Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuję za ogłoszenia Rudaska na makowskich portalach :)

Miałam przez ostatnie parę dni problem z dostępem do internetu dlatego piszę dopiero teraz, że Rudzik w majowy weekend zdał na 6+ test na psa miejskiego :) Pojechał ze mną na psim pikniku na warszawskim Powiślu a potem odwiedziliśmy moją przyjaciółkę w jej mieszkaniu. Na pikniku był niebywale grzeczny, pozwalał się wszystkim miziać, zupełnie nie robiła na nim wrażenia spora ilość ludzi, hałas i zamieszanie. W kontaktach z suczkami zupełnie bezproblemowy, do samców był nastawiony trochę bardziej bojowo ale raczej w granicach rozsądku ;) Chodził ze mną wszędzie na smyczy, wszedł nawet do kawiarni gdzie grzecznie czekał aż złożę zamówienie. Wszyscy byli pod wrażeniem jaki on grzeczny i uznali, że jest cudowny ;) Niestety zainteresowanie adopcją właściwie żadne. Tzn. każdy mówił, że on to by adoptował ale każda z tych osób miała też jakieś "ale". Jedna Pani wzięła ode mnie numer telefonu ale jak na razie nie odezwała się :unsure:

Potem w bloku mojej przyjaciółki wszedł do klatki, wsiadł do windy, wjechał na 10 piętro i pomaszerował wąskim korytarzem do mieszkania jak by nigdy w życiu nic innego nie robił! Jestem z niego naprawdę dumna bo to jego pierwsza taka wycieczka i od razu taki sukces :)

Na pikniku była moja znajoma wolontariuszka, która robi śliczne zdjęcia z czego skwapliwie skorzystałam. A oto efekt :)

Rudzik40.jpg

Rudzik39.jpg

Rudzik35.jpg

Rudzik37.jpg

Rudzik33.jpg

Posted

Nie do wiary, co z niego wyrosło! Ależ sie szybko nauczył życia miejsckiego1 Rewelka! Maryniu, cudna i kochana z Ciebie osóbka!

a mojego Pikusia nie chcesz?

He, he :)

Posted

Odpowiedź GW w sprawie ogłoszenia :(

"Dzień Dobry,
w załączeniu przesyłam wygląd ogłoszenia,
koszt emisji w gazecie wyborczej (wydanie sobotnio-niedzielne ) to: 145,14 zł brutto
Koszt w Metrze :(emisja piątkowa) 162,36 zł brutto,
jeśli zdecydowałaby się Pani na emisję w obu tytułach koszt w Metrze byłby mniejszy: 97,22 zł netto"

Posted

Odpowiedź GW w sprawie ogłoszenia :(

"Dzień Dobry,
w załączeniu przesyłam wygląd ogłoszenia,
koszt emisji w gazecie wyborczej (wydanie sobotnio-niedzielne ) to: 145,14 zł brutto
Koszt w Metrze :(emisja piątkowa) 162,36 zł brutto,
jeśli zdecydowałaby się Pani na emisję w obu tytułach koszt w Metrze byłby mniejszy: 97,22 zł netto"

No, niezłe ceny :(. Gdyby jeszcze była gwarancja znalezienia dobrego domu........;)

Posted

No, niezłe ceny :(. Gdyby jeszcze była gwarancja znalezienia dobrego domu........ ;)

A był czas, jeszcze niedawno, że całą stronę piątkowego wydania zajmowały darmowe ogłoszenia psiaków, kotów i....fretek.

Posted

Dajcie spokój, te ogłoszenia to chyba na jakimś złotym papierze :blink: Uważam, że to zwyczajne ździerstwo i nie ma to większego sensu. Szczególnie, że tak jak pisze konfirm nie mamy żadnej pewności, że to coś da. W najbliższych dniach wykupię nowy pakiet z tekstem Nutusi i tym nowymi zdjęciami. Jak dalej nie będzie odzewu to się będziemy ew. zastanawiać.

• 2 weeks later...