Florentyna Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Wielkogłowy pies :) - zwłaszcza na tym zdjęciu Quote
Marysia R. Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 A ja Rudzik z finansami stoi? Nieźle :) Właśnie miałam pisać, że dopisałam w rozliczeniu 59,12zł z bazarku (http://www.dogomania.com/forum/topic/145718-rozliczam-domowe-ciastka-i-inne-smako%C5%82yki-dla-zwierzak%C3%B3w-na-koty-rudzika-i-soni%C4%99/?p=16092064). I wczoraj odnowiłam wyróżnienie na OLX na kolejny miesiąc. Czyli w tej chwili Rudek ma na koncie 55,21zł. Inko bardzo fajne kolarze, dziękuję :) Dorzucę do ogłoszeń :) Quote
Nadziejka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Alez cudny rudziaszek hohoooo no to i za niego sciskam ogromnie uroczy Rudzik uuuuuuroczy kochany Quote
Nutusia Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Rudek, jak rany! Korzonki zapuściłeś, czy jak?!?!?!? Nie bądź samolub, inne psiaki też Marysinej pomocy potrzebują... Quote
konfirm31 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Rudzikowi dobrze u Marysi i wcale nie myśli o innych psich biedach w potrzebie ;). Rudzik, pora iść na własne gospodarstwo :) Quote
Marysia R. Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Ech dajcie spokój, to już ponad trzy miesiące jak Rudzik jest u mnie. Zaczynam podejrzewać, że to nie czarne psy mają najgorzej tylko rude ;) - Aria malagosów (ona na szczęście już na swoim ale też długo to trwało), Pianka Florentyny, Rudzik... Muszę napisać nowy tekst i puścić serię ogłoszenia przecież w końcu ktoś musi go zauważyć! Mattilu Rudzik nie wychodzi poza ogród a tutaj jest krótka trawa więc tych paskudztw nie ma więc nie mam z tym problemu :) Quote
konfirm31 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 No i moja Lerka - niby laskowa, ale ;) i Pomidorowa Pomi - jeszcze krótko czeka, ale ......:). Ciekawe, że rude koty, mają największe wzięcie, a psy - nie :( Quote
Florentyna Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Coś w tym jest, bo radysowa czekoladka Fanny poszła jak świeże bułeczki - że tak się wyrażę ;) Wielkogłowy Rudziku do domku! Quote
Marysia R. Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 O temu się zupełnie nie dziwię, nie od dziś wiadomo, że "czekoladki" mają wzięcie ;) A tak poza tym Rudek wcale nie ma wielkiej głowy, to kwestia perspektywy na zdjęciu! Co jak co ale akurat głowę ma całkiem proporcjonalną ;) :) Quote
Florentyna Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Ok ok Rudziku wybacz! ;) Co do czekoladek i wzięcia to tylko potwierdza regułę, że ludzie patrzą na wygląd a nie na charakter. Gdyby chodziło o charakter to po Piankę kolejka by się ustawiała i casting bym musiała robić ;) Quote
konfirm31 Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Rudzik ma łeb na karku - i tyle. Dlatego go wszystkie kochamy. Gdybym miała kupę kasy, i duży dom z ogrodem (też dużym, a co ;) i dobrze ogrodzonym, bo dookoła pola, łąki i lasy), zaraz bym zaadoptowała Piankę, Rudzika i Pomi . Bym miała trzy rudaski, jedną maleńką orzechówkę laskową i jedną dużą czarną podpalaną. Jeszcze tylko dropiatek, lub dropiatka..........pomarzyć , piękna sprawa :) 1 Quote
Mattilu Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Ja tez. Gdybym miala tu na miejscu kogos, kto w naglych wypadkach zaopiekuje sie moimi dwoma psami, to Rudzik mialby juz dom :( Jesli tylko polubiliby sie z Hopcia... Marys, nic nie powiedzialas na temat ogloszenia Rudzika w gazecie, to niedobry pomysl? Quote
