malagos Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 W poniedziałek rano telefon: "Chce pani jamnika? Taka suczka tu po wsi chodzi, a ja nie mogę jej wziąć. To co, przywieźć?" No, a jak inaczej... miejsce jamnika jest pod kołderką, a nie w gminnym boksie, wiec facet przywiózł suczkę prosto do nas, wieczorem. Aż się zaśmiałam, bo to nie jest jamniczka... Mała, chuda, wylękniona, ślicznie podpalana,krótkie nóżki, ale to nie jest jamnik! Postawiona na podłodze, podpełzła do Tomka, przytuliła się do nóg. Radość w oczach i rozmachany ogonek, jak ją głaskał i przemawiał. Wzruszająca mała bieda, chudzieńka, wynędzniała... Potem zwiedzanie nieśmiałe domu, pokoju, kuchni - tak się ślizgała po panelach, ze mało pazurków w nich nie zostawiła Kot - zdziwienie, ze to to żyje i łazi. Naszczekanie na żółwia, który sobie poszedł z holu do kuchni na porcję zieleniny. Inne psy -uległość. Quote
Figunia Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Jak smutna sierotka... Dobrze, że już bezpieczna.. Quote
malagos Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Nesia ma ok. 2-3 lat, jest zdrowa. Jutro kończymy odrobaczenie, w przyszłym tygodniu sterylizacja. Następnego dnia już była śmielsza, na smyczy nadal nie za bardzo, ale zrobiła siusiu po 20 godz. na dworze! Kupa w domu, ale na następnym spacerze - wszystko zrobione na trawie, a właściwie w śniegu Wczoraj już wyszła bez smyczy, oczywiście tylko po ogrodzie. Cudna mała, trzyma się człowieka, przybiega na wołanie, podskubuje pięty... W domu dojrzała fotel i stwierdziła, ze jest ok. W sadzie fajnie pobawić się z innymi suczkami: Quote
mari23 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 śliczna malutka :) i jak dobrze trafiła - szczęściara !!! :) Quote
mari23 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 śliczna malutka :) i jak dobrze trafiła - szczęściara !!! :) chciałam dodać post - komunikat brzmiał: "odpowiedź nie została dodana, ponieważ została napisana zbyt szybko".... hmmm.... czy ja aż tak szybko piszę ??? ;) druga próba - wolniejsza :) edit: są obie ! i nie wiem, jak jedną usunąć.... ktoś wie? Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Słodka malizna :) Coś chyba z jamnisia ma. Quote
Marysia R. Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Mari23 niestety chyba nie da się usunąć. A co do takiego komunikatu to ja zaobserwowałam, że trzeba wtedy odświeżyć stronę i post powinien być dodany :) (Na wszelki wypadek zanim się to zrobi warto skopiować treść tego posta żeby go nie stracić gdyby coś poszło nie tak ;)) Quote
irenas Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 A ja podziwiam Twoje "inne suczki", że tak spokojnie przyjmują nową uzurpatorkę. Dziunia już by jej pokazała, że jest niemile widziana, gdzie jej miejsce i w ogóle najlepiej, żeby się od niej trzymała z daleka, bo jak nie to z Dziuni wyjdzie diabeł tasmański, a to nie jest przyjemny widok. Sunia rzeczywiści urocza i wdzięczna. Trzymam kciuki, żeby znalazła wspaniały dom i dużo miłości. Quote
irenas Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 A ja podziwiam Twoje "inne suczki", że tak spokojnie przyjmują nową uzurpatorkę. Dziunia już by jej pokazała, że jest niemile widziana, gdzie jej miejsce i w ogóle najlepiej, żeby się od niej trzymała z daleka, bo jak nie to z Dziuni wyjdzie diabeł tasmański, a to nie jest przyjemny widok. Sunia rzeczywiści urocza i wdzięczna. Trzymam kciuki, żeby znalazła wspaniały dom i dużo miłości. Quote
irenas Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 A ja podziwiam Twoje "inne suczki", że tak spokojnie przyjmują nową uzurpatorkę. Dziunia już by jej pokazała, że jest niemile widziana, gdzie jej miejsce i w ogóle najlepiej, żeby się od niej trzymała z daleka, bo jak nie to z Dziuni wyjdzie diabeł tasmański, a to nie jest przyjemny widok. Sunia rzeczywiści urocza i wdzięczna. Trzymam kciuki, żeby znalazła wspaniały dom i dużo miłości. Kurka wodna! Co się dzieje z tą dogomanią? Albo w ogóle nie można na nią wejść, albo za szybko się pisze, a potem są trzy razy te same posty. Państwo zarządzający! Prosimy uprzejmie zrobic z tym porządek. Quote
Mazowszanka13 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Po napisaniu postu należy go skopiować i po kliknięciu "odpowiedz" przejść na inną stronę nie czekając na wyświetlenie się postu jako napisanego. Potem wracamy na tę stronę i sprawdzamy czy się zapisał. Jak nie, to mamy go skopiowanego. I (oprócz czasu ) nic nie tracimy. Często jest tak, że klikamy po kilka razy w "odpowiedz" , bo nie widzimy efektu, a tymczasem ten post zapisuje się wielokrotnie w zależności od ilości kliknięć. Quote
Marysia R. Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Po napisaniu postu należy go skopiować i po kliknięciu "odpowiedz" przejść na inną stronę nie czekając na wyświetlenie się postu jako napisanego. Potem wracamy na tę stronę i sprawdzamy czy się zapisał. Jak nie, to mamy go skopiowanego. I (oprócz czasu ) nic nie tracimy. Często jest tak, że klikamy po kilka razy w "odpowiedz" , bo nie widzimy efektu, a tymczasem ten post zapisuje się wielokrotnie w zależności od ilości kliknięć. Albo odświeżyć :) Quote
konfirm31 Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Mazowszanko, ale wspaniała instrukcja obsługi dogo ;). Z tym nietraceniem niczego oprócz czasu - też mi sie podoba :megagrin: . Nesia - ślicznościowa i szybko znajdzie domek . I wspaniale, że ONek wrócił do siebie :) Quote
malagos Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 To "tylko" dwa bezdomniaki do zagospodarowania, a nie trzy - mnie tez ten ON (taki smutny...) nie dawał spokoju! A jak się cieszył na widok pańci, a ona się popłakała... Jutro umówię sterylkę w Ostrołęce. Quote
malagos Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Zapomniałam, witajcie Kochani na wątku - i bądźcie, proszę, z nami.... Quote
Poker Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Śliczna mała i wcale nie ma takich krótkich łapinek. Na zdjęciu nie wygląda na taką zabiedzoną. Sterylka i szybko do domciu. Quote
konfirm31 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Aleś Ty szybka :). Podeślikj zdjęcia i tekst, bo niedawno wyróżniałam szczeniaki na OLX, to podmienię na Twoje :) Quote
Recommended Posts