Jump to content
Dogomania

Rudzik (teraz Kuba) - młodzik spod balkonu MA DOM! Zamieszkał nad morzem :)

Recommended Posts

Posted

U Rudka wszystko w porządku, bez większych zmian :) U mnie trochę gorzej bo w złapałam jakieś grypopodobne świństwo i rozłożyłam się w piątek po południu ale na szczęście już jest decydowanie lepiej :) Mam nadzieję, że do wtorku wykuruję się całkiem i będziemy mogli powitać Imkę w naszych skromnych progach ;)

Posted

Maryś - zdrówka! Może Ci czegoś potrzeba?... Pisz lub dzwoń! Jakby co, przełożymy randkę na kiedy indziej, a ja tylko zajrzę po rzeczy dla Mortes.

Przeprowadzka?... Hmmm... poczekajmy co wyniknie z pierwszej wizyty kurtuazyjnej, to może o jakichś "wczasach" pomyślimy ;) :)

Posted

Marysiu - zdrowia :). My z TZtem pomału wyłazimy z jakiegoś grypopodobnego paskudztwa. Na przyszły rok - koniecznie się szczepimy.

Też myślałam, żeby sprawdzić, jak Imcia reaguje na inne psie stado i.....myślałam o Marysi. Ale....bałam się to napisać ;)

Posted

Dziękuję, za życzenia zdrowia :)

Nutusiu dzięki :) Już na szczęście "wyszłam na prostą", na tym etapie już nie zarażam więc myślę, że spokojnie możecie przyjechać jutro tak jak było ustalone :) Zadzwonię jeszcze jutro przed południem.

Posted

Rudek mnie lubi z wzajemnością :) Nawet mnie nie obszczekał, co niezmiernie zdziwiło Marysię! ;)
No, ale ja z tych baaaaaaaardzo lubiących długasy na krzywych nibynóżkach :)

Posted

Rudek mnie lubi z wzajemnością :) Nawet mnie nie obszczekał, co niezmiernie zdziwiło Marysię! ;)
No, ale ja z tych baaaaaaaardzo lubiących długasy na krzywych nibynóżkach :)

To zupełnie tak jak ja!

Posted

Ponieważ wyróżnienie Rudzika wygasło parę dni temu odnowiłam je dzisiaj rano na następny miesiąc (5,99zł). Napisałam też nowy tekst i zrobiłam z nim ogłoszenia na OLX i Gumtree :

Radosny przyjaciel człowieka i czujny stróż o pięknym rudym futerku :)

Rudzik ma dopiero 1,5 roku ale zdążył już poznać co to bezdomność. Na szczęście w najmniejszym stopniu nie odbiło się to na jego zachowaniu - jest psem radosnym, skorym do zabawy, przyjaznym w stosunku do ludzi i zwierząt, spragnionym pieszczot. Świetnie sprawdzi się w roli stróża-informatora ponieważ jest psem bardzo czujnym i reaguje szczekaniem na obecność obcych w pobliżu domu. Jest przy tym w 100% łagodny. Dzięki pobytowi w domu tymczasowym nauczył się bycia psem domowym - potrafi chodzić na smyczy, jeździć samochodem, grzecznie zostaje sam w domu pod nieobecność właściciela, zachowuje czystość. Dogaduje się z innymi psami, toleruje koty. Dobrze odnalazłby się w domu z ogrodem ale w mieszkaniu też da sobie radę. Nie nadaje się do budy.
Rudzik to nieduży (ok. 12kg), krótkowłosy piesek. Ma sierść w wyjątkowo pięknym, intensywnie rudym kolorze. Jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Do szczęścia brakuje mu tylko własnego domu. Jeśli myślisz o adopcji Rudzika, nie zastanawiaj się długo, zadzwoń lub napisz maila.
Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej

Niestety nadal kompletna cisza, nikt o niego nie pyta :unsure: