Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja Rudzik z finansami stoi?

Nieźle :) Właśnie miałam pisać, że dopisałam w rozliczeniu 59,12zł z bazarku (http://www.dogomania.com/forum/topic/145718-rozliczam-domowe-ciastka-i-inne-smako%C5%82yki-dla-zwierzak%C3%B3w-na-koty-rudzika-i-soni%C4%99/?p=16092064). I wczoraj odnowiłam wyróżnienie na OLX na kolejny miesiąc. Czyli w tej chwili Rudek ma na koncie 55,21zł.

Inko bardzo fajne kolarze, dziękuję :) Dorzucę do ogłoszeń :)

Posted

Ech dajcie spokój, to już ponad trzy miesiące jak Rudzik jest u mnie. Zaczynam podejrzewać, że to nie czarne psy mają najgorzej tylko rude ;) -  Aria malagosów (ona na szczęście już na swoim ale też długo to trwało), Pianka Florentyny, Rudzik... Muszę napisać nowy tekst i puścić serię ogłoszenia przecież w końcu ktoś musi go zauważyć!

Mattilu Rudzik nie wychodzi poza ogród a tutaj jest krótka trawa więc tych paskudztw nie ma więc nie mam z tym problemu :)

Posted

O temu się zupełnie nie dziwię, nie od dziś wiadomo, że "czekoladki" mają wzięcie ;) A tak poza tym Rudek wcale nie ma wielkiej głowy, to kwestia perspektywy na zdjęciu! Co jak co ale akurat głowę ma całkiem proporcjonalną ;) :)

Posted

Ok ok Rudziku wybacz! ;)
Co do czekoladek i wzięcia to tylko potwierdza regułę, że ludzie patrzą na wygląd a nie na charakter. Gdyby chodziło o charakter to po Piankę kolejka by się ustawiała i casting bym musiała robić ;)

Posted

Rudzik ma łeb na karku - i tyle. Dlatego go  wszystkie kochamy.

Gdybym miała kupę kasy, i duży dom z ogrodem (też dużym, a co ;) i dobrze ogrodzonym, bo dookoła pola, łąki i lasy), zaraz bym zaadoptowała Piankę, Rudzika i Pomi . Bym miała trzy rudaski, jedną maleńką orzechówkę laskową  i jedną dużą czarną podpalaną. Jeszcze tylko dropiatek, lub dropiatka..........pomarzyć , piękna sprawa :)

• Upvote 1
Posted

Ja tez. Gdybym miala tu na miejscu kogos, kto w naglych wypadkach zaopiekuje sie moimi dwoma psami, to Rudzik mialby juz dom :( Jesli tylko polubiliby sie z Hopcia...

Marys, nic nie powiedzialas na temat ogloszenia Rudzika w gazecie, to niedobry pomysl?

Posted

W jakiej gazecie, Mattilu? Bo na portalu mojaostrołeka, miał już ogłoszenie. I - nic :(. Mogę go jeszcze dać na stronę UM Maków Mazowiecki, gdzie jest już Pomi na "Adoptuj Psiaka" - tj wysłać ogłoszenie @ do Pani Ilony, która teraz tym się zajmuje(poprzednio, takiej strony rzecz jasna - nie było).

Co do miłości z drugim psem, to nie ma reguł. Lerka chyba kocha ONki - ze wzgledu na Bliss i Maxa. Płaszczy się i merda do innych nieznajomych ONków na ulicy. A Randa strasznie jej nie spodobała się :(. Bardzo się jej bała. Czyli, u psów jednak wzrok ma znaczenie ;).

Posted

Ogłoszenia w Gazecie Wyborczej (piątkowej, stołecznej) są za darmo. Dawałam tam ogłoszenie zaginionego białogona Rubiego ( kamień w wodę).

Ale nie wiem czy to ma sens, bo tam takich ogłoszeń w piątkowym wydaniu jest multum. A jedno dłuższe od drugiego.

Posted

Mattilu bardzo przepraszam, musiałam przeoczyć Twoje pytanie. Oczywiście jeśli ktoś wie jak i gdzie można umieścić takie ogłoszenie w gazecie to czemu nie :) Ja nigdy tego nie robiłam więc zupełnie nie wiem jak to wygląda. Czy takie ogłoszenia są skuteczne nie wie ale na pewno nie zaszkodzi spróbować :)

Posted

Aby ogłoszenie ukazało się w piątek trzeba zamówić je do środy poprzedzającej piątek do godziny 16-ej. Zamawia się je smsem za darmo (tylko koszt smsa).

Mogę takie zamówić tylko proszę o tekst. Ale błagam krótki.

W ramach masochizmu (że nie mogę przygarnąć i pomóc) czytam co piatek te ogłoszenia. Jest ich masa, na całą stronę i wszystkie bardzo długie. Królują Znajdki, chyba Pani Jola ma dużo pomagierów.

Tego nie da rady wszystkiego przeczytać. Oczywiście chwytliwy tytuł i opis wskazane, ale treść zwięzła.

Posted

Konfirm, na pewno warto go ogłosić na tej stronie. Zdjęcia Rudzika do ogłoszeń można chyba pobrać tu z wątku? Marysia wkleiła kiedyś całą sesję z pluszakami...

Pinczerka gdzieś ostatnio pisała, że po ogłoszeniach w Dzienniku Pomorskim był duży odzew telefoniczny w sprawie adopcji, dlatego przyszło mi do głowy, żeby ogłosić Rudzika w GW - pamiętałam, że kiedyś mieli taką rubrykę "Pies czeka na człowieka - człowiek czeka na psa". Mazowszanko, jeśli możesz wysłać tego smsa do GW, to by było super - poproszę Nutusię, żeby skrobnęła zwięzły tekst i malagos, żeby umieściła go w gazecie w Ostrołęce.