Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunia nie jest masywna na żywo, ani długaśna, raczej symetryczna, ślicznie umaszczona, taki marmurek, i ten rudy taki cieniowany. istne cudo. do synka mojego na schodach tuliła się jak szalona, jakby mogła to by w niego weszła cała, ciężko to było na zdjęciach pokazać.

z głaskaniem ciężka sprawa, bo popuszczała przy każdym podejściu, nie wiem czy z radości czy może siusiu chciała, no ale trochę ją i tak wysmyralismy :)

Słodziak niesamowity.

Posted

Długa nie długa, ale to zdjęcie:

DSC00134.jpg jest piękne! :loveu:

Wychodzi mię, że śliczna bursztynowa pręguska jest miksem

Welsch Corgi Cardigan 9eec1845445d9b1ec48ec1439ba556fd.jpg i Basenji 6_96.jpg ... ;)

Posted

Takie są najpiękniejsze, bo wyjątkowe i niepowtarzalne :) Ale jak się w ogłoszeniu napisze mix czego z czym (a w dodatku te rasy brzmią mocno niepospolicie), to będzie ruch w interesie, że hej! ;)

Posted

To posikiwanie, to dowód uległości i podporządkowania. Jak okrzepnie wewnętrznie, to jej przejdzie.

Jej córeczka też tak posikuje, jak się ją głaszcze, to przekreca się na plecki i siusia... I prawie za kazdym razem tak jest.

Posted

Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny i piękny banerek.Jeszcze nie do końca ochłonęłam po pogrzebie i licznych gościach,ale napiszę o Widze chociaż parę słów.

Sunia wygląda na domową ,zna schody, uliczny ruch, przyjaźnie mija ludzi, na psy trochę dziamgoli.

Ewidentnie wypatruje dzieci i panów.

Ponieważ zaczęła ciągnąć jak parowóz, założyłam jej szelki przeciwdziałające temu. Jest lepiej.

Chętnie je chrupki, umie jeść smaczki. Godni kotę ,ale nie w celach krwiożerczych chociaż robi to bardzo zdecydowanie.Kota daje sobie radę i w razie potrzeby  policzkuje  Wigę  bez wystawiania pazurów .A za chwilę kota skacze jej na grzbiet i szaleją.

Do wszystkich jest przymilna, czasem wręcz natrętna z domaganiem się głasków. Umie też sępić.

Zaczyna rozumieć swoje imię.

Czasem warczy przy misce ,ale tępię to w zarodku.

Dziś była mała sunia córki i Wiga napastowała ją seksualnie, ma duży temperament.Chyba będę się umawiać na sterylkę jeszcze przed 1.listopada.

Szczerze mówiąc to nie widać po niej stresu i ona nadaje się już do adopcji.

Zaczęła bardzo linieć , przy wyczesywaniu i trymowaniu stała potulnie jak baranek.

Niestety po pierwszym wrażeniu ,że Wiga rozrusza Tolę, okazało się ,że nici z tego.Martwię się tym tzn.Tolą.