Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chociażby takiej, że w razie mojej nieobecności z powodu awarii, ktoś mógłby czuwać nad bazarkiem, żeby był "widoczny", no i najważniejsze pomoc w zaproszeniach.

Havanka, jak najbardziej mogę pomóc, może  damy radę...

Dzięki za chęć pomocy, tez myślałam o takiej akcji, może Parysek coś uzbiera.

Nie mogę zrozumieć, dlaczego psiak nikomu jeszcze nie wpadł w oko; tyle ogłoszeń i ani jednego zapytania.

Przelałam 10 zł. dla Paryska

Bardzo dziękuję!

Posted

Byli u nas ludzie jakiś tydzień temu w poszukiwaniu psa do ogrodu; spodobał się bardzo Parys, ale nie podjęli ostatecznej decyzji, wzięli telefon i mieli się zastanowić. Nic nie pisałam, bo byłam pewna, że się nie odezwą, że wystraszyli się wymogów adopcyjnych. No, ale dzisiaj pan zadzwonił i chciał po Paryska przyjechać. Zgodził się na wizytę przedadopcyjną, podał adres i Tola ma tam podjechać w okolicy weekendu. Może akurat dom okaże się ok.

Posted

Tak... tylko do ogrodu?

No właśnie - podobno tylko do ogrodu i budy.

Nie jestem tym faktem zachwycona, ale to tylko takie wstępne informacje.

Domek jest ponad 50 km ode mnie, ale spróbujemy tam podjechać, porozmawiać z ludźmi i dopiero rozważać ewentualną adopcję. Zobaczymy jaka to buda, jacy ludzie i co tam naszego Paryska czeka.

Murka ma wcześniej dać mi znać, jak posesja wygląda zewnątrz, bo może nie ma po co jechać...

Parys jest w fatalnej sytuacji finansowej, ale wciąż chciałabym odmienić mu los, widzieć go szczęśliwego i jednak bardziej  jako członka rodziny, niż psa - stróża.

Moje marzenia nie są przecież z kosmosu...

Posted

Odezwała się dzisiaj do mnie p. Żaneta z miesięcznika Przyjaciel Pies  - umieszczą Parysa w lutowym wydaniu - zawsze to kolejna szansa...

Mam jednak nadzieje, ze Parys w lutym będzie już u siebie.

Posted

Ogłoszenia Paryska :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję -  ogłoszenia przydadzą się, bo Parys wciąż szuka domu.

A wizyty nie będzie - wczoraj zadzwoniłam pod podany przez Murkę nr. tel.  - porozmawiać i ewentualnie umówić się na wizytę.

Dzisiaj  miałam potwierdzić przyjazd.

Ale wcześniej zadzwonił facet z informacją, że rezygnują z wizyty, bo  nikt obcy nie będzie im chodził po podwórzu :roll:

Posted

Jeszcze raz bardzo dziękuję -  ogłoszenia przydadzą się, bo Parys wciąż szuka domu.

A wizyty nie będzie - wczoraj zadzwoniłam pod podany przez Murkę nr. tel.  - porozmawiać i ewentualnie umówić się na wizytę.

Dzisiaj  miałam potwierdzić przyjazd.

Ale wcześniej zadzwonił facet z informacją, że rezygnują z wizyty, bo  nikt obcy nie będzie im chodził po podwórzu :roll:

np. pies, prawda ? :lmaa:

Parysku, to nie było miejsce dla Ciebie, Kochany, Twój domek z kochającymi chcącymi Ciebie Ludźmi czeka,

ale jeszcze nie wie, że i Ty czekasz ....

Posted

Może warto w tytule ogłoszenie wpisać " terier" albo "mix wyżeł" - ludzie często wpisują takie frazy w poszukiwaniu konkretnego typu psa. 

Spróbuję to zrobić, może coś się zadzieje.

Ale masz racje Murka, te szorstkie psiaki maja problemy z adopcja.

Przypomina mi się nasza zamojska Fryzia, która tyle u Ciebie czekała.