Nutusia Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 I ja się melduję. Taka z Nesi jamniczka, jak z "naszej" Żelki i takiego samego domku jak żelkowy (i tak szybko) Nesi życzę! :) Quote
malagos Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 A, serdecznie dziękujemy za życzenia, oby sie sprawdziły :) Sterylizacja umówiona na wtorek w południe. Maleńtas w porzadeczku, ślicznie bawi się z Arią, za jedzenie odda duszę, umie stawać słupka i tak trwać i podglądać, czy już micha gotowa i dlaczego to tak długo trwa :) Quote
Poker Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Słupka umie? Czyli .... JAMNIK! :) Mój Pokeruś też umiał stawać słupka ,a z jamnikiem miła tyle wspólnego co ja z Chinką. Quote
konfirm31 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Randa - też słupkowa. I Bafi . Za to ani Max, ani Bliss(chociaż ona potrafi latać;) ) Quote
Jo37 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Fajna sunieczka. Umaszczenie ma ciut jamnicze. Tylko ten ogonek do góry nie pasuje. Quote
mari23 Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Słupka umie? Czyli .... JAMNIK! :) głosuję "za" ;) ;) Quote
malagos Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 Fajna sunieczka. Umaszczenie ma ciut jamnicze. Tylko ten ogonek do góry nie pasuje. Oj tam, oj tam, ten ogonek jest po prostu pożyczony od innej rasy :) Ale z gęby to mi dobermana przypomina :) Jezoo, co za mieszanka, ale charakterowo udana. Teraz mieszanka śpi na fotelu i blokuje mi ostatnie wolne miejsce, bo na kanapie Sonia i Aria. Quote
Ryjonek Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Dobry wieczór:) Urocza malizna, daję jej jakieś 6 tygodni u Malagosów:) Quote
Kejciu Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 OOOO Ciocia RYJONEK! Dawno nie widziana! :) Quote
malagos Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 OOOO Ciocia RYJONEK! Dawno nie widziana! :) Pojawia się i znika ten Ryjonek kochany :jumpie: , ale na :kaffee_2: w Starbucksie nie raczyła z nami być...... :nonono2: Quote
malagos Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 I takie zdjecie na tle zadziwionej prababki - choć wiem, że w tym domu też zawsze były psy, często "spaniolki" Quote
Nutusia Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Łoj, spojrzenie też wielce jamnicze!!!! :) http://s11.postimg.org/56grqfqg3/nesca9.jpg Quote
Marysia R. Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 To zdjęcie z prababką koniecznie dajcie do ogłoszeń ;) Quote
yunona Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Urocza jamnisia:). Malagos napisz mi na pw krotki opis Nesci to ją wstawię na stronę fundacji. Nie bardzo mam czas czytać ile latek itp. Fotki są piękne , wybierzemy ładne :) Quote
Gusiaczek Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Cudna jest :) Od kiedy w domu naszym zagościł okupant w postaci OVO mam ogromną słabość do tej rasy ;) Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Nio :). Rasa mazowiecka, czarna podpalana, gładkowłosa. Pies uniwersalny i wspaniały pod każdym względem. Wielkość - lekko zróżnicowana, zależna od długości łap. Mogą być w typie: jamnisia, ratlerka, pinczera średniego, dobermana....... Taka jest druga szczeniorka, która pojechała niedawno do Ząbek. I taki jest starszy od niej Termos, który z Makowa pojechał do Gminy Rzewnie :) Quote
malagos Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Dzień dobry, u nas -13 stopni, co nie przeszkodziło psom szaleć przez prawie godzinę na dworze - Aria i Nesia stanowią super duet i z kocyka, co się wietrzył na ławce na tarasie zrobiły kilkanaście kocyków. Ale co przy tym było szarpania, siłowania się, poszczekiwania, tego nie da opisać :) Teraz, po wpuszczeniu do domu, nie poleżą, szaleją dalej ku utrapieniu Soni, która nie bardzo dobrze się czuje. Widać, że trudno jej się poruszać i wstawać, ale apetyt ma, na spacer krótki wychodzi i zaraz wraca. Quote
malagos Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Łoj, spojrzenie też wielce jamnicze!!!! :) http://s11.postimg.org/56grqfqg3/nesca9.jpg masz rację, i wiesz, co jeszcze ma jamniczego? Takie czochranie się na pościeli, na grzbiecie, z wydawaniem paszczą dźwięków, wymachem nóg i przemieszczaniem sieę po całym łóżku na pleckach :) Tak robiła Pelasia i mówiliśmy "O,Pelasia się jamniczy" :) Quote
konfirm31 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Lecz w przedwieczornej dooooobie, te praprababki ooooobie..... Quote
malagos Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 he, he, oby nie wyszły z ram, ale o północy i tak ich nie zobaczę, bo śpię Quote
malagos Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 A podpowiedzcie, o banerek to do kogo uderzyć z prośbą? Ineczka - ma czas i siły?...... Quote
Jo37 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Małgosiu - mam wykupiony 1 baner na bazarku Ziutki. chyba robi TZ Mestudio. Napisz Ziutce ,że ode mnie. Quote
Gusiaczek Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Lecz w przedwieczornej dooooobie, te praprababki ooooobie..... :megagrin: dobre! :klacz: Quote
Recommended Posts