Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parys został dziś zaszczepiony na wirusówki, w następnej kolejności będzie kastracja.

Psiak jest bardzo grzeczny i mega posłuszny. Choć nie lubi wracać do boksu, to nie ma żadnego problemu, żeby go do niego zwołać. Nie kombinuje nic, żeby zwiedzać świat za płotem (nie zostawiamy go samego na ogrodzie, ale biega sobie luzem). Wobec wszystkich psów jest bardzo przyjacielski, ani mu w głowie zaczepianie ich czy próby pokazania kto jest ważniejszy. Tylko zabawa mu w głowie. Uwielbia ludzi. Bardzo fajny z niego psiak.

Dopiero od paru dni zaczął dawać głos (nie liczę szczekania w boksie, żeby zwrócić na siebie uwagę), ale na razie to nie bardzo wie w jakim celu się to robi. Inne psy szczekają i on też się czasami włącza, ale śmiesznie to wygląda, bo biega po ogrodzie i szczeka nie wiadomo na co :)

Posted

Parys został dziś zaszczepiony na wirusówki, w następnej kolejności będzie kastracja.

Psiak jest bardzo grzeczny i mega posłuszny. Choć nie lubi wracać do boksu, to nie ma żadnego problemu, żeby go do niego zwołać. Nie kombinuje nic, żeby zwiedzać świat za płotem (nie zostawiamy go samego na ogrodzie, ale biega sobie luzem). Wobec wszystkich psów jest bardzo przyjacielski, ani mu w głowie zaczepianie ich czy próby pokazania kto jest ważniejszy. Tylko zabawa mu w głowie. Uwielbia ludzi. Bardzo fajny z niego psiak.

Dopiero od paru dni zaczął dawać głos (nie liczę szczekania w boksie, żeby zwrócić na siebie uwagę), ale na razie to nie bardzo wie w jakim celu się to robi. Inne psy szczekają i on też się czasami włącza, ale śmiesznie to wygląda, bo biega po ogrodzie i szczeka nie wiadomo na co :)

Szczeka na całokształt :)

Posted

Minął pierwszy miesiąc Paryska u nas, więc czas na rozliczenie:

Wpłaty:

+100 zł Monika D.

+200 zł Zakład Gosp. Kom.

+25 zł Fundacja ZEA

Razem: +325 zł

Koszty:

-300 zł hotelowanie

-25 zł odrobaczenie podwójne

Razem: -325 zł

+325 zł - 325 zł = 0 zł

Stan konta na 9 październik wynosi 0 zł.

Posted

W  niedzielę byłam na wizycie PA w okolicach Tomaszowa Lub. - domek zainteresowany Parysem.

Mam trochę zastrzeżeń, obaw jeszcze więcej - umówiłam się, że pan zadzwoni do Murki, porozmawia  o Parysie i spróbuje przedstawić mozliwości rozwiązania problemu. 

Ale coś czuję,  ze pan chyba nie zadzwonił, więc sprawa jasna.

Posted

Dobry domek jeszcze nie wie, ze u Murki czeka ten wymarzony pies.

Kiedys drogi domku i Parysa zbiegna sie i bedzie pelnia szczescia.

Kwestia czasu i cierpliwosci no i troszke magii :smile:

Posted

Paryska czeka niedługo kastracja -

Domek musi być bez zastrzeżeń - żeby i pies i ludzie mogli... żyć spokojnie!

Jestem tego samego zdania, więc Parys nadal szuka domu.

Rozmawiałam dzisiaj z Murką - lada dzień kastracja.

Posted

Kastracja Paryska umówiona na wtorek. 

Rozmawiałam z wetem o dziwnej przypadłości Parysa; mianowicie kiedy wychodzi z boksu to załatwia się przez ok. pół godziny co chwilę. Na początku myślałam, że  może wstrzymuje (w boksie czysto) i potem się tak długo wypróżnia, ale potem zauważyłam, że czasami w jego kale pojawia się krew; robi też luźne kitki, kropelki itd. Myślałam, że to kwestia jelit, może jakiś probiotyk potrzebny, ale wet powiedział, że to są raczej robaki i żeby Parysa solidnie odrobaczyć podając mu tabletki przez 4 dni. Także od jutra zaczynam i przed kastracją jeszcze zdążę z kuracją. Mam nadzieję, że mu to pomoże.

Posted

Parys jutro ma kastrację. Dzisiaj dostał ostatnią dawkę tabletek na robale, ale poprawy póki co nie ma jeśli chodzi o koopkanie. Może potrzeba jeszcze czasu aż się to unormuje, oby.

Póki co parę fotek chłopaka z dzisiaj:

9ee556f6ce3ae74agen.jpg

5b0807e2da328776gen.jpg

bf50bcf4ae550a4agen.jpg

01d72088305e5d5egen.jpg

fd49a6cad3a0734dgen.jpg