglądala. A jak sunia ma na imie?

Posted

niufek napisał(a):
Ok ,juz podalam i od jutra bedzie .Wpisalam tez na niemieckie fora .Nawet jak ktos pojedyncze ampulki da ,to tez cos .

Potrzebne są też wszelkie preparaty zawierająće biotynę , preparaty wzmacniające, odżywki jako dodatek do karmy ( nazw niemieckich niestety nie znam

Posted

anouk92 napisał(a):

Dziewczyny macie więcej zdjęć tego psiaka? Rodzina z Wołomina od Czerwca szuka podobnego - a do Biedrzyckiej trafiały wszystkie psy z Wołomina.

wiadomo może czy piesek został rozpoznany?

Posted

Czy jest jakiś wspólny wątek dla piesków już zabranych z Krężela?(nie chciała bym zaśmiecać wątku).
Psinki, które zabrałam - wszystkie z chorobami skóry, zapchlone i zarobaczone (już są odrobaczone, odpchlone i wszystkie otrzymały zastrzyk na nużycę i świerzbowca - leczenie będzie kontynuowane). 1 mały czarny podpalany już w DS leczony i zaopiekowany - bardzo się wszystkiego boi. Drugi średniak, trikolor w DT - leczony też bardzo wylękniony. Jak te chudziny tam przetrwały??? Trzeci duży, boksiowaty, przerażony, z zaawansowaną chorobą skóry i otwartą ropiejącą raną na karku (lekarze stwierdzili, że co najmniej 3 m-ce ma ta rana), dzisiaj będzie opracowana przez chirurgów, piesek pozostał do wyleczenia w klinice.
Czwarty,duży (taki przerośnięty terierkowaty) też do wyleczenia w klinice, w najlepszym stanie psychicznym, ale skóra do leczenia. Wszystkie psiaczki po wyleczeniu zostaną poddane sterylizacji (ich obecny stan zdrowia nie pozwala na przeprowadzenie zabiegów). Po wyleczeniu szukamy domków dla pozostałych 3 sierotek. Jeszcze nie doszłam do siebie po tym co zobaczyłam w Krężelu, a przecież w piątek było już lepiej:shake:. Niestety więcej psiaczków zabrać nie mogłam.

Posted

Odi napisał(a):
Emilio, proszę Cię o usunięcie z pierwszej strony schroniska w Zielonej Górze.
Jest dokładnie tak, jak napisał Medar - warunkiem wzięcia kilku Psich Osób przez schronisko w Zielonej Górze było podpisanie umowy z gminą, z której pochodzą psy oraz wniesienia opłaty przez gminę za te psy na rzecz schroniska. NIEWYKONALNE, przynajmniej w najbliższym czasie.

Górzyca - odmowa:-(

Odi, Zieloną Górę usunęlam, jak prosiłas. Podobnie usunęłam Zabrze.

Link do niemieckiego artykułu wrócił na 1-szą (usunęłam go wczesniej, kiedy przestał działac).

Posted

mariolka napisał(a):

15.
pies, beżowe, niski, długowłosy, z raną na nodze, max 2 lata

Ten pies mógł dzisiaj pojechać do "swojego" domku z ogrodem u osób kochających zwierzęta. Szkoda, że ze względów administracyjnych w fundacji EMIR ominęła go taka szansa. Mam nadzieję, że szybko znajdzie kolejny domek. Chociaż dzisiaj zwolniłoby się miejsce dla kolejnego psiaka (ze 100 potrzebujących).

Bardzo proszę o usunięcie z I strony mojej deklaracji transportu oraz ewentualnego DT. Nie jestem w stanie sprostać wymaganiom...

Posted

niestety nie działa ,został skasowany za spam
podobnie zostałam wyrzucona jeszcze z dwóch innych forum :shake:
wysłałam maile z apelem o pomoc do fundacji prozwierzecych
RSPCA
The Bella Moss foundation
Jerry Green Dogs
the blue cross
Battersea dogs & cats home

Posted

niufek napisał(a):
Czy moge to zdjecie wstawic na nasza strone?? Jako symbol dla nie sterylizowanych suczek ,ktore jak sie oszczenia ,a szczenieta padna ,to pozostawione sa sobie??

Jesli zdjęcie ma być wykorzystane jedynie do promocji sterylek to jak najbardziej.

Posted

Mam do Was prośbę ( nie mam w weekendy dostępu do netu i jestem ciut nie na bieżąco) :roll::

jest szansa, że ukaże się w gazecie artykuł o Krezelu z apelem o domy.

