Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

A ja myślałam, że rzecz się działa pod Marysi płotem ;). Co do tego, że nie mamy  wyboru, tylko bierzemy, co nam pod nogi wlazło - to święta racja :). Większość :D moich tymczasów, była zupełnie przypadkowa. Tylko Bafi była zgodnie z planem ;)

Posted

Niestety (albo stety dla tej suni :)) działo się to pod płotem znajomej Pani Renaty i tym sposobem miejscówka w jej domu została zajęta a Rudzik musi czekać dalej. Ale może ktoś się w końcu skusi na takiego słodkiego misia :)

zdj%25C4%2599cie%25203-19.JPG

zdj%25C4%2599cie%25204-15.JPG

zdj%25C4%2599cie%25205-9.JPG

zdj%25C4%2599cie%25201-23.JPG

• Upvote 1
Posted

Dobrze,że Marysia taka wyrozumiała jest./fakt innego wyjścia nie ma...../

A czy p.Magda po Imeczce ma już dosyć adopcji?

Tyle fajnych psiaków jest w okolicy.....Rudzik,Lerka,Sonia .Loczka/ta daleko ,ale kto wie???/

Posted

Jeju- druga i trzecia fotka - FENOMENALNE!!!!! Brawo, Maryniu :) Widzę, że jesteś dość zdeterminowana, bo przecież czekolada radyska miałaby miejscówkę ;)

To też ;) (Choć chyba Pinia ma pierwszeństwo - tak dawno się pojawiła a nikt się maluchem nie interesuje. No i jest jeszcze ta biedna Samba...) Ale poza tym szkoda, żeby taki fajny pies jak Rudzik marnował się w DT, niech idzie na swoje :) A ponieważ on ma coś z pluszowego pisia to pomyślałam, że fajnie wyjdzie taka "sesja".

Gdyby ktoś usłyszał te dźwięki,które wydawałam robiąc te zdjęcia, żeby Rudek spojrzał prosto na mnie i zrobił normalna minę (a nie taką jakby mówił: " Nie wiem co się dzieje... Czemu posadziłaś mnie wśród tych wszystkich zabawek, nie pozwalasz ich wziąć do pysia i karzesz się nie ruszać ?" ;)) to by pomyślał, że wariatka :D

Posted

A jak jego szczekanie, nadal sobie nie żałuje?

Jest lepiej. Tzn. nadal jest szczekliwy i niewątpliwie już taki zostanie bo taka jego natura ale jest to do zniesienia. Głównie szczeka w ogrodzie w domu  decydowanie rzadziej, krócej i do opanowania ;)

Swoją drogą jemu jednak przydałby się dom z ogródkiem bo dużo czasu na dworze. Lubi sobie łazić, szczekać i patrolować ogród, nie wraca do domu po 5 minutach jak reszta towarzystwa ;)

Czy ktoś pyta o Rudzika, Marysiu?

Nikt :( Nie było ani pół maila, ani jednego (nawet głupiego) telefonu.

Posted

Jest lepiej. Tzn. nadal jest szczekliwy i niewątpliwie już taki zostanie bo taka jego natura ale jest to do zniesienia. Głównie szczeka w ogrodzie w domu  decydowanie rzadziej, krócej i do opanowania ;)

Swoją drogą jemu jednak przydałby się dom z ogródkiem bo dużo czasu na dworze. Lubi sobie łazić, szczekać i patrolować ogród, nie wraca do domu po 5 minutach jak reszta towarzystwa ;)

Nikt :( Nie było ani pół maila, ani jednego (nawet głupiego) telefonu.

Niedobrze :(.

Może ogłoś go na Ciechanów? Tam jest mała "psio/kocia konkurencja" (nie to, co w Warszawie - tysiące :( ), a jak Rudzik "domkowy", to tam sporo domków. Właśnie do domu=domku  z okolic Ciechanowa, pojechała przed chwilą Malutka z Bezdomniaków Makowskich. Zapowiada się sensownie :) .

No, to przeniosłam tam swoje ogłoszenia psio-kocie na olx,  do grodu Królowej Bony ;) i....czekam, co będzie dalej.  Z Ostrołęki, Ostrowi (portal lokalny), nigdy nie miałam sensownych telefonów, a z Ciechanowem jak dotąd - nie próbowałam. Dopiero teraz. Może należy ogłaszać na Ciechanów, Mławę?

Posted

Może można spróbować i na Ciechanów. Choć to ode mnie dość daleko i problem z wizytą pa. Ale w sumie w porównaniu z Dęblinem to rzut beretem, jak tam pojechałam to i do Ciechanowa dałabym radę ;)

Posted

Może można spróbować i na Ciechanów. Choć to ode mnie dość daleko i problem z wizytą pa. Ale w sumie w porównaniu z Dęblinem to rzut beretem, jak tam pojechałam to i do Ciechanowa dałabym radę ;)

Jak już przeprowadzisz stosowne rozmowy(oby było ich jak najwęcej), to mogę pojechać na PA i zdać Ci sprawozdanie :). A Ty - zdecydujesz :)

Posted

Jak już przeprowadzisz stosowne rozmowy(oby było ich jak najwęcej), to mogę pojechać na PA i zdać Ci sprawozdanie :). A Ty - zdecydujesz :)

Dziękuję za propozycję :)

W takim razie, jeśli twierdzicie że to dobry pomysł możemy następne ogłoszenia dać na Ciechanów :)

Posted

W Ciechanowie, nie ma bdt, tylko schronisko w pobliskim Pawłowie. A ludzie chętniej biorą psy domowe, niż ze schronu. Na taki Pułtusk, też pewnie można ogłaszać i na Płock - ale to już dalej.

Posted

A wśród miejscowych, panuje przekonanie, że najwiecej bezdomnych psów, jest przez...Warszawiaków, którzy jadąc na urlop, wyrzucają 'po drodze" psy z samochodu.

Takim wyrzuconym psem z samochodu z warszawską rejestracją, jest podobno ten labrador(przygarnięty) w domku koło Ciechanowa, do którego pojechała Malutka. A ja tego słucham spokojnie i tylko w język się gryzę, żeby nie powiedzieć, że to nie Warszawiacy , a....słoiki ;). No, bo przecież wiadomo, że Warszawa, to samo zło :P.