Jo37 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Chodzi o to ,że państwo szukają pieska średniego 15-17 kg wagi. Quote
Havanka Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 No cóż, rozpaczać nie będziemy. Miejmy nadzieję, ze jeszcze ktoś zadzwoni. Quote
Tola Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Zapraszam na bazarek dla Lizki z padaczką i Parysa http://www.dogomania.com/forum/topic/143262-torebki-ciuszki-na-liz%C4%99-i-parysa-do-2610do-2200/?p=15831648 Quote
Toska1 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Witam się u Paryska :) śliczny psiak ,młodziutki, więc wierzę , że szybko znajdzie swojego człowieka ! Parys w górę :) Quote
Murka Posted October 8, 2014 Author Posted October 8, 2014 Parys został dziś zaszczepiony na wirusówki, w następnej kolejności będzie kastracja. Psiak jest bardzo grzeczny i mega posłuszny. Choć nie lubi wracać do boksu, to nie ma żadnego problemu, żeby go do niego zwołać. Nie kombinuje nic, żeby zwiedzać świat za płotem (nie zostawiamy go samego na ogrodzie, ale biega sobie luzem). Wobec wszystkich psów jest bardzo przyjacielski, ani mu w głowie zaczepianie ich czy próby pokazania kto jest ważniejszy. Tylko zabawa mu w głowie. Uwielbia ludzi. Bardzo fajny z niego psiak. Dopiero od paru dni zaczął dawać głos (nie liczę szczekania w boksie, żeby zwrócić na siebie uwagę), ale na razie to nie bardzo wie w jakim celu się to robi. Inne psy szczekają i on też się czasami włącza, ale śmiesznie to wygląda, bo biega po ogrodzie i szczeka nie wiadomo na co :) Quote
terra Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Parys został dziś zaszczepiony na wirusówki, w następnej kolejności będzie kastracja. Psiak jest bardzo grzeczny i mega posłuszny. Choć nie lubi wracać do boksu, to nie ma żadnego problemu, żeby go do niego zwołać. Nie kombinuje nic, żeby zwiedzać świat za płotem (nie zostawiamy go samego na ogrodzie, ale biega sobie luzem). Wobec wszystkich psów jest bardzo przyjacielski, ani mu w głowie zaczepianie ich czy próby pokazania kto jest ważniejszy. Tylko zabawa mu w głowie. Uwielbia ludzi. Bardzo fajny z niego psiak. Dopiero od paru dni zaczął dawać głos (nie liczę szczekania w boksie, żeby zwrócić na siebie uwagę), ale na razie to nie bardzo wie w jakim celu się to robi. Inne psy szczekają i on też się czasami włącza, ale śmiesznie to wygląda, bo biega po ogrodzie i szczeka nie wiadomo na co :) Szczeka na całokształt :) Quote
Murka Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Minął pierwszy miesiąc Paryska u nas, więc czas na rozliczenie: Wpłaty: +100 zł Monika D. +200 zł Zakład Gosp. Kom. +25 zł Fundacja ZEA Razem: +325 zł Koszty: -300 zł hotelowanie -25 zł odrobaczenie podwójne Razem: -325 zł +325 zł - 325 zł = 0 zł Stan konta na 9 październik wynosi 0 zł. Quote
Murka Posted October 16, 2014 Author Posted October 16, 2014 Koszt szczepienia Parysa to 27 zł + 5 zł dojazd weta: http://images68.fotosik.pl/278/0e574bcf481bbb97gen.jpg Quote
eloise Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 nie umiem połapać sie w tym nowym dogo... wiecie, jak dodać wątek do subskrybowanych? :( Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Chyba tak jak wcześniej - wystarczy się na nim odezwać. Quote
Tola Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 W niedzielę byłam na wizycie PA w okolicach Tomaszowa Lub. - domek zainteresowany Parysem. Mam trochę zastrzeżeń, obaw jeszcze więcej - umówiłam się, że pan zadzwoni do Murki, porozmawia o Parysie i spróbuje przedstawić mozliwości rozwiązania problemu. Ale coś czuję, ze pan chyba nie zadzwonił, więc sprawa jasna. Quote
dusje Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Dobry domek jeszcze nie wie, ze u Murki czeka ten wymarzony pies. Kiedys drogi domku i Parysa zbiegna sie i bedzie pelnia szczescia. Kwestia czasu i cierpliwosci no i troszke magii :smile: Quote
Nutusia Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Domek musi być bez zastrzeżeń - żeby i pies i ludzie mogli... żyć spokojnie! Quote
Tola Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Paryska czeka niedługo kastracja - Domek musi być bez zastrzeżeń - żeby i pies i ludzie mogli... żyć spokojnie! Jestem tego samego zdania, więc Parys nadal szuka domu. Rozmawiałam dzisiaj z Murką - lada dzień kastracja. Quote
Havanka Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Zaglądam do Parysa. Czy był jakiś odzew z zamówionych ogłoszeń? Quote
Tola Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Zaglądam do Parysa. Czy był jakiś odzew z zamówionych ogłoszeń? Niestety nie:( Quote
agat21 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Szkoda, że ludzie się nie odzywają - to taki cudny pies :shake: Quote
Murka Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Kastracja Paryska umówiona na wtorek. Rozmawiałam z wetem o dziwnej przypadłości Parysa; mianowicie kiedy wychodzi z boksu to załatwia się przez ok. pół godziny co chwilę. Na początku myślałam, że może wstrzymuje (w boksie czysto) i potem się tak długo wypróżnia, ale potem zauważyłam, że czasami w jego kale pojawia się krew; robi też luźne kitki, kropelki itd. Myślałam, że to kwestia jelit, może jakiś probiotyk potrzebny, ale wet powiedział, że to są raczej robaki i żeby Parysa solidnie odrobaczyć podając mu tabletki przez 4 dni. Także od jutra zaczynam i przed kastracją jeszcze zdążę z kuracją. Mam nadzieję, że mu to pomoże. Quote
terra Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Oj, biedaczek, nie wiadomo czym się szczeniaczek żywił w czasie swojej tułaczki. Quote
Murka Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 Parys jutro ma kastrację. Dzisiaj dostał ostatnią dawkę tabletek na robale, ale poprawy póki co nie ma jeśli chodzi o koopkanie. Może potrzeba jeszcze czasu aż się to unormuje, oby. Póki co parę fotek chłopaka z dzisiaj: Quote
Recommended Posts