Czy dobrym pomysłem będzie podanie pod publikacją adresu tej strony: www.krezel.ovh.org ?
Czy w planach jest wstawienie tam fotek psów do adopcji? (sugeruje napisać w dziale PSY DO ADOPCJI - "zdjęcia wkrótce", ludzie będą sprawdzać i wracać do strony...

Czy moze powstala inna/lepsza strona?

Posted

zulugula napisał(a):
Ten pies mógł dzisiaj pojechać do "swojego" domku z ogrodem u osób kochających zwierzęta. Szkoda, że ze względów administracyjnych w fundacji EMIR ominęła go taka szansa. Mam nadzieję, że szybko znajdzie kolejny domek. Chociaż dzisiaj zwolniłoby się miejsce dla kolejnego psiaka (ze 100 potrzebujących).

Bardzo proszę o usunięcie z I strony mojej deklaracji transportu oraz ewentualnego DT. Nie jestem w stanie sprostać wymaganiom...

EMIR zabrał beżowe, długowłose zwierzę z boksu w szopie; ale jest to suka - nie pies; nie ma ran tylko wyrażnie powiększone wężły chłonne ( co wskazuje na stan zapalny) sunia nazywa się BIAŁKA; po wyleczeniu i sterylizacji - ( za ok 3 tyg.) jest oczywiście do adopcji;
W sprawie jej adopcji proszę o kontakt potencjalnych opiekunów

Posted

ARKA napisał(a):
Bede w obu tych "schroniskach" w tym tygodniu. Mam zdjecia suni bede sie dokladnie rozglądala. A jak sunia ma na imie?

Bardzo dziękuję za pomoc , proszę się rozglądać, suczka ma na imię Figa

Posted

Wyjątek napisał(a):
Jak będziesz możesz zobaczyć, co z tym psem:
http://rumbo.forall.pl/images/103.jpg ?
Proszę.
Czy to pies czy suka... Jakiej jest wielkości. Ewentualnie prosiłabym o więcej zdjęć.
Będę niezmiernie wdzięczna.
Nie moge tam pojechać, bo jestem po operacji kolana i poruszam się o kulach. Inaczej już bym tam była!:roll:

Jeśli dobrze kojarzę - jest to dość spora suka czarna podpalna, która biega wolno po okolicznym polu i nie daje się złapać; jest chyba szczenna; postaram się zrobić zdjęcia

Posted

Bachnach napisał(a):
RATUNKU ! Isadora , co z aukcją ? pracownik , oddawaj aukcje! :-x

O ranyyyy, faktycznie pracownik allegro usunął aukcję :mad:
Może zdjęcia mu nie odpowiadały, bo nie widzę ewentualnego innego powodu... :shake:

Posted

emir napisał(a):
Jeśli dobrze kojarzę - jest to dość spora suka czarna podpalna, która biega wolno po okolicznym polu i nie daje się złapać; jest chyba szczenna; postaram się zrobić zdjęcia

Ok będę wdzięczna za ewentualne zdjęcia.
Żebym dokładniej wiedziała co to znaczy spora :cool3:
A można określić mniej więcej kiedy będzie rozwiązanie? Jeśli głupie pytanie zadałam to przepraszam, ale w kwestii ciąży i szczeniaków to ja bladego pojęcia nie mam:oops: I zapewne nie będę miała , bo moja sucz ma 16ego sterylkę:roll:

Posted

Wisełka napisał(a):
O ranyyyy, faktycznie pracownik allegro usunął aukcję :mad:
Może zdjęcia mu nie odpowiadały, bo nie widzę ewentualnego innego powodu... :shake:

niestety taki jest regulamin allegro, że aukcje cegiełkowe mogą być wystawiane tylko z kont należących do organizacji/fundacji
inne są usuwane, jeśli ktos "zyczliwy" doniesie pracownikowi allegro lub jeśli ten sam je znajdzie.

Isadora uważaja żeby Tobie jeszcze konta nie zawiesili...

Posted

modliszka84 napisał(a):
niestety taki jest regulamin allegro, że aukcje cegiełkowe mogą być wystawiane tylko z kont należących do organizacji/fundacji
inne są usuwane, jeśli ktos "zyczliwy" doniesie pracownikowi allegro lub jeśli ten sam je znajdzie.

Isadora uważaja żeby Tobie jeszcze konta nie zawiesili...

zaskakujace jest to, ze drugiej (na bulle) nie usuneli, czyli chyba jednak ktos doniosl