konfirm31 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 W jakiej gazecie, Mattilu? Bo na portalu mojaostrołeka, miał już ogłoszenie. I - nic :(. Mogę go jeszcze dać na stronę UM Maków Mazowiecki, gdzie jest już Pomi na "Adoptuj Psiaka" - tj wysłać ogłoszenie @ do Pani Ilony, która teraz tym się zajmuje(poprzednio, takiej strony rzecz jasna - nie było). Co do miłości z drugim psem, to nie ma reguł. Lerka chyba kocha ONki - ze wzgledu na Bliss i Maxa. Płaszczy się i merda do innych nieznajomych ONków na ulicy. A Randa strasznie jej nie spodobała się :(. Bardzo się jej bała. Czyli, u psów jednak wzrok ma znaczenie ;). Quote
Mattilu Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Myslalam o Twojej, Krysiu, Ostrolece. Ale teraz tak mysle, moze wykupic jemu ogloszenie w niedzielnym wydaniu GW? Quote
konfirm31 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 W gazecie ostrołeckiej, nigdy nie umieszczałam. To malagos potrafi. A w GW? Nawet nie wiem, że tam są psie ogłoszenia..... Quote
Mazowszanka13 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Ogłoszenia w Gazecie Wyborczej (piątkowej, stołecznej) są za darmo. Dawałam tam ogłoszenie zaginionego białogona Rubiego ( kamień w wodę). Ale nie wiem czy to ma sens, bo tam takich ogłoszeń w piątkowym wydaniu jest multum. A jedno dłuższe od drugiego. Quote
Marysia R. Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Mattilu bardzo przepraszam, musiałam przeoczyć Twoje pytanie. Oczywiście jeśli ktoś wie jak i gdzie można umieścić takie ogłoszenie w gazecie to czemu nie :) Ja nigdy tego nie robiłam więc zupełnie nie wiem jak to wygląda. Czy takie ogłoszenia są skuteczne nie wie ale na pewno nie zaszkodzi spróbować :) Quote
Mazowszanka13 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Aby ogłoszenie ukazało się w piątek trzeba zamówić je do środy poprzedzającej piątek do godziny 16-ej. Zamawia się je smsem za darmo (tylko koszt smsa). Mogę takie zamówić tylko proszę o tekst. Ale błagam krótki. W ramach masochizmu (że nie mogę przygarnąć i pomóc) czytam co piatek te ogłoszenia. Jest ich masa, na całą stronę i wszystkie bardzo długie. Królują Znajdki, chyba Pani Jola ma dużo pomagierów. Tego nie da rady wszystkiego przeczytać. Oczywiście chwytliwy tytuł i opis wskazane, ale treść zwięzła. Quote
konfirm31 Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Marysiu, a może ogłosić go na stronie adopcyjnej UM Makowa? Jeśli tak, to poproszę tekst i 3 zdjęcia, to prześlę Pani Ilonie. Quote
Mattilu Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Konfirm, na pewno warto go ogłosić na tej stronie. Zdjęcia Rudzika do ogłoszeń można chyba pobrać tu z wątku? Marysia wkleiła kiedyś całą sesję z pluszakami... Pinczerka gdzieś ostatnio pisała, że po ogłoszeniach w Dzienniku Pomorskim był duży odzew telefoniczny w sprawie adopcji, dlatego przyszło mi do głowy, żeby ogłosić Rudzika w GW - pamiętałam, że kiedyś mieli taką rubrykę "Pies czeka na człowieka - człowiek czeka na psa". Mazowszanko, jeśli możesz wysłać tego smsa do GW, to by było super - poproszę Nutusię, żeby skrobnęła zwięzły tekst i malagos, żeby umieściła go w gazecie w Ostrołęce. Quote
Nutusia Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Ja i zwięzły tekst? Wolne żarty! ;) Maryś, podeślij proszę poprzedni tekst na wzór... Quote
Poker Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Jak duży jest Rudzik? Czy nadawałby się do bloku jako kompan do suni .W domu są dzieci - 7,8 i 15 lat. Quote
Recommended Posts