Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parysek już się wygoił po kastracji; pomimo odrobaczania 4-dniowego nie zniknęły niestety problemy z koopami, tzn. ich częstotliwością; wydaje mi sie też, że pojawia się częsciej krew w większej ilości... wet zaleca zbadanie kału i jak mi się uda to jutro pobiorę próbkę i zawiozę do lecznicy.

Posted

Może nie martwmy się na zapas - poczekajmy na wynik badania ;)

Może to są pasożyty, na które nie działa "zwykły" odrobaczacz. Jedna moja tymczaska miała takie - jeśli niczego nie pomyliłam, dżardżie się nazywały (choć z pewnością inaczej się pisały ;)). Sunia miała wieczne problemy jelitowe, DS kombinował z różnymi karmami, gotował wg specjalnej diety, weci leczyli "w ciemno", a wystarczyło badanie kału, żeby zlokalizować wroga i pokonać go jedyną skuteczną bronią :)

Trzymam kciuki za wzorcowe wreszcie kupale Parysowe :)

Posted

W kale jest czysto, ani jednego jajeczka wet nie znalazł mimo dokładnych oględzin dwóch próbek...

Wet mówi, że są jeszcze lamblie, które czasami są niewidoczne w badaniu mikroskopowym i można zrobić test, ale on jest drogi (60 zł) i pies przy lambliozie jest osowiały i chudnie. A Paryskowi humor dopisuje i nie wygląda zupełnie, żeby mu coś dolegało... więc na razie wet zalecił antybiotyk i podał próbki karmy Hillsa na jelita (starczy Parysowi na 3 dni). Jeśli antybiotyk nie pomoże to wówczas możemy zrobić ten test na lamblie.

Póki co koszty są takie: 23 zł analiza kału, 52 zł antybiotyk:

http://images67.fotosik.pl/350/831455603fc0b391gen.jpg

Posted

Nie wiem czy podziałał antybiotyk czy karma, ale podejrzewam, że to drugie. Dzisiaj koopy zdecydowanie lepsze, normalne właściwie i ani kropli krwi. Jedynie częstototliwość pozostała :) Antybiotyk jest na 7 dni, zobaczymy co będzie dalej.

Posted

No to czekamy.

Parę dni temu w mojej dalszej rodzinie odeszła  staruszka mix husky i onka;  miałam nadzieję,ze uda mi się namówić ich na Parysa, ale na razie nie cha słyszeć o drugim psie:(

Parysku - wciąż myślę, jak zwiększyć szansę na znalezienie domu....

Posted

Banerki superowe :) 

A u Paryska koopka znów ciut gorsza i śladowe ilości krwi się znów pojawiły... Dziś dostał ostatnią porcję karmy specjalistycznej.

Posted

Banerki superowe :)

A u Paryska koopka znów ciut gorsza i śladowe ilości krwi się znów pojawiły... Dziś dostał ostatnią porcję karmy specjalistycznej.

Murka - czyli ptrzeba specjalistyczną karmę?

Jutro TZ zadzwoni to jakoś się dogadamy.

Posted

Murka - czyli ptrzeba specjalistyczną karmę?

Jutro TZ zadzwoni to jakoś się dogadamy.

Na razie poczekajmy do końca antybiotyku, wtedy się okaże co z tymi koopami. Wczoraj Parys dostał normalną karmę i dzisiaj - choć częstotliwość załatwiania się nie zmieniła - to koopy są lepsze niż przed antybiotykiem i w żadnej nie widziałam krwi.