Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byliśmy dzisiaj w lesie - jak zwykle, na ścieżce edukacyjnej. Pogoda była niespecjalna, więc w lesie - nikogo. Tylko my. Lerka zaczęła spacer na smyczy i w szelkach, a skończyła - wolnościowo. Raju, jak ona latała :). Widać było, że biega dla samej przyjemności biegania - była niezmordowana. Ale prześlicznie przybiegała na każde wołanie. Z tego biegania, nakręciłam dwa filmy, ale dużo (zwłaszcza w pierwszym), jest filmowania podłoża. Psy była albo bardzo szybkie, albo nie chciały się ode mnie oddalić. Drugi film(krótszy0, ma bardziej wartką akcję ;).

Zapraszam na filmy :)

https://www.youtube.com/watch?v=6WgV-yeaSFA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=5pskCnGCerc&feature=youtu.be

Posted

Fantastyczne biegi.

Fajna jest Lerka taka słodka malizna.

Ja jednak mimo wszystko jestem pełna uznania dla Bliss.

No co ma zrobić duży pies jak taka malizna skacze koło pyska.

U mnie jest to samo jak córci spanielka przyjeżdża ,ciągle skacze Rasti koło pyska a ja cała w strachu.

Posted

Na pierwszym filmiku grzeczne sunie nie chciały iść, bo na Panią czekały.

Pocieszna ta Lerka :)

Chyba miała nie najgorsze życie, dopóki jej na nowszy model nie postanowili wymienić :(

Posted

Miałam @ , gdzie można oglądać Lerkę. Odpisałam że w Makowie Maz.

I co? I co? I co dalej...?!

Lerka kocha się bawić zabawkami, kocykami, kapciami - no, wszystkim :). Czuję się teraz  tak, jakbym miała dwulatka w domu. Wszędzie porozwłóczone zabawki, kocyki, kapcie....... No, to poszłam i dokupiłam zabawek. Ale była frajda :). Przy Lerce, nawet Bliss się rozbawiła  attachicon.gifDSC05875.JPG . Taką zieloną potworę, to cały czas sobie wydzierały. Raz jedna się nią bawiła, raz druga. Lerka uciekała z zabawką  pod stół i tam bezpieczna przed Dużą, mogła potwora wreszcie spokojnie zagryźć ;) attachicon.gifDSC05877.JPG

Mała wariatka! ;)

Byliśmy dzisiaj w lesie - jak zwykle, na ścieżce edukacyjnej. Pogoda była niespecjalna, więc w lesie - nikogo. Tylko my. Lerka zaczęła spacer na smyczy i w szelkach, a skończyła - wolnościowo. Raju, jak ona latała :). Widać było, że biega dla samej przyjemności biegania - była niezmordowana. Ale prześlicznie przybiegała na każde wołanie. Z tego biegania, nakręciłam dwa filmy, ale dużo (zwłaszcza w pierwszym), jest filmowania podłoża. Psy była albo bardzo szybkie, albo nie chciały się ode mnie oddalić. Drugi film(krótszy0, ma bardziej wartką akcję ;).

Zapraszam na filmy :)

(...)

Lerka jak królik jamniczy! :D

Posted

Odpowiadam hurtem

• @ dalej nie pisała
  • Duża do niej dołączyła i teraz są dwie wariatki :)
  • Miałam poważne obawy w tym lesie, żeby Bliss tak nie pomyślała ;)

- może jeszcze po weekendzie...?

- ale duża - mniejsza ;)

- łorety!

Co do Michasiowego chcenia mania pieska do zabawy nie mam wątpliwości. I co będzie?... ;)

Ojojoj...! :wacko:

Posted

Po tamtych dwóch zapytaniach - cisza. Zacznę intensywniej działać, jak pojedzie wnuk. Póki co bawią się wspaniale, a Lerka w charakterze budzika, nie pozwala Michałkowi na długie wylegiwanie się w łóżku :). Oczywiście, wycieczkę do lasu mamy w programie :)

Posted

U nas wszystkie psy się witają z nami i innymi psami. Chowania nikogo nie ma :).

Lerka najpierw Maxa  oszczekała, a potem podskakiwała i lizała po pysku - tak jak to robi z Bliss(proszenie o pokarm). Max (chłop z jajami), nie był nią specjalnie zainteresowany, więc cieczkę już na 100% odrzuciłam ;). Latało to towarzystwo po mieszkaniu i gnało za każdym, kto wynosił pusty talerz do kuchni - sama tego je nauczyłam, jako zadośćuczynienie za zakaz żebrania przy stole ;).

Był moment, że Bliss warknęła na Maxa - tak jakby w obronie Lerki - dowód, że nie powinni być w hotelu we trójkę. Nie widziałam, o co poszło, ale widać, że dziewczyny zaczęły trzymać sztamę ;)