Havanka Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Jesienny Parys. Fotki fantastyczne ! Spróbuję zrobić mu jeszcze trochę ogłoszeń (jeśli nie usuną). Trzymaj się dziś dzielnie Parysku ! Quote
agat21 Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Bombowe zdjęcia - zwłaszcza to "przewrócone" w liściach :jumpie: Quote
Tola Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Nikt nie dzwoni, nie pyta o Paryska :-( Zrobiłam mu nowe OLX z tymi jesiennymi zdjęciami (jako Tytus) Taki cudny psiak :-( Quote
terra Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Do góry Parysek, może ktoś zajrzy i pokocha. Quote
Nutusia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Na razie to ludzie po cmentarzach latali. Może teraz uznają, że nadszedł czas na psiego przyjaciela! Przed nami długi weekend, świetna okazja się trafia ;) Quote
Murka Posted November 5, 2014 Author Posted November 5, 2014 Parysek już się wygoił po kastracji; pomimo odrobaczania 4-dniowego nie zniknęły niestety problemy z koopami, tzn. ich częstotliwością; wydaje mi sie też, że pojawia się częsciej krew w większej ilości... wet zaleca zbadanie kału i jak mi się uda to jutro pobiorę próbkę i zawiozę do lecznicy. Quote
terra Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Oj, nie dobrze. Oby to nie było nic poważnego. Quote
Nutusia Posted November 6, 2014 Posted November 6, 2014 Może nie martwmy się na zapas - poczekajmy na wynik badania ;) Może to są pasożyty, na które nie działa "zwykły" odrobaczacz. Jedna moja tymczaska miała takie - jeśli niczego nie pomyliłam, dżardżie się nazywały (choć z pewnością inaczej się pisały ;)). Sunia miała wieczne problemy jelitowe, DS kombinował z różnymi karmami, gotował wg specjalnej diety, weci leczyli "w ciemno", a wystarczyło badanie kału, żeby zlokalizować wroga i pokonać go jedyną skuteczną bronią :) Trzymam kciuki za wzorcowe wreszcie kupale Parysowe :) Quote
Murka Posted November 8, 2014 Author Posted November 8, 2014 W kale jest czysto, ani jednego jajeczka wet nie znalazł mimo dokładnych oględzin dwóch próbek... Wet mówi, że są jeszcze lamblie, które czasami są niewidoczne w badaniu mikroskopowym i można zrobić test, ale on jest drogi (60 zł) i pies przy lambliozie jest osowiały i chudnie. A Paryskowi humor dopisuje i nie wygląda zupełnie, żeby mu coś dolegało... więc na razie wet zalecił antybiotyk i podał próbki karmy Hillsa na jelita (starczy Parysowi na 3 dni). Jeśli antybiotyk nie pomoże to wówczas możemy zrobić ten test na lamblie. Póki co koszty są takie: 23 zł analiza kału, 52 zł antybiotyk: http://images67.fotosik.pl/350/831455603fc0b391gen.jpg Quote
Murka Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Nie wiem czy podziałał antybiotyk czy karma, ale podejrzewam, że to drugie. Dzisiaj koopy zdecydowanie lepsze, normalne właściwie i ani kropli krwi. Jedynie częstototliwość pozostała :) Antybiotyk jest na 7 dni, zobaczymy co będzie dalej. Quote
Tola Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 No to czekamy. Parę dni temu w mojej dalszej rodzinie odeszła staruszka mix husky i onka; miałam nadzieję,ze uda mi się namówić ich na Parysa, ale na razie nie cha słyszeć o drugim psie:( Parysku - wciąż myślę, jak zwiększyć szansę na znalezienie domu.... Quote
Maciek777 Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Na prośbę Toli wstawiam banerki :) Są jakie są :roll: Quote
Tola Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Maciek - bardzo dziękuję! Podobają mi się! Już wklejam:) Quote
Murka Posted November 10, 2014 Author Posted November 10, 2014 Banerki superowe :) A u Paryska koopka znów ciut gorsza i śladowe ilości krwi się znów pojawiły... Dziś dostał ostatnią porcję karmy specjalistycznej. Quote
Maciek777 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Nie ma za co i to ja Wam dziękuję:) Trzymam kciuki za zdrowie Paryska. Quote
Tola Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Banerki superowe :) A u Paryska koopka znów ciut gorsza i śladowe ilości krwi się znów pojawiły... Dziś dostał ostatnią porcję karmy specjalistycznej. Murka - czyli ptrzeba specjalistyczną karmę? Jutro TZ zadzwoni to jakoś się dogadamy. Quote
Mattilu Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 zapisuję Paryska - taki przystojniak! mam nadzieję, że wyjaśni się sprawa z koopalami... Quote
Murka Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Murka - czyli ptrzeba specjalistyczną karmę? Jutro TZ zadzwoni to jakoś się dogadamy. Na razie poczekajmy do końca antybiotyku, wtedy się okaże co z tymi koopami. Wczoraj Parys dostał normalną karmę i dzisiaj - choć częstotliwość załatwiania się nie zmieniła - to koopy są lepsze niż przed antybiotykiem i w żadnej nie widziałam krwi. Quote
Recommended Posts